De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nederlandse premier Rutte vergelijkt Europa met "huifkarren uit westerns van John Wayne"

Het Laatste Nieuws

13/06/2018 - 15:06

Het is van het grootste belang dat de Europese Unie verenigd blijft, zo pleittte de Nederlandse premier Mark Rutte vandaag in het Europees...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rutte (recht uit het hart): "Michel is een van de beste premiers van Europa" (13/12/2018 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte weet wat het is om een minderheidsregering te leiden. Dat deed hij in zijn eerste kabinet (2010-2012), toen hij moest rekenen op de gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders. Onze reporter Rob Heirbaut vroeg Rutte of hij tips had voor zijn Belgische collega Charles Michel, die na het vertrek van de N-VA uit de regering in hetzelfde schuitje zit. "Ik ga geen adviezen geven, dat zou arrogant zijn", antwoordde Rutte. De Nederlandse premier had wel woorden van lof voor zijn Belgische collega en noemde Michel "een van de beste premiers, en dat zeg ik recht uit het hart, die Europa op dit moment heeft."
  [naar artikel]
 2. Nederlandse premier Rutte over overnameplan PostNL: "Gek plan" (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte is "niet meteen enthousiast" over de plannen van bpost om het Nederlandse PostNL over te nemen. "We hebben
  [naar artikel]
 3. Nederlandse premier over rel met Turkije: "Ik ben in de verkeerde film beland" (12/03/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse premier Mark Rutte noemt de hele manier van doen van de Turkse regering de voorbije dagen "totaal bizar". "Ik ben in een verkeerde film beland", zei Rutte vanmorgen in een talkshow op de Nederlandse televisie.
  [naar artikel]
 4. Nederlandse premier Rutte noemt snelheidsverlaging "rotmaatregel" (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft de verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen vanmorgen "een rotmaatregel" genoemd, die echter nodig is...
  [naar artikel]
 5. Premier Michel: "Zeer onhandige reactie van Nederlandse premier Rutte" (11/11/2017 - VRT NWS)
  De uitspraken van de Nederlandse premier over ons land - Mark Rutte wil "België niet achterna" - tonen vooral aan dat hij "heel slecht geïnformeerd" is. Dat valt te horen op het kabinet van premier Charles Michel. "Dit is een zeer onhandige reactie in een moeilijk debat in Nederland. Maar ook niet verwonderlijk gezien zijn zeer krappe meerderheid."
  [naar artikel]
 6. Nederlandse premier Rutte in advertentie: "Doe normaal of ga weg" (23/01/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse premier Mark Rutte roept zijn landgenoten vandaag via een paginagrote advertentie in de kranten op tot een fatsoensoffensief. Hij hekelt de normvervaging en het "hufterige" gedrag in de samenleving en heeft een duidelijke boodschap voor allochtonen die zich niet willen integreren.
  [naar artikel]
 7. Nederlandse premier Rutte wil "niet eindigen zoals België" (11/11/2017 - VRT NWS)
  In Nederland trekt de oppositie van leer tegen het plan van premier Rutte om de dividendbelasting af te schaffen. Dat kost de Nederlandse belastingbetaler elk jaar 1,4 miljard euro. Maar Rutte verdedigt zich en verwijst in zijn argumentatie ook naar België.
  [naar artikel]
 8. BELUISTER - Nederlandse premier Mark Rutte aan VRT NWS: "Alexander De Croo had mijn broer kunnen zijn" (16/03/2021 - VRT NWS)
  Morgen weet de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte of hij zich mag opmaken voor een verlengd verblijf in Het Torentje, zoals het kantoor van de Nederlandse minister-president wordt genoemd. De peilingen wijzen op winst voor zijn rechts-liberale regeringspartij VVD. Maar de race is nog niet gelopen, zegt Rutte in een interview met VRT NWS. "In Nederland kan er op het laatste moment nog veel verschuiven."
  [naar artikel]
 9. Rutte over uithaal naar België: "Ik had die opmerking zo niet zo hoeven maken" (15/11/2017 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte erkent dat hij ons land onnodig heeft geschoffeerd. Vorige week had Rutte de beslissing van de Nederlandse regering om de dividendbelasting af te schaffen verdedigd door te verwijzen naar België, dat volgens hem een slecht voorbeeld is. Vandaag gaf de Nederlandse premier toe dat hij misschien wel wat onhandig is geweest.
