Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
07:25 uur

Verenigde Staten dreigen met "strengste sancties ooit" tegen Iran

Het Laatste Nieuws

21/05/2018 - 17:24

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft vandaag twaalf voorwaarden opgelijst om tot een nieuw nucleair akkoord te kunnen...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Sancties tegen Iran ten laatste binnen 180 dagen van kracht" (09/05/2018 - De Morgen)
  De Verenigde Staten zullen hun sancties tegen Iran in de komende 90 tot 180 dagen opnieuw volledig uitrollen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, deze nacht gezegd in Washington. Voor de bijkomende sancties tegen buitenlandse bedrijven die handel drijven met Iran geldt, hetzelfde tijdschema.
  [naar artikel]
 2. Verenigde Staten dreigen met nieuwe sancties tegen Iran (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mike Pompeo heeft gedreigd met nog meer sancties tegen Iran. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken reageert zo op de aankondiging van...
  [naar artikel]
 3. Trump maakte 'strengste sancties ooit' tegen Iran bekend (20/09/2019 - De Tijd)
  19:05 De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe maatregelen tegen de Iraanse centrale bank en het soevereine fonds van Teheran bekendgemaakt wegens 'financiering van terrorisme'.
  [naar artikel]
 4. De Verenigde Staten leggen extra sancties op aan Iran (01/11/2019 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze nieuwe economische sancties invoeren tegen Iran. Deze keer wordt de bouwsector geviseerd. Die wordt volgens de Amerikanen direct en indirect gecontroleerd door de Iraanse Revolutionaire Garde, het elitekorps van het Iraanse leger. Bovendien gebruikt die sector materiaal dat van strategisch belang is voor de "nucleaire, ballistische of militaire" programma's van Iran.
  [naar artikel]
 5. "Sancties tegen Iran ten laatste binnen 180 dagen van kracht" (09/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten zullen hun sancties tegen Iran in de komende 90 tot 180 dagen opnieuw volledig uitrollen. Dat heeft de Amerikaanse minister van...
  [naar artikel]
 6. Trump maakt “strengste sancties ooit” tegen Iran bekend (20/09/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten hebben nieuwe maatregelen tegen de Iraanse centrale bank en het soevereine fonds van Teheran bekendgemaakt wegens “financiering van terrorisme”. Donald Trump had het over “de strengste sancties die ooit aan een land zijn opgelegd”. “We hebben zopas de nationale bank van Iran gesanctioneerd”, zei de Amerikaanse president in het Oval Office. “Het zijn sancties op het hoogste niveau.” Aan zijn zijde legde minister van Financiën Steven Mnuchin uit dat “de laatste bron van inkomsten van de centrale bank van Iran en van het Nationale Ontwikkelingsfonds” geviseerd werden, “met andere woorden hun soeverein fonds dat aldus van ons banksysteem afgesneden zal worden”. “Dat betekent dat er geen geld meer zal gaan naar de Revolutionaire Garde”, het eliteleger van het Iraanse bewind, “om het terrorisme te financieren”, voegde de minister eraan toe. De nieuwe sancties volgen op de aanvallen van zaterdag op olie-installaties in Saoedi-Arabië, die volgens Washington aan de Iraniërs toe te schrijven zijn, wat Teheran ontkent. De Amerikaanse president had donderdag al aangekondigd dat nieuwe sancties genomen zouden worden. Bron: Belga   Het bericht Trump maakt “strengste sancties ooit” tegen Iran bekend verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Iran houdt opnieuw rakettesten ondanks eerdere VS-sancties (04/02/2017 - De Redactie)
  Volgens de Revolutionaire Garde zijn de oefeningen het Iraanse antwoord op "de bedreigingen en sancties" van de Verenigde Staten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken noemt de sancties "prutswerk".
  [naar artikel]
 8. "Amerikaanse sancties zijn zuivere economische agressie tegen Iran" (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De hernomen economische sancties van de Verenigde Staten tegen Iran zijn volgens de regering in Teheran illegaal en een uitdrukking van agressieve...
