IJsjes zorgen voor een heerlijke verfrissing op warme dagen. Maar waar moet je op letten als je je kind een ijsje wil geven, gelet op de voedingswaarde van het lekkers? “Af en toe een ijsje kan geen kwaad, zolang je kind ook een gezonde portie fruit, groenten, zuivel en/of granen eetâ€, zegt diëtiste Sanne Mouha. Zij beoordeelt 10 soorten ijsjes uit de supermarkt. Het finale verdict komt van ons 8-jarige jurylid Lucie-Lou. [naar artikel]
Dat we met z’n allen (veel) te veel suiker eten, is bekend: gemiddeld 100 gram per dag en viermaal zo veel als goed voor ons is, aldus de... [naar artikel]
Zomerse temperaturen en lekkere ijsjes, het is een match made in heaven. Helaas bevatten die lekkernijen vaak veel calorieën en verder weinig goeds voor je gezondheid. Maar wat als het beter kan? Met een paar ingrediënten kan je namelijk zowel lekkere als gezonde ijsjes maken. Dit zijn onze 5 favoriete recepten. [naar artikel]
Yoghurt en andere zuivelproducten voor kinderen zijn eigenlijk niet gezond, schrijft de Nederlandse voedselwaakhond foodwatch. Negentig procent van de aantrekkelijk verpakte zuivelproducten bevat te veel suiker. [naar artikel]
De helft van alle ontbijtgranen, yoghurt en bereide gerechten die in Europa verkocht worden in supermarkten bevatten te veel suiker, zout of vet... [naar artikel]
De helft van alle ontbijtgranen, yoghurt en bereide gerechten die in Europa verkocht worden in supermarkten bevatten te veel suiker, zout of vet... [naar artikel]
De avocado is heilig, de aardappel is verguisd. Kokosolie staat op het hoogste schavotje, suiker zit in het verdomhoekje. Het zijn maar enkele dingen waarover de Britse chef Anthony Warner zich boos maakt. Hij doet er zijn zegje over op zijn blog 'The Angry Chef' en brengt binnenkort een boek uit over de halve waarheden die we in naam der gezondheid naar het hoofd geslingerd krijgen. [naar artikel]
Orthorexia is een fenomeen waarbij mensen zó hard focussen op gezonde voeding dat het niet meer gezond is. Sociale media en geschreven media worden met een beschuldigende vinger nagewezen, maar Pascale Naessens nuanceert en stelt dat er vaak een ander probleem is. [naar artikel]
Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij 5 concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan. “Als je gezond bent, zal je geen lichamelijke effecten ondervinden als je plots veel minder suiker gaat eten.” [naar artikel]
Gezond eten is een obsessie aan het worden. Gezonde voedingsrages leiden tot eetstoornissen, zegt gastro-enteroloog André Van Gossum in de krant Le Soir. In "De wereld vandaag" op Radio 1 sluit de Vlaamse voedingsexperte An Vandeputte zich aan: "Laten we aub uit deze kramp komen." [naar artikel]
Foodwatch France wil niet langer dat de marketing van Capri-Sun Multivitamin zich richt op kinderen. "Het populaire kinderdrankje bevat bijna net zoveel suiker als cola en is niet gezond", schrijven voedingsspecialisten. [naar artikel]
"100% natuurlijk" of "zonder toegevoegde suiker": etiketten op verpakkingen kunnen ons heel makkelijk wijsmaken dat we iets gezonds in onze [naar artikel]
Erwin Couck (71) uit Ninove en zijn zoon Frederic (39) uit Asse lanceren een nieuw bier dat geen korrel suiker bevat. Het kreeg de naam VIBB, wat [naar artikel]
's Werelds grootste brouwer, AB InBev, heeft zijn rivaal MillerCoors ervan beschuldigd de recepten van zijn bieren "Bud Light" en "Michelob Ultra"... [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) introduceert een "nutri-label", een score van A tot E waarmee consumenten kunnen zien hoe gezond voedingsmiddelen zijn. "Zo maken we het mensen makkelijk om voor gezonde voeding te kiezen", aldus De Block. Producenten zijn echter niet verplicht om het label te gebruiken. [naar artikel]
Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]
Vervang je suiker in sommige recepten door honing omdat de natuurlijke zoetstof minder lege calorieën bevat en beter is voor je? Dan ben je ondanks de moeite eigenlijk niet echt veel gezonder bezig. Dat meldt The Washington Post. [naar artikel]
Zomer en ijsjes, een combinatie uit de duizend. Maar, helaas bevatten die lekkernijen veel kilocalorieën en verder weinig goeds voor je [naar artikel]
De voedingsindustrie speelt de laatste jaren duidelijk in op gezonde voeding. Al verschillende jaren zijn er lightproducten op de markt. Een ‘gezondere’ en ‘magerdere’ variant van het gewone product. Maar is het echt wel zo gezond en mager als de verpakking beweert? Dit fenomeen hebben de leerlingen van 5STW van Mosa-Rt onderzocht tijdens de integrale opdracht 'Hoe light is light'. [naar artikel]
Vanmiddag geeft Balthazar in Werchter met het eerste Werchter Parklife-concert de symbolische aftrap van de "festivalzomer light". Er staat heel veel op de agenda, maar in juli gaat het nog voornamelijk om concertavonden met één of meerdere optredens, vaak vooral van Belgische artiesten, én met een beperkt publiek. Als alles goed gaat, zouden vanaf 13 augustus massa-evenementen, zoals Alcatraz en Pukkelpop, weer mogelijk zijn. Een Covid Safe Ticket is dan onmisbaar als je erbij wil zijn. [naar artikel]
70 miljoen euro: dat is het bedrag dat alle politieke partijen in ons land zichzelf uitkeren. "Abnormaal veel en geen gezonde situatie", stellen socioloog Luc Huyse en politicoloog Bart Maddens. [naar artikel]
Bij een heerlijk ontbijt hoort een glaasje fruitsap. In reclamespots wordt dat nog steeds in beeld gebracht als hét toonbeeld van een gezonde start van de dag. Maar is dat wel zo? En zorgt dat ene glas appelsiensap echt voor voldoende vitamine C om onze weerstand op peil te houden? Diëtiste Iris Daems beoordeelt 10 soorten uit de supermarkt. “Een glas fruitsap bevat vooral veel suiker, zelfs zoveel als een glas cola.” [naar artikel]
De meeste mensen vinden het lastig om een gezond dieet vol te houden. Vaak wordt dit toegeschreven aan een gebrek aan discipline, maar volgens... [naar artikel]
Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.