Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 July 2020
04:14 uur

Podcast "De afspraak op vrijdag" met Johan Vande Lanotte, Kati Verstrepen en Rik Van Cauwelaert

VRT NWS

09/06/2018 - 09:56

In De Afspraak op Vrijdag van 8 juni ontvangt Ivan De Vadder Oostends burgemeester Johan Vande Lanotte, Kati Verstrepen van de Liga voor Mensenrechten en journalist Rik Van Cauwelaert. Deze week bespreken ze de Belgische intreding in de VN-Veiligheidsraad, het Europese migratiebeleid en de valse F-16-mails.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Podcast "De afspraak op vrijdag" met Johan Vande Lanotte, Rik Van Cauwelaert en Tinneke Beeckman (08/12/2018 - VRT NWS)
  In "De afspraak op vrijdag" had Ivan De Vadder Johan Vande Lanotte (SP.A) te gast, samen met journalist Rik Van Cauwelaert en filosofe Tinneke Beeckman. Ze hebben het over de politieke crisis rond het VN-migratiepact.
  [naar artikel]
 2. Podcast "De afspraak op vrijdag" met Johan Vande Lanotte, Bart Maddens en Liesbeth Van Impe (22/09/2018 - VRT NWS)
  In "De afspraak op vrijdag" heeft Ivan De Vadder de burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte (SP.A) te gast, samen met politicoloog Bart Maddens en de hoofdredacteur van Het Nieuwsblad Liesbeth Van Impe. Ze vragen zich af of vijf jaar zonder verkiezingen te veel is, ze bespreken het dossier van de transmigranten en hebben het over het afschaffen van de zomer- of wintertijd
  [naar artikel]
 3. Johan Vande Lanotte (SP.A) pleit voor staatshervorming: "Na 50 jaar verbouwen moeten we het huis helemaal strippen" (07/02/2020 - VRT NWS)
  België is aan een grondige renovatie toe, en dat moet gebeuren los van de onderhandelingen over een nieuwe federale regering. Dat is de conclusie van een debat met minister van Staat Johan Vandelanotte (SP.A), filosoof en econoom Philippe van Parijs (UCL) en columnist Rik Van Cauwelaert in “De afspraak op vrijdag”.
  [naar artikel]
 4. Vande Lanotte: "Vluchtelingen opvangen in goede kampen nabij landen van herkomst" (08/06/2018 - VRT NWS)
  Voormalig SP.A-minister Johan Vande Lanotte pleit ervoor om de vluchtelingen die naar Europa willen komen, op te vangen in kampen nabij hun land van herkomst. Dat heeft hij gezegd in "De afspraak op vrijdag".
  [naar artikel]
 5. Podcast "De afspraak op vrijdag" met Yasmine Kherbache, Koen Schoors en Rik Van Cauwelaert (02/02/2019 - VRT NWS)
  In "De afspraak op vrijdag" heeft Ivan de Vadder deze week Yasmine Kherbache (SP.A), journalist Rik Van Cauwelaert en econoom Koen Schoors (UGent) te gast. Ze hebben het over het politieke antwoord op de klimaatbetogingen en de ontwikkelingen rond de brexit.
  [naar artikel]
 6. Vande Lanotte (SP.A): "Als ik geen burgemeester word, stopt mijn carrière in Oostende" (08/10/2018 - VRT NWS)
  Als Johan Vande Lanotte (SP.A) niet opnieuw burgemeester wordt in Oostende, zal hij niet als schepen in het college zetelen. Dat zegt Vande Lanotte in "De ochtend" op Radio 1. "We zitten in een debat tussen Bart Tommelein en mezelf. De ene wint, de andere niet", zegt Vande Lanotte. 
  [naar artikel]
 7. Tommelein wil coalitie in Oostende zonder Vande Lanotte, Vande Lanotte wil coalitie zonder N-VA (14/10/2018 - VRT NWS)
  Zowel huidig burgemeester Johan Vande Lanotte (Stadslijst) en uitdager Bart Tommelein (Open VLD) willen een coalitie vormen in  Oostende, maar hebben daarover zeer uiteenlopende ideeën. Vande Lanotte wil een "progressieve paars-groene coalitie". Tommelein pleit voor een "coalitie van vernieuwing", zonder Vande Lanotte en met N-VA.
