De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

IS eist aanslag met machetes op politiebureau in Indonesië op

Het Laatste Nieuws

16/05/2018 - 14:02

De politie heeft vier vermoedelijke terroristen doodgeschoten na een nieuwe aanslag op een politiecommissariaat in het noordwesten van Indonesië....


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. IS eist aanval met machetes op poilitiebureau in Indonesië op (16/05/2018 - Metro)
  De terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft vandaag via haar spreekbuis Amaq de aanval op een politiebureau op het Indonesische eiland Sumatra opgeëist. De aanvallers vielen vandaag de politieagenten in het gebouw aan met zwaarden en machetes. Een agent werd bij de aanval in Pekanbaru in de centrale provincie Riau gedood. Twee anderen en een daar werkende journalist liepen verwondingen op. De politie schoot vier aanvallers dood. Een vijfde kon wegvluchten, maar werd later gevat. De voorbije jaren werden in het overwegend islamitische land wel vaker aanslagen door jihadisten gepleegd. Een aantal terreurgroepen worden gelinkt aan IS. Met meer dan 260 miljoen inwoners is Indonesië het dichtstbevolkte moslimland ter wereld. Meer dan 85 procent van de bevolking van de Zuidoost-Aziatische eilandenstaat is moslim, zowat tien procent van de bevolking behoort tot de christelijke minderheid. Bron: Belga   Het bericht IS eist aanval met machetes op poilitiebureau in Indonesië op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. 'Verbod op machetes niet nodig' (28/03/2019 - De Morgen)
  Machetes, grote kapmessen die vooral in tropische streken gebruikt worden, zijn hier in zwang bij verzamelaars of avontuurlijke tuiniers. Een verbod op machetes, na de aanslag in Charleroi, vindt het Vredesinstituut onzinnig.
  [naar artikel]
 3. Het gezin als terreurcel: IS-militanten, wellicht ex-Syrië-gangers, zaaien dood en vernieling in Indonesië (15/05/2018 - De Morgen)
  Indonesië heeft de trieste primeur van een nieuwe fenomeen: het jihadgezin. Gisteren pleegde een gezin een aanslag op een politiebureau in Surabaya, zondag waren er ook al drie dodelijke zelfmoordaanslagen. Wellicht gaat het om teruggekeerde IS-gangers.
  [naar artikel]
 4. Brein achter eerste aanslag van IS in Indonesië is ter dood veroordeeld (22/06/2018 - VRT NWS)
  In Indonesië heeft een rechtbank de moslimgeestelijke Aman Abdurrahman ter dood veroordeeld wegens zijn aandeel in een bomaanslag twee jaar geleden. De aanslag tegen een Starbuckscafé was de eerste aanslag in Indonesië die werd opgeëist door de terreurgroep IS.
  [naar artikel]
 5. Terreurverdachten planden aanslag op Rotterdams politiebureau (23/07/2018 - De Standaard)
  De twee mannen die vorige maand in Rotterdam zijn aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terrorisme, zouden een aanslag hebben willen plegen op het politiebureau nabij het Rotterdamse stadion De Kuip. Dat bleek uit chatgesprekken tussen de twee.
  [naar artikel]
 6. Van slechte timing gesproken: Londense politie pakt man op in beruchte wijk met drie machetes in zijn rugzak (06/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Londen hebben agenten een man gearresteerd die drie machetes in zijn rugzak had zitten. Er is echter geen sprake van een poging tot een aanslag.
  [naar artikel]
 7. Van slechte timing gesproken: Londense politie pakt man op in beruchte wijk met drie machetes in zijn rugzak (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Londen hebben agenten een man gearresteerd die drie machetes in zijn rugzak had zitten. Er is echter geen sprake van een poging tot een aanslag.
  [naar artikel]
 8. Auto die op politiebureau in Londen inreed was geen aanslag (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een incident waarbij een auto op een politiebureau in Noord-Londen is ingereden, was geen terroristische aanslag. Dat heeft de Londense politie meegedeeld.
  [naar artikel]
 9. Opnieuw aanslag op politie in Indonesië (16/05/2018 - Metro)
  De politie heeft woensdag drie vermoedelijke terroristen doodgeschoten na de aanslag op een politiecommissariaat in het noordwesten van Indonesië. Daarbij kwam één politieman om. Dat zeggen de lokale autoriteiten. De daders reden met een bestelwagen in op de hoogdingang van het commissariaat. Ze stapten uit en vielen de politie aan met degens. Uiteindelijk schoot de politie hen dood. “Drie politiemannen zijn gewond. Een van hen is aan zijn verwondingen overleden”, zei lokale politiebaas Nandang, die zoals de gewoonte is in Indonesië slechts één naam heeft. Bron: Belga   Het bericht Opnieuw aanslag op politie in Indonesië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Opnieuw aanslag op politie in Indonesië (16/05/2018 - Knack)
  In Indonesië heeft de politie woensdag drie vermoedelijke terroristen doodgeschoten na de aanslag op een politiecommissariaat in het noordwesten van het land. Daarbij kwam één politieman om.
