Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
23:26 uur

Minstens 17 doden bij aanval op nomadenkamp in Niger

Metro

19/05/2018 - 22:16

Bij een aanval op een nomadenkamp in het westen van Niger zijn minstens 17 doden gevallen. De aanval werd uitgevoerd door zwaar bewapende mannen op motorfietsen uit het naburige Mali. Dat heeft een regeringsbron zaterdag gemeld aan AFP. De aanval was gericht op een nomadenkamp van de Peul in Inates, gelegen op een tiental kilometer […] Het bericht Minstens 17 doden bij aanval op nomadenkamp in Niger verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Meer dan 70 doden bij aanval op militair kamp in Niger (11/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval op een militair kamp in het westen van Niger, vlakbij de grens met Mali, zijn gisteren zeker 71 doden gevallen. Dat heeft het leger...
  [naar artikel]
 2. Tientallen doden bij aanval op legerkamp in Niger (09/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij de aanval op een legerkamp donderdag in Chinégodar, een dorp in het westen van Niger op 10 kilometer van de Malinese grens, zijn 83 doden gevallen. Dat zegt het ministerie van Defensie. In Inates, een dorp in dezelfde regio, vielen jihadi’s een maand geleden al een kamp aan, waarbij toen 71 doden vielen.
  [naar artikel]
 3. Minstens 55 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger (06/05/2019 - Metro)
  Bij de ontploffing van een tankwagen zijn in de buurt van de luchthaven van de Nigerese hoofdstad Niamey minstens 55 doden gevallen. Dat meldt Radio France internationale (RFI). Een dertigtal mensen belandde in het ziekenhuis. De slachtoffers probeerden brandstof over te pompen toen het voertuig afgelopen nacht ontplofte, zo meldt RFI. bron: Belga Het bericht Minstens 55 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Meer dan 60 doden bij aanval op militair kamp in Niger (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een aanval op een militair kamp in het westen van Niger, vlakbij de grens met Mali, zijn dinsdag meer dan 60 doden gevallen. Dat is woensdag vernomen van veiligheidsbronnen. Dat is de zwaarste balans voor het Nigerese leger sinds het begin van de jihadistische aanvallen in het land in 2015.
  [naar artikel]
 5. Minstens 55 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de ontploffing van een tankwagen zijn in de buurt van de luchthaven van Niamey, de hoofdstad van Niger, minstens 55 doden gevallen. Dat meldt...
  [naar artikel]
 6. Tientallen doden bij aanval op legerkamp in Niger (09/01/2020 - Metro)
  Bij de aanval op een legerkamp donderdag in Chinégodar, een dorp in het westen van Niger op 10 kilometer van de Malinese grens, zijn 83 doden gevallen. Dat zegt het ministerie van Defensie. In Inates, een dorp in dezelfde regio, vielen jihadi’s een maand geleden al een kamp aan, waarbij toen 71 doden vielen. Volgens de woordvoerder van Defensie, kolonel Souleymane Gazobi, zouden er “aan de kant van de vijand 63 terroristen geneutraliseerd zijn”. Aan de kant van het leger vielen er 25 doden en 6 gewonden, zei Gazobi op televisie. De daders zouden verschillende voertuigen en motors gebruikt hebben bij de aanval. Met steun van de luchtmacht van Niger en van “bondgenoten” zou de aanval afgeslagen zijn. Waarschijnlijk gaat het om Franse vliegtuigen of drones, die deel uitmaken van de anti-jihadistische Operatie Barkhane. Ook kan het gaan om Amerikaanse drones, die de Sahel permanent surveilleren. De regio wordt vaak geteisterd door jihadistische aanvallen. Bron: Belga   Het bericht Tientallen doden bij aanval op legerkamp in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Minister Goffin reageert op dodelijke aanval in Niger: “België steunt Niger om terrorisme te bestrijden” (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aanval op een legerkamp donderdag in Chinegodar, een dorp in het westen van Niger op 10 kilometer van de Malinese grens, zijn ruim tachtig...