  [naar artikel]
 8. Johan Vande Lanotte stopt met actieve politiek: "Het is nu aan de jonge mensen" (07/12/2018 - VRT NWS)
  In januari neemt Johan Vande Lanotte afscheid van de actieve politiek. Zijn partij SP.A zit vanaf dan niet langer in het stadsbestuur in Oostende en hij zal ook niet in de gemeenteraad gaan zitten. "Elke tussenkomst van mij zou persoonlijk opgevat worden, de oude burgemeester tegen de nieuwe, en dat is niet de bedoeling", zegt Vande Lanotte. Hij is ook niet pessimistisch over de toekomst van de SP.A. "We zitten in een periode van transitie, en dat vraagt tijd."
  [naar artikel]
 9. Sp.a-voorzitter Crombez doet de deur dicht: "Johan Vande Lanotte wordt zeker geen premier" (09/09/2019 - VRT NWS)
  "Het antwoord is heel duidelijk nee". Sp.a-voorzitter Crombez was in De Ochtend op Radio 1 formeel. "Informateur Johan Vande Lanotte wordt geen premier." In de wandelgangen van de Wetstraat werd daar de voorbije weken volop over gespeculeerd. Deze namiddag presenteren informateurs Didier Reyners en Johan Van de Lanotte hun eindverslag aan de koning.
  [naar artikel]
 10. N-VA Oostende beschuldigt Johan Vande Lanotte van verduistering: "De beschadigingsoperatie is gestart" (21/09/2018 - De Morgen)
  De Oostendse afdeling van N-VA beticht burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a) ervan geld van basketbalclub BC Oostende te hebben laten verdwijnen in eigen zakken. Volgens lijsttrekker Björn Anseeuw ging er de voorbije twaalf jaar ook al 2,4 miljoen euro stadsgeld naar de club. Vande Lanotte ontkent in alle talen.
  [naar artikel]
 11. Johan Vande Lanotte: "Misschien was 'De keizer van Oostende' niet accuraat over mijn contacten met bedrijven" (24/01/2018 - VRT NWS)
  Is Johan Vande Lanotte (SP.A) een machtspoliticus of is dat puur perceptie?  De burgemeester van Oostende is er zich bewust van dat er zo'n beeld van hem bestaat, onder meer door het boek "De keizer van Oostende", waaraan ex-LDD'er Ignace Vandewalle zou hebben meegewerkt. Tijdens de Burgemeestersmarathon van Radio 2 haalt Vande Lanotte nog eens uit naar het boek, dat volgens hem zes jaar na dato "niet zo accuraat" is gebleken.
  [naar artikel]
 12. Johan Vande Lanotte gaat aan de slag bij advocatenkantoor Walter Van Steenbrugge (14/10/2019 - VRT NWS)
  "Club Brugge haalde Simon Mignolet, Real Madrid haalde Eden Hazard en VSA (Van Steenbrugge Advocaten) haalde Johan Vande Lanotte." Met die woorden benadrukte advocaat Walter Van Steenbrugge dat hij met de komst van Johan Vande Lanotte naar zijn advocatenkantoor een toptransfer heeft gedaan. Bedoeling is om vooral uit te blinken op het vlak van de mensenrechten.
  [naar artikel]
 13. N-VA Oostende: "Vande Lanotte steekt stadsgeld in eigen zakken", Vande Lanotte ontkent (21/09/2018 - VRT NWS)
  De Oostendse afdeling van N-VA beticht burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) ervan geld van basketbalclub BC Oostende te hebben laten verdwijnen in eigen zakken. Vande Lanotte ontkent te beschuldigingen. Volgens de burgemeester gaat het om een terugbetaling. 