  [naar artikel]
 11. Minister van Nationale Veiligheid Wiranto is neergestoken door jihadisten in Indonesië (10/10/2019 - VRT NWS)
  In Indonesië is de hoogste veiligheidschef zwaargewond geraakt bij een aanslag. Volgens de politie waren de daders geradicaliseerd onder invloed van de terreurgroep IS. Wiranto is een van de machtigste mannen in Indonesië, maar heeft ook een omstreden verleden.
  [naar artikel]
 12. IS eist aanslag Anbach op (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  IS eist de aanslag van gisterenavond in Ansbach op. Dat meldt Amaq, het persagentschap van de terroristische organisatie. De man die zichzelf
  [naar artikel]
 13. Tsunami Indonesië eist al 429 levens (25/12/2018 - De Tijd)
  09:34 De dodentol van de tsunami die Indonesië zaterdag trof, is intussen opgelopen tot 429. Minstens 16.000 mensen hebben geen dak boven hun hoofd.
  [naar artikel]
 14. IS eist aanslag Londen op (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Terreurgroep IS eist de aanslag op London Bridge van gisteravond op.
  [naar artikel]
 15. Aanslag op politiebureau in Kaboel: 14 doden en bijna 150 gewonden (07/08/2019 - De Morgen)
  Een zware explosie in de Afghaanse hoofdstad Kaboel heeft aan zeker veertien mensen het leven gekost. Nog eens 145 personen raakten gewond toen een autobom ontplofte bij een politiebureau in Kaboel, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 16. Doden bij nieuwe aanslag op Turkse politie (18/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een aanslag met een autobom op een politiebureau in de stad Elazig in het oosten van Turkije heeft vandaag aan zeker drie mensen het leven
  [naar artikel]
 17. IS eist aanslag in Londen op (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Islamitische Staat eist de aanslag in Londen op. Dat heeft Amaq, het persagentschap van de terreurorganisatie vanavond bekendgemaakt. "Een
  [naar artikel]
 18. IS eist aanslag op universiteit in Ohio op (29/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens terreurgroep Islamitische Staat (IS) is de man die maandag elf mensen verwondde tijdens een schietpartij in het Amerikaanse Ohio een van haar ‘soldaten’. Het eist de aanslag daarmee op.
  [naar artikel]
 19. IS eist aanslag op universiteit in Ohio op (29/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Volgens terreurgroep Islamitische Staat (IS) is de man die maandag elf mensen verwondde tijdens een schietpartij in het Amerikaanse Ohio een van haar ‘soldaten’. Het eist de aanslag daarmee op.
  [naar artikel]
 20. Islamitische Staat eist aanslag op politiekazerne in het zuiden van Jemen op (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Terreurorganisatie Islamitische Staat eist de verantwoordelijkheid op voor de aanslag met een bomauto op een politiekazerne in Aden. Die aanslag...
  [naar artikel]
 21. Aanslag IS verijdeld in Indonesië (27/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Indonesische politie heeft drie verdachten ingerekend die een aanslag beraamden op overheidsgebouwen en op de ambassade van Myanmar in de
  [naar artikel]
 22. Vijf doden bij bomaanslag op politiebureau in Colombia (28/01/2018 - Metro)
  Bij een bomaanslag op een politiebureau in het noorden van Colombia zijn vijf politieagenten om het leven gekomen. Ook zijn er 41 gewonden. De daders lieten het springtuig zaterdag vanop afstand ontploffen, toen in havenstad Barranquilla vele politieagenten in het bureau wachtten om afgelost te worden. “Ik veroordeel de laffe aanslag op het politiebureau in Barranquila”, schreef president Juan Manuel Santos op Twitter. “We zullen niet rusten tot we de verantwoordelijken te pakken hebben.” Burgemeester Alejandro Char zei dat mogelijk drugsbendes achter de aanslag zitten. De politie trad de voorbije week op tegen de bendes. Een verdachte werd daarbij opgepakt. Mogelijk gaat het bij de bomaanslag ook om een afleidingsmanoeuvre. Onbekenden overvielen bijna gelijktijdig een geldtransport in Barranquila. bron: Belga
  [naar artikel]
 23. Mannelijke escorts met machetes duiken ‘s nachts aan verkeerde woonst op en staan oog in oog met bewoner (29/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘s Nachts aan je bed oog in oog staan met inbrekers met machetes. De Australiër die het in juli 2019 overkwam, moet allicht doodsangsten hebben...