  [naar artikel]
 8. Tientallen doden bij aanval in Niger, België steunt Niger om terrorisme te bestrijden (10/01/2020 - Metro)
  Bij de aanval op een legerkamp donderdag in Chinegodar, een dorp in het westen van Niger op 10 kilometer van de Malinese grens, zijn ruim tachtig doden gevallen. Dat heeft het Nigerese ministerie van Defensie gemeld. Volgens een tijdelijke balans gaat het om “63 terroristen” en 25 andere personen. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin, heeft inmiddels laten weten dat ons land Niger “steunt om het terrorisme te bestrijden en om stabiliteit in de regio te brengen”. “Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de aanslag op een militaire post” in Chinegodar, aldus Goffin op Twitter. De daders zouden verschillende voertuigen en motors gebruikt hebben bij de aanval. Met steun van de luchtmacht van Niger en van “bondgenoten” zou de aanval afgeslagen zijn. Waarschijnlijk gaat het om Franse vliegtuigen of drones, die deel uitmaken van de anti-jihadistische Operatie Barkhane. Ook kan het gaan om Amerikaanse drones, die de Sahel permanent surveilleren. De regio wordt vaak geteisterd door jihadistische aanvallen. bron: Belga Het bericht Tientallen doden bij aanval in Niger, België steunt Niger om terrorisme te bestrijden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Vijf doden door aanval van Boko Haram in Niger (04/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval door de islamistische groep Boko Haram zijn vrijdagavond in het zuidoosten van Niger vijf dorpelingen gedood en twee anderen
  [naar artikel]
 10. Minstens 37 doden bij aanval op medewerkers van Canadees mijnbedrijf in Burkina Faso (06/11/2019 - Metro)
  Minstens 37 mensen zijn omgekomen nadat een konvooi met werknemers van de Canadese goudproducent SEMAFO is aangevallen in Burkina Faso. Dat meldt de gouverneur van de regio Est, Saidou Sanou. In een mededeling veroordeelt de gouverneur de “barbaarse en laffe” aanval. Die vond plaats op zo’n 40 kilometer van de mijn Boungou, die uitgebaat wordt door SEMAFO. Bij de aanval zouden nog eens zestig mensen gewond zijn geraakt. Het noorden van Burkina Faso grenst aan Mali en Niger, en is een toevluchtsoord voor islamistische extremisten, die de burgerbevolking regelmatig aanvallen. Het land in het westen van Afrika behoort tot de tien armste landen ter wereld, volgens de Verenigde Naties. Bron: Belga   Het bericht Minstens 37 doden bij aanval op medewerkers van Canadees mijnbedrijf in Burkina Faso verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Overstromingen in Niger: zeker 14 doden en 46.000 daklozen (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Door zware regenval veroorzaakte overstromingen hebben in Niger sinds juni al aan minstens veertien mensen het leven gekost en meer dan 46.000
  [naar artikel]
 12. Minstens veertien doden en 46.000 daklozen door overstromingen in Niger (12/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Door zware regenval veroorzaakte overstromingen hebben in Niger sinds juni al aan minstens veertien mensen het leven gekost en meer dan 46.000 anderen dakloos gemaakt. Dit heeft de regering van het Afrikaanse land vrijdag op de staatstelevisie bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 13. Minstens veertien doden en 46.000 daklozen door overstromingen in Niger (12/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Door zware regenval veroorzaakte overstromingen hebben in Niger sinds juni al aan minstens veertien mensen het leven gekost en meer dan 46.000 anderen dakloos gemaakt. Dit heeft de regering van het Afrikaanse land vrijdag op de staatstelevisie bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 14. Achttien doden bij geweld tussen veehouders en landbouwers in Niger (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Niger, in de buurt van het dorp Bangui in het westen van het land, werden gisteren minstens 18 mensen gedood en 43 anderen verwond bij geweld
  [naar artikel]
 15. Groeiend jihadisme in Niger test ook Europa (15/12/2019 - De Morgen)
  Bij een bloedige aanval van jihadisten in Niger zijn eerder deze week minstens 71 soldaten om het leven gekomen. Het illustreert een toenemend probleem voor de Sahel én voor Europa.
  [naar artikel]
 16. Meer dan 40 vermisten bij schipbreuk in Niger (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Niger worden minstens 43 personen vermist nadat hun overbeladen boot op de rivier de Niger zonk. De slachtoffers komen voornamelijk uit Benin....