  [naar artikel]
 9. Trump maakt “strengste sancties ooit” tegen Iran bekend (20/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag nieuwe sancties tegen het Iraanse banksysteem aangekondigd. Volgens Trump zijn het de zwaarste sancties die ooit aan een land werden opgelegd.
  [naar artikel]
 10. Hard tegen onzacht: "Iran, bedreig VS nooit meer of je zal de gevolgen voelen" (23/07/2018 - VRT NWS)
  Het zit er bovenarms op tussen de Verenigde Staten en Iran. President Donald Trump heeft op Twitter forse dreigementen geuit aan het adres van president Hassan Rouhani. "Bedreig de Verenigde Staten nooit meer, of je zal de gevolgen voelen zoals weinig anderen in de geschiedenis die ooit gevoeld hebben", is de boodschap. Eerder had Rouhani gezegd dat een confrontatie met Iran zou uitdraaien op de "moeder aller oorlogen".
  [naar artikel]
 11. Iran dreigt nucleair akkoord op te blazen als VS nieuwe sancties opleggen (15/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Iran zou het nucleair akkoord met de grootmachten snel kunnen opblazen indien de Verenigde Staten hun beleid van "sancties en onderdrukking"
  [naar artikel]
 12. Washington vaardigt eerste sancties uit tegen Iran na terugtrekking uit nucleaire deal (10/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben vandaag nieuwe sancties uitgevaardigd tegen Iran. Het gaat om de eerste sancties van Washington tegen Iran sinds de...
  [naar artikel]
 13. Washington legt extra sancties op aan Iran (01/11/2019 - De Tijd)
  09:34 De Verenigde Staten hebben donderdag aangekondigd dat ze hun sancties tegen Iran zullen verstrengen.
  [naar artikel]
 14. Zo kondigt Trump nieuwe sancties tegen Iran aan (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten gaan maandag alle sancties tegen Iran, die ingetrokken waren na het bereiken van een nucleair akkoord in 2015, opnieuw...
  [naar artikel]
 15. Trump heractiveert sancties tegen Iran (06/08/2018 - De Tijd)
  18:01 De Verenigde Staten voeren opnieuw economische sancties in tegen Iran.
  [naar artikel]
 16. Washington legt extra sancties op aan Iran (01/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben gisteren aangekondigd dat ze hun sancties tegen Iran zullen verstrengen. Dat gebeurt zeer gericht, want nu wordt de...
  [naar artikel]
 17. Washington legt extra sancties op aan Iran (01/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten hebben donderdag aangekondigd dat ze hun sancties tegen Iran zullen verstrengen. Dat gebeurt zeer gericht: nu wordt de bouwsector geviseerd.
  [naar artikel]
 18. EU richt instelling op om VS-sancties tegen Iran te omzeilen (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Om het nucleair akkoord met Iran te redden, richt de Europese Unie een instelling op waarmee ze de sancties van de Verenigde Staten tegen Iran kan...
  [naar artikel]
 19. Trump neemt nieuwe sancties tegen Iran na rakettest (03/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe sancties opgelegd aan Iran. Officieel is dit omdat Iran het voorbije weekeinde een rakettest heeft uitgevoerd.
  [naar artikel]
 20. VS neemt zware economische sancties tegen Iran: wat houden ze in? En wat zijn de gevolgen? (09/05/2018 - VRT NWS)
  Nu de Verenigde Staten uit het Iran-akkoord zijn gestapt, komen er (opnieuw) zware economische sancties tegen het land. Binnen dit en 180 dagen moet de volledige handel met Iran worden lamgelegd, zo besliste de Amerikaanse president Donald Trump. Maar wat houden de sancties precies in? 
  [naar artikel]
 21. VS kondigt sancties aan tegen Rusland na blijvende steun voor Syrië: "Ze zullen het voelen" (15/04/2018 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten kondigen opnieuw sancties aan tegen Rusland, omdat het land het Syrische regime van president Bashar al-Assad blijft steunen. Dat zegt de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Niki Haley. Om welke sancties het precies gaat, is niet duidelijk. 
  [naar artikel]
 22. Iran voorspelt “bittere nederlaag” voor Verenigde Staten (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iran zal met "opgeheven hoofd" uit de huidige episode van spanningen met de Verenigde Staten te voorschijn komen. Zij zullen, samen met hun...