  [naar artikel]
 24. Politiebureau in Parijs gesloten door “vlooieninvasie” (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een politiebureau in het noordoosten van Parijs is gisteren ontruimd en meteen gesloten te wijten aan een vlooienplaag. “Politiebureau tot nader...
  [naar artikel]
 25. Opnieuw aanslag op politie in Indonesië (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft drie vermoedelijke terroristen doodgeschoten na de aanslag op een politiecommissariaat in het noordwesten van Indonesië. Daarbij...
  [naar artikel]
 26. Man aangevallen met sabels en machetes in Charleroi (14/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  In Charleroi hebben vijf mensen zaterdagavond een man aangevallen met machetes en een sabels. Dat meldt het parket van Charleroi zondag, na berichten van lokale media. Een van de verdachten, die op de vlucht was, is gearresteerd.
  [naar artikel]
 27. Zware aardbeving in zuidwesten Indonesië eist 1 dode (03/08/2019 - De Morgen)
  In het zuidwesten van Indonesië heeft zich een zware aardbeving met magnitude 6,9 voorgedaan. Voor delen van de eilanden Java en Sumatra werd even een tsunamialarm afgekondigd, maar dat is intussen opgeheven. Ook in de hoofdstad Jakarta werden schokken gevoeld. Er viel één dodelijk slachtoffer.
  [naar artikel]
 28. Bende met machetes bestormt bioscoop in Birmingham en veroorzaakt massale vechtpartij (24/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een bende die gewapend was met machetes heeft volgens de lokale politie een bioscoop in de Britse stad Birmingham bestormd en een massale...
  [naar artikel]
 29. Bende met machetes bestormt bioscoop in Birmingham: vechtpartij breekt uit voor de ogen van jonge ‘Frozen’-fans (24/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een bende die gewapend was met machetes heeft gisteren een bioscoop in de Britse stad Birmingham bestormd, en een massale vechtpartij veroorzaakt....
  [naar artikel]
 30. “IS eist aanslag op: de daad van een soldaat” (16/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  IS heeft de aanslag in Nice zaterdagochtend opgeëist. Dat melden Franse media. Nochtans maakten berichten en publicaties vrijdag van de terreurgroep Islamitische Staat geen melding van de aanslag in Nice. Bij die aanslag, waarbij een vrachtwagen inreed op de menigte op de Promenade des Anglais in Nice, vielen donderdagavond minstens 84 doden.
  [naar artikel]
 31. Nieuwe aanslag in Indonesië tegen politiegebouw in Surabaya (14/05/2018 - VRT NWS)
  Een dag na de dodelijke aanslag op drie kerken in Surabaya hebben twee motorrijders een bom laten ontploffen voor het hoofdkwartier van de politie. Er is sprake van tien doden. 
  [naar artikel]
 32. "Verbod op machetes niet nodig" (09/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider0.demorgen-cdn.be/photo/-verbod-op-machetes-niet-nodig/mruw6lzwheytcnzrgyzc6rsxf43dimq/16594d92b3a0a260706170596fb53c594e5072b81f7f110f93eb63bf9651bdd5/fitwidth_642x0_69117162.jpg?v=pTmdx3m
  [naar artikel]
 33. Zelfmoordaanslag in Nigeria eist 14 doden (29/07/2017 - De Redactie)
  Bij een zelfmoordaanslag in het noordoosten van Nigeria zijn zeker 14 mensen omgekomen. De aanslag uitgevoerd door de radicaal-islamitische beweging Boko Haram eist ook tientallen gewonden. De aanslag werd uitgevoerd door een vrouw in de stad Dikwa, in de provincie Borno.
  [naar artikel]
 34. IS eist aanslag in Koerdische stad Diyarbakir op (05/11/2016 - De Redactie)
  Amaq, het persagentschap van IS, heeft gemeld dat de terreurorganisatie achter de aanslag in de Oost-Turkse stad zit. Bij de aanslag in Koerdisch gebied zijn negen doden gevallen, onder wie twee politieagenten.
  [naar artikel]
 35. Aanslag Straatsburg eist vierde dodelijk slachtoffer (14/12/2018 - Metro)
  De aanslag op een kerstmarkt in het Franse Straatsburg heeft een vierde dodelijk slachtoffer geëist. Dat heeft het parket van Parijs vandaag laten weten. De persoon is aan zijn verwondingen overleden, aldus het parket. Bron: Belga   Het bericht Aanslag Straatsburg eist vierde dodelijk slachtoffer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Islamitische Staat eist dubbele aanslag aan Filipijnse kathedraal op (27/01/2019 - Metro)
  De terreurorganisatie Isalimtische Staat (IS) heeft de dubbele aanslag aan een kathedraal in het zuiden van de Filipijnen opgeëist. Dat zegt het Amerikaanse gespecialiseerde instituut SITE, dat islamistische en extremistische groepen opvolgt. De explosies kostten het leven aan zeker achttien mensen. IS eiste de aanslag aan een kathedraal in Jolo op in een persbericht. Daarin preciseerde de organisatie dat twee zelfmoordterroristen de aanslagen uitvoerden. Eentje blies zichzelf op in de kathedraal, de andere op de parking ernaast. Bron: Belga   Het bericht Islamitische Staat eist dubbele aanslag aan Filipijnse kathedraal op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. IS eist aanslag in Charleroi op (07/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag in Charleroi opgeëist. De dader van de aanslag in Charleroi is ondertussen geïdentificeerd. Het zou gaan om een 33-jarige man van Algerijnse nationaliteit. Dat meldt het federaal parket zondag.