  [naar artikel]
 17. Macron stelt G5 Sahel-top uit tot begin 2020 na aanslag in Niger (12/12/2019 - Metro)
  De top met vijf leiders van de landen uit de Sahel, die voorzien was op 16 december in de Franse stad Pau, wordt uitgesteld tot begin 2020. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron samen met zijn collega uit Niger Mahamadou Issoufou beslist. Aanleiding is de jihadistische aanval dinsdag in Niger. Bij de aanval op een militair kamp in het westen van het land vielen meer dan 70 doden. Macron had woensdagavond een telefoongesprek met de president van Niger en ze zijn overeengekomen om “hun collega’s voor te stellen om de top uit te stellen tot begin 2020”, laat het Elysée weten. Op de top bespreken de leiders de Operatie Barkhane en de gezamenlijke strijdkrachten van de G5 Sahel, die bestaat uit Burkina Faso, Tsjaad, Mali, Mauritanië en Niger. Bron: Belga   Het bericht Macron stelt G5 Sahel-top uit tot begin 2020 na aanslag in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Zeventien doden bij aanval op militaire patrouille in Niger (16/05/2019 - Metro)
  In Niger zijn bij een aanval op een militaire patrouille in de regio Tillabéri, aan de grens met Mali zeker 17 soldaten gedood. Elf anderen worden nog vermist en er vielen ook zes gewonden. Dat meldt het Nigerese ministerie van Defensie in een communiqué dat op de radio werd voorgelezen. De regio geldt als toevluchtsoord voor islamistische extremisten. De patrouille werd op 14 mei door zwaarbewapende terroristen aangevallen, aldus het ministerie. Dat gebeurde in de buurt van het plaatsje Tongo Tongo. Eind 2017 werd daar een patrouille van Nigerese en Amerikaanse soldaten aangevallen door jihadi’s. Daarbij kwamen vier Amerikaanse en vier Nigerese soldaten om. Vooral in het westelijke deel van Niger, in de buurt van de grenzen met Mali en Burkina Faso, zijn islamistische terreurgroepen actief. Bron: Belga   Het bericht Zeventien doden bij aanval op militaire patrouille in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. '114 doden bij Boko Haram-aanval in Niger' (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Minstens negen doden bij zelfmoordaanslagen in Niger (05/06/2018 - Metro)
  Bij een reeks zelfmoordaanslagen in Diffa, in het zuidoosten van Niger, zijn minstens negen mensen om het leven gekomen. Dat melden de plaatselijke autoriteiten. “Drie kamikazes hebben zichzelf opgeblazen. Momenteel zijn er negen doden en ook gewonden”, aldus een regionale verkozene van Diffa. De stad, die vlakbij de Nigeriaanse grens ligt, is regelmatig het doelwit van aanslagen door de jihadistische groep Boko Haram. De kamikazes – volgens de bron twee jonge vrouwen en een man – brachten op verschillende plaatsen in de stad hun bommengordel tot ontploffing. Een van de doelwitten was een koranschool in een drukbezochte wijk in de stad. De aanslagen vonden plaats op het moment dat de Nigerese president Mahamadou Issoufou een Europese tournee gestart is. Gisteren was hij in Parijs, vandaag brengt hij een bezoek aan Brussel. Bron: Belga   Het bericht Minstens negen doden bij zelfmoordaanslagen in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Minstens 55 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger (06/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de ontploffing van een tankwagen zijn in de buurt van de luchthaven van de Nigerese hoofdstad Niamey minstens 55 doden gevallen. Dat meldt Radio France internationale (RFI). Een dertigtal mensen belandde in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 22. Aanval op Amerikaanse universiteit in Kaboel beëindigd: minstens 9 doden (25/08/2016 - Knack)
  Bij de aanval op een Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn woensdag minstens 9 doden en 22 gewonden gevallen. De aanval is nog niet opgeëist, maar twee aanvallers zijn gedood. Dat zegt de politie.
  [naar artikel]
 23. Niger: 18 doden bij confrontatie tussen veehouders en landbouwers (02/11/2016 - Knack)
  In Niger, in de buurt van het dorp Bangui in het westen van het land, werden dinsdag minstens 18 mensen gedood en 43 anderen verwond bij geweld tussen landbouwers en veehouders.
  [naar artikel]
 24. Minstens 58 doden bij ontploffing van tankwagen in Niger (06/05/2019 - VRT NWS)
  Bij de ontploffing van een tankwagen in de nacht van zondag op maandag zijn in de buurt van de luchthaven van de Nigerese hoofdstad Niamey minstens 58 doden gevallen. Dat meldt Radio France internationale (RFI). Een dertigtal mensen belandde in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 25. Elf vermisten dood teruggevonden na aanval op militaire patrouille in Niger (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Niger zijn bij een aanval op een militaire patrouille in de regio Tillabéri, aan de grens met Mali zeker 28 soldaten gedood. Eerder was er...
