Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Gezonde versie van een klassieker: witloof in de oven

29/05/2018 - 17:31
"Chef-kok Seppe Nobels en Rikolto, het vroegere Vredeseilanden, slaan de handen in elkaar voor het project GoodFood@School. Hun doel? Van gezonde en..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard tafelt in Antwerpse brasserie Den Artist: “Your witloof in den oven is top” (27/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Zondagavond kreeg brasserie Den Artist hoog bezoek. Niemand minder dan de Deense tweevoudige Tourwinnaar Jonas Vingegaard (26) at er een Vlaamse klassieker. De wielrenner complimenteerde de uitbater: “Your witloof in den oven is top.” [naar artikel]


2. Een gezonde versie van een klassieker: macaroni waar extra groentjes in verstopt zitten (21/11/2016 - De Morgen)

De meeste kinderen houden niet zo van groentjes... Maar ze zijn wèl allemaal dol op macaroni met ham en kaas! Probeer deze versie eens, waar verschillende groenten in 'verstopt' zitten. Ook de saus is lichter dan anders. Een gezonde versie van een klassieker [naar artikel]


3. RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof (02/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: tajine van kip en witloof. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: tajine van kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


4. Jeroen Meus maakt stoemp met witloof, ham en kaas (21/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Witloofrolletjes mogen dan wel populair zijn, stoemp is ook zo 'van bij ons'. Probeer eens deze versie met witloof van eigen bodem, gekookte ham [naar artikel]


5. RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof (06/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: spicy pad thai met kip en witloof. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: spicy pad thai met kip en witloof verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


6. RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel (08/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: visfilet met witloof en appel. Benodigdheden voor vier personen […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: visfilet met witloof en appel verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


7. RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas (05/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: plaattaart met witloof, ham en verse kaas. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: plaattaart met witloof, ham en verse kaas verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


8. Consumenten kopen minder witloof: VLAM lanceert tweede Week van het Witloof (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft woensdag voor de tweede keer de Week van het Witloof gelanceerd. Met de Week van het Witloof wil de VLAM de groente en al haar mogelijkheden in de kijker zetten. En dat is nodig volgens de organisatie, want het verbruik van witloof gaat achteruit, zij het lichtjes. [naar artikel]


9. Tarte tatin met een twist: Loïc maakt versie met witloof (22/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt tarte tatin met witloof. [naar artikel]


10. Gentse onderzoekers vinden het gen dat witloof bitter maakt en ze kunnen het ook uitschakelen (27/01/2022 - VRT NWS)

Onderzoekers zijn er in Gent in geslaagd om witloof en cichorei te telen die nauwelijks nog bittere stoffen bevat. Dat deden ze door in een specifiek gen het DNA aan te passen, dat het witloof bitter maakt. Minder bitter witloof valt bij jonge consumenten meer in de smaak. De ontdekking betekent niet dat het minder bittere witloof al snel op de markt komt. [naar artikel]


11. RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek (01/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek. Benodigdheden voor […] Het bericht RECEPT Week van het Witloof: Luiks witloof gevuld met gehakt en spek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


12. Witloof moet ademen: zo blijft je witloof wit én houd je de stronken langer knapperig vers (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Het witte goud wordt witloof wel eens genoemd. Om de delicate smaak en crunch goed te bewaren, hou je best rekening met deze tips. [naar artikel]


13. Kaaskroketten met witloof en ham van Jeroen Meus (22/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wie dol is op witloofrolletjes uit de oven gaat zeker voor de bijl bij deze kroketten. Want onder dat krokante korstje zit écht de smaak van [naar artikel]


14. Snel en gezond: Pascale Naessens maakt pompoen uit de oven (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Bij deze start van de herfstvakantie deelt Pascale Naessens haar favoriete gezonde pompoengerecht: lekker gegaard in de oven, met feta en tomaatjes. [naar artikel]


15. Hoe maak je witloof écht lekker klaar? “Gebruik geen suiker om de bittere smaak te verbergen” (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als er één groente uit ons land is waar we voor gekend staan in het buitenland, dan is het wel ons witloof. De gewone variant viel lichtjes terug in verkoop (-3% in volume), terwijl grondwitloof fors in verkoop groeide (+81%). Van 1 tot 7 februari zet VLAM witloof extra in de kijker tijdens de Week van het Witloof. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan”, legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe maak je de groente lekker klaar? [naar artikel]


16. “Witloof stomen of koken is de beste manier om de smaak te verpesten”: hoe maak je de groente wél lekker klaar? (01/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

We zijn tot in het buitenland bekend voor ons witloof, en toch valt de bittere groente niet bij iédereen in de smaak. Van 1 tot 7 februari zet VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) witloof extra in de kijker tijdens de ‘Week van het Witloof’. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan", legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe kan je iedereen verleiden met de groente? Hij deelt wat je best wel én niet doet in de keuken. [naar artikel]


17. Smaakt het witloof op jouw bord straks anders? (31/01/2022 - Het Nieuwsblad)

Velen vinden het lekker, anderen halen er dan weer hun neus voor op, en vooral kinderen lusten het vaak niet: witloof. Maar zal het witloof op jouw bord binnenkort anders smaken? Dankzij een Vlaamse biotechnologe misschien wel. [naar artikel]


18. RECEPT Week van het Witloof: witloofkroketjes (05/02/2023 - Gezond.be)

Van 1 tot 7 februari is het de tweede editie van de Week van het Witloof en dat moeten we vieren! Gaat jouw inspiratie vaak ook niet verder dan witloofrolletjes met ham en kaas? Wij delen elke dag een recept van Lekker van bij ons. Vandaag: witloofkroketjes. Benodigdheden voor vier personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Week van het Witloof: witloofkroketjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


19. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]


20. FOODVIDEO. Zo maak je witloof in hespenrolletjes volgens het recept van Piet Huysentruyt (03/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu de feestdagen weer achter de rug zijn, kunnen we ons hoofd opnieuw beginnen breken over wat we normaal op tafel zetten tijdens de week. Deze witloof in hespenrolletjes van Piet Huysentruyt kan je ongetwijfeld wel bekoren. Witloof smaakte nog nooit zo goed! Met een laagje kaas erover, het ideale gerecht om een lange werkdag comfortabel af te sluiten. [naar artikel]


21. Hoelang moet je je oven écht voorverwarmen? (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

In elk recept dat je tegenkomt waar de oven voor gebruikt moet worden, staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom moet je die oven voorverwarmen? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom vraagt bijna elk recept om te kiezen voor 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]


22. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “dit is het geheim voor het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]


23. Smaakt witloof straks anders? ‘Niet iedereen is fan van de bittere smaak’ (02/02/2022 - De Morgen)

Voor het eerst zijn Belgische onderzoekers erin geslaagd om het ‘bittergen’ van witloof en cichorei uit te schakelen. Al is het nog even wachten voor we een minder bittere witloof in de winkel kunnen kopen, zegt doctoraatsstudent Charlotte De Bruyn (UGent/ILVO). ‘De Europese wetgeving maakt het lastig.’ [naar artikel]


24. Waarom moet je je oven voorverwarmen? (02/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

In elk recept voor een ovengerecht staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom is dat nodig? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom moet in bijna elk recept de oven op 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!