  [naar artikel]
 14. Johan Vande Lanotte over de donkerste periode uit z’n leven: "De eenzaamheid na het overlijden van m’n moeder... ik zou het geen tweede keer aankunnen" (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Tot nader order is Johan Vande Lanotte (63) burgemeester van Oostende. Kwaadsprekers en tegenstanders bedachten hem met bijnamen als ‘de keizer’ en...
  [naar artikel]
 15. Vande Lanotte pleit voor opvang vluchtelingen "in goede kampen nabij landen van herkomst" (08/06/2018 - De Morgen)
  Voormalig sp.a-minister Johan Vande Lanotte is voorstander om vluchtelingen die nu nog in gammele bootjes proberen Europa te bereiken, op te vangen in kampen nabij hun land van herkomst. Dat zei hij vanavond in De afspraak op vrijdag op Canvas. Eerder deze week pleitte staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) voor een gelijkaardig voorstel met opvangkampen in Tunesië.
  [naar artikel]
 16. Na 131 dagen geven informateurs Vande Lanotte en Reynders de fakkel door: "Het is nu aan de N-VA en de PS" (07/10/2019 - VRT NWS)
  Nu alle gewestelijke regeringen gevormd zijn, kan de vorming van de federale regering een versnelling hoger schakelen. De informateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) hebben hun informatieopdracht beëindigd, het is tijd voor de preformatie. "De twee grootste partijen gaan nu heel concreet en intensief moeten verder werken", aldus Johan Vande Lanotte. Morgen weten we wie voor de N-VA en de PS de preformatieopdracht gaat krijgen. De namen van Geert Bourgeois en Rudy Demotte worden genoemd.
  [naar artikel]
 17. Vande Lanotte: "Er leeft zeker iets bij de PS, maar uithaal Labille zal contraproductief zijn" (18/12/2017 - VRT NWS)
  Volgens Johan Vande Lanotte zal de uithaal van voormalig PS-minister Jean-Pascal Labille naar zijn voorzitter Elio Di Rupo contraproductief werken. "De partijleden zullen het niet erg appreciëren dat iemand vanuit de mutualiteit zegt wie de partij nu moet leiden", denkt SP.A-boegbeeld Vande Lanotte.
  [naar artikel]
 18. Geert Hoste kiest Johan Vande Lanotte: "Ik zie dat hij hier al geparkeerd staat" (08/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week in Dag Allemaal spreekt Geert Hoste met Sp.a politicus Johan Vande Lanotte. In deze eerste trailer steekt hij al meteen de draak met...
  [naar artikel]
 19. Johan Vande Lanotte verlaat het parlement (20/12/2016 - De Redactie)
  SP.A-politicus en ex-minister Johan Vande Lanotte heeft aangekondigd dat hij op 10 januari ontslag neemt uit de Kamer. Daarmee verdwijnt een belangrijk kopstuk van de Vlaamse socialisten uit de nationale politiek. Vande Lanotte is nog wel burgemeester van Oostende.
  [naar artikel]
 20. Tommelein: "Nog liever géén burgemeester dan een coalitie met lijst van Vande Lanotte, zelfs zonder hem" (16/10/2018 - VRT NWS)
  Bart Tommelein, kopman voor de liberalen in Oostende, wil absoluut niet in een coalitie stappen met de Stadslijst van Johan Vande Lanotte, ook al zou Vande Lanotte daar zelf geen rol meer in spelen. Dat heeft hij gezegd in "Van Gils & Gasten". "Dan word ik nog liever geen burgemeester", klonk het, al is Tommelein vastberaden dat hij na CD&V ook N-VA en Groen zal kunnen overtuigen om een meerderheid te vormen in de koningin der badsteden.
  [naar artikel]
 21. Johan Vande Lanotte: "Vertrek Coucke is kaakslag voor supporters KV Oostende" - Fans zwaar ontgoocheld (20/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De reacties over de koop van Anderlecht en het vertrek uit Oostende lopen ver uiteen. Burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte noemt het...
  [naar artikel]
 22. Onze reporter in het spoor van Vande Lanotte en Tommelein: "Een forse klap. Het einde van een tijdperk. Maar we blijven wél de grootste" (14/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik heb gewonnen. Ik word burgemeester." Bart Tommelein was duidelijk euforisch. Maar wil de Oostendse politiek dat ook? Want Johan Vande Lanotte,...
