Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Doorbraak voor Nederlands bedrijf met wereldprimeur vega-steak. Maar hoe boots je biefstuk na?

16/05/2018 - 15:28
"Een doorbraak in de voedselindustrie: de plantaardige biefstuk is gearriveerd. Gemaakt en bedacht in Nederland. "Dit is de heilige graal in de..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Chef Julien valt 65 kilogram af en opent zaak Le Steak ’17 (06/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Julien eet geen hele biefstuk meer op. Niet omdat die steak niet lekker is, maar omdat hij een maagring liet plaatsen. Vroeger at hij zijn buikje rond tijdens het koken, maar ondertussen kan hij minder proeven. Af en toe wel ambetant, aangezien Julien sinds kort chef is in z’n eigen restaurant Le Steak ’17. [naar artikel]


2. Wij proefden een échte biefstuk (maar er moest geen koe voor dood) (20/06/2018 - Het Nieuwsblad)

Het is de heilige graal van iedereen die met vleesvervangers aan de slag is: biefstuk zonder vlees. Maar dat is onmogelijk. Tot voor kort dan toch, want Carrefour beweert nu met de Vivera-steak, een product van Hollandse makelij, het echte werk in huis te hebben. [naar artikel]


3. Hier eet je de lekkerste biefstuk friet (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]


4. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


5. Luc Bellings proeft steak au poivre aan de Belgische kust en geeft één 10/10: “Ik zou het niet anders doen én niet beter kunnen” (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een goede chef herken je aan de cuisson van zijn biefstuk. Zeg dat Luc Bellings het gezegd heeft. Na steak bearnaise vorig jaar, waagt hij zich deze zomer aan steak au poivre. Hoe hoort een kwalitatieve biefstuk te zijn? Wat maakt of kraakt de pepersaus? En zijn er ook vereisten voor de frietjes? Bellings bestelt het gerecht in vijf restaurants aan onze Belgische kust in Oostende, De Panne, Knokke, Bredene en Blankenberge. “Deze saus komt recht uit zo’n ‘blubberpakske’.” [naar artikel]


6. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste steak-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Sfeer en eten versterken elkaar" (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


7. Gouden steak die internationale voetbalwereld op zijn kop zette kan je nu ook in Hasselt eten (15/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Voortaan moet u niet meer naar Dubai voor een Ribéry-steak - lees: biefstuk met een laagje goud. Ook bij grillrestaurant Butcher in Hasselt kunt u vanaf vandaag een stuk vlees met bladgoud bestellen. “Een primeur voor België”, claimt zaakvoerder Ramis Pirigam. “Goud is perfect eetbaar. Het geeft je filet pur een luxueuzer uitzicht.” [naar artikel]


8. Een sappige biefstuk zonder vlees: te straf om waar te zijn? Een vegetariër en een vleeseter deden de test (21/06/2018 - Het Nieuwsblad)

Het is de heilige graal van iedereen die met vleesvervangers aan de slag is: een sappige biefstuk zonder vlees. Maar mét die typische textuur en dezelfde smaak. Carrefour pakt nu uit met een steak waar geen koe aan te pas kwam. Te straf om waar te zijn? Wij deden de test. [naar artikel]


9. Klassieker uit de Italiaanse keuken: Napolitaanse steak pizzaiola (28/07/2016 - De Morgen)

Anders dan de naam doet vermoeden, heeft steak pizzaiola maar weinig te maken met pizza. Pizzaiola is een tomatensaus die oorspronkelijk uit Napels komt. Typisch aan de steak pizzaiola is dat je de steak laat sudderen in de saus. [naar artikel]


10. “Schroei het vlees dicht aan beide kanten en bestrooi met fleur de sel": vleesexpert tipt hoe je de beste steak bakt (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op de dag van de steak kan een lekkere biefstuk natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bak je die zelf minstens even lekker als op restaurant? Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Welk type rundvlees kies je dan het best? En gooi je het vlees meteen in de pan of op de grill wanneer je het uit de koelkast haalt? [naar artikel]


11. Week van de steak-friet. De 10 favorieten van Stijn Baert: “Vanaf de eerste hap was dit een winnaar” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


12. Wereldprimeur: Belgische wetenschappers bereiken doorbraak in hiv-onderzoek (17/09/2019 - De Morgen)

Onderzoekers van het UZ Gent zijn erin geslaagd te achterhalen waar de kleine hoeveelheid hiv-restvirus zich schuilhoudt bij patiënten die aidsremmers krijgen. Een wereldprimeur en noodzakelijk als we de ziekte ooit finaal willen uitroeien. [naar artikel]


