Teleurstellend Brazilië raakt niet voorbij Zwitserland door discutabele gelijkmaker

17/06/2018 - 22:02
"Net zoals Duitsland is ook Brazilië zijn WK niet goed gestart. De Goddelijke Kanaries raakten niet voorbij Zwitserland. Nochtans had Coutinho de Brazilianen op voorsprong gebracht met een heerlijke krul, maar een discutabele gelijkmaker vergalde het Braziliaanse feestje."

1. Sensatie op Copa America: Colombiaan scoort wereldgoal, discutabele gelijkmaker van Brazilië en winning goal in 100ste (!) minuut (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Brazilië heeft ook zijn derde wedstrijd op de Copa America gewonnen, maar dat ging niet gepaard zonder slag of stoot. Alle doelpunten hadden wel iéts om het lijf. Colombia opende de score met een fabelachtige omhaal, de gelijkmaker van Firmino was voer voor heel wat discussie én de winning goal van Casemiro viel pas in de tiende (!) minuut van de extra tijd. [naar artikel]

2. Anderlecht door discutabele VAR-ingreep voorbij KAA Gent, dat woest is om afgekeurde gelijkmaker De Sart (05/02/2024 - Sporza)

Drie dagen geleden vervloekte Anderlecht de arbitrage, nu mag paars-wit de VAR dankbaar zijn. In het slot van een felbevochten partij zag KAA Gent een geweldige gelijkmaker van De Sart afgekeurd door de videoref, terwijl de fout allerminst duidelijk was. Daardoor kroonde Anders Dreyer zich tot matchwinnaar na een penaltygoal net voor rust. [naar artikel]

3. Standard raakt thuis niet voorbij KV Mechelen en wacht nu al maand op competitiezege (06/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Standard is in eigen huis niet voorbij KV Mechelen geraakt. Door een late gelijkmaker van Sandy Walsh werd het op Sclessin 2-2. De Rouches wachten nu al sinds 1 november op een competitiezege. [naar artikel]

4. Brazilië gaat verder als groepswinnaar, ook Zwitserland naar achtste finale (27/06/2018 - Gazet van Antwerpen)

Brazilië heeft zich geplaatst ten koste van Servië voor de achtste finale, ook Zwitserland mag een ronde verder na een gelijkspel Costa Rica. Brazilië ontmoet in de achtste finale Mexico, Zwitserland moet het opnemen tegen Zweden. [naar artikel]

5. Dol slot in Charleroi: thuisploeg veegt discutabele gelijkmaker van Westerlo uit in 96e (!) minuut (25/11/2023 - Sporza)

Het venijn zat duidelijk in de staart. Westerlo vierde in de blessuretijd zijn (discutabele) gelijkmaker, maar Charleroi wipte alsnog over zijn tegenstander. Sylla zorgde voor euforie bij de thuisploeg in de 96e (!) minuut. Charleroi schudt zo de degradatiezorgen even van zich af, Westerlo incasseert een nieuwe tik onderaan het klassement. [naar artikel]

6. Brazilië kan niet winnen tegen Zwitserland: 1-1 (17/06/2018 - De Morgen)

Brazilië heeft zijn wedstrijd van de eerste speeldag in WK-groep E niet kunnen winnen. De Seleção bleef in Rostov steken op een 1-1 draw tegen Zwitserland. [naar artikel]

7. WK 2018 – Brazilië kan geen afstand nemen van Zwitserland (17/06/2018 - Metro)

Brazilië heeft zijn wedstrijd van de eerste speeldag in WK-groep E niet kunnen winnen. De Seleção bleef in Rostov steken op een 1-1 draw tegen Zwitserland. Zwitserland ving de Brazilianen aanvankelijk goed op, maar kwam met de schrik vrij toen Paulinho plots voor doelman Sommer opdook maar de bal niet binnen kreeg. De Zuid-Amerikaanse belegering […] Het bericht WK 2018 – Brazilië kan geen afstand nemen van Zwitserland verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