  [naar artikel]
 10. Nederlandse premier Rutte over snelheidsverlaging: "Dit is een rotmaatregel" (13/11/2019 - VRT NWS)
  Gisteren raakte bekend dat in Nederland de maximumsnelheid op snelwegen omlaag gaat naar 100 km per uur. De Nederlandse premier Mark Rutte noemde die beslissing vandaag "een rotmaatregel", maar benadrukte wel het belang ervan. De snelheidsbeperking is een van de stappen die de overheid zet om het teveel aan stikstof in Nederland te verhelpen.
  [naar artikel]
 11. "Duivels dilemma" en een zucht: wat premier Wilmès kan leren van Nederlandse collega Rutte bij aankondigen exitstrategie (22/04/2020 - VRT NWS)
  "Duivelse dilemma's", een "ongelofelijke worsteling" en... een zucht. De Nederlandse premier Mark Rutte kondigde gisteren op een persconferentie de versoepeling van enkele coronamaatregelen aan, maar heel veel verandert er voorlopig niet. Een soortgelijk verhaal zal premier Sophie Wilmès (MR) wellicht ook vrijdag bij ons moeten brengen, na de Nationale Veiligheid. Een moeilijke boodschap en dus is de manier waarop des te belangrijker, zo weten experts.
  [naar artikel]
 12. Nederlandse premier Rutte "wil België niet achterna" met dividendbelasting (11/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte "wil België niet achterna". Dat heeft hij gezegd op zijn wekelijkse persconferentie, waar hij zijn plan om de...
  [naar artikel]
 13. "Rutte en Merkel deden Turkije meer toezeggingen inzake vluchtelingenopvang dan rest van Europa wist" (13/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte en Duits bondskanselier Angela Merkel hebben bij het sluiten van de vluchtelingendeal tussen de Europese Unie
  [naar artikel]
 14. Nederlandse premier Rutte: "Als het je hier niet bevalt: ga weg!" (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen die het in Nederland niet bevalt moeten weg gaan. Dat stelt de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) in een interview met het AD. "Als het
  [naar artikel]
 15. "Willen België niet achterna": Nederlandse premier Rutte verdedigt zich voor afschaffing dividendbelasting (11/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Nederland schreeuwt de oppositie moord en brand over het plan van premier Rutte over het afschaffen van de dividendbelasting. Rutte verdedigt...
  [naar artikel]
 16. Nederlandse premier Rutte denkt niet meer onbekommerd over Zwarte Piet (05/06/2020 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte is van gedachten veranderd over Zwarte Piet. Verklaarde hij in 2013 nog onbekommerd dat "Zwarte Piet nu eenmaal zwart" is, inmiddels heeft hij "een grote verandering doorgemaakt".
  [naar artikel]
 17. Nederlandse premier Rutte ontvangen door Trump: "Relatie is beter dan ooit" (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Mark Rutte is ontvangen door de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis. Het is het eerste bezoek van Rutte aan Trump. "De...
  [naar artikel]
 18. Nederlandse premier Rutte had "eerlijk en stevig gesprek" met Trump (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft met de Amerikaanse president Donald Trump een "eerlijk en stevig" gesprek gehad over onder meer het...
  [naar artikel]
 19. Premier Rutte over wangedrag bij "The voice": "Hoe voorkom je dat het gebeurt, dat is cruciale vraag" (21/01/2022 - VRT NWS)
  Mensen moeten niet wachten met ingrijpen als ze signalen krijgen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zegt de Nederlandse premier Mark Rutte in een reactie op het wangedrag bij het televisieprogramma "The voice of Holland" tegenover RTL Boulevard. "Als advies van ons allemaal, ga niet wachten tot iemand zegt: "het gaat hier fout", als je ziet dat het al fout gaat."
  [naar artikel]
 20. Nederlandse premier Rutte: "Serieuze consequenties" bij inval in Oekraïne, maar steun aan dat land blijft defensief (02/02/2022 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte waarschuwt op zijn beurt Rusland om voor agressie tegen buurland Oekraïne. Dat zal niet zonder "serieuze consequenties" blijven, zei Rutte in Oekraïne. De Nederlandse steun aan dat land blijft wel puur defensief beperkt tot bescherming tegen cyberaanvallen.
