Aalstenaar William Souffreau is overleden, mede-oprichter van de hardrockgroep Irish Coffee, die al meer dan 50 jaar bestaat. "Souffreau was een hele goeie zanger, een hele goeie gitarist én een hele goeie songwriter," reageert Felix Huybrechts van platenlabel Starman Records, dat postuum nog een plaat van Irish Coffee zal uitbrengen. [naar artikel]
Didier Van den Broeck, brein achter de Antwerpse cocktailbar Dogma, maakt ons drie weken op rij warm voor de winter met een hartverwarmend drankje. Après-ski was nog nooit zo smakelijk. Vandaag: Irish coffee. Scho-ho-hol. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Drink niet meer dan tien glazen bier of wijn per week, las dagen zonder alcohol in en drink water bij de wijn of het bier. Dat zijn de... [naar artikel]
Britse onderzoekers hebben aangetoond dat de horeca tot 1400 mensenlevens kan redden en 73.000 ziekenhuisopnames kan voorkomen door kleinere glaasjes bier en wijn te schenken. [naar artikel]
Britse onderzoekers hebben aangetoond dat de horeca tot 1.400 mensenlevens kan redden en 73.000 ziekenhuisopnames kan voorkomen door kleinere glaasjes bier en wijn te schenken. [naar artikel]
Er zijn zo van die regeltjes waar we aan blijven vasthouden. We drinken geen pintje na een goed glas wijn, maar een glas wijn na bier kan dan weer... [naar artikel]
Het VAD, het Vlaamse expertisecentrum voor alcohol, adviseert volwassen mannen en vrouwen maximaal 10 standaardglazen alcohol per week te drinken. Wat betekent dit in de praktijk voor een glas bier, wijn of andere soorten alcohol? Ontdek het hier. [naar artikel]
Muziekcentrum Kinky Star op de Vlasmarkt brengt de Gentse Feesten (een beetje) bij de mensen thuis. Vanaf zaterdagavond levert hun koffiekar Irish coffees. [naar artikel]
Het drinken van één of twee glazen alcohol per dag kan de kans op een beroerte vergroten met 10 tot 15 procent. Bij vier glazen bier, wijn of sterkedrank loopt dat op tot 35 procent. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek, waarvoor onderzoekers van de universiteiten van Peking en Oxford 500.000 Chinezen hebben gevolgd over een periode van tien jaar. [naar artikel]
Misschien een idee voor wie vaak twijfelt tussen bier en wijn aan tafel: de hoppewijn. Het ziet eruit als wijn, maar het heeft ook een biersmaak, [naar artikel]
Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier. Iedereen kent het aloude gezegde. Maar volgens onderzoek bij Duitse studenten maakt de volgorde niet veel uit. De kater is de volgende dag even zwaar. [naar artikel]
Op de Gentse Feesten gebruikt het Trefpunt in hun Irish Coffeebar een zelfgemaakte machine die tot 1.000 drankjes per uur kan maken. "We werken al sinds 2018 aan een prototype dat ook getest is op kerstmarkten, nu wordt de machine voor het eerst op grote schaal gebruikt", zegt ontwikkelaar en bedenker Matthias Bogaert. Op de Gentse Feesten is Irish Coffee al sinds de jaren 70 dé partydrink bij uitstek. Het begon allemaal in een klein cafeetje, als een verboden drankje. [naar artikel]
“Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier”: de spreuk blijkt een hardnekkige mythe. De volgorde waarin je alcoholische drankjes drinkt, heeft geen invloed op je kater. Dat beweren Duitse onderzoekers aan de Universität Witten/Herdecke in het wetenschappelijk vakblad American journal of clinical nutrition. [naar artikel]
Januari, maand van de opwarmertjes! Hoe maak ik de perfecte glu?hwein, Irish coffee en warme chocolademelk'met een tic'? [naar artikel]
In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. De keuze is enorm, van bieren gebrouwen met druiven en bieren die hergisten op fles, tot een blend van wijn en bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft er tien en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.” [naar artikel]
Wie de Gentse Feesten bezoekt en het laat (of vroeg) genoeg maakt, belandt ongetwijfeld op de Vlasmarkt. Dat is het epicentrum van de Feestenzone waar diehards tot in de vroege uurtjes dansen, zingen en… drinken. En dan zijn het niet pintjes die de feestvierders achteroverslaan maar Irish Coffees. Een vreemd gebruik met een bijzondere geschiedenis. Het begon allemaal in een café dat eigenlijk geen café was. [naar artikel]
Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen voortaan alleen nog bier en (schuim)wijn kopen in de supermarkt of op café. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). [naar artikel]
Na bier wordt ook wijn steeds vaker verkocht door reusachtige concerns. De overname van de wijnpoot van drankenconcern Diageo door Treasury Wine Estates is tekenend voor die trend. [naar artikel]
Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen voortaan alleen nog bier en (schuim)wijn kopen in de supermarkt of op café. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). [naar artikel]
Bij de alcoholcontroles van de politie Mechelen-Willebroek werd na een achtervolging een dronken chauffeur gevat die negen glazen bier had gedronken. De man reed met de auto van een kennis omdat hijzelf ambtshalve geschrapt was. [naar artikel]
Zaterdag werd een diefstal van bier, wijn en twee steps vastgesteld bij een huis op de Tweede Carabinierslaan in Lanaken. De buit stond onder een carport. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.