Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
07:53 uur

Jan Jambon: “N-VA is niet geïnteresseerd in post van premier”

Het Belang van Limburg

23/06/2018 - 10:14

N-VA is niet geïnteresseerd in de post van premier bij de verkiezingen in 2019. Dat zegt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon zaterdag in een interview met La Libre Belgique.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jan Jambon: N-VA is niet geïnteresseerd in post van premier (23/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  N-VA is niet geïnteresseerd in de post van premier bij de verkiezingen in 2019. Dat zegt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon zaterdag in een interview met La Libre Belgique.
  [naar artikel]
 2. Jan Jambon: 'N-VA-premier? Dat is een waanbeeld' (23/06/2018 - Knack)
  N-VA is niet geïnteresseerd in de post van premier bij de verkiezingen in 2019, zegt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.
  [naar artikel]
 3. Jan Jambon: ‘N-VA-premier is waanbeeld’ (23/06/2018 - De Standaard)
  N-VA is niet geïnteresseerd in de post van premier bij de verkiezingen in 2019. Dat zegt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon zaterdag in een interview met La Libre Belgique.
  [naar artikel]
 4. Jan Jambon: ‘N-VA-premier is waanbeeld’ (23/06/2018 - De Standaard)
  N-VA is niet geïnteresseerd in de post van premier bij de verkiezingen in 2019. Dat zegt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon zaterdag in een interview met La Libre Belgique.
  [naar artikel]
 5. Jambon: 'N-VA-premier is waanbeeld' (23/06/2018 - De Tijd)
  10:30 N-VA is niet geïnteresseerd in de post van premier bij de verkiezingen in 2019. Dat zegt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon zaterdag in een interview met La Libre Belgique.
  [naar artikel]
 6. Jan Jambon: N-VA-premier is waanbeeld (23/06/2018 - Metro)
  N-VA is niet geïnteresseerd in de post van premier bij de verkiezingen in 2019. Dat zegt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon zaterdag in een interview met La Libre Belgique. “Welke Franstalige partij zou in een regering stappen geleid door N-VA? “, vraagt de minister zich af. “Vandaag ligt de MR permanent onder vuur. Kan u zich het circus in de Kamer inbeelden als de premier een N-VA’er zou zijn? Dat is een waanbeeld”, zegt Jambon, die daar aan toevoegt geen enkele ambitie in die richting te hebben Jambon herhaalt ook dat het communautaire volledig deel zal uitmaken van het programma van N-VA. “Het confederalisme zou een goede stap zijn naar onafhankelijkheid. Wij zijn nationalisten in de positieve zin van het woord. Het is het DNA van de N-VA, dat is niet veranderd.” bron: Belga Het bericht Jan Jambon: N-VA-premier is waanbeeld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. N-VA toont geen interesse in post van premier (23/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA is niet geïnteresseerd in de post van premier bij de verkiezingen in 2019. Dat zegt vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon...
  [naar artikel]
 8. N-VA wil enkel in regering met Jambon als premier (15/04/2019 - De Morgen)
  De N-VA wil enkel in een federale regering stappen met de eigen kopman Jan Jambon als premier. Dat zegt Jambon zelf in een interview met Het Nieuwsblad. Hij heeft het over een “constructiefout” wanneer de grootste partij de premier niet levert.
  [naar artikel]
 9. Groen-kopstuk Kristof Calvo ziet "niet meteen kandidaat-premier in Jan Jambon" van N-VA (15/04/2019 - VRT NWS)
  Oppositiepartij Groen is niet gewonnen voor Jan Jambon (N-VA) als kandidaat-premier van een nieuwe federale regering. Vanmorgen herhaalde Jambon nog dat N-VA de premier wil leveren als de partij bij de verkiezingen op 26 mei de grootste wordt. "Vreemd", zegt Calvo, "want hij wil premier worden om Vlaanderen en Wallonië tegen elkaar op te zetten." 
  [naar artikel]
 10. Elio Di Rupo (PS) ziet Jambon (N-VA) als premier van België niet zitten: “Onbespreekbaar” (19/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Jambon eerste minister? Dat is onbespreekbaar.” Ex-premier Elio Di Rupo ziet de ambities van ex-minister van Binnenlandse Zaken Jambon niet zitten. Hij trekt voor N-VA de Kamerlijst als kandidaat-premier. “Mijn politieke doel is confederalisme”, klinkt het vandaag in Franstalige media.
  [naar artikel]
 11. N-VA wil met Jan Jambon als premier "constructiefout" rechtzetten waarvan ze zelf deel uitmaakt (15/04/2019 - VRT NWS)
  "Een constructiefout." Zo noemt Jan Jambon (N-VA) de regering die in 2014 werd gevormd. Toen leverde N-VA als grootste partij niet de premier, en ging de post uiteindelijk naar Charles Michel van de Franstalige MR. Dat N-VA nu wél het premierschap opeist, noemt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder "een nieuwe stap": "N-VA gaat ervan uit dat ze op eigen kracht een regering kan vormen."
  [naar artikel]
 12. STANDPUNT. Jan Jambon is nog lang geen premier (16/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Als N-VA zou mogen kiezen, dan wordt Jan Jambon de premier van een nieuwe centrumrechtse regering. Ondanks het gekibbel van de voorbije jaren, wil N-VA opnieuw met dezelfde partijen een federale regering vormen. En als het moet, neemt Jambon de Franstalige christendemocraten van cdH er ook nog bij.
  [naar artikel]
 13. Ex-premier Di Rupo (PS): “Jambon eerste minister? Onbespreekbaar!” (19/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon trekt voor N-VA de Kamerlijst als kandidaat-premier bij de komende verkiezingen. “Jambon eerste...
  [naar artikel]
 14. CDH zegt 'non' tegen premier Jambon (16/05/2019 - Knack)
  Dé hoop op Zweeds-bis? Dat is het piepkleine CDH van Maxime Prévot, dat zich in Brussel en Wallonië uit een diep moeras moet hijsen. Maar dan zonder Jan Jambon: 'Onder geen beding kan Jan Jambon premier worden in een regering met CDH', zegt Prévot donderdag in een interview met Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 15. Jan Jambon op bezoek bij omstreden Hongaarse premier Orban (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister-president Jan Jambon heeft volgende week woensdag een afspraak met de omstreden Hongaarse premier Viktor Orban. Jambon gaat naar...
  [naar artikel]
 16. Jambon: 'Palmares Zweedse regering was niet goed genoeg' (15/04/2019 - De Tijd)
  06:21 Het palmares van Michel I was goed, maar niet goed genoeg. En dat komt omdat de grootste partij - de N-VA - de premier niet leverde. Dat zegt kandidaat-premier Jan Jambon.
  [naar artikel]
 17. Charles Michel over ambities Jan Jambon om premier te worden: “Surrealistisch en niet serieus te nemen” (15/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dat Jan Jambon (N-VA) zich kandidaat stelt als eerste minister na de verkiezingen van 26 mei, noemt huidig premier Charles Michel (MR) “surrealistisch”. Dat zegt hij in de krant La Dernière Heure.
  [naar artikel]
 18. Ex-premier Di Rupo (PS): “Jambon eerste minister? Onbespreekbaar!” (19/01/2019 - De Morgen)
  Ex-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon trekt voor N-VA de Kamerlijst als kandidaat-premier bij de komende verkiezingen. “Jambon eerste minister? Dat is onbespreekbaar”, zegt Elio Di Rupo (PS) vandaag in kranten van Sudpresse. 
  [naar artikel]
 19. Jambon uitdrukkelijk kandidaat-premier: ‘Constructiefout regering-Michel niet herhalen’ (15/04/2019 - De Standaard)
  Maakte Jan Jambon (N-VA) zijn ambities voor het premierschap drie maanden geleden nog schoorvoetend bekend, dan zet hij die maandag kracht bij. ‘Ik ben vijf jaar lang meesterknecht geweest. Nu wil ik de kopman van de ploeg worden’, zei Jambon maandag op Radio 1.
  [naar artikel]
 20. Jan Jambon: "Vlaams minister-president? Zou een grote eer zijn" (15/12/2018 - VRT NWS)
  Jan Jambon is meer dan geïnteresseerd om de Vlaamse regering te gaan leiden. En voorzitter Bart De Wever bevestigde in de Afspraak op Vrijdag dat er wel degelijk scenario's op tafel liggen om Geert Bourgeois te vervangen door de man die net ontslag nam als federaal vicepremier."
  [naar artikel]
 21. Jan Jambon (N-VA): "Enkel premier met communautaire hervormingsagenda" (29/01/2019 - VRT NWS)
  De N-VA gaat niet in een nieuwe federale regering stappen zonder hervormingsagenda. Dat zegt voormalig minister van Binnenlandse Zaken en N-VA-lijsttrekker Jan Jambon tijdens de burgemeestersmarathon van Radio 2 Antwerpen. "Ik wil de laatste premier zijn van België zoals we het nu kennen."
  [naar artikel]
 22. Jambon: "IS-strijders die doodstraf riskeren in Irak? Levenskeuzes hebben consequenties" (18/12/2017 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zegt dat ons land niet gaat onderhandelen met IS-strijders die willen . Dat zei hij in "De ochtend" op Radio 1. Jambon herhaalt daarmee het standpunt van premier Charles Michel (MR).
  [naar artikel]
 23. CDH zegt “non” tegen premier Jambon (16/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dé hoop op Zweeds-bis? Dat is het piepkleine CDH van Maxime Prévot, dat zich in Brussel en Wallonië uit een diep moeras moet hijsen. De verse voorzitter zegt a priori niet “nooit” tegen centrumrechts, want met veto’s help je het land niet vooruit. Prévot heeft er maar één, zo zegt hij donderdag in een interview met Het Laatste Nieuws: “Onder geen beding kan Jan Jambon premier worden in een regering met CDH”.
  [naar artikel]
 24. N-VA wil enkel in regering als Jambon premier wordt: een slimme zet of overmoedig? (16/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSEL Gek, geniaal of gewoon overmoedig? Wat moeten we denken van de uitspraken van Jan Jambon (N-VA) dat hij straks premier wil worden? “Een slimme zet in de campagne”, klinkt het. Maar ook: “Het verzwakt je positie bij onderhandelingen.”
  [naar artikel]
 25. Kristof Calvo (Groen) versus Jan Jambon (N-VA): ‘Een blinde ziet dat dit land niet werkt’ (02/05/2019 - De Morgen)
  Jan Jambon (N-VA) versus Kristof Calvo (Groen), dat is de kandidaat-premier van de grootste partij tegenover zijn voornaamste uitdager. Jambon: ‘De werelden van N-VA en Groen liggen ver uit elkaar.’ Calvo: ‘Jullie kunnen gewoon niet samenwerken.’
  [naar artikel]
 26. Portret van minister-president Jambon: 'Jan is een pragmaticus geworden' (30/09/2019 - Knack)
  De N-VA'er Jan Jambon trok op 26 mei als kandidaat-premier naar de kiezer - opmerkelijk voor iemand die binnen de Vlaamse Beweging jarenlang gold als een Vlaams-nationalistische hardliner en compromisloze separatist - maar wordt nu toch Vlaams minister-president. Lees een portret van Jambon dat Knack vóór de verkiezingen publiceerde - dus toen hij nog kandidaat-premier was.
  [naar artikel]
 27. Jan Jambon: “Er zat een constructiefout in de regering: de premier kwam niet uit de grootste partij” (15/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het is Jan Jambon (N-VA) menens als kandidaat-premier. Meer nog, hij wil zo snel mogelijk na de verkiezingen een centrumrechtse regering vormen. Als dat niet lukt, heeft hij een “confederaal” alternatief. Geen maandenlange gesprekken tussen politieke partijen, maar wel een onderhandeling tussen de Vlaamse en Waalse regering om te beslissen wat ze vanaf dan zelf doen en welke bevoegdheden ze aan de federale regering laten. “De grondwet passen we nadien aan.”
  [naar artikel]
 28. N-VA kiest voluit voor Jambon als premier. Experts: “Goed voor campagne, dom voor onderhandelingen” (16/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Gek, geniaal of gewoon overmoedig? Wat moeten we denken van de uitspraken van Jan Jambon (N-VA) dat hij straks premier wil worden? “Een slimme zet in de campagne”, klinkt het. Maar ook: “Het verzwakt je positie tijdens onderhandelingen.” Misschien wil N-VA nu al uitleggen waarom ze straks niet in de regering stapt.
  [naar artikel]
 29. De kandidaat-premier die België haat: Wat wil Jan Jambon nu écht? (08/05/2019 - Knack)
  De N-VA'er Jan Jambon heeft zijn zinnen gezet op de Wetstraat 16. Dat is opmerkelijk voor iemand die binnen de Vlaamse Beweging jarenlang gold als een Vlaams-nationalistische hardliner en compromisloze separatist. Een portret van de meest atypische kandidaat-premier uit de Belgische geschiedenis.
  [naar artikel]
 30. Jambon: ‘We doen door tot mei 2019' (13/01/2018 - De Tijd)
  01:03 ‘Nee, we gaan de regering niet laten vallen’, zegt vicepremier Jan Jambon. De nummer een van de N-VA in de federale regering steunt het voor-jaarsoffensief van premier Charles Michel (MR) en wil een o...
  [naar artikel]
 31. Jambon bij Orban: 'Het spreekt voor zich dat ik rechtstaat ter sprake zal brengen' (12/02/2020 - Knack)
  SP.A dient woensdagmiddag een spoedresolutie in om minister-president Jan Jambon (N-VA) te dwingen over de democratie en de rechtstaat te praten bij de Hongaarse premier Viktor Orban. 'Pure profileringsdrang', noemt Jambon dat.
  [naar artikel]
 32. Jan Jambon (N-VA) sluit regering met PS niet uit: “Als ze veel eisen laten vallen, kunnen we praten” (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jan Jambon, kandidaat-premier voor N-VA, maakt in een interview met de RTBF-radio een bocht richting Parti Socialiste (PS). Begin april sloot...
  [naar artikel]
 33. Bart De Wever wil Vlaams minister-president worden, Jambon is kandidaat-premier (14/01/2019 - De Morgen)
  Bart De Wever zal in mei de Vlaamse N-VA-lijst trekken in Antwerpen. Dat heeft hij zonet bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Jan Jambon is kandidaat-premier voor N-VA.
  [naar artikel]
 34. Laat u niets wijsmaken: de grote droom van Jan Jambon blijft Vlaams minister-president worden, niet premier (16/04/2019 - VRT NWS)
  N-VA haalt het premierschap van onder het stof, om één simpele vraag voor te leggen aan de kiezer: "Wie wil u als leider van het land?", stelt uitgever Wouter Verschelden Maar die vraagt leest u best met de bijsluiter: "Jambon wil enkel premier worden als hij ook een centrumrechts kabinet krijgt".
  [naar artikel]
 35. Jan Jambon waarschuwt voor loslaten coronamaatregelen: “Het gaat nog niet, het kan nog niet, het mag nog niet” (12/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister-president Jan Jambon roept op om de coronamaatregelen nauwgezet op te blijven volgen. “We zijn er nog niet”, zei Jambon in het VTM Nieuws. Jambon begrijpt dat sommige mensen het moeilijk krijgen met de coronabeperkingen. Maar het is te vroeg om de teugels te laten vieren. “Het gaat nog niet, het kan nog niet, het mag nog niet.”
  [naar artikel]
 36. Jan Jambon (N-VA): “Eigenlijk is Charles Michel mijn vriend” (14/12/2018 - De Morgen)
  “Had het aan mij en aan de premier gelegen, dan...” Ja, wat dan? Voormalig vicepremier Jan Jambon (N-VA) over zijn ontslag, zijn band met premier Michel en de tweets van Theo Francken . “We zullen het communautaire weer op tafel leggen.”
  [naar artikel]
 37. Jambon vraagt aan premier Sophie Wilmès om “federale fase” af te kondigen (12/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister-president Jan Jambon vraagt aan premier Sophie Wilmès om de “federale fase” af te kondigen. Hij doet dat na overleg met de vijf Vlaamse provinciegouverneurs. Dat heeft het kabinet-Jambon donderdag aan Belga laten weten. Bij het afkondigen van een federale fase wordt beslist om een crisis op het federale niveau te coördineren.
  [naar artikel]
 38. CdH zegt “non” tegen premier Jambon (16/05/2019 - Metro)
  Dé hoop op Zweeds-bis? Dat is het piepkleine cdH van Maxime Prévot, dat zich in Brussel en Wallonië uit een diep moeras moet hijsen. De verse voorzitter zegt a priori niet “nooit” tegen centrumrechts, want met veto’s help je het land niet vooruit. Prévot heeft er maar één, zo zegt hij vandaag in een interview met Het Laatste Nieuws: “Onder geen beding kan Jan Jambon premier worden in een regering met cdH”. Ook De Morgen bericht over de uitspraak. “Als hij toetert dat het noorden werkt en het zuiden in de hangmat hangt, dan is dat het beste bewijs dat hij géén premier wil worden”, klinkt het. Net als Didier Reynders (MR) denkt Prévot overigens dat het geen goed idee is om Theo Francken (N-VA) nog eens staatssecretaris van Asiel en Migratie te maken. bron: Belga Het bericht CdH zegt “non” tegen premier Jambon verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Jan Jambon ziet geen heil in “een regering van ‘nietsdoende’ zaken” (17/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De N-VA heeft afgelopen weekend een constructief gesprek gehad met premier Charles Michel over mogelijke steun aan de huidige regering. Die kan er komen indien de coalitiepartijen de gemaakte afspraken valideren. Dat was de boodschap van gewezen N-VA-vicepremier Jan Jambon in De Ochtend (Radio 1). Indien de onderhandelingen niet slagen, zijn voor Jambon vervroegde verkiezingen logisch. “Een regering kiest niet voor ‘lopende zaken’, dat is enkel mogelijk bij de ontbinding van het parlement in afwachting van een nieuwe regering. Het is dan een regering van ‘nietsdoende’ zaken”, aldus Jambon.
