De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Federale rechter VS: "Migrantengezinnen moeten binnen de 30 dagen herenigd worden"

VRT NWS

27/06/2018 - 08:28

Een federale rechter in San Diego heeft beslist dat migrantenkinderen binnen de 30 dagen herenigd moeten worden met hun ouders. Kinderen jonger dan 5 jaar moeten zelfs binnen de 14 dagen met hun familie herenigd worden. Binnen de 10 dagen moet er ook contact mogelijk zijn tussen ouders en kinderen. Daarmee gaat de rechter in tegen de Amerikaanse president Donald Trump die sinds enkele weken een strengere immigratiepolitiek toepast. "De regering moet de uitspraak van de rechter volgen", zegt correspondent Björn Soenens vanuit de VS.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rechter beveelt VS uitwijzing van migrantengezinnen tegen te houden (17/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een federale rechter heeft donderdag de Amerikaanse regering bevolen de onmiddellijke deportatie op te schorten van migrantengezinnen onder het mom van de bestrijding van COVID-19.
  [naar artikel]
 2. Rechter beveelt VS uitwijzing van migrantengezinnen tegen te houden (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een federale rechter heeft donderdag de Amerikaanse regering bevolen de onmiddellijke deportatie op te schoren van migrantengezinnen onder het mom van de bestrijding van Covid-19. Volgens rechter Emmet Sullivan zijn er voldoende alternatieve maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken.
  [naar artikel]
 3. Rechter beveelt VS uitwijzing van migrantengezinnen op te schorten  (17/09/2021 - VRT NWS)
  Een federale rechter heeft de Amerikaanse regering bevolen de onmiddellijke deportatie op te schorten van migrantengezinnen onder het mom van de bestrijding van COVID-19. Volgens rechter Emmet Sullivan zijn er voldoende alternatieve maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken.
  [naar artikel]
 4. Honderden migrantenkinderen in de VS nog steeds niet herenigd met hun ouders (27/07/2018 - De Morgen)
  Het is de Amerikaanse overheid niet gelukt om alle kinderen die op de grens met Mexico van hun ouders waren gescheiden weer te herenigen. Een rechter had de regering opgedragen dat gisteren alle circa 2500 migrantenkinderen die apart zijn opgesloten herenigd moeten zijn met hun ouders. Tot nu toe zijn 1.442 migrantengezinnen herenigd met hun kinderen die ouder zijn dan vijf jaar.
  [naar artikel]
 5. Rechter blokkeert Trumps decreet over "sanctuary cities" (26/04/2017 - Knack)
  Een federale rechter in San Francisco heeft het decreet van president Donald Trump geblokkeerd dat federale middelen afneemt van de zogenaamde "sanctuary cities". Dat zijn steden die weigeren om illegale immigranten over te dragen aan de autoriteiten. Het gaat al om het derde decreet van Trump dat door een federale rechter werd tegengehouden.
  [naar artikel]
 6. Federale rechter blokkeert nieuw inreisverbod, Trump "als het moet" naar Hooggerechtshof (16/03/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse president Donald Trump hekelde de "verkeerde" beslissing van een federale rechter om de herwerkte versie van zijn inreisverbod te blokkeren.
  [naar artikel]
 7. "Kleindochter 126" herenigd met haar familie: "Op mijn 40e heb ik ineens een grootmoeder" (06/12/2017 - VRT NWS)
  In Argentinië is een vrouw die als baby bij haar ouders werd weggehaald, na 40 jaar herenigd met haar familie. Adriana is daarmee "het 126e kleinkind" dat is teruggevonden door de Grootmoeders van de Plaza de Mayo, een actiegroep die zich inzet voor de slachtoffers van de "Vuile Oorlog" in Argentinië.
  [naar artikel]
 8. Peeters over daklozenopvang: "Meest kwetsbaren opvangen. We zien wel wie factuur betaalt" (04/05/2018 - VRT NWS)
  Er is onenigheid binnen de federale regering over de opvang van daklozen die in het Brusselse Noordstation verblijven. De Brusselse regering wil dat het federale niveau de daklozenopvang betaalt omdat het voornamelijk gaat over mensen zonder papieren. Voor N-VA en Open VLD is dat geen optie. CD&V zet de deur op een kier: "De kwetsbaren moeten opgevangen worden", zegt Kris Peeters (CD&V). "Wie de factuur betaalt zien we later wel."
