Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Chef-kok moet voor tweede keer in enkele weken restaurant sluiten door vertraging TUI: “De schadevergoeding zal ons verlies niet goedmaken”

01/07/2018 - 11:10
"Een echte pechvogel. Dat is Lieven Bothuyne, chef-kok van het restaurant 8Chef in Sint-Idesbald (Koksijde). Voor de tweede keer in enkele weken tijd had zijn vlucht naar huis zo veel vertraging dat hij zijn restaurant niet kon openen. Telkens ging het om een TUI-vlucht, maakt hij zich kwaad. “Dit betekent een groot financieel verlies voor ons, en de schadevergoeding van TUI zal dat niet goedmaken.” Bij TUI tonen ze begrip voor zijn reactie, “maar we kunnen er niets aan doen”."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vrouw moet restaurant sluiten nadat Lanakense huurbaas haar hardhandig aanpakt (25/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Een huurbaas uit Lanaken die een eigenares van een Chinees restaurant hardhandig aanpakte is bij verstek door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 1.200 euro. Aan de vrouw, die door zijn toedoen ook haar restaurant moest sluiten, moet hij ook een schadevergoeding betalen van 4.500 euro. [naar artikel]


2. Restaurant Dell’Anno op de fles (13/04/2019 - De Morgen)

Dell’Anno, het winnende restaurant van de tweede editie van het vtm-programma ‘Mijn Restaurant’, moet zijn deuren sluiten. De rechtbank van koophandel van Kortrijk sprak gisteren het faillissement uit over bvba Clausix, die achter de zaak schuilgaat. Xavier P., de man die twee weken geleden de leiding over het restaurant op zich nam, legde vrijwillig de boeken neer. [naar artikel]


3. Eén op vier ondernemers lijdt verlies door hoge energiefactuur (01/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Eén op vier Limburgse ondernemers maakt verlies door de hoge energiekosten, dat blijkt uit een bevraging bij 286 kmo’s door Unizo Limburg. Dat betekent dat de ondernemers moeten besparen of afbouwen. Zo ook Evie Philippe van het gezonde cateringbedrijf Gezondigd. Ze opende naast haar take-away vestiging pas een tweede pand met restaurant in het centrum van Hasselt. Maar door de hoge energiekosten moet Philippe na enkele maanden al terug sluiten. Take-away blijft wel nog altijd mogelijk in de Veldstraat in Hasselt. [naar artikel]


4. Chef-kok Ivan in gezicht gestoken nadat hij dief betrapt in zijn restaurant: “Gelukkig greep mijn dochter in” (14/12/2022 - Het Nieuwsblad)

Een betrapte dief stak chef Ivan Peeters van restaurant Mijn Suggestie in Hoevenen afgelopen vrijdag in het gezicht. “Gelukkig konden mijn dochter en enkele klanten hem overmeesteren voor hij een tweede keer kon uithalen”, vertelt de restaurateur. [naar artikel]


5. KIJK. Activisten gaan bekende chef-kok, die veganisten bant, te lijf in zijn restaurant (02/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Activisten zijn gaan protesteren in het restaurant Fyre in het Australische Perth. Daar zijn veganisten sinds een paar weken niet meer welkom. De bekende Britse chef-kok John Mountain heeft het gehad met veganisten en hun kritiek. Onder leiding van activiste en veganiste Tash Peterson, stormden een tiental mensen het restaurant binnen. “Je hebt bloed aan je handen”, schreeuwde Peterson tegen de chef-kok. [naar artikel]


6. Reageert Michelin altijd op dezelfde manier als een chef vertrekt? (26/02/2024 - De Standaard)

Volgens de website van Michelin worden sterren toegekend aan het restaurant, niet aan de chef. Maar in de praktijk verliest een restaurant meestal zijn ster(ren) als de chef vertrekt of verandert. Daardoor wordt de indruk gewekt dat de ster(ren) eigenlijk toch toebehoren aan de chef. [naar artikel]


7. De Wever laat opnieuw Antwerps hotel tijdelijk sluiten wegens tienerprostitutie (02/02/2019 - VRT NWS)

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft voor de tweede keer in enkele maanden tijd een hotel tijdelijk laten sluiten na herhaaldelijke vaststellingen van tienerprostitutie. Dat meldt zijn kabinet. Het gaat om een hotel aan het Koningin Astridplein. Het moet nu voor drie weken dicht. [naar artikel]


8. Chef van restaurant Tanuki in Brugge weigert zonnepanelen weg te halen: “Zelfs Unesco heeft er geen problemen mee” (06/11/2023 - VRT NWS)

Ivan Verhelle, chef-kok en eigenaar van het Japanse restaurant Tanuki in Brugge, moet de zonnepanelen van zijn pand in de Oude Gentweg weghalen. Dat heeft het Brugse stadsbestuur beslist en die beslissing wordt door de deputatie bevestigd. De chef legt zich niet neer bij de beslissing en weigert de zonnepanelen weg te halen. [naar artikel]


9. “Dieter Coppens? Nee, die werkt hier niet”: chef Didier krijgt geregeld kijkers van ‘Restaurant misverstand’ aan de lijn (16/02/2023 - Het Belang van Limburg)

“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]


10. Ze moesten net nog even noodgedwongen de deuren sluiten, nu krijgt restaurant Julien eerste Michelinster (26/02/2024 - Het Nieuwsblad)

Met restaurant Julien in Lovendegem heeft het Meetjesland een eerste Michelinzaak beet. Chef Davy Devlieghere (33) mag zich voortaan sterrenchef noemen. Fijn nieuws, zeker nadat hij vorige week noodgedwongen de zaak even moest sluiten. [naar artikel]


11. “Voor het eerst verstek gegeven in m’n eigen restaurant” (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Een nieuwe fase in Mijn Keuken Mijn Restaurant. In de battles worden de kandidaten door enkele topchefs beoordeeld. “Het was uit mijn comfortzone, maar ze mogen me zeker opnieuw vragen”, zegt de Hasseltse chef Anne-Sophie Breysem van restaurant Ansoler. [naar artikel]


12. El Bulli opent opnieuw de deuren, maar niet als restaurant (29/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Vijf keer werd El Bulli uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld, maar chef-kok Ferran Adrià sloot zijn paradepaardje in 2011. Nu heeft hij bekendgemaakt dat het terugkomt, zij het niet als restaurant. [naar artikel]


13. Horeca Vlaanderen wil 'kwaliteitsbewaking' voor restaurant met echte chef (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen werkt aan een label of ­ander systeem dat het verschil moet verduidelijken tussen een restaurant met een gediplomeerde chef en een eethuis waar iemand zonder koksdiploma in de potten roert. [naar artikel]


14. Bart De Wever laat tweede Antwerps hotel sluiten wegens tienerprostitutie (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat voor de tweede keer op enkele maanden tijd een hotel voor drie weken sluiten na herhaaldelijke... [naar artikel]


15. Van Quickenborne gaat uit van vertraging van “weken, niet maanden” voor terreurproces (23/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) denkt dat het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 een vertraging van enkele weken, “niet maanden”,  zal oplopen omdat een nieuwe beschuldigdenbox moet worden gebouwd. Dat heeft hij vrijdag gezegd in ‘De Ochtend’ (Radio 1). [naar artikel]


16. “Dieter Coppens? Nee, die werkt hier niet”: chef Didier van ’t Misverstand krijgt geregeld kijkers van ‘Restaurant misverstand’ aan de lijn (16/02/2023 - Het Nieuwsblad)

“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]


17. Chef-kok Marsnil verkoopt hoeveproducten van eigen kweek (18/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Chef-kok Frederik Cornelis (33) van het Haspengouwse restaurant Marsnil in Batsheers blijft niet bij de pakken zitten. Zijn restaurant is dan wel gesloten door de coronamaatregelen, maar vanaf zaterdag opent hij wel een hoevewinkel waar lokale streekproducten centraal staan. [naar artikel]


18. Verborgen parel: Fiera, van Schippersbeurs tot exotisch restaurant (01/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Door de nieuwe lockdown voor de horeca moest het in februari geopende restaurant Fiera nu al voor de tweede keer dit jaar de deuren sluiten. Het restaurant is ondergebracht in de voormalige Schippersbeurs: een 125 jaar oude zijbeuk van de nog oudere Handelsbeurs. Beide zijn sinds vorig jaar grondig gerestaureerd, waardoor de neogotische architectuur helemaal tot haar recht komt. Citta kon er net voor de algemene horecasluiting nog een bezoek brengen. [naar artikel]


19. “Dieter Coppens? Nee, die werkt hier niet”: chef van ’t Misverstand krijgt geregeld kijkers van ‘Restaurant misverstand’ aan de lijn (16/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in het Vlaams-Brabantse Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]


20. Quest for Growth maakt gros van verlies al goed (26/07/2018 - De Tijd)

18:06 De privak Quest for Growth kon een deel van het verlies uit het eerste kwartaal goedmaken in het tweede. [naar artikel]


21. Nieuwe Michelingids voorgesteld: België heeft een tweede restaurant met drie sterren (11/01/2021 - VRT NWS)

De nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2021 is vanmorgen voorgesteld via een livestream-uitzending. Het Hof van Cleve van chef Peter Goossens in Kruisem blijft niet het enige Belgische restaurant met drie sterren, maar krijgt het gezelschap van Restaurant Zilte van Viki Geunes in Antwerpen. Tien restaurants krijgen hun eerste ster. Restaurant Castor in Beveren-Leie en Restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist krijgen er een tweede ster bij. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!