Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
06:14 uur

Zelfs veiliger dan de auto van Obama

Het Laatste Nieuws

29/09/2016 - 04:10

De beveiliging van koning Filip is een versnelling hoger geschakeld: in zijn nieuwe auto is de koning ongenaakbaar. Zelfs een raketaanval krijgt


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Achteraan in auto niet langer veiliger dan vooraan volgens studie (27/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De tijd dat het veiliger was achterin de auto is voorbij volgens een studie van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Dat...
  [naar artikel]
 2. [VIDEO] - 20 jaar crashtesten: is onze auto nu veiliger dan in 1997? (02/02/2017 - De Redactie)
  Al 20 jaar lang voert Euro NCAP crashtesten uit op verschillende wagens. Meer dan 78.000 levens zijn intussen gered sinds de introductie van deze veeleisende veiligheidstesten. De eerste testen in 1997 brachten veiligheidsproblemen aan het licht, waardoor fabrikanten gedwongen werden om hun voertuigen veiliger te maken. In het filmpje kan je zien welke impact een crashtest heeft op een auto van nu en een auto van 20 jaar geleden.
  [naar artikel]
 3. Obama nog nooit zo populair (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Obama is zelfs bij heel jonge kinderen populair. Op het internet circuleert een filmpje van beeld een meisje van vier dat huilt omdat Obama
  [naar artikel]
 4. Regering-Trump bevriest milieunormen die Obama oplegde aan auto-industrie (02/08/2018 - Knack)
  De Amerikaanse regering kondigt aan dat ze de milieunormen die onder de vorige president Barack Obama in de strijd tegen de opwarming van de aarde zijn opgelegd aan de auto-industrie, wil versoepelen.
  [naar artikel]
 5. Oud-VS-minister: Obama geloofde niet in eigen strategie (05/04/2019 - De Morgen)
  President Obama had vanaf 2010 weinig geloof in de Afghanistanstrategie van zijn regering. Hij was zelfs ronduit sceptisch of de nieuwe aanpak van de oorlog waartoe hij had besloten, wel zou slagen. Dat schrijft Obama's oud-minister van Defensie Robert Gates in zijn memoires.
  [naar artikel]
 6. “Zet je kinderen niet met een dikke jas in de autostoel” (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kleine kinderen, koude temperaturen en een koude auto: voor veel ouders een reden om hun kinderen warm ingeduffeld in hun autostoeltje te zetten. “Niet doen”, waarschuwt het Vias Instituut voor verkeersveiligheid, want die dikke jassen maken de kinderstoelen net onveiliger. Zelfs voor volwassenen is het veiliger om zonder dikke jas in de auto te zitten.
  [naar artikel]
 7. Witte Huis keldert klimaatplan Obama (22/08/2018 - De Morgen)
  VS-president Trump blaast het Clean Power Plan van zijn voorganger Obama op en geeft de kolen- en auto-industrie ruim baan.
  [naar artikel]
 8. Veiliger én minder agressie: Verberg het voetgangerslicht voor automobilisten (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Geen voetgangerslicht meer aan de overkant van de straat, maar vlak bij de plaats waar je wil oversteken: dat moet het verkeer op kruispunten fors veiliger maken. De nieuwe regeling zou zelfs tot minder verkeersagressie ­tegen voetgangers leiden, schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen donderdag.
  [naar artikel]
 9. Obama vertrekt met lovende woorden voor de kritische pers (18/01/2017 - De Redactie)
  In de perszaal van het Witte Huis heeft de Amerikaanse president Barack Obama zijn laatste persconferentie gegeven. Hij was opvallend vriendelijk tegen de pers, die best wel kritisch mag en zelfs moet zijn, volgens de president. Obama slaat daarmee een andere toon aan dat zijn opvolger Donald Trump.
  [naar artikel]
 10. Malia Obama krijgt steun uit onverwachte hoek nadat ze al kussend werd gespot (26/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Malia Obama, de oudste dochter van voormalig Amerikaans president Barack Obama, heeft een lief. Ze werd zelfs al zoenend gespot en de foto's daarvan doken al snel op in allerlei media. Ivanka Trump en Chelsea Clinton hebben nu echter hun steun uitgesproken aan het adres van de oudste dochter van Barack Obama en zeggen dat ook zij recht heeft op privacy.