  [naar artikel]
 40. Premier Michel heeft vertrouwen in goede afloop (23/11/2018 - Metro)
  Premier Charles Michel heeft vertrouwen in de goede afloop van de discussie over het VN-migratiepact binnen zijn regering. Als iedereen met goede wil en gezond verstand rond de tafel zit, moet het mogelijk zijn een goede keuze te maken, verklaarde de premier na afloop van de ministerraad. N-VA-vicepremier Jan Jambon herhaalde min of meer de woorden van de eerste minister. “Het zal niet evident zijn, maar we werken er hard op”, aldus Jambon. bron: Belga Het bericht Premier Michel heeft vertrouwen in goede afloop verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. De bocht van N-VA: waarom niet Bart De Wever, maar wel Jan Jambon minister-president wordt (12/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Weg met informateur Bart De Wever, voortaan neemt formateur Jan Jambon de Vlaamse regeringsonderhandelingen onder zijn hoede. En dus neemt hij logischerwijs straks ook plaats op de stoel van minister-president. Maar was vooraf niet gezegd dat De Wever die stoel ambieerde en werd Jambon niet uitgespeeld als kandidaat-premier?
  [naar artikel]
 42. Jan Jambon: ‘Ook verlaging vennootschapsbelasting was nog niet beslissingsrijp’ (15/10/2016 - De Standaard)
  Het was de N-VA die voor premier Charles Michel de weg vrijmaakte om een akkoord te sluiten zonder de drie meest gevoelige ‘flankerende hervormingen’. Jan Jambon geeft toe dat zijn partij ingezien heeft dat ‘ook de tekst over de vennootschapsbelasting, hoewel het verst gevorderd, nog niet 100 procent voldragen was’.
  [naar artikel]
 43. Prévot (cdH) stelt veto tegen Jambon als premier (16/05/2019 - De Tijd)
  08:45 cdH ziet wel wat in een centrumrechtse regering, maar daarin kan N-VA'er Jan Jambon onder geen beding het premierschap opnemen.
  [naar artikel]
 44. Jambon op bezoek in Den Haag: wat kan Vlaanderen leren van Nederland? (14/10/2019 - De Morgen)
  Voor zijn eerste buitenlands bezoek zoekt Vlaams minister-president Jan Jambon het niet te ver. Hij dineert vanavond met de Nederlandse premier Mark Rutte in Den Haag. Die keuze is niet verwonderlijk: Jambon ziet Nederland als een van zijn ‘noordelijke gidslanden’ – inspiratiebronnen voor goed beleid. Wat kan Vlaanderen dan leren van onze buren?
  [naar artikel]
 45. 'Een score voor Jan Jambon? - Eén op tien, voor de moeite': en toen kwam Jambon binnen (15/10/2019 - De Standaard)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is vandaag te gast in de les Politicologie van professor Carl Devos aan de UGent. Net op het moment dat Jambon het auditorium binnenwandelde, lieten enkele studenten Politieke Wetenschappen in een video horen wat ze van het regeerakkoord van Jambon vinden. Maar Jambon leek de lage score van een studente niet aan zijn hart te laten komen.
  [naar artikel]
 46. N-VA stapt enkel in regering als Jambon premier wordt: “Er zat een constructiefout in de regering-Michel” (15/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het is Jan Jambon (N-VA) menens als kandidaat-premier. Meer nog, hij wil zo snel mogelijk na de verkiezingen een centrumrechtse regering vormen. Als dat niet lukt, heeft hij een “confederaal” alternatief. Geen maandenlange gesprekken tussen politieke partijen, maar wel een onderhandeling tussen de Vlaamse en Waalse regering om te beslissen wat ze vanaf dan zelf doen en welke bevoegdheden ze aan de federale regering laten. “De grondwet passen we nadien aan.”
  [naar artikel]
 47. Jambon belooft 'nieuwe belastingverlaging na 26 mei' (23/03/2019 - Knack)
  N-VA wil na de verkiezingen opnieuw inzetten op een verlaging van de personenbelasting. Dat zegt kandidaat-premier Jan Jambon in interviews in de kranten Het Laatste Nieuws en De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 48. Jan Jambon (N-VA) belooft “nieuwe belastingverlaging na 26 mei” (23/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA wil na de verkiezingen opnieuw inzetten op een verlaging van de personenbelasting. Dat zegt kandidaat-premier Jan Jambon in interviews in de kranten Het Laatste Nieuws en De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.