Chef Yotam Ottolenghi heeft er ongetwijfeld ook iets mee te maken, maar de Midden-Oosterse keuken is vooral populair dankzij haar eenvoud, authenticiteit en herkenbaarheid. Ook bij ons openen steeds meer Libanese en Syrische restaurantjes. [naar artikel]
Ik hou van oosterse smaken. Daarom vind ik deze Indiase versie van onze balletjes in tomatensaus ook zo lekker. Een tikje exotisch, flink pittig [naar artikel]
Je trekt graag naar exotische restaurants, maar om zelf buitenlands lekkers te maken voel je je niet bekwaam genoeg? Nonsens, iederéén kan exotisch koken, kijk maar naar dit easy-peasy Libanees recept. In drie gemakkelijke stappen tover je pittig lamsvlees met labneh op tafel, alsof je nooit iets anders gedaan hebt. [naar artikel]
De Libanese keuken, en Midden-Oosterse in het algemeen, is bijzonder populair. De gerechten zijn eenvoudig, maar zitten bomvol smaken. Wij laten ons verleiden door Shaam in Hasselt. [naar artikel]
De Midden-Oosterse lekkernij hummus duikt de laatste jaren steeds meer op in ons land. In elke koelkast vind je een potje en in de supermarkt barst het aanbod uit zijn voegen. “Om echt lekkere hummus te maken, heb je vooral véél geduld nodig”, verklapt de Belgisch-Libanese chef Ghina Bazzi. Smaakt die hummus uit de supermarkt dan evengoed als een zelfgemaakte variant waar veel tijd inkruipt? Ze proeft er 10 én deelt haar eigen exclusief recept. [naar artikel]
Saad Hariri, de premier van Libanon die vorige week verrassend zijn ontslag aankondigde, stelt zijn vertrek toch uit. Dat heeft hij woensdag, tijdens de Libanese nationale feestdag, zelf gezegd. Hariri heeft zijn beslissing herzien op vraag van de Libanese president Michel Aoun. [naar artikel]
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Deze week tonen Tom Sas en Lori Dardikman van het Antwerpse restaurant Boker Tov én het gelijknamige kookboek hoe je die keuken in 5 recepten op je bord tovert deze zomer. [naar artikel]
De pro-Iraanse Hezbollah heeft haar meerderheid in het Libanese parlement verloren. Zo kondigde het Libanese ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag aan op basis van de definitieve verkiezingsresultaten. Zondag trokken de Libanezen naar de stembus, te midden van de zwaarste economische malaise die het land ooit meemaakte. [naar artikel]
De Midden-Oosterse keuken is hot! Vraag dat maar aan Antwerpenaar Tom Sas en zijn Belgisch-Israëlische vrouw Lori Dardikman. In Antwerpen hebben ze met Boker Tov – ‘goeiemorgen’ in het Hebreeuws – intussen vier restaurants geïnspireerd op gerechten uit Tel Aviv, de bruisende stad in Israël. Ze kregen er zelfs lofbetuigingen voor van de Israëlische consul in hoogsteigen persoon. [naar artikel]
Het Vlaams gehakt krijgt een zuiders, pittig tintje door de cayennepeper, de avocado en de citroen. Koel af met zure room en frisse ijsbergsla. [naar artikel]
Maak lekker veel nestjes van Parmezaanse kaas en vul ze op met boerengehakt, wortelen en ui voor een hartig hapje. Onweerstaanbaar! Wat heb je [naar artikel]
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.” [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de Voedselketen (FAVV) meldt vrijdag dat de ossenstaart en het gehakt vlees die zich nu nog in de handel bevinden “veilig” zijn en “geconsumeerd kunnen worden”. De tracering van de ossenstaart en het gehakt van de in opspraak geraakte vleesleverancier Veviba uit Bastenaken is “volledig afgerond”. Wel roept het FAVV nog bijkomende ossenstaart en gehakt terug. [naar artikel]
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. “Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet ‘rap rap' maken.” [naar artikel]
Nu het weer een beetje langer licht begint te worden buiten, beginnen we al te dromen over de lente. Daarom stelden onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Jelle Beeckman en Piet Huysentruyt deze week een verfrissend wintermenu samen waar je die eerste lentetoetsen al in kan merken. Van een frisse wittekoolsla met kalkoensatés tot Mexiaanse vissoep die de temperaturen doet stijgen: aan tafel! [naar artikel]
Op 1 november verschijnt een boek dat alleen maar Midden-Oosterse feestmaaltijden serveert. De auteur Sabrina Ghayour komt uit Teheran en belandde na de Iraanse revolutie in Groot-Brittannië. Ze gooide al hoge ogen met haar boek Persiana, en zal dat wellicht ook doen met Feasts. Alvast een voorsmaakje. [naar artikel]
Als er iets is waar wij instant gelukkig van worden, dan zijn het wel de Zweedse balletjes van IKEA. Om de thuisblijvers een hart onder de riem te steken heeft de meubelgigant haar beroemde recept gedeeld. En het blijkt verrassend simpel! IKEA heeft het recept van de iconische Zweedse balletjes, inclusief de roomsaus, gedeeld met […] Het bericht IKEA verklapt haar recept voor Zweedse balletjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het Midden-Oosten, waar zijn roots liggen, is een theater van sectaire haat en geweld geworden. Maar ook Europa, zijn nieuwe thuis, heeft de Frans-Libanese schrijver Amin Maalouf ontgoocheld. Op zijn eenenzeventigste maakt hij de balans op. [naar artikel]
Macaroni met savooi mag je gerust mijn Italiaanse versie van stoemp met savooi noemen. Natuurlijk hoort daar gehakt bij; kool en gehakt vormen [naar artikel]
De leider van de Libanese strijdkrachten, een christelijke partij die vier ministers heeft in de 30-koppige regering van de Libanese premier Saad... [naar artikel]
Even de zomer in het land voelen en dan weer in de kou moeten staan: auw, pijnlijk. Maar no worries, ga smullen van Midden-Oosterse [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.