  [naar artikel]
 23. Internationaal Gerechtshof beveelt VS om deel aan Iran opgelegde sancties op te heffen (03/10/2018 - De Morgen)
  Het Internationaal Gerechtshof (ICC), het hoogste rechtsorgaan binnen de Verenigde Naties, heeft de Verenigde Staten opgedragen een einde te maken aan bepaalde sancties tegen Iran die een impact hebben op de humanitaire hulp en burgerluchtvaart. 
  [naar artikel]
 24. EU richt instelling op om VS-sancties tegen Iran te omzeilen (25/09/2018 - Metro)
  Om het nucleair akkoord met Iran te redden, richt de Europese Unie een instelling op waarmee ze de sancties van de Verenigde Staten tegen Iran kan omzeilen. Dat zei Federica Mogherini, de buitenlandvertegenwoordiger van de Europese Unie, maandagavond in New York. Mogherini had kort daarvoor een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Rusland en China, alsook met Iran, in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. De deelnemers zouden het eens zijn geweest dat Iran zijn nucleaire verplichtingen volledig nakomt. Het nieuwe instrument zal het ondernemingen mogelijk maken om met Iran zaken te blijven doen, zonder dat ze sancties van de VS riskeren. Hoewel Iran zich aan het akkoord houdt, voerden de VS in augustus opnieuw economische sancties in. Ze bedreigden iedereen die de sancties niet zou respecteren. Begin november zouden nieuwe sancties volgen, waarmee de VS de olie-export van het land wil treffen. bron: Belga Het bericht EU richt instelling op om VS-sancties tegen Iran te omzeilen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. “Sancties VS hebben impact, maar minder dan sanctieronde van 2009 tot 2015” (05/11/2018 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten stellen opnieuw sancties in tegen Iran vooral gericht op de olie-industrie en de financiële sector. Zijn de sancties een schampschot of kreunt Iran onder de economische bankschroef? Correspondent Thomas Erdbrink geeft vanuit Teheran meer uitleg in Terzake. 
  [naar artikel]
 26. Trump tegen de rest: "Wie zaken doet met Iran, kan geen zaken doen met de Verenigde Staten" (07/08/2018 - De Morgen)
  De economische sancties van Amerika tegen Iran zijn sinds dinsdag weer van kracht. De twee landen, die al veertig jaar als vijanden tegenover elkaar staan, zijn terug bij af. Tegelijk waarschuwt president Trump Europa en de rest van de wereld.
  [naar artikel]
 27. VS voeren alle sancties tegen Iran opnieuw in (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten gaan alle sancties tegen Iran, die ingetrokken waren na het bereiken van een nucleair akkoord in 2015, opnieuw invoeren....
  [naar artikel]
 28. VS voeren alle sancties tegen Iran opnieuw in (02/11/2018 - De Tijd)
  16:37 De Verenigde Staten gaan maandag alle sancties tegen Iran, die ingetrokken waren na het bereiken van een nucleair akkoord in 2015, opnieuw invoeren. Dat blijkt vrijdag uit een mededeling van het minis...
  [naar artikel]
 29. Iran-deal: Europese Unie treedt op tegen Amerikaanse sancties (18/05/2018 - VRT NWS)
  Op de EU-top in Sofia hebben de Europese leiders besloten om op te treden tegen de Verenigde Staten. Ze lanceren een blokkadestatuut dat Europese bedrijven die zakendoen met Iran beschermd tegen de Amerikaanse sancties. 
  [naar artikel]
 30. VS nemen maatregelen tegen Iraanse centrale bank: “Strengste sancties ooit” (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben vandaag nieuwe maatregelen tegen de Iraanse centrale bank en het soevereine fonds van Teheran bekendgemaakt wegens...
  [naar artikel]
 31. VS kondigen sancties af tegen "kwaadaardige" Russen (06/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben sancties afgekondigd tegen tientallen Russen die zich volgens de Amerikanen schuldig maken aan "kwaadaardige...
  [naar artikel]
 32. Nieuwe sancties voor Noord-Korea (12/09/2017 - VRT NWS)
  De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft maandag unaniem beslist om nieuwe sancties op te leggen aan Noord-Korea, na de proef met een waterstofbom vorige maand. Het zijn de strengste sancties ooit tegen Noord-Korea.  
  [naar artikel]
 33. Europa levert nog snel passagiersvliegtuigen aan Iran voor Amerikaanse sancties van kracht worden (05/08/2018 - VRT NWS)
  In allerijl zijn nog vijf ATR72-600-vliegtuigen overgevlogen vanuit Frankrijk naar Iran. Vanaf morgen zou dat niet meer mogelijk zijn omdat de Verenigde Staten dan sancties tegen Iran en bedrijven uit derde landen die met Teheran zakendoen, hebben afgekondigd.
  [naar artikel]
 34. 'Verenigde Staten stellen nieuwe economische sancties Iran uit' (12/04/2019 - De Morgen)
  Het Witte Huis heeft zijn plannen voor het invoeren van nieuwe economische sancties tegen Iran uitgesteld. Dat meldt The Wall Street Journal.
  [naar artikel]
 35. Nieuwe VS-sancties tegen Iran treden in werking (07/08/2018 - VRT NWS)
  Sinds 6 uur Belgische tijd is een nieuwe reeks Amerikaanse economische sancties tegen Iran van kracht gegaan. Een gevolg van de beslissing van de Verenigde Staten om uit het nucleaire akkoord met Iran te stappen, drie maanden geleden. Teheran weigert intussen om te praten over een nieuw akkoord zoals de Amerikaanse president Donald Trump voorstelt. 
  [naar artikel]
 36. VS nemen maatregelen tegen Iraanse centrale bank: “Strengste sancties die ooit aan land zijn opgelegd” (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben vandaag nieuwe maatregelen tegen de Iraanse centrale bank en het soevereine fonds van Teheran bekendgemaakt wegens...
  [naar artikel]
 37. Europese Unie: "Nucleair akkoord met Iran is nog niet dood" (15/07/2019 - VRT NWS)
  De Europese Unie wil er alles aan doen om het nucleair akkoord met Iran te redden. Maar als de Verenigde Staten de economische sancties tegen Teheran niet afzwakken, wordt dat moeilijk, waarschuwden de Europese ministers van Buitenlandse Zaken, die vandaag in Brussel over de kwestie hebben vergaderd.
  [naar artikel]
 38. EU richt instelling op om VS-sancties tegen Iran te omzeilen (25/09/2018 - Knack)
  Om het nucleair akkoord met Iran te redden, richt de Europese Unie een instelling op waarmee ze de sancties van de Verenigde Staten tegen Iran kan omzeilen. Dat zei Federica Mogherini, de buitenlandvertegenwoordiger van de Europese Unie, maandagavond in New York.
  [naar artikel]
 39. Internationaal Gerechtshof beveelt VS om deel aan Iran opgelegde sancties op te heffen (03/10/2018 - Knack)
  Het Internationaal Gerechtshof (ICC), het hoogste rechtsorgaan binnen de Verenigde Naties, heeft de Verenigde Staten opgedragen een einde te maken aan de sancties ten aanzien van Iran die een impact hebben op de humanitaire hulp en burgerluchtvaart.
  [naar artikel]
 40. Hoe kunnen de Verenigde Naties opnieuw sancties opleggen aan Iran? (07/07/2019 - VRT NWS)
  In het nucleaire akkoord van 2015 was een procedure van zes stappen afgesproken om opnieuw sancties op te leggen aan Iran als dat land "belangrijke overtredingen" tegenover de bepalingen van het akkoord zou begaan. De eindbeslissing ligt bij de VN-Veiligheidsraad, maar voor het zo ver komt, is er nog een weg te gaan.
  [naar artikel]
 41. Iran wil economie redden met toerisme: strenge regels zouden versoepeld kunnen worden voor toeristen (12/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Iran wil extra inzetten op toerisme als een bron van inkomsten, nu de Verenigde Staten opnieuw sancties hebben opgelegd aan Teheran. "Nu in het...
  [naar artikel]
 42. Amerikaanse sancties zijn “zuivere economische agressie”, zegt Iran (27/08/2018 - Metro)
  De hernomen economische sancties van de Verenigde Staten tegen Iran zijn volgens de regering in Teheran illegaal en een uitdrukking van agressieve politiek. “Dit beleid is niet anders dan een naakte economische agressie tegenover mijn land”, zei Mohsen Mohebi, de advocaat van de Islamitische Republiek Iran, maandag voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Het belangrijkste juridische rechtsorgaan van de Verenigde Naties onderzoekt een klacht van Iran volgens welke de Amerikaanse sancties indruisen tegen een in 1955 afgesloten vriendschapsakkoord tussen de Verenigde Staten en Iran. Het Internationaal Gerechtshof wordt aangemaand om de Verenigde Staten te veroordelen tot de directe stopzetting van de sancties en de toezegging van een schadevergoeding aan de regering in Teheran. De Amerikaanse president Donald Trump had de in juli 2015 bereikte nucleaire deal tussen Iran en de vier permanente leden van de VN-Veiligheidsraad plus Duitsland eerder dit jaar eenzijdig opgeblazen. Mohebi benadrukte dat Iran zich ook volgens het Internationaal Atoomenergieagentschap aan de voorwaarden van het nucleair akkoord heeft gehouden. De Verenigde Staten voerden “valse beweringen en gefabriceerd bewijsmateriaal” als argument aan om een “binnenlandse politieke agenda” te dienen, luidde het. De sancties hebben “verstrekkende gevolgen” voor de Iraanse bevolking. Ze vormen ook “een belemmering voor de garanties op primaire gezondheidszorg en veiligheid”. “Iran zal zich met alle middelen verzetten tegen de verstikking van zijn economie door de VS”, aldus nog Mohebi. bron: Belga Het bericht Amerikaanse sancties zijn “zuivere economische agressie”, zegt Iran verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Amerikaanse regering legt Iran extra sancties op (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten leggen Iran verdere sancties op vanwege de recente raketbeschietingen op Amerikaanse doelen in Irak. Het gaat om economische...
  [naar artikel]
 44. Iran wil door economie redden met toerisme: strenge regels zouden versoepeld kunnen worden voor toeristen (12/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Iran wil extra inzetten op toerisme als een bron van inkomsten, nu de Verenigde Staten opnieuw sancties hebben opgelegd aan Teheran. "Nu in het...
  [naar artikel]
 45. "Witte Huis plant gerichte sancties tegen Iran" (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De administratie van de Amerikaanse president Donald Trump plant extra gerichte sancties tegen Iran. Dat meldt een bron dichtbij het dossier. De
  [naar artikel]
 46. VS doodt generaal "met haast mythische status in Iran": "Ontketent dit een regionale oorlog? Dat is de cruciale vraag" (03/01/2020 - VRT NWS)
  Een enorme escalatie van de vijandelijkheden tussen de Verenigde Staten en Iran: volgens Amerika-correspondent Björn Soenens kan je de Amerikaanse raketaanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani niet anders bestempelen. "Deze man is zo belangrijk in de politieke constellatie van Iran dat het land bijna móét terugslaan."
  [naar artikel]
 47. Iran legt klacht neer bij Internationaal Gerechtshof tegen Amerikaanse sancties (17/07/2018 - Knack)
  Iran heeft een klacht neergelegd tegen de Verenigde Staten bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag wegens de herinvoering van de Amerikaanse economische sancties.
  [naar artikel]
 48. Defensieminister Venezuela: "VS-maskers zijn afgevallen na militair dreigement" (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten "hebben hun maskers afgezet" door te dreigen "met een militaire agressie" tegen Venezuela. Dat heeft de Venezolaanse minister
  [naar artikel]
 49. "Trump wil ook de EU tot nieuwe nucleaire onderhandelingen met Iran dwingen" (07/08/2018 - VRT NWS)
  De druk op de Europese Unie opvoeren om net als de Verenigde Staten nieuwe onderhandelingen over een nucleair akkoord met Iran te vragen: dat is de ultieme bedoeling van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat zegt VRT-correspondent in de VS Björn Soenens over de nieuwe Amerikaanse sancties die van kracht zijn.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.