  [naar artikel]
 26. Minstens tien doden bij aanval op protestantse kerk in Burkina Faso (01/12/2019 - Metro)
  Bij een aanval op een protestantse kerk in het oosten van Burkina Faso zijn minstens tien gelovigen, onder wie kinderen, om het leven gekomen. Dat is uit veiligheidsbronnen vernomen. De slachtoffers woonden de misviering bij in de kerk in Hantoukoura, in de gemeente Foutouri aan de grens met Niger. De aanval gebeurde door een tiental zwaarbewapende individuen. Volgens een veiligheidsbron schoten ze de gelovigen koelbloedig dood, onder wie ook de pastoor en kinderen. Volgens een andere veiligheidsbron vielen er 14 doden, allen mannen. De aanvallers vluchtten weg met motorfietsen. De aanvallen tegen kerken of religieuze christenen in Burkina Faso zijn sterk toegenomen. De aanvallen worden toegeschreven aan jihadistische groepen. Op 24 mei kwamen vier gelovigen om bij een aanval op een katholieke kerk in Toulfé. Op 13 mei werden vier katholieken gedood tijdens een religieuze processie in Zimtenga, ook in het noorden van het land. De dag voordien vonden zes mensen onder wie een priester, de dood in een aanval tijdens de mis in een katholieke kerk in Dablo. Sinds de aanvallen in het noorden van Burkina Faso begonnen vier jaar geleden, zijn ook meerdere imams om het leven gebracht door jihadisten. Bron: Belga   Het bericht Minstens tien doden bij aanval op protestantse kerk in Burkina Faso verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Meer dan 70 doden bij aanval op militair kamp in Niger (11/12/2019 - Metro)
  Bij een aanval op een militair kamp in het westen van Niger, vlakbij de grens met Mali, zijn dinsdag zeker 71 doden gevallen. Dat heeft het leger bekendgemaakt in een mededeling die woensdag op televisie is voorgelezen. Dat is de zwaarste balans voor het Nigerese leger sinds het begin van de jihadistische aanvallen in het land in 2015. Ook 57 jihadisten zouden zijn omgekomen. Twaalf mensen zijn gewond en nog verschillende anderen zijn vermist. De aanval vond plaats in Inates. Het militaire kamp werd bestookt met obussen en mortieren, waarna het tot ontploffingen kwam. Daardoor zou het dodental zo hoog zijn. De jihadisten zijn afkomstig uit Mali. Dinsdag werd de noodtoestand die in verscheidene departementen van Niger sinds 2017 van kracht is, nog met drie maanden verlengd. De veiligheidstroepen beschikken daardoor over extra bevoegdheden, zoals het houden van huiszoekingen overdag en ’s nachts. Humanitaire organisaties mogen sinds oktober niet meer naar bepaalde zones trekken als ze geen militaire escorte hebben. President Issoufou Mahamadou roept donderdag de nationale veiligheidsraad van het land samen, laat zijn kabinet weten op Twitter. Hij heeft een bezoek aan Egypte stopgezet na de aanslag. Bron: Belga   Het bericht Meer dan 70 doden bij aanval op militair kamp in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Meer dan 70 doden bij aanval op militair kamp in Niger (12/12/2019 - Metro)
  Bij een aanval op een militair kamp in het westen van Niger, vlakbij de grens met Mali, zijn dinsdag zeker 71 doden gevallen. Dat heeft het leger bekendgemaakt in een mededeling die woensdag op televisie is voorgelezen. Dat is de zwaarste balans voor het Nigerese leger sinds het begin van de jihadistische aanvallen in het land in 2015. Ook 57 jihadisten zouden zijn omgekomen. Twaalf mensen zijn gewond en nog verschillende anderen zijn vermist. De aanval vond plaats in Inates. Het militaire kamp werd bestookt met obussen en mortieren, waarna het tot ontploffingen kwam. Daardoor zou het dodental zo hoog zijn. De jihadisten zijn afkomstig uit Mali. Dinsdag werd de noodtoestand die in verscheidene departementen van Niger sinds 2017 van kracht is, nog met drie maanden verlengd. De veiligheidstroepen beschikken daardoor over extra bevoegdheden, zoals het houden van huiszoekingen overdag en ’s nachts. Humanitaire organisaties mogen sinds oktober niet meer naar bepaalde zones trekken als ze geen militaire escorte hebben. President Issoufou Mahamadou roept donderdag de nationale veiligheidsraad van het land samen, laat zijn kabinet weten op Twitter. Hij heeft een bezoek aan Egypte stopgezet na de aanslag. bron: Belga Het bericht Meer dan 70 doden bij aanval op militair kamp in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Zeker 20 doden bij aanval op politicus in Afghanistan (29/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval, zondagnamiddag, op de kantoren van een running mate van de Afghaanse president Ashraf Ghani zijn minstens 20 doden gevallen. Een...