13. Dit zijn de 10 beste restaurants voor steak-friet in België volgens Stijn Baert: “Deze steekt er met kop en schouders bovenuit!” (18/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zeven maanden lang ging HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert voor HLN op zoek naar de meest smakelijke biefstuk-friet. Voor de steak van Stijn testte hij restaurants van West-Vlaanderen tot Limburg, bekend en onbekend, goedkoop en luxueus, met de lekkerste bearnaise of beste prijs-kwaliteit. Wat is de ultieme top tien? En voor welke prijs kan je daar terecht? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


14. Stoot deze gepimpte steak friet de klassieke versie van de troon? (05/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een stevige biefstuk met frietjes gaat er bij ons, Belgen, altijd in. Maar zin in iets verfijnders of iets nieuws? Dan kan tagliata met steppegras... [naar artikel]


15. Belg eet geen biefstuk meer (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]


16. Week van de steak-friet: deze 10 restaurants serveren de beste versie volgens Stijn Baert: “Vanaf de eerste hap was dit een winnaar” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


17. “Plots kregen we een mail van Elon Musk”: Diksmuids bedrijf levert wereldprimeur aan ruimtevaartproject SpaceX (24/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Groot ziet het onderdeel van het Diksmuidse bedrijf Anemo Engineering er niet uit. De klant voor wie het is bestemd, is evenwel spectaculair: Elon Musk, CEO van Tesla en oprichter van het ruimtevaartproject SpaceX. “We hebben dan ook een echte wereldprimeur gemaakt”, glundert zaakvoerder Bart Vandezande (45). Een wereldprimeur voor een wereldspeler dus. Hoe komt iemand als Elon Musk terecht in het landelijke Diksmuide? [naar artikel]


18. Week van de steak-friet. Dit zijn de 10 beste restaurants voor het gerecht volgens Stijn Baert: “Hier vind je een goede voor 20 euro” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


19. Deze steak lijkt net echt, maar toch komt er geen gram vlees aan te pas (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Van uitzicht net een echte steak, die -dankzij rode biet als belangrijk ingrediënt- zelfs jus en kookvocht afgeeft. De plantaardige Vivera-steak die Carrefour lanceert, is visueel amper van het echte werk te onderscheiden. De steak is echter honderd procent plantaardig en bestaat uit soja, tarwe en… rode biet. [naar artikel]


20. In 5 stappen naar het bakken van de perfecte steak volgens vleeschef Jules Koninckx: “Een klomp échte boter in de pan is een vereiste” (14/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere biefstuk kan op tijd en stond niet ontbreken, zeker niet in de week van de steak-friet. Maar die even lekker bakken als op restaurant is niet altijd evident. Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Met welk type rundvlees probeer je dat het best? En moet je het vlees op voorhand kruiden of niet? [naar artikel]


21. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 zaken in Vlaanderen: welke serveert de lekkerste biefstuk? “29,90 euro voor rundsfilet van hoge kwaliteit” (06/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Biefstuk-friet is een gerecht dat je in veel restaurants in Vlaanderen op de kaart ziet staan, maar waar eet je nu de lékkerste versie van dit gerecht? HLN-foodie Stijn Baert gaat op zoek en neemt de proef op de som. Deze maand passeert hij bij vier nieuwe adressen die talrijk werden ingezonden door onze lezers. Moet de voorlopige nummer één op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “De Pascale Naessens in je hoofd schreeuwt nee, maar je hart huppelt van ja.” [naar artikel]


22. Belg laat biefstuk steeds meer links liggen (28/09/2017 - Knack)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


23. Belgische biefstuk wordt almaar minder geserveerd (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


24. Eerste mislukte lancering van Europese Vega-raket (11/07/2019 - Metro)

De lancering van een Europese Vega-raket vanop de lanceerbasis in Kourou, in Frans-Guyana, is deze ochtend mislukt. Ongeveer twee minuten na de start was er een ernstig probleem, zei een woordvoerder van het Franse bedrijf Arianespace. “In naam van Arianespace wil ik mij verontschuldigen bij onze klanten voor het verlies van hun vracht.” Het is […] Het bericht Eerste mislukte lancering van Europese Vega-raket verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!