  [naar artikel]
 21. Geert Wilders tegen Nederlandse premier Rutte: "Aftreden en wegwezen" (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Aftreden en wegwezen." Dat is de boodschap van PVV-leider Geert Wilders aan het adres van de Nederlandse premier Mark Rutte, nadat er vanavond
  [naar artikel]
 22. Van "niet goed genoeg" tot "erg tevreden": gemengde reacties bij Nederlandse oud-kolonies na excuses van premier Rutte (20/12/2022 - VRT NWS)
  Er zijn gemengde reacties op de excuses die de Nederlandse premier Mark Rutte gisteren in naam van zijn regering aanbood voor het slavernijverleden van zijn land. Sommigen noemen de excuses "een historisch moment", voor anderen zijn ze niet voldoende. Een overzicht.
  [naar artikel]
 23. "Caroline!": Nederlandse premier Rutte krijgt black-out in debat en roept in paniek om politiek adviseur (20/03/2019 - VRT NWS)
  "Caroline!", dat riep de Nederlandse premier Mark Rutte gisteravond in paniek tijdens een debat van de publieke nieuwsomroep NOS. Hij kreeg een black-out en had snel de hulp van zijn politiek adviseur nodig. Een opmerkelijke uitspraak was het zeker, want al snel was "Caroline" het gespreksonderwerp op Twitter.
  [naar artikel]
 24. Nederlandse media: "Op weg naar Rutte III, maar met extra krassen" (16/03/2017 - De Redactie)
  Opluchting én bezorgdheid domineren de Nederlandse kranten op de "morning after" na de verkiezingen. Nederland zet koers naar Rutte III. Europa haalt opgelucht adem nu Geert Wilders weer in de coulissen opereert. Maar het toneel ziet er minder geruststellend uit dan je op het eerste gezicht zou denken.
  [naar artikel]
 25. Nederlandse premier Rutte beslist nog niet over aftreden of aanblijven na crisisberaad over "Toeslagenaffaire" (04/01/2021 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft opnieuw crisisberaad gehouden met zijn regering over de zogenoemde "Toeslagenaffaire". Hoge ambtenaren hadden zonder reden de premies voor kinderopvang geschrapt van 26.000 gezinnen. De regering ligt onder vuur, maar beslist nog niet om op te stappen.
  [naar artikel]
 26. Nederlandse premier Rutte ziet nog 'weinig ruimte' voor versoepelingen (18/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte ziet nog "weinig ruimte" voor versoepelingen na het einde van de huidige lockdown op 2 maart. "Het ziet er niet hoopvol uit", zegt hij vandaag in het parlement. Hij doelt op de oplopende besmettingscijfers, met name van de Britse variant die besmettelijker is dan het al bestaande virus.
  [naar artikel]
 27. BEKIJK - "België en Nederland hebben een mooi verhaal": Premier De Croo ontvangt Nederlandse collega Rutte in Gent (19/04/2022 - VRT NWS)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft zijn Nederlandse collega Mark Rutte ontvangen in Gent. Ze hadden het onder meer over een intensere Europese samenwerking op het vlak van defensie, zeker nu, met de oorlog in Oekraïne. En hoe dat moet, kan Europa volgens hen leren van België en Nederland.
  [naar artikel]
 28. Nederlandse premier Rutte wiste tot vorige week iedere dag zijn sms'jes: "Maar plaats voor 20 berichten op toestel" (18/05/2022 - VRT NWS)
  Jarenlang heeft de Nederlandse premier Mark Rutte dagelijks zijn sms'jes gewist. Volgens Rutte deed hij dat, omdat zijn toestel onvoldoende geheugen had en maar 20 sms'en kon opslaan. In Nederland is dat een probleem, want door de bijzondere archiefwet is een politicus eigenlijk verplicht zijn correspondentie te laten archiveren.
  [naar artikel]
 29. Premier Rutte niet te spreken over "smakeloze" tweet van Wilders (08/02/2017 - De Redactie)
  Dat PVV-leider Geert Wilders een nepfoto heeft verspreid waarop zijn D66-collega Alexander Pechtold als terrorist wordt afgebeeld, is volgens premier Mark Rutte "totaal smakeloos". Rutte noemde de actie van Wilders ook "totaal niet normaal".
  [naar artikel]
 30. Nederlandse premier Rutte wil niet regeren met Geert Wilders (15/01/2017 - De Redactie)
  In Nederland wil de liberale regeringspartij VVD van premier Mark Rutte na de komende verkiezingen geen samenwerking met de rechtspopulistische PVV van Geert Wilders. "Dat gaat niet gebeuren, de kans is niet 0,1, de kan is nul", bevestigde Rutte.