  [naar artikel]
 38. Rellen in Minneapolis, demonstranten steken politiebureau in brand (29/05/2020 - De Morgen)
  Demonstranten in de Amerikaanse stad Minneapolis hebben een politiebureau in brand gestoken. Zij hadden hekken omver geworpen en ramen gebroken om het politiebureau te kunnen binnendringen. Ook in andere Amerikaanse steden is het onrustig.
  [naar artikel]
 39. 80 doden in Kaboel: IS eist aanslag op (23/07/2016 - Knack)
  Bij de aanslag op een manifestatie in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zeker 61 doden en 207 gewonden gevallen. IS heeft de aanslag opgeëist.
  [naar artikel]
 40. Terreurcel Barcelona “zo goed als opgerold”, IS eist nu ook tweede aanslag op (19/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Terreurgroep IS heeft de aanslag in Barcelona (opnieuw) opgeëist, net als de mislukte aanslag in Cambrils. Eerder kwam al een bekentenis van de terroristische beweging via ISIS-spreekbuis Amaq. Intussen meldt de Spaanse regering dat de terreurcel achter de aanslag is opgerold. Alleen wordt nog een klopjacht
  [naar artikel]
 41. Doden bij aanslag in Bagdad, IS eist verantwoordelijkheid op (30/05/2017 - De Redactie)
  Bij een aanslag met een bomauto bij een ijssalon in de Iraakse hoofdstad zijn meerdere doden en gewonden gevallen. Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.
  [naar artikel]
 42. Glennis Grace wilde VIP-behandeling op politiebureau, maar kreeg het deksel op de neus (18/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse Glennis Grace (43) heeft geen voorkeursbehandeling gekregen op het politiebureau, bevestigt een politiewoordvoerster. Volgens de politie moeten alle meerderjarige verdachten op dezelfde manier het politiebureau verlaten en wordt hierin alleen voor slachtoffers en minderjarigen een uitzondering gemaakt.
  [naar artikel]
 43. Glennis Grace wilde VIP-behandeling op politiebureau (maar kreeg die uiteindelijk niet) (18/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse Glennis Grace (43) heeft geen voorkeursbehandeling gekregen op het politiebureau, bevestigt een politiewoordvoerster. Volgens de politie moeten alle meerderjarige verdachten op dezelfde manier het politiebureau verlaten en wordt hierin alleen voor slachtoffers en minderjarigen een uitzondering gemaakt.
  [naar artikel]
 44. "Plunderaars met pistolen en machetes op Sint-Maarten" (07/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het Frans-Nederlandse Caraïbische eiland Sint-Maarten zijn plunderingen geweest. "Mensen liepen bewapend op straat met pistolen en machetes",
  [naar artikel]
 45. IS eist aanslag op (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Terreurorganisatie Islamitische Staat heeft de aanslag van gisteren in Londen opgeëist. IS deed dat in een mededeling op hun eigen
  [naar artikel]
 46. “ISIS eist aanslag op: de daad van een soldaat” (16/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  ISIS heeft de aanslag in Nice zaterdagochtend opgeëist. Dat melden Franse media. Nochtans maakten berichten en publicaties vrijdag van de terreurgroep Islamitische Staat geen melding van de aanslag in Nice. Bij die aanslag, waarbij een vrachtwagen inreed op de menigte op de Promenade des Anglais in Nice, vielen donderdagavond minstens 84 doden.
  [naar artikel]
 47. Twee opgepakte mannen hadden "plannen voor aanslag op politiebureau Rotterdam" (23/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De twee mannen die vorige maand in Rotterdam zijn aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terrorisme, zouden een aanslag hebben willen...
  [naar artikel]
 48. PKK eist aanslag politiekantoor op (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aanslag met een autobom in Cizre, in het zuidoosten van Turkije, zijn volgens een nieuwe balans minstens elf politiemensen omgekomen en 78
  [naar artikel]
 49. Aanslag Londen eist vijfde leven (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na de aanslag van gisteren bij het Britse parlement is deze avond nog een 75-jarige man aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis. Dat
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy