Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Op het menu (letterlijk) van Kim en Trump: ribbetjes, gevulde komkommer en vanille-ijs

12/06/2018 - 07:41
"Geen topmoeting zonder een toplunch. De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben hun gesprekken (en small talk) voortgezet aan tafel met een erg gevarieerd menu. Nee, Trump zag zijn favoriete hamburger niet geserveerd. Het Witte Huis meldt dat gekonfijte ribbetjes, daegu jorim en vanille-ijs op tafel stonden. Gezonde kost versus enkele caloriebommetjes."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vanille-ijs binnenkort onbetaalbaar? (23/08/2017 - De Redactie)

Door een cycloon in Madagaskar is er een tekort aan vanille. Een Brits ijsjesmaker heeft vanille-­ijs al van zijn menu geschrapt. Ook in België voelt men het tekort.   [naar artikel]


2. Van malse ribbetjes tot spicy noedels: Aziatische gerechten om te delen bij La Casetta (21/10/2021 - Het Belang van Limburg)

“Meestal ben ik geen fan van ribbetjes”, bekende onze journaliste onlangs. Chef Sukhon van het Hasseltse La Casetta schotelde haar zijn fameuze Koreaanse ribbetjes voor. Hebben we een bekeerlinge? [naar artikel]


3. Waar in Limburg eet je de lekkerste ribbetjes? “Deze spareribs bevatten royaal veel vlees” (27/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Geen seizoen waarin traag gegaarde ribbetjes beter smaken dan de zomer. Wij stuurden Dimitri Zetzsche - Belgisch kampioen BBQ in de categorie ribbetjes - op pad om in zeven Limburgse restaurants spareribs te proeven. “Over ‘all you can eat-formules’ ben ik meestal sceptisch, maar hier begrijpen ze perfect wat een lekkere portie ribbetjes is.” [naar artikel]


4. Tomaat, paprika en komkommer lijden onder kou en energiecrisis: verse groenten schaarser en pak duurder (22/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Staat er bij u tomaat, paprika, komkommer of bloemkool op het menu? Weet dan dat er momenteel in heel Europa een tekort is aan deze verse groenten. Dreigt een tekort aan verse groenten in de winkels? En wat betekent dit voor de prijs? [naar artikel]


5. Food fight. Klassiek vanille-ijs vs. softijs, wat is nu eigenlijk het gezondst? (06/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: een bolletje vanille-ijs versus een hoorntje met softijs. [naar artikel]


6. Is er binnenkort een tekort aan deze populaire ijsjessmaak? (15/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Het Verenigd Koninkrijk zit met een tekort aan vanille-ijs. Een slechte vanille-oogst in Madagascar zorgt ervoor dat de prijs van vanille spectaculair gestegen is en dat sommige ijssalons de smaak niet meer kunnen aanbieden. [naar artikel]


7. Zo viert bekend Vlaanderen kerst: “Op het menu? Eerst allemaal een zelftest, dan pas de gevulde kalkoen” (24/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Van pictionary spelen tot gevulde kalkoen eten: bekend Vlaanderen houdt van kersttradities. Al staat er naast de nodige cadeautjes, lekker eten en gezellig samenzijn voor het eerst overal een zelftest op het menu. 19 bekende Vlamingen verklappen ons hoe ze vandaag kerst vieren. “We hebben allemaal een kerstpyjama voor ’s avonds en tijdens het feest is het thema glitter.” [naar artikel]


8. In welke supermarkt vind je het lekkerste vanille-ijs? Meester-patissier doet de test (30/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Meester-patissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture in Oedelem/Beernem proeft samen met zijn gezin 10 keer vanille-ijs. Naar hét belangrijkste ingrediënt is het hard zoeken: waar is de vanille? [naar artikel]


9. Zo haal je een pak meer smaak uit een komkommer (24/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Komkommer een beetje saai van smaak? Wel, er bestaat een mogelijkheid om de groente wat meer karakter te geven en die techniek daarvoor komt uit het Verre Oosten. In China en andere delen van Azië is het namelijk de gewoonte om de schijfjes komkommer een beetje te prakken. Zo slorpen ze meer smaak op. [naar artikel]


10. Getest: zelf vanille-ijs maken zonder machine en met slechts vier ingrediënten (16/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Exact vier ingrediënten, even schudden, de diepvriezer in en je hebt heerlijk vanille-ijs. Althans als we de New York Times mogen geloven. Wij gingen in onze keukenkasten op zoek naar wat vanille-extract en suiker en deden de test. [naar artikel]


11. Gazpacho 2.0: fris soepje met komkommer en rivierkreeft (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Bij zomerse temperaturen heb je niet meteen zin in een dampende kom soep. Gelukkig is deze koude variant met komkommer, selder, geitenkaas en [naar artikel]


12. In Optimel vanillevla blijkt helemaal geen vanille te zitten (19/02/2019 - VRT NWS)

Omdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch. [naar artikel]


13. Vanille kost meer dan zilver: wat is er aan de hand? (09/05/2018 - VRT NWS)

Heeft u de de afgelopen dagen genoten van een ijsje? En koos u net zoals zovelen voor vanille? Hopelijk heeft u ervan genoten én bent u niet geschrokken van hoeveel het gekost heeft. De prijzen voor vanille breken al bijna twee jaar records, met alle gevolgen van dien. Wat is er aan de hand? [naar artikel]


14. Dure vanille maakt snoep en parfum kostbaar (25/04/2017 - De Tijd)

14:54 De prijs van het specerij vanille is sinds begin dit jaar naar recordhoogte gestegen als gevolg van een storm op Madagascar. [naar artikel]


15. Veggie dinsdag: de lekkerste gevulde aubergines (10/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Na de gevulde courgettes, de gevulde aubergines! Een smakelijk vegetarisch recept waar je eigenlijk meteen aan zou willen beginnen. De combinatie [naar artikel]


16. Jeroen Meus maakt carpaccio van komkommer met geitenkaas (18/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Heel fijn gesneden komkommer met staafjes appel, plakjes radijs en blokjes avocado: zulke frisse, lichte ingrediënten zijn precies wat je nodig [naar artikel]


17. “Vanillevla? Steek er dan echt vanille in” (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

De Nederlandse zuivelfabrikant FrieslandCampina moet vanille toevoegen aan zijn vanillevla, of de naam en verpakking van het goedje aanpassen. Dat... [naar artikel]


18. Ribbetjes en zuipen à volonté in Hasselts eetcafé: “We maken ons zorgen” (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)

À volonté ribbetjes eten en zuipen, dat is het concept waarmee L’entree in Hasselt klanten wil lokken. “We maken ons toch zorgen om dergelijke formules”, reageert CAD Limburg. [naar artikel]


19. Waarom je bijna geen echte vanille meer vindt in ijsjes (20/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Van in ijs en cupcakes tot in kaarsjes: vanillesmaak en - geur is alomtegenwoordig, maar minder dan 1 procent ervan komt uit de bonen van de vanille-orchidee op Madagaskar. Dat meldt de BBC. [naar artikel]


20. Grillmaster proeft gemarineerde ribbetjes uit de supermarkt en deelt een 9/10 uit: “Het vlees blijft sappig” (24/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Supersappig en heerlijk mals. Voor echte vleesliefhebbers zijn gemarineerde ribbetjes zoals de hemel op aarde. Maar stel dat je geen tijd hebt om ze zelf te maken. In welke supermarkt koop je dan de lekkerste spare-ribs? Barbecuespecialist Peter De Clercq proefde voor ons ribbetjes in drie verschillende categorieën: honing, Provençaalse kruiden en pikant. Welke winkel komt als beste uit de test? “Hier heb je een perfect evenwicht tussen de pittigheid én de vleessmaak.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!