  [naar artikel]
 31. Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbezoek aan Griekenland, Rutte trekt boetekleed aan: “Besef over vakantie van koning kwam te laat” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft "te laat beseft" dat de vakantie van de Nederlandse koning en zijn gezin naar Griekenland "niet langer te rijmen was met de oplopende coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen" in zijn land. Zeker na een persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich ‘daarvan bewust moeten zijn’, zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer, het Nederlandse lagerhuis.
  [naar artikel]
 32. Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbezoek aan Griekenland, Rutte trekt het boetekleed aan: “Besef over vakantie van koning kwam te laat” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft "te laat beseft" dat de vakantie van de Nederlandse koning en zijn gezin naar Griekenland "niet langer te rijmen was met de oplopende coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen" in zijn land. Zeker na een persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich ‘daarvan bewust moeten zijn’, zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer, het Nederlandse lagerhuis.
  [naar artikel]
 33. Nederlandse premier Rutte: 'Europa kan zich niet zelf verdedigen' (16/11/2018 - Knack)
  De Nederlandse premier Mark Rutte voelt niets voor een Europees leger.
  [naar artikel]
 34. Nederlandse premier Rutte wil coalitie met nieuwe conservatieve partij JA21 onderzoeken, links-liberalen van D66 zien het niet snel gebeuren (22/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse ontslagnemend premier Mark Rutte wil "serieus kijken" naar een coalitie met JA21, de nieuwe partij die bestaat uit oud-leden van Thierry Baudets Forum voor Democratie (FVD). Dat zei Rutte na afloop van een gesprek met verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma. Maar D66-leider Sigrid Kaag vindt regeren met die partij "moeilijk voorstelbaar". Haar partij staat lijnrecht tegenover de oud-FVD'ers als het gaat over belangrijke punten als het klimaat en de Europese Unie.
  [naar artikel]
 35. Nederlandse premier Rutte wil coalitie met nieuwe conservatieve partij JA21 onderzoeken, links-liberalen van D66 ziet het niet snel gebeuren (22/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse ontslagnemend premier Mark Rutte wil "serieus kijken" naar een coalitie met JA21, de nieuwe partij die bestaat uit oud-leden van Thierry Baudets Forum voor Democratie (FVD). Dat zei Rutte na afloop van een gesprek met verkenners Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma. Maar D66-leider Sigrid Kaag vindt regeren met die partij "moeilijk voorstelbaar". Haar partij staat lijnrecht tegenover de oud-FVD'ers als het gaat over belangrijke punten als het klimaat en de Europese Unie.
  [naar artikel]
 36. Mark Rutte over de Europese begroting: "Het is makkelijker om in België een regering te vormen" (20/02/2020 - VRT NWS)
  In Brussel is de Europese top over de meerjarenbegroting 2021-2027 van start gegaan. En volgens de Nederlandse premier Mark Rutte wordt het een heel lastige klus om daarover een akkoord te bereiken. Hij maakte volgende vergelijking: "Het is makkelijker om in België een regering te vormen dan Europa uit deze begrotingsdiscussie te laten komen".
  [naar artikel]
 37. Nederlandse premier Rutte is in Oekraïne: "Ik wou zelf zien wat hier gebeurt, dit is onaanvaardbaar" (11/07/2022 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte brengt vandaag een bezoek aan Oekraïne, waar hij onder meer met president Volodimir Zelenski spreekt. Aan het begin van zijn bezoek werd Rutte rondgeleid op enkele plekken nabij de hoofdstad Kiev, waar zwaar is gevochten met de Russen. Het bezoek is in het diepste geheim voorbereid om veiligheidsredenen.
  [naar artikel]
 38. Nederlandse premier Rutte: "Opnieuw grenscontroles als Oost-Europese landen asielzoekers weigeren" (16/05/2019 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Rutte kijkt bezorgd de Europese verkiezingen in eigen land tegemoed. De opkomst van de rechts-populisten van Forum voor Democratie maakt hem zorgen. En Oost-Europese landen die geen asielzoekers opvangen, mogen zich wat Rutte betreft opnieuw aan grenscontroles verwachten.
  [naar artikel]
 39. Premier Rutte: "Land opgeschrikt door aanslag. Daad met terroristisch motief niet uitgesloten" (18/03/2019 - VRT NWS)
  In een eerste officiële reactie op de schietpartij in Utrecht heeft de Nederlandse premier Mark Rutte het over een aanslag en sluit hij een terroristisch motief niet uit. Rutte heeft het over gewonden, "mogelijk ook doden". Intussen bevestigt burgemeester Jan van Zanen van Utrecht dat er 3 doden en 9 gewonden zijn gevallen.
