Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]
Met Dagelijkse Kost – Koken met Gezond Verstand laat Jeroen Meus (38) een frisse wind door zijn kookboeken waaien. Hij blijft zweren bij degelijke Vlaamse kost, maar is niet blind voor de gezonde keuken. Meus legt in zijn boek ook een stukje van zijn privéleven bloot. [naar artikel]
Jeroen Meus moet behoorlijk last hebben gehad van een vervelende ‘tuut’ in zijn oren afgaande op de verwensingen die wij hem binnensmonds en luidop toewierpen. Tot het moment dat je beseft dat die eigen twist die je wilt geven, misschien wel eens een van de - zo niet dé - oorzaken zou kunnen zijn dat het niet loopt zoals het hoort. [naar artikel]
De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]
Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]
Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]
Het verdriet werd dankbaarheid. Kerst wordt opnieuw ‘Feest!’. In een nieuw boek en voor het eerst ook bij hem thuis. Jeroen Meus verwacht straks z’n hele familie rond een tafel die zal geuren naar liefde. “Het overlijden van mijn broer heeft ons weer dichter bij elkaar gebracht. Zelfs mijn gescheiden ouders komen allebei meevieren.” Al zal het ten huize Meus ook naar iets anders geuren die avond. [naar artikel]
Van Fair Fashion naar Fair Food. Voor de jonge onderneemster Ellen Kegels is het niet zo'n gekke stap. Je kent haar misschien al van haar [naar artikel]
Europarlementslid en schepen van landbouw en fruitteelt in Sint-Truiden Hilde Vautmans heeft vandaag een kookboek gelanceerd. Bedoeling is om mensen aan te zetten meer te koken met ‘Haspengouws goud’, het lekkerste uit de fruitstreek, ook wel bekend als appelen en peren. [naar artikel]
Lana Provoost uit Duffel, de eigenares van het eerste Belgische hondenrestaurant, brengt nu ook een kookboek voor honden op de markt. In het boek staan een twintigtal recepten voor hondenkoekjes, taart voor je viervoeter en zelfs een kerststronk die geschikt is voor je hond. “Om alles coronaproof te houden, lanceer ik het in de eerste plaats als e-book”, klinkt het. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.