  [naar artikel]
 11. Obama probeert executie in Texas tegen te houden (12/04/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse staat Texas plande donderdagavond (lokale tijd) de executie van Mexicaan Humberto Leal Garcia Jr. Daarmee gaat de staat in tegen eisen van VS-president Barack Obama, het VS-ministerie van Buitenlandse Zaken en Mexico om dat niet te doen. Obama vroeg zelfs het Hooggerechtshof de terechtstelling te stoppen.
  [naar artikel]
 12. Zonneklep in de auto is in de toekomst misschien wel doorzichtig en dat is veel veiliger (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een zonneklep voor de auto waar je doorheen kan kijken. Volgens de autodivisie van Bosch - het bedrijf dat de uitvinding presenteerde op de...
  [naar artikel]
 13. Zorgt zingende auto voor veiliger verkeer in de toekomst? (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Tokyo Car Show onthulde automerk Nissan een van z'n nieuwe technische hoogstandjes: de Nissan IMx Concept, een elektrische auto die volledig...
  [naar artikel]
 14. Michelle Obama: “Ik deed zelfs geen moeite om te glimlachen op inauguratie Trump” (13/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De inauguratie van Donald Trump was een harde dobber voor Michelle Obama. “Ik wou zelfs geen moeite meer doen om te glimlachen”, schrijft de...
  [naar artikel]
 15. DISCUSSIE. Merk jij ook dat het veiliger en vlotter rijden is op de A12 dan een jaar geleden? (20/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voerde midden maart 2019 op de A12 de fel besproken en gecontesteerde maximaal conflictvrije lichtenregeling in. Bijna een jaar en een aantal tussentijdse aanpassingen later blijkt de toestand zich te hebben genormaliseerd en is hij zelfs verbeterd. Het verkeer verloopt er veiliger en vlotter dan tevoren. Dat maakt AWV op uit een eerste, voorzichtige evaluatie.
  [naar artikel]
 16. Opnieuw milieuregels uit Obama-tijdperk teruggedraaid (03/04/2018 - VRT NWS)
  Het maximale verbruik van auto's in de Verenigde Staten zal vanaf 2025 niet beperkt moeten zijn tot 4,4 liter per 100 kilometer. Dat zegt het milieuagentschap EPA. Zo wordt er opnieuw een belangrijke milieuregel van voormalig president Barack Obama teruggeschroefd. 
  [naar artikel]
 17. "Moderne rijhulpjes maken auto's juist onveiliger" (07/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elektronische hulpjes in auto's die bedoeld zijn om veiliger te rijden, kunnen juist ongevallen veroorzaken. Dat concluderen Amerikaanse...
  [naar artikel]
 18. "Trump zelfs niet geschikt voor job in supermarkt" (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Barack Obama heeft alle republikeinen, incluis de top, opgeroepen om Donald Trump links te laten liggen. Volgens Obama
  [naar artikel]
 19. A12 is veiliger en vlotter dan jaar geleden: bestaande lichtenregeling voorlopig behouden (20/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voerde midden maart 2019 op de A12 de fel besproken en gecontesteerde maximaal conflictvrije lichtenregeling in. Bijna een jaar en een aantal tussentijdse aanpassingen later blijkt de toestand zich te hebben genormaliseerd en is hij zelfs verbeterd. Het verkeer verloopt er veiliger en vlotter dan tevoren. Dat maakt AWV op uit een eerste, voorzichtige evaluatie.
  [naar artikel]
 20. De eeuwige strijd tussen auto, fietser en voetganger: hoe moet die worden beslecht? (02/10/2018 - VRT NWS)
  Het is duidelijk door de vele voorstellen op jijkiest.be: we willen allemaal een verkeer dat vlotter is maar tegelijk ook veiliger voor alle weggebruikers. Kan dat zonder de auto minder ruimte te geven?
  [naar artikel]
 21. Winkeliers zijn golf van inbraken spuugzat: “In Afghanistan was het veiliger dan hier” (15/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Verschillende handelszaken in de Sint-Gummarusstraat in Antwerpen Noord zijn de voorbije weken het slachtoffer geworden van inbrekers. De buit varieert: er werd onder meer een laptop, cash geld en zelfs twintig kilo rundsvlees gestolen. Het zit de winkeliers hoog. “Ik was veiliger af in Afghanistan dan hier in Antwerpen.”