  [naar artikel]
 23. Johan Vande Lanotte: "Vertrek Coucke is kaakslag voor supporters KV Oostende" (20/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De reacties over de koop van Anderlecht en het vertrek uit Oostende lopen ver uiteen. Burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte noemt het...
  [naar artikel]
 24. Podcast "Terzake": verkiezingsdebat over Oostende (09/10/2018 - VRT NWS)
  In het stadsdebat van "Terzake" gaan Johan Vande Lanotte (SP.A) en Bart Tommelein (Open VLD) in debat over hun stad Oostende. Het gaat onder meer over armoede, migratie en cliëntelisme.
  [naar artikel]
 25. Vande Lanotte (SP.A): "Engie Electrabel duwt bewust de energieprijs omhoog" (28/09/2018 - VRT NWS)
  "Engie Electrabel bespeelt de minister van Energie Marghem". Dat zegt energiespecialist van SP.A Vande Lanotte in "De wereld vandaag" op Radio 1. Volgens Vande Lanotte gebruikt Engie de situatie met het mogelijk stroomtekort "kwadertrouw" om de energieprijs de hoogte in te jagen. 
  [naar artikel]
 26. Groen beschuldigt Vande Lanotte van 'politieke inmenging' in omstreden dossier Thermae Palace: "Hij is dé spilfiguur" (26/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Groen haalt uit naar burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) in het Thermae Palace-dossier. “Hij is de spilfiguur én een actieve onderhandelaar. Ondanks de objectieve procedure met een onafhankelijke jury”. Vande Lanotte én de commissie weerleggen.
  [naar artikel]
 27. Vande Lanotte pleit voor opvang vluchtelingen "in goede kampen nabij landen van herkomst" (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig sp.a-minister Johan Vande Lanotte is voorstander om vluchtelingen die nu nog in gammele bootjes proberen Europa te bereiken, op te vangen...
  [naar artikel]
 28. Johan Vande Lanotte (SP.A): "Ruk naar rechts? Geen excuses, gewoon een evolutie in de maatschappij" (27/05/2019 - VRT NWS)
  Minister van staat Johan Vande Lanotte moet niet lang zoeken naar een verklaring voor het succes van Vlaams Belang bij de verkiezingen van gisteren. "Veel mensen denken nu gewoon eerder rechts, het is gewoon een evolutie in de maatschappij." Tegelijk is hij erg kritisch voor de regering: "Ze heeft de vraag om hardere maatregelen aangewakkerd."
  [naar artikel]
 29. Johan Vande Lanotte: "Vertrek Coucke is kaakslag voor supporters KV Oostende" - Supporters zwaar ontgoocheld (20/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De reacties over de koop van Anderlecht en het vertrek uit Oostende lopen ver uiteen. Burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte noemt het...
  [naar artikel]
 30. Vande Lanotte verdedigt Meeuws: "Dit was geen gesjoemel" (21/01/2018 - VRT NWS)
  Volgens SP.A-boegbeeld Johan Vande Lanotte heeft Tom Meeuws niet gesjoemeld en wordt er in Antwerpen een moddercampagne gevoerd. Dat zegt hij in een interview met "De zondag". "Splitsen van facturen mag niet. Maar mocht iedereen in Vlaanderen die dat ooit gedaan heeft zijn vinger moeten opsteken, je zou veel plaats nodig hebben."
  [naar artikel]
 31. Vande Lanotte gaat praten met weerman David Dehenauw (15/01/2017 - De Standaard)
  Burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte (sp.a) gaat het gesprek aan met VTM-weerman David Dehenauw. Hij had zware kritiek geuit op de weersvoorspellingen die volgens hem "een stuk scherper moeten." De weerman pikte de kritiek niet en riep op tot dialoog. Daar gaat Vande Lanotte nu op in.