  [naar artikel]
 9. VS-staat Oregon daagt federale overheid voor rechter wegens "illegale arrestaties" van demonstraten (19/07/2020 - VRT NWS)
  De openbare aanklager van de Amerikaanse staat Oregon aan de westkust is een rechtszaak begonnen tegen de federale regering in Washington. Aanleiding is de inzet van federale politieagenten die "de rechten van betogers in Oregon schenden".
  [naar artikel]
 10. Parlementslid Theo Francken (N-VA) pleit voor nieuwe investeringen in het leger: "De toestand van Defensie is om van te huilen" (27/01/2023 - VRT NWS)
  Volgens parlementslid Theo Francken (N-VA) moet er opnieuw geïnvesteerd worden in Defensie. Dat zegt hij in "De afspraak op vrijdag". "De Belgische defensie moet terug weerbaar gemaakt worden." Ook binnen de federale regering zijn er stemmen die pleiten voor een nieuwe investering in Defensie. "We moeten volgende regering opnieuw investeren in Defensie."
  [naar artikel]
 11. Honderden migranten in VS nog steeds niet herenigd met hun kinderen (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een federale rechter van San Diego heeft vandaag gedurende zeven dagen de uitzettingen opgeschort van net herenigde migrantenfamilies die door de...
  [naar artikel]
 12. Honderden migrantenkinderen in VS blijven gescheiden van ouders (27/07/2018 - Knack)
  In de Verenigde Staten verblijven nog steeds meer dan zevenhonderd kinderen van zogenaamde illegale migranten in hechtenis, hoewel het gerecht had bevolen dat ze donderdag met elkaar moesten herenigd zijn. Tot nu toe zijn 1.442 migrantengezinnen herenigd met hun kinderen die ouder zijn dan vijf jaar.
  [naar artikel]
 13. "Rechter begeeft zich op juridisch glad ijs, maar Trump zal niet meteen winnen" (04/02/2017 - De Redactie)
  Een lagere federale rechter heeft het inreisverbod van president Trump voor de hele VS opgeschort. Daarmee interpreteert de rechter zijn bevoegdheid ruim. Maar de president zal zich wel degelijk aan de uitspraak moeten houden, en beroepsprocedures kunnen lang aanslepen.
  [naar artikel]
 14. "Nirvanababy" trekt opnieuw naar de rechter voor gebruik van zijn naaktfoto op albumhoes "Nevermind" (15/01/2022 - VRT NWS)
  Het juridische getouwtrek rond de babyfoto op de Nirvana-albumhoes van "Nevermind" gaat voort. Spencer Elden, de man wiens babyfoto daarvoor is gebruikt, heeft bij de rechtbank in Californië een nieuwe aanklacht ingediend wegens seksuele uitbuiting. Eldens zaak werd al eens afgewezen, maar hij kreeg van de rechter de kans om binnen de 10 dagen een nieuwe rechtszaak aan te spannen, wat Elden en zijn advocaten effectief doen.
  [naar artikel]
 15. De Wever: "begroting in evenwicht ligt binnen handbereik" (25/12/2017 - VRT NWS)
  Volgens N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever is het "theoretisch mogelijk" dat de federale regering volgend jaar een begroting in evenwicht heeft. Dat zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "Maar binnen deze coalitie moet je de nodige spankracht vinden. De verkiezingen werpen hun schaduw vooruit en dit is stijl bergop fietsen."
  [naar artikel]
 16. Honderden migrantenkinderen in VS nog altijd gescheiden van hun ouders (27/07/2018 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten verblijven nog steeds meer dan zevenhonderd kinderen van zogenaamde illegale migranten in hechtenis, hoewel het gerecht had bevolen dat ze donderdag met elkaar moesten herenigd zijn. Dat berichten nieuwszender CNN en andere media. Tot nu toe zijn 1.442 migrantengezinnen herenigd met hun kinderen die ouder zijn dan vijf jaar.
  [naar artikel]
 17. Steekt regering tandje bij om asielcrisis op te lossen? "Dit kan geen uur langer wachten" (14/10/2022 - VRT NWS)
  Het lijkt erop dat het besef groeit binnen de federale regering dat er zo snel mogelijk een oplossing moet komen voor de huidige crisis in de asielopvang. Die is de voorbije dagen in een stroomversnelling geraakt, nu er ook niet-begeleide minderjarigen en gezinnen met kinderen noodgedwongen op straat moeten slapen omdat Fedasil niet in staat blijkt om opvang te bieden. "Onaanvaardbaar", klinkt het bij de groene vicepremiers.