  [naar artikel]
 22. De zelfrijdende auto: wie is verantwoordelijk bij een ongeval? En kan je zo'n wagen hacken? (27/11/2018 - VRT NWS)
  Elk jaar komen op onze wegen honderden mensen om het leven, maar wat als we bijna al die slachtoffers konden voorkomen? Uit de vorige aflevering van onze driedelige reeks over de zelfrijdende auto bleek dat die autonome wagen er aan komt, zijn die effectief veiliger dan een auto met een menselijke bestuurder? Wat als er dan toch een ongeval is, wie is dan verantwoordelijk? Dat en meer in deze tweede aflevering over de zelfrijdende auto.
  [naar artikel]
 23. Obama's Beast mocht eigenlijk Berlijn niet in (18/11/2016 - De Redactie)
  De bekende auto van president Obama krijgt politiebegeleiding in de Duitse hoofdstad, omdat hij eigenlijk de stad niet in mag. Het bakbeest is te vervuilend volgens Duitse normen.
  [naar artikel]
 24. Michelle Obama geeft hypnotiserende speech: zo word je zo innemend als zij, zelfs als introvert. “Charisma heb je zelf in de hand” (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Begin deze week verscheen Michelle Obama in alle nieuwsmedia. Ze had op YouTube een passioneel pleidooi gegeven: een 24-minuten lange speech waarin...
  [naar artikel]
 25. Winkeliers Antwerpen-Noord zijn inbraken beu: “In Afghanistan was het veiliger dan hier” (15/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Meerdere handelszaken in de Sint-Gummarusstraat in Antwerpen-Noord zijn de voorbije weken het slachtoffer geworden van inbrekers. De buit varieert: er werd onder meer een laptop, cash geld en zelfs twintig kilo rundsvlees gestolen. Het zit de winkeliers hoog. “Ik was veiliger af in Afghanistan dan hier in Antwerpen.”
  [naar artikel]
 26. Obama wint (10/04/2019 - De Morgen)
  VS-president Barack Obama is afgelopen nacht vlot herkozen voor een tweede ambtstermijn. 'Het beste moet nog komen', zei Obama na zijn overwinning.
  [naar artikel]
 27. U wil het charisma van Barack Obama uitstralen? Dit boek helpt je alvast op weg (25/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Heeft hij het of heeft hij het niet? Naast welke naam je op 14 oktober het bolletje kleurt, heeft veel te maken met het charisma dat de politicus uitstraalt. Volgens Luc Cipers, auteur van ‘De Obama-factor’, zijn leren omgaan met elkaar en juist communiceren zelfs de meest onderschatte eigenschappen in deze tijden van tweets en e-mails. Het goede nieuws: charisma kun je kweken. Je kunt dus leren om (een beetje) Obama te zijn.
  [naar artikel]
 28. Trump: "Ik weet niet of hij het zal toegeven maar Obama vindt mij leuk" (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jarenlang stelde Donald Trump zelfs de legitimiteit van Barack Obama's presidentschap in twijfel, maar toch denkt de huidige president van de VS
  [naar artikel]
 29. Bruce Springsteen speelt afscheidsconcert voor Barack Obama in Witte Huis (19/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump weet zelfs de Springsteen-coverband The B Street Band niet te strikken voor zijn inauguratie, Barack Obama krijgt zomaar een
  [naar artikel]
 30. Carrossier/garagist stopt ermee na 50 jaar: “Zelfrijdende auto’s maken ons beroep binnenkort overbodig” (17/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Herman Van de Ven (57) uit Kapellen werkte meer dan een halve eeuw jaar als garagist. De blikken constructies uit zijn beginperiode zag hij evolueren tot veiliger auto’s. Vakkennis blijft essentieel. Maar àlles kennen van een auto is nu niet meer mogelijk, vindt Van de Ven, die in 1988 Ford-verdeler werd. Hij gaat nu met pensioen.
  [naar artikel]
 31. Buurtbewoners monitoren zélf passerende auto’s met ‘telramen’: “Eindelijk harde bewijzen dat bestuurders hier te snel rijden” (13/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  In 330 Vlaamse straten volgen de bewoners met een kleine camera voortaan nauwgezet de snelheid van alle auto’s die er passeren. “Burgers hebben nu een drukkings­middel in handen voor veiliger verkeer.”