8. WK 2018 – Brazilië schakelt Servië uit en is groepswinnaar (27/06/2018 - Metro)

Brazilië heeft zich woensdag als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales op het WK voetbal in Rusland. De Seleçao schakelde met een 2-0 zege Servië uit op de derde en laatste speeldag in groep E. Zwitserland speelde 2-2 gelijk tegen Costa Rica, dat al uitgeteld was, en stoot eveneens door naar de laatste zestien. In […] Het bericht WK 2018 – Brazilië schakelt Servië uit en is groepswinnaar verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

9. Copa America – Argentinië voorbij Venezuela naar laatste vier (29/06/2019 - Metro)

Argentinië heeft zich vrijdag ten koste van Venezuela geplaatst voor de halve finales van de Copa America in Brazilië. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni zegevierde in Rio de Janeiro met 2-0. Om een finaleplaats neemt Argentinië het tegen aartsrivaal Brazilië op. Tegen Venezuela kwam Argentinië in de tiende minuut op voorsprong door een fraaie […] Het bericht Copa America – Argentinië voorbij Venezuela naar laatste vier verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

10. Lianne Tan raakt niet voorbij eerste ronde in Zwitserland (22/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Lianne Tan (BWF 37) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het Swiss Open badminton (World Tour Super 300) in het Zwitserse Bazel. [naar artikel]

11. Fel gewijzigd Standard raakt niet voorbij Zulte Waregem <BR /> (27/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Geroteerd en verloren. Standard is in eigen huis tegen Zulte Waregem niet verder geraakt dan een 2-2-gelijkspel. Jackson Muleka scoorde pas tien minuten voor tijd de gelijkmaker. [naar artikel]

12. LIVE: GOAL! Sané trapt gelijkmaker in korte hoek voorbij Karius (1-1) (14/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

23ste speeldag Premier League Stadion: Anfield Vincent Kompany raakt niet tijdig fit City nog ongeslagen in de Premier League maar kon sinds 2003... [naar artikel]

13. Discutabele penalty fnuikt moedig verweer van Lommel SK (01/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Onder het Lommelse bekerverhaal voor dit seizoen is een streep getrokken. De Zebra’s, dat lukte nog net. Maar de Buffalo’s bleken woensdagavond net dat maatje te groot. Zeker in de eerste helft. Na rust gingen de moedige Limburgers nog op zoek naar de gelijkmaker. Maar ref Dierick was spelbreker met een discutabele penalty. De Sart maakte zijn tweede goal van de avond. [naar artikel]

14. Brazilië raakt niet voorbij Panama in vriendenmatch (23/03/2019 - Het Belang van Limburg)

De Braziliaanse nationale ploeg heeft in een vriendenmatch in Portugal geen afstand kunnen nemen van Panama, de nummer 76 op de wereldranking: 1-1. Op het afgelopen WK waren de Panamezen nog één van de tegenstanders van de Rode Duivels. [naar artikel]

15. Brazilië verslaat Costa Rica in extremis (22/06/2018 - Metro)

Brazilië heeft vandaag Costa Rica met 2-0 verslagen op de tweede speeldag in groep E op het WK voetbal. Het team van bondscoach Tite leek voor de tweede keer op rij genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar Philippe Coutinho (90.+1) en Neymar (90.+7) troffen raak in de blessuretijd. Brazilië telt nu 4 punten. […] Het bericht Brazilië verslaat Costa Rica in extremis verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

16. WK 2018 – Zwitserland naar achtste finales na gelijkspel tegen Costa Rica (27/06/2018 - Metro)

Zwitserland en Costa Rica hebben woensdag 2-2 gelijkgespeeld op de slotspeeldag in groep E van het WK voetbal. Beide ploegen scoorden nog in het slot, Zwitserland stoot samen met groepswinnaar Brazilië door naar de achtste finales. Costa Rica had tot vandaag nog niet gescoord en geen punten geraapt op dit WK. Costa Rica was met […] Het bericht WK 2018 – Zwitserland naar achtste finales na gelijkspel tegen Costa Rica verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

