Colruyt verkoopt vanaf vandaag avocado’s met een onzichtbare, plantaardige beschermlaag. Dat zorgt ervoor dat het vocht in de vrucht blijft en zuurstof erbuiten. “Zo blijven eetrijpe avocado’s tot twee maal langer houdbaar”, meldt de supermarkt. [naar artikel]
Naast dansjes en veel playback zijn er op sociale netwerksite TikTok ook hacks te vinden, die het leven een stuk makkelijker maken. Een huidige hit in die laatste categorie? Dat zijn twee filmpjes die leren hoe je een halve avocado nog een dag lang vers houdt. [naar artikel]
Het is altijd een verrassing. De ene keer is je avocado zo hard dat je er een ruit mee kunt ingooien, de andere keer is hij zo rijp dat je bruine... [naar artikel]
Een boer op Hawaï kweekt enorm grote avocado’s. Onlangs trof hij een avocado aan van maar liefst 3 kg, ongeveer het gewicht van een pasgeboren baby. Daarmee heeft Kenji Fukumitsu een nieuw wereldrecord gevestigd, want de grootste avocado tot nu toe was ‘slechts’ 2,5 kg zwaar. Al zal het bij een officieus record blijven, want […] Het bericht VIDEO. Holy Guacamole! Wat is er aan de hand met deze avocado? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De avocado is gezond en heel geliefd, maar die populariteit kent ook een nadeel. In sommige landen moeten gebieden ontbost worden om aan de grote vraag te kunnen blijven voldoen. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss volgden voor ‘Over Eten’ de weg van de avocado van boom tot op je bord. [naar artikel]
Verlekkerd op avocado’s? Dan kun je een nieuw favoriet adres opslaan in je gps. The Avocado Show, een Amsterdams concept dat focust op fotogenieke gerechten met avocado, opent heel binnenkort een eerste vestiging in ons land. [naar artikel]
Je koopt in de supermarkt bananen die er groen uitzien en je denk dat je voor een tijdje goed zit, maar na nog geen dag beginnen ze al bruine plekken te vertonen. Vervelend toch? Met een eenvoudig trucje kun je dit probleem tegengaan en ervoor zorgen dat ze veel langer vers blijven en hun kleur behouden. Het geheime ingrediënt daarvoor is plastic vershoudfolie. Maak de bananen los van de tros en wikkel een stukje folie rond de steel van het stuk fruit. Met een kleine inspanning kun je dus langer genieten van 'mooie' bananen. [naar artikel]
De avocado is de beste vriend van zowat elke millennial. Op toast, in je salade of uit het vuistje: er zijn eindeloos veel mogelijkheden om het groene goedje te eten. Maar er is niets zo frustrerend als een onrijpe avocado. Laat je humeur er niet langer door verpesten want er bestaat een trucje om je […] Het bericht Dankzij dit trucje is je avocado meteen eetrijp! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Avocado’s zijn het voedselequivalent van het perfecte vriendje: ze zijn lekker, gezond en houden je lange tijd verzadigd. Toch is het geen sinecure om de perfecte avocado te selecteren én hem dan ook nog eens op het perfecte moment op te eten. Hier enkele tips. Kies met je handen Doorgaans ruiken rijpe avocado’s iets beter. […] Het bericht Zo halen jouw avocado’s het einde van de week wel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het aardbeienseizoen is weer begonnen en laten we eerlijk zijn: niemand kan weerstaan aan dit rode fruit dat smaakt naar snoepjes. Een bezoekje aan de supermarkt staat dus gelijk aan de aankoop van een bakje aardbeien. Het enige nadeel? Als je ze niet meteen opeet, worden die aardbeien wel erg snel slecht. Net omdat ze […] Het bericht LIFEHACK. Dankzij dit trucje blijven je aardbeien langer vers verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Toast avocado beu, maar toch zot op de vrucht? Ilse D’Hooge (bekend van de kookboeken Easy @ Home) laat ons proeven van enkele gerechten met avocado – en die doen dromen van warm weer.Rundertartaar met avocado & granaatappel [naar artikel]
Fan van avocado? De paasklokken hebben aan jou gedacht dit jaar. Een Britse supermarktketen heeft een paasei in de vorm van een avocado op de markt... [naar artikel]
Avocado’s zijn oh zo lekker. Maar wat als je geen zin hebt om de groene vrucht volledig op te eten, en de ene helft wil bewaren? Voor je het weet... [naar artikel]
Het Amerikaanse bedrijf Apeel Sciences heeft een eetbaar laagje ontwikkeld dat onder meer rond avocado's aangebracht kan worden en waardoor ze dubbel zo lang rijp blijven. Zo zal de zoektocht naar de perfect rijpe avocado in de toekomst misschien een minder hachelijke onderneming worden. Duimen maar. [naar artikel]
In tien jaar tijd zijn we vier keer zoveel avocado’s gaan eten, logisch ook want het is erg voedzaam en ook nog eens lekker. Alleen zo jammer dat... [naar artikel]
Sinds kort verkoopt de Britse warenhuisketen Marks & Spencer baby avocado's en mensen kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Ze lijken een beetje... [naar artikel]
Heuglijk nieuws voor fans van avocado’s: de vrucht bestaat nu ook zonder pit. Je kan trouwens van elk beetje smullen, want de zogenaamde Cocktail Avocado’s van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer hebben een eetbare schil. [naar artikel]
Een plantaardige "tweede schil" kan ervoor zorgen dat avocado's dubbel zolang houdbaar blijven. Colruyt is de eerste supermarktketen in België die avocado's met de zogenoemde "Apeel-technologie" zal verkopen. Concurrent Delhaize is niet meteen overtuigd: "Het is een nieuwe verpakking, ook al is het biologisch en duurzaam." [naar artikel]
Een nieuw soort avocado met een eetbare schil is vorige week in verschillende Europese supermarkten gelanceerd. De avocado’s blijven daardoor bovendien twee keer zo lang rijp. De toegepaste technologie, die vorig jaar in de Verenigde Staten werd ontwikkeld, bestaat erin om een smaakloze spray-on coating rond groenten en fruit aan te brengen. Op die manier […] Het bericht Avocado met eetbare schil gelanceerd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
We gooien bijna de helft van ons vers fruit weg omdat het rot is voor we het opeten. Maar aan die immense verspilling zou nog dit jaar een einde... [naar artikel]
Op het menu: minder alcohol, meer selfies, meer avocado's en minder werkzekerheid. Het leven van de doorsnee millennial ziet er een pak anders uit... [naar artikel]
Is vers sinaasappelsap eigenlijk wel gezond? Het wordt al langer betwist, want het suikergehalte in fruitsap zou bijna evenveel zijn als dat in een... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.