  [naar artikel]
 32. In afwachting van de zelfrijdende auto: 7 oplossingen voor een veiliger verkeer (12/09/2018 - Knack)
  Vooruitgangsoptimisten twijfelen er niet aan: de zelfrijdende auto zal alle verkeersveiligheidsproblemen oplossen. Ooit. Maar tot het zover is, zijn er nog tal van eenvoudigere innovaties die de veiligheid drastisch kunnen verhogen. Knack somt de voornaamste alvast voor u op.
  [naar artikel]
 33. Deskundigen: “Overtreed de wet als fietser om veiliger te rijden” (11/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De wet overtreden om als fietser veiliger door het verkeer te rijden? Verkeersdeskundigen Johan De Mol en Dirk Lauwers vinden dat geen probleem. De zoon van Johan De Mol kreeg een boete omdat hij tegen de richting reed om vier gevaarlijke kruispunten te vermijden. “Tegen de wet, maar wel veiliger. Daar had de rechter dus oren naar.”
  [naar artikel]
 34. Deskundigen: “Overtreed de wet als fietser om veiliger te rijden” (11/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De wet overtreden om als fietser veiliger door het verkeer te rijden? Verkeersdeskundigen Johan De Mol en Dirk Lauwers vinden dat geen probleem. De zoon van Johan De Mol kreeg een boete omdat hij tegen de richting reed om vier gevaarlijke kruispunten te vermijden. “Tegen de wet, maar wel veiliger. Daar had de rechter dus oren naar.”
  [naar artikel]
 35. Obama: "Belangrijk dat grote vervuilers zoals VS en China voorbeeld geven" (09/05/2017 - De Redactie)
  De voormalige Amerikaanse president Barack Obama is ervan overtuigd dat de VS vooruitgang zal blijven maken in de strijd tegen de klimaatverandering, zelfs onder de huidige regering van de niet bepaald klimaatvriendelijke president Donald Trump.
  [naar artikel]
 36. VIDEO. De drie beste speeches van Obama (09/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Barack Obama zwaait binnenkort af. De democraat was acht jaar lang 'de machtigste man van de wereld'. Op 20 januari neemt Donald Trump het roer over. In de nacht van dinsdag op woensdag geeft Obama in zijn afscheidsspeech nog een laatste keer een staaltje van zijn redenaarstalent weg. Een overzicht van de krachtigste speeches van Obama.
  [naar artikel]
 37. Laat u niets wijsmaken, vliegen is veiliger dan wandelen… (16/10/2016 - Express)
  Telkens een vliegtuig neerstort rijst de vraag of vliegen wel veilig is. Dat is het zeker, kunnen we afleiden uit overheidsstatistieken. En vanuit een globaal standpunt is dat zeker correct. In 1989 waren er nog 66 dodelijke ongevallen; in 2016 nog amper 11. (Cijfers van het Aviation Safety Network, die geen rekening houden met sabotage en/of het neerschieten van passagiersvliegtuigen). We hebben al snel de neiging om de veiligheid van vliegtuigen te vergelijken met die van auto’s. Wel, de kans dat je in een auto-ongeval om het leven zal komen is 75 keer groter dan de kans om met een vliegtuig neer te storten. Waarom zijn we dan minder bang om in een wagen te stappen? Cijfers vertellen niet alles. Ze houden geen rekening met de menselijke psyche die gegroeid is uit tienduizenden jaren van overlevingsdrang. En die psyche vertelt ons dat we in een wagen nog min of meer meester zijn van ons lot. In tegenstelling tot in een vliegtuig. Dat gegeven haalt alle statistieken onderuit.’ Vliegen is veiliger dan… wandelen In onderstaande grafiek uit 2012 geeft de blauwe lijn de stijging van het aantal passagiers aan; de oranje blokken de daling in het aantal dodelijke ongevallen, met licht oranje voor ongevallen, oranje voor bomaanslagen en bruin voor kapingen. Laat u niets wijsmaken. Vliegen is niet enkel veiliger dan autorijden, het is veiliger dan wandelen. The post Laat u niets wijsmaken, vliegen is veiliger dan wandelen… appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 38. Obama bemoeit zich met impasse in NBA (11/04/2019 - De Morgen)
  De impasse in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA dringt nu zelfs door tot in de hoogste kringen. De Amerikaanse president Barack Obama sprak zich dinsdagavond in een talkshow op televisie uit over het financieel dispuut tussen clubs en spelers, dat nu al meer dan honderd dagen duurt.