  [naar artikel]
 32. Bart Tommelein hoopt Johan Vande Lanotte van de troon te stoten: "Ik voel dat het goed zit, maar niet voor jou, he" (04/09/2018 - De Morgen)
  Wie ze bezig hoort, vermoedt eerder oude kameraden dan politieke tegenstrevers. Toch wil Vlaams minister Bart Tommelein (Open Vld) op 14 oktober burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a/Stadslijst) van de troon stoten in Oostende. Zegt die laatste, lepe vos: "Als minister mag je nog altijd naast me staan, maar ik zal de lintjes knippen."
  [naar artikel]
 33. PODCAST: "De afspraak" op vrijdag met Daniël Termont (11/02/2017 - De Redactie)
  Ivan De Vadder overloopt de politieke week met Daniël Termont (SP.A), columniste Heleen Debruyne en journalist Rik Van Cauwelaert (De Tijd).
  [naar artikel]
 34. Johan vs. Johan: Vande Lanotte klaagt Van Overtveldt aan (10/04/2019 - De Morgen)
  Sp.a trekt naar de Raad van State tegen de nieuwe richtlijn voor regularisatie van zwart geld. Daarmee start Johan Vande Lanotte een juridische strijd met financiënminister Johan Van Overtveldt (N-VA).
  [naar artikel]
 35. Johan Vande Lanotte (SP.A) neemt afscheid van de Kamer (20/12/2016 - De Standaard)
  Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft dinsdag wellicht zijn laatste tussenkomst in de Kamer gehouden. De gewezen vicepremier en partijvoorzitter heeft in een brief aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke aangekondigd dat hij op 10 januari het parlement verlaat. Vande Lanotte kreeg daarop een staande ovatie van de overige Kamerleden.
  [naar artikel]
 36. Kamal Kharmach op bezoek bij Johan Vande Lanotte: "Oei, ik dacht dat je huis groter was” (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de aanloop naar de verkiezingen gaat comedian Kamal Kharmach elke dag op bezoek bij een politicus. Vandaag is dat Johan Vande Lanotte (sp.a).
  [naar artikel]
 37. Johan Vande Lanotte aan de slag bij kantoor Van Steenbrugge Advocaten (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Johan Vande Lanotte gaat aan de slag als "Senior Legal Counsel" bij het kantoor Van Steenbrugge Advocaten, om op het vlak van mensenrechten en...
  [naar artikel]
 38. Vande Lanotte: "Premier Michel heeft De Crem niet correct behandeld" (07/10/2016 - De Redactie)
  Volgens oud-minister Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft premier Charles Michel normaal gezien aan staatssecretaris Pieter De Crem de toelating gegeven om in het buitenland te studeren. Dat hij hem heeft teruggeroepen na kritiek uit de oppositie, is "geen leiderschap".
  [naar artikel]
 39. Vande Lanotte (SP.A): "Voordeel is dat nieuws over voorakkoord duidelijkheid geeft" (07/06/2018 - VRT NWS)
  Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) van Oostende is niet verrast door het nieuws over een voorakkoord tussen oppositiepartij N-VA en Open VLD, die met zijn SP.A in de huidige coalitie zit. Desondanks zegt hij met veel vertrouwen naar de kiezer te gaan. 
  [naar artikel]
 40. Bij deze landen haalt Johan Vande Lanotte de mosterd om toekomstige formaties onder druk te zetten (09/10/2019 - Knack)
  Volgens voormalig informateur Johan Vande Lanotte functioneert het systeem van een regering in lopende zaken niet langer. 'Daarom neemt België best een voorbeeld aan een systeem zoals in Griekenland, waar de partijen binnen een tijdslimiet een coalitie moeten vormen', aldus Vande Lanotte.
  [naar artikel]
 41. PODCAST: "De afspraak op vrijdag" met Bruno Tobback, Liesbeth Van Impe en Rik Torfs (20/01/2018 - VRT NWS)
  In de podcast van "De afspraak op vrijdag" deze week: SP.A-politicus Bruno Tobback, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad Liesbeth Van Impe en de oud-rector van de KULeuven Rik Torfs waren vrijdag te gast bij Ivan De Vadder. De drie blikken terug op de de breuk van het Antwerpse kartel Samen en de gevolgen daarvan.
  [naar artikel]
 42. Vande Lanotte aan Tommelein: "Als jij burgemeester wordt, zal ik niet schoonmoederen" (12/10/2018 - VRT NWS)
  "Als je een verkiezingsbattle voert zoals wij nu doen, dan kun je achteraf niet zeggen: de ander wint en ik ga er dan maar bijzitten. Neen, ik ga niet schoonmoederen." Dat was het duidelijke antwoord van burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) van Oostende op de vraag of hij schepen zou kunnen zijn onder burgemeester Tommelein (Open VLD).
  [naar artikel]
 43. Snelle formatie lijkt de boodschap: "Begrotingsgat van 10 miljard is geweldige olifant in de kamer" (06/06/2019 - VRT NWS)
  Hoe ver staan we een 10-tal dagen na de verkiezingen? De federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hebben verslag uitgebracht van hun consultaties met het oog op de regeringsformatie, maar veel wijzer zijn we niet geworden. Hoe het staat met de formatie van de regionale regeringen is al evenmin duidelijk. Analisten Bernard Demonty (Le Soir) en Rik Van Cauwelaert proberen in "Terzake" het bos tussen de formatiebomen te zien.
  [naar artikel]
 44. Ogen weer op federale formatie: wie volgt informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders op? (07/10/2019 - VRT NWS)
  Nu de Vlaamse regering gevormd is, kunnen de gesprekken over een nieuwe federale regering een versnelling hoger schakelen. Na 130 dagen brengen de informateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) straks hun eindverslag over aan de koning. "Wie het van hen overneemt, zal niet moeten vertrekken van een wit blad", aldus VRT-Wetstraatjournalist Bart Verhulst.
  [naar artikel]
 45. Verstrepen: "Bepaalde groep van transmigranten kan niet worden gerepatrieerd" (20/08/2018 - VRT NWS)
  De overheid moet toegeven dat een deel van de transmigranten in ons land niet naar hun land van herkomst gerepatrieerd kunnen worden. Dat zegt docent Vreemdelingenrecht aan de UA en voorzitter van de Liga voor de Mensenrechten, Kati Verstrepen, in "Terzake".  
  [naar artikel]
 46. "Johan Vande Lanotte sluist belastinggeld door naar basketbalclub Oostende" (22/09/2018 - De Morgen)
  Oppositiepartij N-VA legt in Oostende een ­constructie rond de basketbalarena bloot die de club twaalf jaar lang behoorlijk wat geld heeft opgeleverd. "Vande ­Lanotte sluisde belastinggeld naar zijn favoriete club en zelfs naar zijn ­eigen portefeuille", klinkt het. "Grotesk", vindt de sp.a-burgemeester.
  [naar artikel]
 47. Johan Vande Lanotte moet voetbalwereld helpen opkuisen (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het voetbal wil iets doen aan zijn imagoprobleem. De Pro League brengt vandaag ex-­informateur Johan Vande ­Lanotte, basket- en wieler­expert...
  [naar artikel]
 48. Lees hier de slotbeschouwingen van informateur Johan Vande Lanotte (SP.A): 'Na drie maanden geen regering? Verkiezingen dan maar' (08/10/2019 - Knack)
  Vandaag geeft informateur Johan Vande Lanotte (SP.A) de fakkel door aan zijn opvolgers die een federale regering moeten smeden. Hieronder kan u zijn zeven persoonlijke slotbeschouwingen lezen. Ze verschenen eerder op de website van Vande Lanotte.
  [naar artikel]
 49. N-VA beschuldigt Vande Lanotte van zelfverrijking (21/09/2018 - De Standaard)
  SP.A-burgemeester Johan Vande Lanotte ontving zes jaar geleden 10.890 euro van basketbalclub Oostende voor scoutingsopdrachten. Volgens N-VA-lijsttrekker Björn Anseeuw gaat het om zelfverrijking, maar Vande Lanotte en de toenmalige voorzitter benadrukken dat het om een terugbetaling van een lening ging.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.