  [naar artikel]
 18. Honderden migranten in VS nog steeds niet herenigd met hun kinderen (17/07/2018 - De Morgen)
  Een federale rechter van San Diego heeft vandaag gedurende zeven dagen de uitzettingen opgeschort van net herenigde migrantenfamilies die door de overheid van de Verenigde Staten gescheiden zijn. De rechter nam de beslissing op verzoek van burgerrechtenorganisatie ACLU om in te grijpen. De organisatie is bezorgd over de veelvuldige en snelle uitzettingen van families zonder respect voor de wet.
  [naar artikel]
 19. Prins Laurent wil N-VA-parlementslid voor de rechter dagen wegens laster (20/06/2018 - VRT NWS)
  Prins Laurent wil N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge voor de rechter dagen wegens laster. Buysrogge had in Het Nieuwsblad gezegd dat de prins een "valse activiteitenaangifte" heeft ingediend. Laurent geeft Buysrogge nog tot morgen de kans om zijn excuses aan te bieden. Gebeurt dat niet, zal hij Buysrogge voor de rechter dagen, schrijft de advocaat van de prins in een brief. Buysrogge laat weten dat hij "niet onder de indruk" is.
  [naar artikel]
 20. Wat zou het resultaat van de peiling betekenen voor regeringsvorming? "Door verlies van MR dreigt federale blokkering" (24/04/2019 - VRT NWS)
  De Franstalige liberalen van de MR - de enige Franstalige partij in de huidige federale regering - staan fors op verlies. Dat is een van de vaststellingen in de politieke barometer van VRT NWS. Een peiling gaat over de hypothese "wat als het vandaag verkiezingen zouden zijn". Welnu, binnen een maand zijn het verkiezingen. Hoe moeten we de resultaten van de peiling in dat licht zien? "Het verlies van de MR maakt een aantal scenario's onmogelijk", analyseert VRT NWS-expert Ivan De Vadder.
  [naar artikel]
 21. Francken: "Landen als België die het goed doen, worden gestraft" (30/12/2016 - De Redactie)
  Ons land mag van de rechter een Afghaans gezin niet terugsturen naar Duitsland, omdat daar geen goede opvang zou worden gegeven. "Eigenlijk zegt de rechter: Sie schaffen das nicht", zegt Francken.
  [naar artikel]
 22. Björn Soenens: "Nog veel bureaucratische struikelstenen te overwinnen voor gezinnen herenigd worden" (20/06/2018 - VRT NWS)
  Op papier heeft de Amerikaanse president Trump een einde gemaakt aan de scheiding van gezinnen die illegaal naar de VS zijn gekomen. Maar of de kinderen snel herenigd zullen worden met hun ouders is zeer de vraag. Volgens onze correspondent in de VS, Björn Soenens, zijn er "nog veel bureaucratische struikelstenen te overwinnen". In de video hierboven legt hij uit waarom precies een snelle hereniging van ouders en kinderen er niet zal komen.
  [naar artikel]
 23. "Piemel heeft al dagen geen actie meer gehad": 'Temptation'-vrijgezellen gooien laatste keer alles in de strijd. (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week worden de koppels ein-de-lijk weer herenigd in een extra lange finale-aflevering van 'Temptation Island' en dus smeten de...
  [naar artikel]
 24. Peiling: twee op drie Amerikanen vindt scheiden van migrantengezinnen 'onaanvaardbaar' (19/06/2018 - Knack)
  Het harde optreden van de regering van de Amerikaanse president Donald Trump tegen migrantengezinnen krijgt weinig bijval binnen de Amerikaanse bevolking, zo blijkt uit een peiling in opdracht van zender CBS.
  [naar artikel]
 25. Rechter VS verbiedt langere detentie illegale migrantenkinderen (10/07/2018 - De Morgen)
  Een rechter in Los Angeles heeft een streep gehaald door een plan van president Donald Trump en zijn regering om illegale migrantenkinderen langer vast te houden. Trump wilde een regeling uit 1997 aanpassen die bepaalt dat migrantenkinderen niet langer dan 20 dagen mogen vastzitten. De rechter noemde het voorstel "dubieus" en "niet overtuigend".