  [naar artikel]
 40. Rutte: "Verkiezingsoverwinning Wilders zou slecht zijn voor imago Nederland" (13/03/2017 - De Redactie)
  Nederland moet tijdens de verkiezingen woensdag een halt toeroepen aan een "verkeerd soort populisme". Dat heeft de Nederlandse premier Mark Rutte gezegd op een druk bijgewoonde persconferentie voor de internationale pers.
  [naar artikel]
 41. Rutte waarschuwt: "Deze complexe formatie gaat even duren" (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte waarschuwt dat de vorming van een nieuwe regering nog wel even op zich kan laten wachten. "Het gaat wel even
  [naar artikel]
 42. Nederlandse premier Rutte ontmoet Amerikaanse president Trump: "Geen toegevingen gedaan over extra militaire hulp" (19/07/2019 - VRT NWS)
  Gisteren is de Nederlandse premier Rutte voor de tweede keer op bezoek geweest bij de Amerikaanse president Donald Trump. Ze hebben vooral over handel en veiligheid gepraat. In een interview met de Nederlandse omroep NOS zegt Rutte dat hij geen toezeggingen gedaan heeft over militaire hulp in Syrië of bij het conflict in de Straat van Hormuz, de zeestraat tussen de Persische Golf en de Golf van Oman.
  [naar artikel]
 43. Nederlandse premier Rutte krijgt extra politiebescherming: "Hij is mogelijk doelwit van een aanslag" (27/09/2021 - VRT NWS)
  De Nederlandse ontslagnemende premier Mark Rutte krijgt extra politiebescherming na signalen dat hij een mogelijk doelwit zou zijn van een aanslag of ontvoering. De dreiging zou uit de hoek komen van de georganiseerde misdaad. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf en wordt ook aan de openbare omroep NOS bevestigd.
  [naar artikel]
 44. Rutte noemt bezoek van Turkse minister "onverantwoordelijk" (12/03/2017 - Knack)
  Het bezoek van de Turkse minister Kaya van Familiezaken aan het Turkse consulaat in Rotterdam was "onverantwoord". Dat zegt de Nederlandse premier Mark Rutte in de nacht van zaterdag op zondag na haar uitzetting naar Duitsland.
  [naar artikel]
 45. Nederlandse premier Rutte biedt excuses aan voor slavernijverleden: "Misdadig systeem dat doorwerkt tot in het heden" (19/12/2022 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft namens de Nederlandse regering excuses aangeboden aan de Surinaamse en Caraïbische gemeenschap voor het slavernijverleden. Dat deed hij in een toespraak in het Nationaal Archief in Den Haag. Hij noemde de slavernij waaraan Nederland actief meewerkte "een misdadig systeem dat onnoemelijk veel mensen onnoemelijk veel leed heeft bezorgd en doorwerkt tot in het heden."
  [naar artikel]
 46. "Nee!": Rutte zet Trump openlijk op zijn plaats (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte was gisteren op bezoek bij de Amerikaanse president Donald Trump en hij heeft daar voor commotie gezorgd. De twee...
  [naar artikel]
 47. Wilders vangt bot, premier Rutte niet vervolgd voor discriminatie van "gewone Nederlanders" (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse Openbaar Ministerie zal premier Mark Rutte niet vervolgen wegens discriminatie. PVV-leider Geert Wilders had daartoe aangedrongen...
  [naar artikel]
 48. Wilders doet aangifte tegen Nederlandse premier Rutte wegens discriminatie van alle Nederlanders (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag aangifte gedaan tegen premier Mark Rutte wegens discriminatie van de "gewone Nederlander"....
  [naar artikel]
 49. "Wat voor aanslag was dit?" en "premier Rutte escaleerde de boel": Nederlandse kranten uiten vragen én kritiek (19/03/2019 - VRT NWS)
  Utrecht, en bij uitbreiding heel Nederland, werd gisteren opgeschrikt door een schietpartij in een tram, gevolgd door een klopjacht op de dader. De aanhoudende angst voor meer dreigingen hield Nederland gisteren in haar greep. De kranten zitten vanochtend vol vragen: was het een moordpartij, was het terrorisme? Het opmerkelijkste is het commentaar in het NRC Handelsblad, waarin kritiek wordt geuit op de Nederlandse premier Mark Rutte.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy