Na een gezellig avondje nog een beetje wijn over? Sluit de fles dan niet opnieuw af met de kurk. Sommelier Warner Boin deelt op Tiktok een bewaartip om de smaak van de restjes langer optimaal te houden. [naar artikel]
Witte wijn, rosé en bubbels smaken heerlijk op een zwoele zomeravond áls ze koel geserveerd worden. De Lommelse Sanne Dirx, verkozen tot sommelier van 2019, verklapt hoe je je glaasje koel houdt, zelfs als het heter dan heet is. [naar artikel]
De zoektocht naar een lekkere én betaalbare wijn in de supermarkt brengt soms heel wat twijfels met zich mee. Betekent een mooi etiket dat de inhoud lekker is? En is een duurdere fles een garantie op goede kwaliteit? Om te vermijden dat je het verkeerde wijntje kiest, is er een exclusieve wijnwijzer: een online sommelier die je van op je smartphone gidst naar de voor jou geschikte wijn én die je zelfs vertelt bij welke gerechten je die het best inschenkt. [naar artikel]
Een wit wijntje drinken we graag koud, het liefst nog op een zonnig terras. Niet doen, zeggen verschillende sommeliers. Witte wijn smaakt beter als hij niet te koud geserveerd wordt. [naar artikel]
De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]
Wat zijn nu eigenlijk de beste wijnen onder 10 euro? En wat zijn de beste tips om wijn goed te bewaren? Sommelier Sepideh Sedaghatnia, sommelier Andy De Brouwer en Frank Van der Auwera geven enkele van hun mooiste wijntips. [naar artikel]
Twijfel je over welke wijn je zou bestellen op restaurant, dan neem je best de goedkoopste. Dat schrijft de Amerikaanse sommelier en tv-persoonlijkheid Mark Oldman in zijn boek 'How To Drink Like a Billionaire'. [naar artikel]
Joe Fattorini, een bekende Britse sommelier die onder meer 'The Wine Show' presenteert, heeft een opmerkelijke uitspraak over het serveren van wijn gedaan. Zo raadt hij aan om telkens de 20:20-regel in het achterhoofd te houden. Daarbij plaats je rode wijn in de koelkast en haal je witte wijn er net uit voor je die schenkt. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Wijn serveren bij je feestdiner kan veel vragen oproepen. Welke fles past bij kalkoen en kroketten, en welke bij een vegetarisch gerecht? Hoe serveer je je wijn op de juiste temperatuur? En hoeveel drank moet je voorzien per persoon? Onze HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia beantwoordt de twintig meest prangende wijnvragen. “Rode wijn serveer je beter niet ‘op kamertemperatuur’.” [naar artikel]
Een biertje van Metallica? Of liever een wijntje van The Rolling Stones? Nu het festivalseizoen weer op volle toeren draait, pakken steeds meer... [naar artikel]
Afvallen en wijn drinken? Dat is geen al te beste combinatie. Maar als je af en toe een wijntje uit je wijnkast wilt drinken maak dan een goede keuze. Er zit namelijk veel verschil tussen wijnen als het gaat om het aantal calorieën. Soms zitten er 100 calorieën in een glas, maar dat kan variëren […] Het bericht Welke wijn drink je als je aan het diëten bent? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
De organisator van het prestigieuze evenement ‘Beste Sommelier ter Wereld’ ademt zelf wijn. Samen met echtgenote Filipa Pato verbouwt William Wouters wijn, maar hij blijft ook sommelier in hart en nieren. Hij was beste sommelier van België in 1992 en haalde meer dan eens halve finales op het WK en EK. Hij is dus het best geplaatst om de topsommeliers van Antwerpen voor te stellen. [naar artikel]
Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je sake. Hoewel het drankje populair is, zijn de Master of Sake Sommeliers daarentegen wereldwijd beperkt. De Antwerpse Jonas Kellens van restaurant DIM Dining is er sinds deze week één van. Ook in zijn zaak bestellen gasten vaker sakes bij de gerechten dan wijn. Maar waarom is die drank zo populair? En hoe moet je het serveren? Jonas legt je er alles over uit. “De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake.” [naar artikel]
U wilt snoepen en tezelfdertijd van een wijntje genieten? Dan ontwikkelden enkele Nederlanders het ultieme snoepgoed: een echte wine gum. [naar artikel]
Een barbecue in de tuin, een terrasje of zelfs een snoepreisje: het is zomer, en dat zullen we na anderhalf jaar corona geweten hebben. Om optimaal te genieten van de zon, de vrijheid en elkaar deelt Billie.be elke week een zomerhack om jou het leven gemakkelijker te maken. [naar artikel]
Witte wijn drink je ijskoud, soms zelfs met ijsblokjes voor het ultieme verfrissende zomergevoel. En daar gaan we blijkbaar massaal mee in de [naar artikel]
De lente is stilaan zicht, en daar drinken we al eens graag een wijntje op. Ook rode wijn past perfect bij die eerste zonnige dagen van het jaar. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 rode wijnen onder de 10 euro, uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is écht lekker? En van welke schenk je liever geen glas in? [naar artikel]
Twijfel jij ook zo vaak bij de zoektocht naar een lekkere, betaalbare wijn in de supermarkt? Wat zegt een mooi etiket over de inhoud? En geeft een duurdere fles garantie op goede kwaliteit? Via de exclusieve HLN-wijnwijzer gidst sommelier Sepideh Sedaghatnia je naar de voor jou geschikte wijn, én vertelt ze bij welk gerecht je die best inschenkt. [naar artikel]
Geen geslaagde mosselen zonder bijpassend wijntje, toch? Nu deze schelpdieren stilaan op hun best en grootst zijn schotelen onze warenhuisketens... [naar artikel]
Wijn in blik is handig om mee te nemen naar de festivals of wanneer het mooi weer is. Maar is die wijn ook lekker en kwaliteitsvol? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 10 blikjes binnen 3 categorieën: rosé, wit en bubbels. “Dit is een zeer verrassend wijntje.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.