  [naar artikel]
 26. Privacycommissie: "We gaan de digitale veiligheidsgordels moeten aansnoeren, willen of niet" (05/04/2018 - VRT NWS)
  Een dataschandaal bij Facebook, een zoekmachine met 1,4 miljard gelekte wachtwoorden online... De laatste dagen krijgen we heel wat onheilspellende berichten over onze onlinegegevens. "We zullen ermee moeten leren leven dat netwerken kwetsbaar zijn en dat die beveiligd moeten worden", zegt Willem Debeuckelaere van de Privacycommissie.
  [naar artikel]
 27. Amerikaanse rechter schort uitzettingen op van herenigde migrantenfamilies (17/07/2018 - Metro)
  Een federale rechter van San Diego heeft maandag gedurende zeven dagen de uitzettingen opgeschort van net herenigde migrantenfamilies die door de overheid van de Verenigde Staten gescheiden zijn. De rechter nam de beslissing op verzoek van burgerrechtenorganisatie ACLU om in te grijpen. De organisatie is bezorgd over de veelvuldige en snelle uitzettingen van families zonder respect voor de wet. De rechter gaf de federale overheid zeven dagen om te antwoorden. Eerder had de rechter al bevolen dat een honderdtal migrantenkinderen jonger dan vijf jaar voor 10 juli met hun ouders zouden herenigd worden. Bij kinderen ouder dan vijf moest dat voor 26 juli gebeuren. De overheid kreeg nadien uitstel, omdat ze aanvoerde dat ze onvoldoende tijd had om de identiteiten te bevestigen via DNA-tests. De rechter had het over “reële vooruitgang” en gaf toe dat sommige gevallen “meer tijd” nodig hadden. Donderdag waren slechts 57 kinderen jonger dan 5 jaar herenigd met hun ouders, volgens de federale overheid zelf. Leden van de regering-Trump argumenteerden dat dat komt doordat sommige ouders het land waren uitgezet zonder hun kinderen. De rechter zei daarover dat dat een “storende realiteit” is. De overheid beweerde nog dat sommige ouders van misdrijven zijn beschuldigd en daarom veiligheidsrisico’s vormden. Tussen de 2.300 en 3.000 kinderen zijn op enkele weken tijd van hun ouders gescheiden en ondergebracht in opvangcentra, het resultaat van de nultolerantiepolitiek van president Donald Trump tegen illegale immigratie. Na wereldwijde verontwaardiging kondigde de zakenman-president op 20 juni toch aan om om te houden met de scheidingen van families aan de grens. Bron: Belga   Het bericht Amerikaanse rechter schort uitzettingen op van herenigde migrantenfamilies verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. "Noodtoestand mag geen nieuw normaal worden" (24/03/2017 - De Redactie)
  De discussie over de ideeën van Bart De Wever over de noodtoestand is al gevoerd binnen de regering en dat debat is gesloten. Dat zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke in "Terzake". Hij had het ook over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen in Antwerpen.
  [naar artikel]
 29. Rechter vernietigt veroordeling van "Making a murderer"-gevangene (13/08/2016 - De Redactie)
  Een federale rechter heeft de veroordeling van Brendan Dassey nietig verklaard. Zonder beroep van de openbaar aanklager komt de man na 9 jaar cel weer vrij.
  [naar artikel]
 30. Federale regering terug uit vakantie: "Veel werk op de plank: Arco en arbeidsdeal moeten uitgewerkt worden" (31/08/2018 - VRT NWS)
  De federale regering komt terug uit zomervakantie en houdt vandaag de eerste ministerraad. Vlak voor de regering met vakantie ging bereikte ze een zomerakkoord, waarin onder meer beslist werd om werkloosheidsuitkeringen te doen dalen in tijd en dat er een oplossing komt voor Arco-spaarders. "Er zijn nog enkele pittige discussies die gevoerd moeten worden", zegt minister van Werk Kris Peeters (CD&V) in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 31. CD&V-voorzitter Joachim Coens wil zo snel mogelijk regering. Ook zonder N-VA? "Wie mee wil, wil mee" (24/05/2020 - VRT NWS)
  De partijen beseffen meer dan ooit dat ze zo snel mogelijk een federale regering moeten vormen. Dat heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens in "De zevende dag" gezegd. Of de N-VA in die federale regering moet zitten, laat Coens in het midden. Hij pleit voor samenwerking: "Wie mee wil, wil mee, maar we moeten vooruit".
