Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Deze steak lijkt net echt, maar toch komt er geen gram vlees aan te pas

20/06/2018 - 11:20
"Van uitzicht net een echte steak, die -dankzij rode biet als belangrijk ingrediënt- zelfs jus en kookvocht afgeeft. De plantaardige Vivera-steak die Carrefour lanceert, is visueel amper van het echte werk te onderscheiden. De steak is echter honderd procent plantaardig en bestaat uit soja, tarwe en… rode biet. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Belg eet gemiddeld 224 gram vlees per dag, waarvan 158 gram rood vlees: hoe ongezond is dat echt? “Ook hoé je het bereidt, maakt verschil” (07/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond? [naar artikel]


2. Getest en (niet altijd) goedgekeurd: de klanten en koks van dit vleesrestaurant proeven de nieuwe 100% plantaardige steak (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Goed nieuws voor vegetariërs en veganisten, want Carrefour lanceert de 100% plantaardige Vivera-steak. En het ziet er nog echt vlees uit ook. Maar... [naar artikel]


3. Net echt, en toch is dit een 100% plantaardige steak (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Carrefour komt tegemoet aan de stijgende populariteit van vleesvervangers en lanceert de 100% plantaardige Vivera-steak. Volgens de retailer gaat... [naar artikel]


4. KIJK. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”: eerste echt lenteweekend zorgt voor stormloop in slagerijen (13/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een stralende dag betekent traditiegetrouw barbecueën en dat merken ze in de slagerijen. Daar lopen dit weekend tot 40 procent meer bestellingen binnen, en wat opvalt: die bestellingen zijn ook groter. “Normaal is het 200 gram vlees per persoon, nu is dat 400 gram”, aldus Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove. [naar artikel]


5. Dit is de eerste vegan steak gemaakt met een 3D-printer (02/07/2020 - Metro)

Vleesvervangers zijn niet meer weg te denken in 2020. Heel wat mensen houden zich tegenwoordig aan een vegetarisch of veganistisch dieet en daar horen vaak ook alternatieven bij voor een stukje vlees. Groenteburgers, vegan kippenblokjes, plantaardig spek… De mogelijkheden zijn haast eindeloos.  Alsof dat nog niet genoeg was, komt er nu ook een 3D-geprinte vegan […] Het bericht Dit is de eerste vegan steak gemaakt met een 3D-printer verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. ‘Matsusaka beef’ | Dit is het duurste vlees ter wereld (17/11/2023 - De Tijd)

11:00 Een steak van 150 gram? Dat is dan 750 euro, alsjeblieft. Het allerduurste vlees ter wereld, ‘matsusaka beef’, koop je voortaan ook in Europa. Maar niet bij jouw lokale slager. [naar artikel]


7. Sterrenchef Luc Bellings proeft steak bearnaise in 5 zaken aan de kust en geeft één keer een 10/10: “Hier kom ik zelfs met plezier terug!” (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goed stuk vlees klaarmaken, lijkt misschien makkelijk, maar dat is het allesbehalve. Daar weet sterrenchef Luc Bellings alles van. Hij trekt langs vijf zaken aan de Belgische kust en neemt de proef op de som: hebben ze hier wél kaas gegeten van goed gebakken steak, een versgeklopte bearnaisesaus en verse frietjes erbij? Of blijf je hier liefst ver van die steak bearnaise op de menukaart? “Deze chef faket in de keuken dat hij saus klopt: die komt overduidelijk uit een potje.” [naar artikel]


8. VLAM geeft startschot voor "Week van steak-friet", maar er klinkt ook kritiek (03/11/2018 - VRT NWS)

Steak met friet is misschien wel één van de populairste gerechten van bij ons. Reden genoeg voor de VLAM, de overheidsdienst die onze landbouwproducten promoot, om vandaag van start te gaan met de week van de steak-friet. Maar niet iedereen is tevreden met deze campagne die vlees promoot. [naar artikel]


9. Jeroen Meus goes veggie en maakt in nieuw boek geen ‘Dagelijkse kost’ maar ‘Groentekost’: “Maar als ik zin heb in steak, maak ik steak” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


10. Klassieker uit de Italiaanse keuken: Napolitaanse steak pizzaiola (28/07/2016 - De Morgen)

Anders dan de naam doet vermoeden, heeft steak pizzaiola maar weinig te maken met pizza. Pizzaiola is een tomatensaus die oorspronkelijk uit Napels komt. Typisch aan de steak pizzaiola is dat je de steak laat sudderen in de saus. [naar artikel]


11. Dierenmishandeling, zieke kippen en zorgen om eigen gezondheid: de Belg eet alsmaar minder vlees maar de steak zal nooit helemaal verdwijnen (13/02/2018 - Het Nieuwsblad)

44 procent van de Belgen at vorig jaar minder vlees, vooral om gezondheidsredenen en de dierenmishandeling in slachthuizen. Toch is een samenleving zonder vlees nog niet voor morgen. “De vleesconsumptie zal bij elk schandaal blijven afnemen, maar niet volledig verdwijnen. Dat is een brug te ver.” [naar artikel]


12. Frankrijk: Vegetarisch vlees mag geen "vlees" meer zijn (22/04/2018 - VRT NWS)

Vegetarische steak in de winkelrekken? Die zal je in Frankrijk binnenkort niet meer vinden. Toch niet als benaming op de verpakking alleszins. Afgelopen week keurde het Franse parlement een wetsvoorstel goed dat hoge boetes oplegt aan producenten van vleesvervangers die dat toch doen. Ook voor zuivelvervangers zal een gelijkaardige maatregel gelden. [naar artikel]