  [naar artikel]
 30. Minstens 18 doden bij aanval Boko Haram in Nigeria (02/04/2018 - Knack)
  Bij een aanval van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram tegen Maiduguri, stad in het noordoosten van Nigeria, zijn zondagavond minstens 18 doden en 84 gewonden gevallen. Dat melden de lokale hulpdiensten maandag.
  [naar artikel]
 31. Minstens 21 doden bij aanval taliban op militaire basis (21/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval van taliban-islamisten op een militair steunpunt zijn in het noorden van Afghanistan minstens 20 soldaten en één talibanstrijder
  [naar artikel]
 32. Minstens veertien doden bij aanval van IS in Irak (10/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens veertien mensen zijn vandaag omgekomen bij een aanval van militanten van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in het noorden van Bagdad.
  [naar artikel]
 33. Minstens negen doden bij IS-aanval in Libië (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens negen mensen zijn zaterdag omgekomen bij een aanval van IS op een kazerne in Sebha, een stad in het zuiden van Libië die in handen is van...
  [naar artikel]
 34. Minstens vier doden bij IS-aanval op Afghaans overheidsgebouw (13/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval van gewapende mannen op een overheidsgebouw in Jalalabad in het oosten van Afghanistan zijn minstens tien mensen gedood, zo heeft de...
  [naar artikel]
 35. Minstens 27 doden bij aanval van taliban in Afghanistan (28/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar heeft de islamitische beweging taliban minstens vijf soldaten gedood en drie verwond. Tijdens de aanval
  [naar artikel]
 36. Meer dan 10 doden bij aanval op legerbasis in Burkina Faso (20/08/2019 - Metro)
  In Burkina Faso zijn minstens 10 soldaten gedood bij een aanval van “gewapende terroristen” op een legerpost in Koutougou, in de provincie Soum. Dat heeft een woordvoerder van het leger gezegd maandag. Verschillende anderen raakten gewond. Als vergelding voor de aanval doodde het leger tijdens een antiterreuroperatie enkele “terroristen”, zo staat te lezen in een verklaring van het leger. Over de identiteit van de aanvallers of de groepering waartoe ze zouden behoren, werd echter geen informatie vrijgegeven. Het noorden van Burkina Faso, dat grenst aan Mali en Niger, dient als schuilplaats voor islamistische extremisten. Die plegen vaak aanvallen op de burgerbevolking. Het ongeveer 20 miljoen inwoners tellende Burkina Faso is volgens de Verenigde Naties een van ’s werelds armste landen. bron: Belga Het bericht Meer dan 10 doden bij aanval op legerbasis in Burkina Faso verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Noodweer kost aan minstens negen kinderen het leven in Niger (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Niger zijn de afgelopen dagen minstens negen kinderen om het leven gekomen nadat woningen en muren instortten vanwege de hevige regenval in de
  [naar artikel]
 38. Minstens twee doden bij jihadistische aanval op luxueus vakantieoord in Mali (19/06/2017 - De Morgen)
  De aanval op een toeristisch resort in een buitenwijk van de Malinese hoofdstad Bamako, was een jihadistische aanval. Dat zegt minister van Veiligheid Salif Traoré. Volgens hem vielen er twee doden en konden de Malinese strijdkrachten een twintigtal gegijzelden bevrijden. De toestand zou nu onder controle zijn.
  [naar artikel]
 39. Minstens twee doden bij jihadistische aanval op luxueus vakantieoord in Mali (19/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De aanval op een toeristisch resort in een buitenwijk van de Malinese hoofdstad Bamako, was een jihadistische aanval. Dat zegt minister van
  [naar artikel]
 40. Minstens twee doden bij jihadistische aanval op luxueus vakantieoord in Mali (19/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De aanval op een toeristisch resort in een buitenwijk van de Malinese hoofdstad Bamako, was een jihadistische aanval. Dat zegt minister van
  [naar artikel]
 41. Minstens 7 doden bij aanval op VN-kamp in Mali (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval op een kamp van de VN-missie Minusma in Mali zijn gisteren minstens zeven mensen om het leven gekomen. Zes blauwhelmen raakten
  [naar artikel]
 42. Aanval militair hospitaal Kaboel: minstens twee doden (08/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval op een militair hospitaal in het Afghaanse Kaboel zijn minstens twee mensen gedood. Negen anderen raakten gewond. De aanval is nog
  [naar artikel]
 43. Tientallen doden bij aanval op politieschool in Pakistan (25/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij de aanval op een politieschool in de buurt van de stad Quetta, in het noordwesten van Pakistan, zijn volgens de Pakistaanse televisiezender Geo TV minstens 57 doden gevallen.
  [naar artikel]
 44. Tientallen doden bij aanval op politieschool in Pakistan (25/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Bij de aanval op een politieschool in de buurt van de stad Quetta, in het noordwesten van Pakistan, zijn volgens de Pakistaanse televisiezender Geo TV minstens 57 doden gevallen.
  [naar artikel]
 45. 65 doden na nieuwe aanval van Boko Haram in noordoosten van Nigeria (28/07/2019 - VRT NWS)
  Bij een aanval van de moslimrebellen van Boko Haram in het noordoosten van Nigeria zijn minstens 65 doden en 10 gewonden gevallen. Dat hebben de lokale autoriteiten in de deelstaat Borno bekendgemaakt. Eerder was er sprake van 23 doden.
  [naar artikel]
 46. Minstens vier doden bij aanval taliban op hotel in Kaboel (01/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Bij een nachtelijke aanval van de taliban op een door buitenlanders bezocht hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn vier doden gevallen: de drie aanvallers en een agent. Ook raakte een agent gewond. Intussen is de aanval beëindigd, zo is ter plaatse vernomen bij een politieagent, die anoniem wou blijven. Volgens de Afghaanse zender Tolo TV vielen geen doden of gewonden bij de hotelgasten.
  [naar artikel]
 47. Meer dan 140 doden bij aanval op militaire basis in Libië (20/05/2017 - De Morgen)
  Minstens 141 mensen zijn omgekomen bij een aanval op een luchtmachtbasis in het zuiden van Libië donderdag. De meeste slachtoffers zijn soldaten. Aanvankelijk werd uitgegaan van een zestigtal doden.
  [naar artikel]
 48. IS eist aanslag met eenenzeventig doden in Niger op (12/12/2019 - Metro)
  Een afdeling van terreurgroep IS heeft de aanslag op een legerbasis in de West-Afrikaanse staat Niger opgeëist. Dat meldt IS donderdag. Bij de aanslag, in Inates, in het westen van het land, kwamen 71 soldaten om het leven. De echtheid van de mededeling kan niet onafhankelijk geverifieerd worden, maar ze wordt wel via de gebruikelijke kanalen van de extremisten op sociale media verspreid. Naast de 71 soldaten kwamen er ook 57 jihadi’s om bij de aanslag, zegt het leger. Een lokale militaire woordvoerder zei dat de terroristen met brommers en pick-ups het kamp overvielen, toen de soldaten zich voorbereidden op het avondgebed. In juli was er in het kamp al een gelijkaardige aanval, die door de West-Afrikaanse afdeling van IS werd opgeëist. In Niger, buurland Mali en in Burkina Faso zijn verschillende islamistische terreurgroepen actief. Enkele hebben terreurgroep al-Qaida of IS trouw gezworen. Na de aanslag zijn drie dagen nationale rouw afgekondigd. bron: Belga Het bericht IS eist aanslag met eenenzeventig doden in Niger op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Minstens vijf doden bij aanval op Nigeriaanse oliehaven (10/04/2019 - De Morgen)
  Bij een aanval op olietankers in een laaddok in het Nigeriaanse Lagos, zouden minstens vijf mensen omgekomen zijn. MEND, de belangrijkste rebellengroep van de streek, eist de aanslag op en lijkt zo een nieuwe escalatie aan te kondigen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.