  [naar artikel]
 32. Federale transportbond wil zelf meer vrachtwagen 's nachts laten rijden: "Maar dat vraagt meer nachtwerk van winkels en bedrijven" (26/01/2023 - VRT NWS)
  De federale transportbond Febetra roept zijn eigen vrachtwagenbedrijben op om zoveel mogelijk 's nachts te rijden of buiten de spitsuren. Dat meldt Febetra aan Radio 2 in Antwerpen. Op die manier zou het bijvoorbeeld minder druk kunnen worden op de Antwerpse Ring. "Maar dan moeten onze klanten ook flexibeler worden", klinkt het.
  [naar artikel]
 33. De Wever: "We moeten sommige kinderen sneller weghalen uit hun thuisomgeving" (17/12/2017 - VRT NWS)
  Bepaalde jongeren moeten uit hun gezinsomgeving worden weggehaald, dat zegt Bart De Wever (N-VA) in "De Zevende Dag". Hij ziet het niet als straf, maar vindt dat sommige kinderen "tegen hun omgeving beschermd moeten worden".
  [naar artikel]
 34. Bart De Wever: "Rechter heeft de democratie aangevallen" (09/12/2016 - De Redactie)
  In "Terzake" heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn kritiek herhaald op de rechter die besliste dat er een humanitair visum moet worden gegeven aan een Syrisch gezin.
  [naar artikel]
 35. Juncker: "Hoop op akkoord met Wallonië binnen enkele dagen" (21/10/2016 - De Redactie)
  Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker hoopt "binnen enkele dagen" een akkoord te bereiken met Wallonië over het CETA-verdrag tussen de EU en Canada. Dat heeft Juncker gezegd na afloop van de EU-top in Brussel.
  [naar artikel]
 36. Amerikaanse rechter stelt termijn voor hereniging immigrantenouders met hun kinderen (27/06/2018 - De Morgen)
  Een federale rechter in de Amerikaanse stad San Diego (Californië) heeft de autoriteiten opgedragen om gezinnen die bij de zuidelijke grens uit elkaar zijn gehaald, binnen dertig dagen weer met elkaar te herenigen. Als de kinderen die gescheiden van hun ouders vastzitten jonger dan vijf zijn, moet die hereniging zelfs binnen veertien dagen zijn afgehandeld.
  [naar artikel]
 37. "Piemel heeft al dagen geen actie meer gehad." Vrijgezellen gooien laatste keer alles in de strijd. Aflevering 13 van 'Temptation Island' in vogelvlucht. (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week worden de koppels ein-de-lijk weer herenigd in een extra lange finale-aflevering van 'Temptation Island' en dus smeten de...
  [naar artikel]
 38. Witselfans hoeven niet te vrezen: "Binnen 10 dagen opnieuw afrokapsel" (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van het flamboyante kapsel hoeven niet te vrezen, de korte coupe van Axel Witsel is slechts tijdelijk. "Binnen tien dagen laat ik mijn afro...
  [naar artikel]
 39. "Geschokt dat het al voorbij is": vrijwilligers zien het daglicht na 40 dagen in een grot (24/04/2021 - VRT NWS)
  Voor een wetenschappelijk onderzoek verbleven 15 Franse vrijwilligers 40 dagen in een grot in de Pyreneeën, zonder besef van tijd. Ze kwamen bleek en vermoeid, maar gezond weer tevoorschijn. Sommigen waren verrast dat de 40 dagen er al op zaten. "Nu moeten we ons weer synchroniseren met de wereld", zegt Christian Clot, teamleider van "Deep time".
  [naar artikel]
 40. "Klanten moeten meer gewezen worden op goedkoopste energietarieven" (05/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Energieleveranciers moeten hun klanten in een afzonderlijk schrijven informeren over de laagste tarieven. Dat adviseert de federale Ombudsdienst
  [naar artikel]
 41. Minister Vandenbroucke pleit voor mondmaskerplicht binnen vanaf 9 jaar: "Ook als er gewerkt wordt met coronapas" (12/11/2021 - VRT NWS)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor een uitbreiding van de mondmaskerplicht. Dat heeft hij in "Terzake" gezegd. Overal binnen en buiten waar er onvoldoende afstand kan worden gehouden, zou een mondmasker voor iedereen vanaf 9 jaar verplicht moeten worden. "Ook als er gewerkt wordt met een coronapas."
  [naar artikel]
 42. Tot 3 keer meer politieploegen op nieuwjaarsnacht in Antwerpen: "Maar een kleine toost met de buren gaan we niet tegenhouden" (31/12/2020 - VRT NWS)
  Verschillende lokale politiezones zetten extra interventieploegen in tijdens de nacht van oud op nieuw. Soms zelfs tot drie keer meer. Er zal gecontroleerd worden of de coronamaatregelen goed nageleefd worden en er nergens te veel volk bijeenkomt, zowel binnen als buiten. Voor het afsteken van vuurwerk, wat in het hele land verboden is, geldt een nultolerantie. Wie betrapt wordt, zal voor de rechter moeten komen. "Als mensen even op straat komen om met hun buren te klinken, zal het mogelijk wel door de vingers gezien worden, zo lang niet de hele straat volstaat."
  [naar artikel]
 43. Rechter tegen verkrachte vrouw: "Je had je benen maar dicht moeten houden" (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Canadese rechter is opgestapt nadat hij in het oog van de storm terecht was gekomen voor zijn gedrag tijdens een verkrachtingsproces. Robin
  [naar artikel]
 44. Reacties uit Bergen op stilstand regeringsvorming: "N-VA en PS zijn de grootste, ze moeten met elkaar praten" (05/07/2019 - VRT NWS)
  "Terzake" heeft in de thuisstad van PS-voorzitter Elio Di Rupo gepolst naar de reacties van de inwoners van Bergen op de stilstand in de federale regeringsvorming. Heel wat mensen vinden dat de PS en de N-VA natuurlijk tot elkaar veroordeeld zijn om rond de tafel te gaan zitten. De grootste partijen in Vlaanderen en Wallonië zouden een "Belgisch compromis" moeten onderhandelen. "Men zou aan de kinderen moeten denken", klinkt het.
  [naar artikel]
 45. Rechter verbiedt uitzending reeks "De kasteelmoord" op VTM (24/01/2022 - VRT NWS)
  De vierdelige reeks "De kasteelmoord" die vanaf vanavond zou worden uitgezonden op VTM, mag voorlopig niet op de buis. Dat heeft de rechter beslist na een eenzijdig verzoekschrift van de advocaat van Elisabeth Gyselbrecht, weduwe van slachtoffer Stijn Saelens en dochter van hoofddader André Gyselbrecht.
  [naar artikel]
 46. Slaat het mislukte loonakkoord een barst binnen de Vivaldi-coalitie? Ivan De Vadder: "Niet los zien van 1 mei" (29/04/2021 - VRT NWS)
  Het mislukte loonoverleg tussen de sociale partners zet de ideologische verschillen binnen de federale, paarsgroene coalitie op scherp. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zei gisteren dat als er geen ruimte is voor meer loon voor de werknemers, er ook geen dividenden mogen worden uitgekeerd, en dat tot groot ongenoegen van de liberale partijvoorzitters. "Je mag dit niet los zien van 1 mei, de feestdag voor de socialisten", analyseert wetstraatwatcher Ivan De Vadder. "Er is een opbod bezig op dit moment."
  [naar artikel]
 47. "Pano" onderzoekt hoe Jehova's getuigen seksueel misbruik toedekken: "Ze zijn zowat het paradijs voor pedofielen"  (27/03/2019 - VRT NWS)
  De getuigen van Jehova dekken al jarenlang seksueel misbruik van minderjarigen binnen de organisatie toe via een intern rechtssysteem. Dat is de conclusie van een onderzoek van "Pano" dat vanavond op één wordt uitgezonden. "Pano" sprak met slachtoffers maar ook met ex-ouderlingen, mannen die als rechter fungeren binnen de organisatie. Zij vertellen hoe ze seksueel kindermisbruik toegedekt hebben en hoe de organisatie op de hoogte is van daders maar niet naar de bevoegde autoriteiten stapt.
  [naar artikel]
 48. Jungels en De Plus bezoeken Vakoc na aanrijding: "We zijn herenigd" (30/01/2018 - Sporza)
  5 dagen na het trainingsaccident in Zuid-Afrika brachten Bob Jungels en Laurens De Plus hun kameraad Petr Vakoc een ziekenhuisbezoek.
  [naar artikel]
 49. Maak van "Dagen zonder Vlees" beter "Dagen zonder voedselverspilling" (01/03/2017 - De Redactie)
  Ex-Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche zou liever een "duurzame en nuttige gedragsverandering teweeg brengen", laat hij weten in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy