Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
00:05 uur

15.000 maaltijden van de vuilbak gered dankzij app tegen voedselverspilling

De Morgen

13/06/2018 - 12:08

De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde gebruikers kunnen tegen een zacht prijsje maaltijden ophalen die niet verkocht werden. 


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. App tegen voedselverspilling heeft al 100.000 maaltijden van vuilnisbak gered (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 100.000 geredde maaltijden overschreden. Tegen een zacht prijsje kunnen de gebruikers bij een restaurant een maaltijd afhalen die anders in de vuilnisbak belandt. Goed voor de portefeuille en het milieu dus.
  [naar artikel]
 2. App tegen voedselverspilling heeft al 100.000 maaltijden van vuilnisbak gered (27/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 100.000 geredde maaltijden overschreden. Tegen een zacht prijsje kunnen de gebruikers bij een restaurant een maaltijd afhalen die anders in de vuilnisbak belandt. Goed voor de portefeuille en het milieu dus.
  [naar artikel]
 3. Amper 27 jaar en Jonas heeft al 275.000 maaltijden gered uit de vuilnisbak. Onze man probeerde het ook (23/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zijn cijfers liegen er niet om. Sinds de start van zijn app Too good to go, die volgende week in ons land precies een jaar bestaat, hebben de jonge Gentenaar Jonas Mallisse (27) en zijn team al meer dan 250.000 volwaardige maal­tijden uit de vuilnisbak gered. Een succesformule voor consument én handelaar om in klimaat­bewuste tijden voedselverspilling tegen te gaan. “Bedoeling is om in 2019 één miljoen maaltijden te redden. Pittig, ja. Maar het zál lukken.”
  [naar artikel]
 4. Goedkoop eten in Hasselt en Genk dankzij app tegen voedselverspilling (31/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met de app "Too Good To Go" wordt voedselverspilling tegengegaan. De app is hip in Hasselt en in Genk. Zaakvoerders kunnen hun eten alsnog verkopen voor het de vuilbak ingaat. De klanten krijgen het eten dan ook goedkoper. Het eethuisje Smaak in Hasselt gebruikt de app en biedt porties aan voor 4,60 euro in plaats van 10,50 euro.
  [naar artikel]
 5. App tegen voedselverspilling redt 15.000 maaltijden van de vuilnisbak (13/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde gebruikers kunnen tegen een zacht prijsje bij restaurants maaltijden ophalen die niet verkocht werden. Ze weten niet op voorhand wat de pot schaft, maar toch slaat het initiatief aan.
  [naar artikel]
 6. App tegen voedselverspilling redt 15.000 maaltijden van de vuilnisbak (13/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De app Too Good To Go, die in februari gelanceerd werd, heeft de kaap van 15.000 geredde maaltijden overschreden. Zowat 50.000 geregistreerde gebruikers kunnen tegen een zacht prijsje bij restaurants maaltijden ophalen die niet verkocht werden. Ze weten niet op voorhand wat de pot schaft, maar toch slaat het initiatief aan.
  [naar artikel]
 7. Vier kittens gered uit vuilbak in Hoboken (01/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Antwerpen heeft gisteren vier kittens gered die in een vuilbak aan een bushalte in Hoboken waren gedumpt. Dat meldt ATV.
  [naar artikel]
 8. App Too Good To Go redt 1 miljoen maaltijden (16/09/2019 - Metro)
  Voedselverspilling is niet meer van deze tijd en dus steken steeds meer initiatieven de kop op die ons aansporen om minder eten in de vuilnisbak te kieperen. Een daarvan is de app Too Good To Go. Die werd anderhalf jaar geleden in België geïntroduceerd en wist op die tijd al een miljoen maaltijden te redden. Het principe van de app is simpel. Bakkers, restaurants, supermarkten… kunnen zich aansluiten en zo hun overschotten aan de man brengen. De aanbieders kiezen zelf een tijdspanne waarin klanten kunnen langskomen. Zo bieden hotels ’s ochtends vaak ontbijtrestjes aan en verkopen supermarkten ’s avonds hun overgebleven slaatjes en smoothies. Als gebruiker van de app kan je op voorhand niet zien wat je precies krijgt, maar gezien de zachte prijsjes van de maaltijden ben je haast zeker van een goed aanbod. Gent De app werd op 1 maart 2018 voor het eerst in België gelanceerd, in Gent. Nadien volgden andere steden zoals Antwerpen, Namen, Luik en Brussel. Op anderhalf jaar tijd registreerden reeds 700.000 gebruikers zich in België en werden er zo 1 miljoen maaltijden gered. Too Good To Go is inmiddels beschikbaar in 12 verschillende landen – goed voor miljoenen kilo’s minder voedselverspilling. Lees ook : Drie zero waste recepten met restjes Het bericht App Too Good To Go redt 1 miljoen maaltijden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Europa bindt de strijd aan tegen voedselverspilling (20/05/2017 - Knack)
  Europa luidt de alarmklok over de berg voedsel die we met z'n allen weggooien. Het Europees Parlement wil de voedselverspilling tegen 2025 met 30 procent terugdringen. 'Er zijn liefst vijftig manieren waarop politieke organen betrokken zijn in de strijd tegen de voedselverspilling.'
  [naar artikel]
 10. “EU faalt in strijd tegen voedselverspilling” (17/01/2017 - De Standaard)
  De maatregelen van de Europese Unie om voedselverspilling tegen te gaan zijn te versnipperd en onregelmatig. Het probleem wordt nu op het bordje van de lidstaten geschoven, terwijl de Europese Commissie het beleid veel beter zou moeten coördineren. Dat stelt de Europese Rekenkamer in een dinsdag verschenen rapport. De recente oprichting van een Europees platform tegen voedselverspilling vormt volgens de controleurs geen oplossing.
  [naar artikel]
 11. Barroso houdt Europees plan tegen voedselverspilling tegen (11/04/2019 - De Morgen)
  Uitgerekend in het Europese jaar tegen de voedselverspilling blokkeert de uittredende Europese Commissie een ambitieus Europees plan voor een duurzamer voedselbeleid en minder voedselverspilling. Volgens Europees Parlementslid Bart Staes (Groen) wordt het plan op het allerhoogste niveau tegengehouden.
  [naar artikel]
 12. Tien tips om voedselverspilling tegen te gaan (05/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Durf jij ook wel eens een halve krop sla weg te gooien? Of belanden er ook wel eens restjes in de vuilbak? Met deze tien tips van VRT NEWS ga je voortaan zorgvuldiger te werk tijdens het winkelen (én bespaar je zelfs nog wat euro’s).
  [naar artikel]
 13. “Vlaams beleid tegen voedselverspilling kan nog beter” (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen neemt al heel wat beleidsinitiatieven tegen voedselverspilling, maar er zijn zeker nog verbeterpunten. Dat stelt het Rekenhof in een audit. Het denkt daarbij onder meer aan een betere dataverzameling.
  [naar artikel]
 14. "EU faalt in strijd tegen voedselverspilling" (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De maatregelen van de Europese Unie om voedselverspilling tegen te gaan zijn te versnipperd en onregelmatig. Het probleem wordt nu op het bordje
  [naar artikel]
 15. Londen gaat strijd tegen voedselverspilling aan (31/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Groot-Brittannië heeft voor het eerst iemand benoemd om de strijd tegen voedselverspilling te leiden. Jaarlijks verdwijnen er miljoenen tonnen...
  [naar artikel]
 16. App redt voedsel van vuilnisbak (15/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltToo Good To Go, een app die voedselverspilling wil tegengaan, heeft op drie maanden tijd al ruim 15.000 maaltijden van de vuilnisbak gered. Bakkers, slagers, winkels en eetgelegenheden bieden er hun niet-verkochte waren aan die de consument vlak voor sluitingstijd aan een prijsje kan afhalen. Wat de pot precies zal schaffen, weet niemand op voorhand, maar daar malen de 50.000 gebruikers niet om. Sinds enkele weken krijgt de app ook voet aan grond in Limburg, met al een twintigtal deelnemende zaken in en rond Hasselt.
  [naar artikel]
 17. Too Good To Go bindt de strijd aan met voedselverspilling (08/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Too Good To Go bindt de strijd aan met voedselverspilling Dat Too Good To Go een succesverhaal is, hoeven we je niet meer te vertellen. Hoewel de app tegen voedselverspilling reeds meer dan 5 jaar bestaat, is het tegenwoordig meer dan dat. In 5 jaar tijd is hij uitgegroeid tot een marktplaats waar duizenden retailers, restaurants, bakkers en slagers in contact staan met miljoenen consumenten. […] Lees dit artikel: Too Good To Go bindt de strijd aan met voedselverspilling
  [naar artikel]
 18. Amerikaans jongetje (7) verstopt zich in vuilbak in voortuin en wordt bijna geplet in vuilniswagen (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 7-jarig Amerikaans jongetje die vorige week tijdens het spelen bij zijn oma in een vuilnisbak klom, heeft ongelofelijk veel geluk gehad. Elias Quezada kon maar net op tijd worden gered toen die vuilbak plots - met hem erin - werd geleegd in een vuilniswagen.
  [naar artikel]
 19. App tegen voedselverspilling beschikbaar (20/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Too Good To Go, een app die voedselverspilling tegengaat en begin maart gelanceerd werd in ons land, is nu ook beschikbaar in Aalst. Meer dan...
  [naar artikel]
 20. Belgische ondernemer strijdt tegen voedselverspilling in VS (29/09/2020 - De Tijd)
  01:00 Too Good To Go, de Deense app die voedselverspilling moet tegengaan, wordt dinsdag gelanceerd in de Verenigde Staten. De Belg Jonas Mallisse is mee verantwoordelijk voor de expansie.
  [naar artikel]
 21. Gent strijdt tegen voedselverspilling: "Gezinnen smijten 88 kilogram eten per jaar weg" (29/09/2020 - VRT NWS)
  De stad Gent is sinds 2013 voortrekker in de strijd tegen voedselverspilling. Het bewijs daarvan zien we in initiatieven zoals Too Good To Go, het Restorestje van Gent en garde, Foodsavers Gent, Wonky en het Food Pilot-project van ILVO. Het is vandaag de allereerste internationale dag tegen voedselverspilling. Een Vlaams gezin gooit gemakkelijk ieder jaar ongeveer 88 kilogram eten weg, terwijl een groot deel daarvan eigenlijk gewoon nog te eten is.
  [naar artikel]
 22. Belg trekt nu ook in VS aan de kar tegen voedselverspilling (29/09/2020 - De Standaard)
  De Belgische ondernemer Jonas Mallisse (29) zorgde voor een succesvolle uitrol van de Deense app tegen voedselverspilling ‘Too good to go’ in ons land. Twee jaar later mag hij dat kunstje herhalen in de Verenigde Staten, een land waar veertig procent van al het eetbaar voedsel wordt weggegooid.
  [naar artikel]
 23. China voert de strijd tegen voedselverspilling op: boete voor wie zijn bord niet leeg eet (23/12/2020 - De Morgen)
  De Chinese president Xi Jinping neemt de strijd tegen voedselverspilling ernstig. Als onderdeel van zijn zogenaamde ‘Operatie Leeg Bord’ ligt een wet voor ter ondertekening met hoge boetes voor bedrijven die voedselverspilling faciliteren of promoten. Ook Chinezen die op restaurant hun bord niet leeg eten, zouden een boete kunnen krijgen. Dat schrijft The Guardian.
  [naar artikel]
 24. Europees Parlement wil maatregelen nemen tegen grote voedselverspilling (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Parlement wil iets doen aan de voedselverspilling. Elk jaar gaat in Europa 88 miljoen ton voedsel verloren. Dat is 173 kg per
  [naar artikel]
 25. Project tegen voedselverspilling in Gent: bespaar ruim 350 euro door koelkast beter te sorteren  (05/02/2020 - VRT NWS)
  Het project 'In uwen frigo' van vzw FoodWIN krijgt geld van stad Gent om voedselverspilling tegen te gaan. De vzw doet dat door simpelweg eten slimmer te bewaren in de koelkast. De vzw zal lessen "koelkastsorteren" geven, onder meer aan huishoudhulpen. Praktische tips zijn goed voor minder voedselverspilling en dus ook voor de portemonnee. Gent geeft ook drie andere projecten rond duurzaam eten centen.
  [naar artikel]
 26. Quiz: hoe goed bent u in het tegengaan van voedselverspilling? (14/11/2018 - VRT NWS)
  In de derde aflevering van "Over Eten" op Eén gaat het vanavond over voedselverspilling, een probleem van onze tijd. Maar liefst een derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt, gaat verloren. En dat terwijl miljoenen mensen nog altijd honger lijden. Wat weet u over voedselverspilling? Test hier uw kennis. 
  [naar artikel]
 27. Restaurant: “Bord niet leeg eten? Dat is dan 2 euro extra” (22/12/2017 - VRT NWS)
  Het restaurant Acaciahof uit Overpelt heeft een moedige manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan. Wie zijn bord niet leeg eet, krijgt 2 euro extra aangerekend. De opbrengst gaat naar een goed doel. "Hier gingen meerdere emmers van 15 à 20 liter per dag de vuilbak in", zegt restauranthoudster Isabelle Snoeckx in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 28. Brussel bindt de strijd aan met voedselverspilling (06/08/2020 - Knack)
  De stad Brussel zoekt vijftien inwoners die willen leren hoe ze hun voedselverspilling in hun eigen keuken drastisch kunnen verminderen. In een opleiding zullen deze ambassadeurs tegen verspilling leren hoe waar ze producten best bewaren en hoe ze jaarlijks tot 400 euro kunnen besparen.
  [naar artikel]
 29. Vranckx: Voedsel voor de vuilbak (12/01/2019 - VRT NWS)
  Elke dag opnieuw belanden tonnen en tonnen eetbaar voedsel op de vuilnisbelt omdat de vervaldatum verstreken is of omdat groenten er niet perfect genoeg uitzien om te verkopen. Reporter Nelufar Hedayat trekt in deze aflevering van "Vranckx" op onderzoek in het spoor van de voedselverspilling.
  [naar artikel]
 30. Dronken tegen vuilnisbak (23/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 74-jarige bestuurster uit Maaseik heeft vrijdagavond een vuilbak aangereden op de Markt in Maaseik en daarna vluchtmisdrijf gepleegd. De vrouw had te veel gedronken. Omstaanders hadden gezien hoe de rode Mercedes tegen de vuilbak reed. De politie ging naar het huis van de overtreder. Die had geen verzekering voor de auto. De vrouw verklaarde dat ze net de politie wou bellen. Er werden meerdere pv’s opgesteld.
  [naar artikel]
 31. Reeën sukkelen in wachtbekken: een ree gered dankzij burgemeester, de andere overleden (23/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Twee reeën raakten zaterdagmiddag opgesloten in het wachtbekken van Melsbroek. Een ree overleed tussen de dranghekken, de andere kon dankzij burgemeester Kurt Ryon en enkele omstaanders gered worden.
  [naar artikel]
 32. Supermarkten schenken 7,5 miljoen maaltijden aan Voedselbanken (17/12/2017 - Metro)
  De supermarkten schenken steeds meer voedingswaren aan de Voedselbanken. Vorig jaar was dat al meer dan 3.700 ton, goed voor 7,5 miljoen maaltijden. Dat meldt handelsfederatie Comeos vandaag. De supermarkten zijn daarmee goed voor ongeveer een kwart van alle schenkingen aan de Voedselbanken. In 2014 werd 3.000 ton onverkoopbare maar nog perfect eetbare voedingswaren geschonken. Vorig jaar liep dat op tot 3.700 ton en ook dit jaar zal de bijdrage vanuit de handel opnieuw stijgen, zegt Jef Mottar, gedelegeerd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken. “Dat is voornamelijk te danken aan een intensere en verbeterde samenwerking met winkelketens. Het gebeurt niet meer enkel vanuit centrale depots, maar ook vanuit de winkelpunten zelf. Zij monitoren nauwgezet wat in aanmerking komt, schenken dat dan rechtstreeks aan ons en wij komen het lokaal ophalen.” Voor de supermarkten zijn de schenkingen ook een belangrijk middel in de aanpak van voedseloverschotten en vooral de strijd tegen voedselverspilling. Dominique Michel, CEO van de handelsfederatie Comeos: “Volgens het rapport over Voedselreststromen is de handel verantwoordelijk voor 2 pct van de voedselverspilling. De grootste verspilling situeert zich elders, bij de industrie en bij de consument thuis. Maar we willen die 2 pct nog doen dalen door onze winkels warm te maken om mee te werken aan de voedselschenkingen.” bron: Belga
  [naar artikel]
 33. Lidl gaat ver in strijd tegen voedselverspilling: kopen we binnenkort steak en zalm voor 50 cent? (30/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de strijd tegen voedselverspilling gaat supermarktketen Lidl erg ver. Ze gaan geen eten meer aan de voedselbanken schenken, maar het op de vervaldag aan 25 cent verkopen. In Nederland start nu een proefproject en in Luxemburg loopt het al een tijdje. De kans dat u binnenkort ook bij ons uitzonderlijke koopjes kan doen, is volgens Lidl “zeer reëel.”
  [naar artikel]
 34. Zweedse balletjes van Ikea nu ook via app te krijgen: “Om voedselverspilling tegen te gaan” (18/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Wie niet kan wachten op Zweedse balletjes van Ikea te eten, hoeft niet meer naar een vestiging te gaan. Nu kan je de gespecialiseerde vleesjes ook via een app krijgen. Dat komt omdat het Gentse bedrijf ‘To Good to Go’ Ikea tot haar nieuwe partner mag rekenen. En dat allemaal om voedselverspilling tegen te gaan.
  [naar artikel]
 35. Nederland wil "ten minste houdbaar tot" afschaffen in strijd tegen voedselverspilling (22/03/2018 - VRT NWS)
  In Nederland wil de minister van Voedselkwaliteit Carola Schouten de “ten minste houdbaar tot”-datum schrappen voor producten die zeer lang houdbaar zijn, zoals rijst, koffie en pasta. Dat is één van de maatregelen die de minister wil treffen om de voedselverspilling tegen te gaan. Ook bij ons kent 1 op de 5 Vlamingen het verschil niet. Wij zetten het nog even voor u op een rijtje.
  [naar artikel]
 36. Nood aan Europees jaar tegen voedselverspilling (29/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Elke Belg verspilt jaarlijks 345 kilogram voedsel. Dat is – na Nederland – het hoogste cijfer in de Europese Unie. Slovenië daarentegen heeft ‘slechts’ een voedselverspilling van 72 kg per persoon per jaar. Voor alle 27 lidstaten samen gaat het om 88 miljoen ton. Het Europees parlement vroeg eerder dit jaar aan alle lidstaten om hierrond actie te ondernemen. Het doel is om tegen 2025 dertig procent en tegen 2050 vijftig procent minder voedsel te verspillen.
  [naar artikel]
 37. Brussel zoekt 15 ambassadeurs om voedselverspilling thuis aan te pakken (05/08/2020 - Metro)
  De stad Brussel zoekt vijftien inwoners die het zal opleiden zodat ze thuis hun voedselverspilling drastisch kunnen verminderen. Zo zullen ze onder andere ontdekken waar in de koelkast ze bepaalde producten best bewaren en hoe ze elk jaar meer dan 400 euro kunnen besparen. De stad Brussel wil iets doen aan de voedselverspilling in de stad en kijkt daarvoor ook naar de consumenten, want zij zijn de schakel in de voedselketen die het meeste eten laat verloren gaan. Leefmilieu Brussel start daarom de campagne Food Waste Mission Brussel (FoodWIN), waarin het op zoek gaat naar vijftien mensen die als ambassadeur de voedselverspilling in hun eigen huis willen bestrijden. In ruil krijgen de deelnemers heel wat handige tips waarmee ze veel voedsel en geld kunnen uitsparen. Loick Bekaert van FoodWIN vzw legt uit: “Aangezien burgers het meest verspillen, zo’n 173 kg per jaar, hebben ze ook veel te winnen. Daarom zoeken we 15 gemotiveerde Brusselaars die willen bewijzen dat het anders kan. Zij worden opgeleid door voedingsexperten die hen de belangrijkste acties in de strijd tegen voedselverspilling aanleren zoals verspillingsvrij koken, optimaal bewaren, goed plannen, slim kopen…. Het kan hen heel wat opleveren: je kan als gezin tot €445.72 besparen per jaar, enkel en alleen door minder eten weg te gooien (Fusions). Juiste plaats in de koelkast Loick is vastberaden: “Met de campagne willen we laten zien dat wie de juiste kennis heeft in staat is om de hoeveelheid voedsel in zijn of haar vuilbak thuis drastisch te verminderen. Je kan voedsel bijvoorbeeld langer bewaren door het op de juiste plaats in je koelkast te leggen, want die is niet overal even koud. Het onderscheid kennen tussen de verschillende houdbaarheidsdata, of koken met de minder bekende delen van groenten die je anders zou weggooien zijn ook goede tips.” Elke Brusselaar kan zich vóór 31/08 aanmelden om één van de 15 ambassadeurs te worden via www.foodwastemission.be Lees ook: Jamie Oliver verklapt vier tips om voedselverspilling tegen te gaan Het bericht Brussel zoekt 15 ambassadeurs om voedselverspilling thuis aan te pakken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Dit is het gevolg als je houtskool in de vuilbak gooit na een barbecue (04/07/2019 - Metro)
  De zomer is (nog steeds) in het land en dan lonkt de barbecue. Maar wat doe je nadien met de houtskool? Wel, niet meteen in de vuilbak gooien… Het lijkt logisch om niet meteen na een avondje barbecueën de gebruikte houtskool weg te kieperen in de vuilbak, en toch gebeurt het vaker dan je denkt. Een Amerikaan zag onlangs hoe zijn buur de nog smeulende houtskool in zijn buitenvuilbak gooide. Het resultaat is een gigantisch gat in de vuilbak door de hitte (zie foto onderaan). Aluminiumfolie Hoe kuis je alles dan wél op na het barbecueën? Wel, eerst en vooral is het zonde om gebruikte houtskool weg te gooien. Die kan immers nog dienen als onderste laagje voor de nieuwe houtskool bij een volgende barbecuesessie. Wil je je barbecue toch volledig proper maken, wacht dan tot de houtskool afgekoeld is, wikkel de assen in aluminiumfolie en gooi het vervolgens in de vuilbak. Reddit Lees ook : Dit mag je zeker niet op de barbecue leggen Het bericht Dit is het gevolg als je houtskool in de vuilbak gooit na een barbecue verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Membruggen is gered (16/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  's Herenelderen pakte de titel na de 1-1 tegen Membruggen, een punt waarmee ook Membruggen gered is aangezien Herkenrode de boot inging in Diepenbeek. Donk deed een gouden zaak door in eigen huis Godsheide te verslaan, onder andere dankzij een prachtige vrije trap van Kevin Wintmolders (foto). (fava)
  [naar artikel]
 40. Automerk Smart lijkt voorlopig gered, dankzij de Chinezen (29/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het automerk Smart lijkt voorlopig van de ondergang gered, dankzij een joint-venture met het Chinese Geely. Daimler, het moederbedrijf van Smart en...
  [naar artikel]
 41. Zoo Antwerpen toont in expo hoe dierentuin van ondergang gered werd dankzij ‘Cine ZOOlogie’ (20/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de Zoo Antwerpen loopt tijdens de zomervakantie een tentoonstelling die een bijzonder deel van de 175-jarige geschiedenis van de stadsdierentuin belicht. ‘Cine ZOOlogie’ blikt terug op de moeilijke periode tussen de twee wereldoorlogen waarin de Zoo van het faillissement werd gered dankzij de beslissing van de directie om de feestzaal van het complex om te vormen tot een bioscoop.
  [naar artikel]
 42. Wereldwijde voedselverspilling loopt op tot bijna 1 miljard ton per jaar (05/03/2021 - Express)
  De wereldbevolking is jaarlijks verantwoordelijk voor een voedselverspilling van 931 miljoen ton. Dat zegt een rapport van het United Nations Environmental Programme (Unep) en de organisatie Wrap, gebaseerd op gegevens van twee jaar geleden. De onderzoekers merken op dat de verspilling bijna twee keer hoger ligt dan eerdere inschattingen. Alleen al de huishoudens gooien volgens […] The post Wereldwijde voedselverspilling loopt op tot bijna 1 miljard ton per jaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Nieuw buurtrestaurant in Merksem levert maaltijden aan huis (16/12/2020 - VRT NWS)
  Vanaf woensdag heeft het district Merksem een buurtrestaurant. Dat is een plek waar ook mensen die het financieel moeilijk hebben een maaltijd tegen een voordelige prijs kunnen nuttigen. In tegenstelling tot andere buurtrestaurants, kan je hier koude maaltijden komen oppikken om thuis op te warmen. “In het district Merksem zullen we ook maaltijden aan huis leveren met de elektrische bakfiets”, klinkt het.
  [naar artikel]
 44. Neem jij wel eens de afrit naar de vuilbak? (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De OVAM, de Openbare Afvalmaatschappij, start een grote affichecampagne langs de weg. 'Neem de volgende afrit richting vuilbak', staat erop, of
  [naar artikel]
 45. Neem jij wel eens de afrit naar de vuilbak? (11/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De OVAM, de Openbare Afvalmaatschappij, start een grote affichecampagne langs de weg. 'Neem de volgende afrit richting vuilbak', staat erop, of
  [naar artikel]
 46. Neem jij wel eens de afrit naar de vuilbak? (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De OVAM, de Openbare Afvalmaatschappij, start een grote affichecampagne langs de weg. 'Neem de volgende afrit richting vuilbak', staat erop, of
  [naar artikel]
 47. Banken gered van ondergang dankzij drugsgeld (10/04/2019 - De Morgen)
  Het internationale bankenstelsel is op het hoogtepunt van de financiële crisis gered door miljarden euro’s afkomstig van drugshandel en andere criminele activiteiten. Dat zegt VN-topambtenaar Antonio Maria Costa.
  [naar artikel]
 48. Duitsland kiepert duizendtal vaccindosissen vuilbak in (28/12/2020 - De Tijd)
  15:48 In Duitsland gaat een duizendtal dosissen van het Pfizer-BioNTech-vaccin de vuilbak in na twijfels over de temperatuur tijdens het transport. De lokale autoriteiten willen geen risico nemen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.