17. Red Flames slikken zure late gelijkmaker in WK-barrages tegen Zwitserland (05/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Het WK voetbal is opnieuw iets verder weg voor de Red Flames. Vrijdagavond speelde onze nationale vrouwenploeg voor 6.700 toeschouwers in Leuven 2-2 gelijk tegen Zwitserland in de heenmatch van de barrages. Geen gunstige uitgangspositie. Zeker niet omdat De Flames na twee knappe goals van Cayman en De Neve lang op weg leken naar de zege. Maar de Zwitserse gelijkmaker viel vlak voor tijd. De lastige terugwedstrijd volgt komende dinsdag in Zwitserland. Als de Belgen dat tweeluik toch overleven, wacht er in november een finaal treffen met Nederland of Denemarken. De winnaar van dat duel neemt volgend jaar deel aan het WK in Frankrijk. [naar artikel]

18. OH Leuven raakt niet voorbij moedig Seraing: Maziz tekent voor treffer van de hoop (19/03/2022 - Het Belang van Limburg)

45 minuten lang gaf OH Leuven niet thuis in een koud Seraing. Bij de thuisploeg groeide dan ook de hoop op een tweede opeenvolgende zege maar vlak na rust leek de partij te kantelen door een goal van De Sart. OH Leuven duwde echter niet door en riep zo het onheil over zich heen. Seraing probeerde in een prangende slotfase nog de bakens te verzetten en dankzij een late gelijkmaker van Maziz kan Seraing toch nog dromen van het ontlopen van die vermaledijde barrageduels. [naar artikel]

19. Tienkoppig Union geeft gouden driepunter nog uit handen tegen Antwerp na discutabele gelijkmaker (17/03/2024 - Sporza)

Een gouden driepunter veranderde in een frustrerend gelijkspel. Leider Union heeft dé kans laten liggen om net voor de play-offs nog stevig uit te lopen op Anderlecht én Club Brugge. In een potige topper leek Nilsson de Brusselaars - met 10 na rood voor Machida - de zege te bezorgen. Alleen strafte Kerk op discutabele wijze in minuut 92 nog een flater van Moris af. [naar artikel]

20. Twee discutabele goals in HO Heide-Alken: bal al dan niet over de lijn en gelijkmaker na buitenspel? (17/09/2023 - Het Belang van Limburg)

HO Heide (tweede provinciale A) is zijn maximum kwijt na een 1-1-gelijkspel tegen FC Alken. [naar artikel]

21. Anuna De Wever raakt niet in Madrid voor klimaatconferentie: "We zullen online proberen volgen" (14/11/2019 - VRT NWS)

Anuna De Wever zal de klimaatconferentie in Madrid niet bijwonen. Ze heeft net de lange zeiltocht naar Brazilië afgerond. De bedoeling was om, samen met de andere klimaatactivisten aan boord, op een ecologische manier de klimaatconferentie COP25 in Chili bij te wonen. Die conferentie werd onverwachts verplaatst naar Madrid door de aanhoudende protesten in Chili. Youth for Climate gaat een Belgische delegatie naar Spanje sturen, De Wever zal vanuit Brazilië de conferentie online volgen en mee coördineren. Greta Thunberg raakt wel nog in Madrid, zij kan meevaren met een koppel, zo meldt ze op Instagram. [naar artikel]

22. Neymar trapt Brazilië voorbij Colombia, Argentinië kan niet winnen zonder Messi (07/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Brazilië heeft dinsdag een uitstekende zaak gedaan in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK 2018. In Manaus klopte de Seleçao Colombia met 2-1. [naar artikel]