  [naar artikel]
 39. Obama's farewell - Michiel Vos (11/01/2017 - De Redactie)
  Correspondent Michiel Vos keek naar de afscheidsspeech van Barack Obama. De toespraak riep persoonlijke herinneringen op aan Obama.
  [naar artikel]
 40. Halfbroer Obama stemt op Trump (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Malik Obama, de halfbroer van uittredend president Barack Obama, heeft aangegeven dat hij bij de volgende Amerikaanse verkiezingen op concurrent
  [naar artikel]
 41. Het onbesproken debacle: Obama's politiek in het Midden-Oosten (04/10/2016 - Knack)
  Tot grote frustratie van onder meer minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en gewezen FBI-baas David Petraeus slagen de VS er niet in om in Syrië iets uit de brand te slepen, of zelfs maar levens te redden. 'Zou Churchill aan een andere oplossing gedacht hebben? vraagt president Obama zich af.
  [naar artikel]
 42. Obama dwingt Volkswagen tot terugroepen half miljoen wagens (05/04/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse regering heeft autobouwer Volkswagen verplicht om 482.000 auto's terug te roepen. In de auto's zou een systeem geplaatst zijn dat de resultaten van milieutesten kan beïnvloeden.
  [naar artikel]
 43. [VIDEO] - Obama waagt zich aan kitesurfwedstrijdje... en wint (07/02/2017 - De Redactie)
  Zakenman Richard Branson heeft president Barack Obama uitgedaagd voor een wedstrijdje kitesurfen, iets wat Obama nooit eerder had gedaan. Het resultaat was verrassend.
  [naar artikel]
 44. Michelle Obama lanceert eigen podcast (23/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Michelle Obama, de vrouw van voormalig president Barack Obama, lanceert binnenkort haar eigen podcast. Obama kondigde het nieuws zelf aan op Instagram.
  [naar artikel]
 45. Obama mengt zich in guacamole-oorlog (12/04/2019 - De Morgen)
  'Voeg eens verse erwten toe aan die traditionele guacamole.' Toen Melissa Clark, foodblogster bij The New York Times, met die woorden haar column begon, was het vast niet haar bedoeling een oorlog te ontketenen in de VS. En toch. Zelfs president Obama koos kamp.
  [naar artikel]
 46. President Barack Obama reageert geniaal op 'mean tweet' van Donald Trump (25/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Amerikaans president Barack Obama en presidentskandidaat Donald Trump zullen nooit de beste vrienden worden. Obama voert actief campagne voor Trumps Democratische tegenstandster Hillary Clinton en haalde daarbij al meermaals uit richting de Republikein. Obama mocht bij Jimmy Kimmel nog eens een serie 'mean tweets' voorlezen en daarop reageren. Dat zijn, zoals het woord zegt, tweets die Obama aanvallen. Zo ook eentje van Trump. Het antwoord van Obama was echter subliem. Het specifieke fragment kan je bekijken van 1:23.
  [naar artikel]
 47. Weinig fijnzinnige uitlatingen uit Trump-kamp aan de Obama's (27/12/2016 - De Redactie)
  De vice-voorzitter van de kiescampagne van Donald Trump in New York, had als kerstwens dat Obama zou sterven en dat Michele Obama naar een gorillagrot uin Zimbabwe zou verhuizen.
  [naar artikel]
 48. "Overtreed de wet op de fiets als het veiliger is" (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je mag als fietser de wet overtreden, als het veiliger kan. Dat zegt verkeersexpert Johan De Mol in Het Nieuwsblad. Hij reageert daarmee op de...
  [naar artikel]
 49. Regering-Trump schrapt strenge milieunormen voor auto-industrie (02/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De dwingende milieunormen die aan de auto-industrie werden opgelegd onder Barack Obama, worden opgeschort. Dat hebben het Amerikaanse Agentschap...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.