De zaakvoerder van de traiteur uit Harelbeke die maaltijden leverde aan de scholen waar een salmonella-uitbraak heeft plaatsgevonden, hoopt dat de oorzaak van de besmetting snel aan het licht komt. De man reageert aangeslagen op de kwestie: “Ik doe dit al meer dan 40 jaar en het is de eerste keer dat we een dag hebben dat we niet kunnen uitleveren.” [naar artikel]
De zaakvoerder van de traiteur uit Harelbeke die maaltijden leverde aan de scholen waar een salmonella-uitbraak heeft plaatsgevonden, hoopt dat de oorzaak van de besmetting snel aan het licht komt. De man reageert aangeslagen op de kwestie: “Ik doe dit al meer dan 40 jaar en het is de eerste keer dat we een dag hebben dat we niet kunnen uitleveren.” [naar artikel]
Ondanks eerdere berichten besloot minister Denis Ducarme (MR) gisterenavond dat cateringbedrijf Esthio toch nog geen warme maaltijden mag leveren aan scholen. De minister "wil zo elk risico uitsluiten". Dat blijkt een enorme slag voor de Harelbeekse traiteur, die net met de heropstart was begonnen. [naar artikel]
Traiteur Willequet uit Kluisbergen is het gewoon om elke dag om en bij de 5.000 maaltijden te bereiden. Door de huidige situatie met het coronavirus zijn dat er nu maar 100 per dag. 32 mensen van het bedrijf zijn technisch werkloos. Toch stoppen ze niet volledig: "We moeten blijven maaltijden bereiden voor de zwakkere mensen, want zij hebben dat heel hard nodig", zegt verantwoordelijke Jeannine Lefebvre. [naar artikel]
Supermarkten hebben de afgelopen maand een flinke omzet gedraaid. Maar ook traiteurzaken draaien goed. Bij traiteur André Claessens in Zaventem is het superdruk. En toch, André maakt zich zorgen over z'n klanten die nog amper buitenkomen. Voor senioren die niet op internet zitten is hij zelfs met een krant begonnen met verhalen uit de buurt. [naar artikel]
Door de strengere coronamaatregelen krijgen traiteurs meer vragen om maaltijden bij mensen thuis te leveren. Heel wat mensen die bijvoorbeeld koken voor hun ouders, doet dat nu om veiligheidsredenen liever even niet. Ook bewoners van serviceflats doen vaker een beroep op een traiteur omdat sommige dienstencentra dicht zijn. Bij traiteur Bart Gevers uit Wommelgem is het alle hens aan dek. Normaal bereidt de traiteur in Wommelgem zo'n 400 à 500 maaltijden per dag. Nu is dat al 20 procent meer en hij verwacht nog een forse stijging. [naar artikel]
De traiteur die de maaltijden leverde aan de scholen waar kinderen ziek werden, blijft gesloten tot de oorzaak van de besmetting gekend is. In... [naar artikel]
Na twee weken heisa – en veel slapeloze nachten – mag traiteur Hervé Vervaeck vandaag zijn zaak heropenen. Het was dan tóch niet door zijn lasagne dat 313 kinderen besmet raakten met salmonella. “Het Voedselagentschap heeft hier alles binnenstebuiten gekeerd, er is niks gevonden”, zegt hij. “Dat maakt me fier. Maar ook nerveus. Want liefst van al wist ik nu gewoon wat de oorzaak was.” [naar artikel]
Meer dan vierhonderd kinderen raakten de voorbije maand besmet met salmonella. Na uitgebreid onderzoek blijkt dat de bereide maaltijden van... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.