13. Deze steak – die geen steak is – smaakt best lekker: bekend palingrestaurant scoort ook met vegan en maakt kans op prijs (27/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

In restaurant Groenendijk, de oudste herberg van Weert (Bornem), serveren ze nog steeds de traditionele paling, verse mosselen, de klassieke entrecôte, hazenrug of hertenstoofvlees. Maar zaakvoerders Peter De Block (51) en Nele Onghena (42) hebben de voorbije jaren geruisloos ook een ander gamma geïntroduceerd, namelijk dat van de plantaardige keuken. Dat doen ze blijkbaar zo goed dat ze maandag kans maken op een Vegan Award. Voor de gelegenheid tonen ze één van hun vegan succesnummers: de steak met peperroomsaus, die geen steak is maar er toch veel van weg heeft. [naar artikel]


14. Vleesvervangers op de rooster: vegetarisch en barbecue, gaat dat samen? (16/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, maar in de zomer blijft het verleidelijk om die barbecue vol te stouwen met steak en worst. Toch... [naar artikel]


15. Hebben de rosbief en steak die we nu kennen hun beste tijd gehad? Een blik op de toekomst van ons eten (27/03/2019 - De Morgen)

U wilt vegetariër worden, maar het lukt maar niet omdat u de smaak van vlees niet kunt missen? Straks heeft u geen excuus meer. In onderzoekslabo’s en start-ups over de hele wereld wordt aan producten gewerkt die nog nauwelijks te onderscheiden zijn van hun dierlijke tegenhanger: kweekvlees, plantaardig vlees, synthetische eieren en zuivel... Staan we aan de vooravond van een voedselrevolutie? Hebben de rozige rosbief en sappige steak zoals we die nu kennen hun beste tijd gehad? [naar artikel]


16. Greenpeace: "Belgen eten te veel vlees" (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week. Dat is 2 tot 2,5 keer meer dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te... [naar artikel]


17. “Bien cuit is verkracht vlees” (05/12/2018 - Het Belang van Limburg)

MAASEIK - Een Limburgs steakhouse stelt op zijn website dat ‘Bien cuit’ of doorbakken steak uit den boze is. “Dat zullen wij niet doen.” Een harde boodschap voor sommige klanten. “In een tekst komt een boodschap altijd wat harder aan dan hoe je het bedoelt”, zegt zaakvoerder-kok Dave Maggen. “In de praktijk valt het heel goed mee. ‘Vertrouw mij’, zeg ik. Zo kunnen wij acht op de tien keer onze klanten bekeren tot het echt lekkere vlees.” [naar artikel]


18. Lust de wereld stilaan geen vlees meer? (19/08/2020 - De Morgen)

Voor het tweede jaar op rij kent de wereldwijde productie van vlees een dipje. Dat blijkt uit cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Hebben de steak, het varkenshaasje en de kip aan’t spit hun piek bereikt? [naar artikel]


19. “Schroei het vlees dicht aan beide kanten en bestrooi met fleur de sel": vleesexpert tipt hoe je de beste steak bakt (14/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op de dag van de steak kan een lekkere biefstuk natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe bak je die zelf minstens even lekker als op restaurant? Maven-chef Jules Koninckx leert er ons alles over. “Je pan of barbecue moet zo heet mogelijk zijn, anders krijg je nooit een mooie korst.” Welk type rundvlees kies je dan het best? En gooi je het vlees meteen in de pan of op de grill wanneer je het uit de koelkast haalt? [naar artikel]


20. Greenpeace: “Belgen eten te veel vlees” (05/03/2018 - Het Belang van Limburg)

De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 maal meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming. [naar artikel]


21. Belgen eten te veel vlees, vindt Greenpeace (05/03/2018 - Knack)

De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 maal meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming. [naar artikel]


22. In deze 4 brasserieën eet je steak-friet voor minder dan 20 euro, maar is het vlees ook lékker? Stijn Baert test uit: “Dit is de beste die ik al besteld heb” (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? [naar artikel]


23. Zo maak je met steak een fris zomergerecht: Italiaanse tagliata met venkel en aardbei (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Je houdt van een goede steak maar wil die weleens in een lichter gerechtje integreren? Maak dan tagliata, een Italiaanse schotel waarbij het vlees... [naar artikel]


24. ‘Pjeirefretters’ moeten steeds harder zoeken naar hun lievelingssteak (07/12/2017 - Het Nieuwsblad)

De Belg eet steeds minder vlees en dat is meteen een reden om volgend jaar geen Dagen Zonder Vlees te organiseren. Vooral de consumptie van paardenvlees daalde, maar niet in Vilvoorde. Al merken ook de ‘Pjeirefretters’ dat hun steak steeds moeilijker te vinden is. [naar artikel]


25. Kwart Belgen eet bewust minder vlees: “Maar op restaurant mag er steak op tafel komen” (25/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Minstens één dag per week geen vis of vlees eten. Een kwart van de Belgen doet het, zonder écht vegetarisch te leven. Het doel? Hun gezondheid, ecologische voetafdruk of het welzijn van de dieren verbeteren. Maar buitenshuis gaan die principes snel overboord. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!