Door een cycloon in Madagaskar is er een tekort aan vanille. Een Brits ijsjesmaker heeft vanille-ijs al van zijn menu geschrapt. Ook in België voelt men het tekort. [naar artikel]
“Meestal ben ik geen fan van ribbetjes”, bekende onze journaliste onlangs. Chef Sukhon van het Hasseltse La Casetta schotelde haar zijn fameuze Koreaanse ribbetjes voor. Hebben we een bekeerlinge? [naar artikel]
Geen seizoen waarin traag gegaarde ribbetjes beter smaken dan de zomer. Wij stuurden Dimitri Zetzsche - Belgisch kampioen BBQ in de categorie ribbetjes - op pad om in zeven Limburgse restaurants spareribs te proeven. “Over ‘all you can eat-formules’ ben ik meestal sceptisch, maar hier begrijpen ze perfect wat een lekkere portie ribbetjes is.” [naar artikel]
Staat er bij u tomaat, paprika, komkommer of bloemkool op het menu? Weet dan dat er momenteel in heel Europa een tekort is aan deze verse groenten. Dreigt een tekort aan verse groenten in de winkels? En wat betekent dit voor de prijs? [naar artikel]
Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: een bolletje vanille-ijs versus een hoorntje met softijs. [naar artikel]
Het Verenigd Koninkrijk zit met een tekort aan vanille-ijs. Een slechte vanille-oogst in Madagascar zorgt ervoor dat de prijs van vanille spectaculair gestegen is en dat sommige ijssalons de smaak niet meer kunnen aanbieden. [naar artikel]
Van pictionary spelen tot gevulde kalkoen eten: bekend Vlaanderen houdt van kersttradities. Al staat er naast de nodige cadeautjes, lekker eten en gezellig samenzijn voor het eerst overal een zelftest op het menu. 19 bekende Vlamingen verklappen ons hoe ze vandaag kerst vieren. “We hebben allemaal een kerstpyjama voor ’s avonds en tijdens het feest is het thema glitter.” [naar artikel]
Meester-patissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture in Oedelem/Beernem proeft samen met zijn gezin 10 keer vanille-ijs. Naar hét belangrijkste ingrediënt is het hard zoeken: waar is de vanille? [naar artikel]
Komkommer een beetje saai van smaak? Wel, er bestaat een mogelijkheid om de groente wat meer karakter te geven en die techniek daarvoor komt uit het Verre Oosten. In China en andere delen van Azië is het namelijk de gewoonte om de schijfjes komkommer een beetje te prakken. Zo slorpen ze meer smaak op. [naar artikel]
Exact vier ingrediënten, even schudden, de diepvriezer in en je hebt heerlijk vanille-ijs. Althans als we de New York Times mogen geloven. Wij gingen in onze keukenkasten op zoek naar wat vanille-extract en suiker en deden de test. [naar artikel]
Bij zomerse temperaturen heb je niet meteen zin in een dampende kom soep. Gelukkig is deze koude variant met komkommer, selder, geitenkaas en [naar artikel]
Omdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch. [naar artikel]
Heeft u de de afgelopen dagen genoten van een ijsje? En koos u net zoals zovelen voor vanille? Hopelijk heeft u ervan genoten én bent u niet geschrokken van hoeveel het gekost heeft. De prijzen voor vanille breken al bijna twee jaar records, met alle gevolgen van dien. Wat is er aan de hand? [naar artikel]
14:54 De prijs van het specerij vanille is sinds begin dit jaar naar recordhoogte gestegen als gevolg van een storm op Madagascar. [naar artikel]
Na de gevulde courgettes, de gevulde aubergines! Een smakelijk vegetarisch recept waar je eigenlijk meteen aan zou willen beginnen. De combinatie [naar artikel]
Heel fijn gesneden komkommer met staafjes appel, plakjes radijs en blokjes avocado: zulke frisse, lichte ingrediënten zijn precies wat je nodig [naar artikel]
De Nederlandse zuivelfabrikant FrieslandCampina moet vanille toevoegen aan zijn vanillevla, of de naam en verpakking van het goedje aanpassen. Dat... [naar artikel]
À volonté ribbetjes eten en zuipen, dat is het concept waarmee L’entree in Hasselt klanten wil lokken. “We maken ons toch zorgen om dergelijke formules”, reageert CAD Limburg. [naar artikel]
Van in ijs en cupcakes tot in kaarsjes: vanillesmaak en - geur is alomtegenwoordig, maar minder dan 1 procent ervan komt uit de bonen van de vanille-orchidee op Madagaskar. Dat meldt de BBC. [naar artikel]
Supersappig en heerlijk mals. Voor echte vleesliefhebbers zijn gemarineerde ribbetjes zoals de hemel op aarde. Maar stel dat je geen tijd hebt om ze zelf te maken. In welke supermarkt koop je dan de lekkerste spare-ribs? Barbecuespecialist Peter De Clercq proefde voor ons ribbetjes in drie verschillende categorieën: honing, Provençaalse kruiden en pikant. Welke winkel komt als beste uit de test? “Hier heb je een perfect evenwicht tussen de pittigheid én de vleessmaak.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.