BusinessAM

WK 2018 – Gastland Rusland stuurt Spanje huiswaarts na strafschoppen

01/07/2018 - 19:26
" Rusland heeft zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. In de kwartfinales treedt het gastland aan tegen de winnaar van het duel tussen Kroatië en Denemarken, later op zondag in Nizhny Novgorod. […] Het bericht WK 2018 – Gastland Rusland stuurt Spanje huiswaarts na strafschoppen verscheen eerst op Metro."

1. WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi (01/07/2018 - Metro)

Rusland heeft zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Om een plaats bij de laatste vier nemen de Russen het zaterdagavond 7 juli in Sochi op tegen Kroatië of Denemarken, die elkaar […] Het bericht WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

2. Adiós España: Gastland Rusland stuurt La Roja naar huis na strafschoppen (01/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Rusland heeft voor een verrassing van formaat gezorgd op het WK voetbal. Het gastland schakelde Spanje, de wereldkampioen van 2010, uit na een spannende strafschoppenreeks. De wedstrijd was na verlengingen op 1-1 geëindigd, de strafschoppenreeks werd door Rusland gewonnen met 3-4. [naar artikel]

3. Gastland Rusland knikkert Spanje uit het WK (01/07/2018 - Knack)

Verrassing van formaat op het WK, want Rusland stuurt Spanje naar huis. Na verlengingen konden de Russen een weinig overtuigend Spanje op 1-1 houden en in de strafschoppenreeks maakten ze het af. [naar artikel]

4. WK 2018 – Russische doelman Igor Akinfeev Man van de Match van Spanje-Rusland (01/07/2018 - Metro)

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de Russische doelman Igor Akinfeev uitgeroepen tot Man van de Match van de zondag gespeelde achtste finale tussen Spanje en Rusland. De 32-jarige Akinfeev stopte in de penaltyreeks twee strafschoppen van de Spanjaarden. Rusland plaatste zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. Het gastland versloeg Spanje in […] Het bericht WK 2018 – Russische doelman Igor Akinfeev Man van de Match van Spanje-Rusland verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

5. Rusland verrast favoriet Spanje na strafschoppen (01/07/2018 - De Morgen)

De knock-outfase eist na Argentinië een tweede grote slachtoffer. Gastland Rusland hield 120 minuten stand tegen een ongeïnspireerd Spanje, ondanks een vroege Spaanse voorsprong. Akinfeev werd de held van de Russische natie.  [naar artikel]

6. WK 2018 – Spanje paste de bal vijf keer meer dan Rusland (01/07/2018 - Metro)

De Spaanse ploeg heeft in de achtste finale tegen Rusland op het WK maar liefst 1.029 geslaagde passes uitgevoerd, tegen 202 van de Russen. Toch schakelde het gastland La Roja uit (1-1 na verlengingen, 4-3 in de strafschoppenreeks). Of hoe een cijfer de inefficiëntie van de Spaanse ploeg kan vertalen. De tactische aanpak van de […] Het bericht WK 2018 – Spanje paste de bal vijf keer meer dan Rusland verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

7. WK 2018 – Kroatië met strafschoppen voorbij Denemarken naar kwartfinales (01/07/2018 - Metro)

Kroatië heeft zich zondagavond in Nizhny Novgorod voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het schakelde Denemarken in een strafschoppenreeks met 3-2 uit. Na 120 minuten was het 1-1 gelijk. Die stand stond al na vier minuten op het bord. Mathias Jörgensen opende na 50 seconden de score voor de Denen. Geen drie minuten […] Het bericht WK 2018 – Kroatië met strafschoppen voorbij Denemarken naar kwartfinales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

8. WK 2018 – Rusland en Kroatië nemen strafschoppen voor plaats in halve finales (08/07/2018 - Metro)

Gastland Rusland en Kroatië beslissen in een strafschoppenreeks wie er naar de halve finales gaat op het wereldkampioenschap voetbal. Na 90 minuten stond het zaterdagavond 1-1 gelijk in Sochi, na 120 minuten was het 2-2. De winnaar van het duel neemt het woensdagavond in het Luzhnikistadion in Moskou op tegen Engeland, dat zaterdanamiddag Zweden met […] Het bericht WK 2018 – Rusland en Kroatië nemen strafschoppen voor plaats in halve finales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

9. WK 2018 – Colombia – Engeland zal beslist worden met strafschoppen (03/07/2018 - Metro)

Na doelpuntenloze verlengingen zal Colombia-Engeland in de achtste finales van het WK in Rusland beslist moeten worden na strafschoppen. Tijdens de reguliere speeltijd scoorden Harry Kane (57.) en Yerry Mina (90.+3). Voor Kane zijn zesde treffer (3 penalty’s), voor Mina zijn derde kopbaldoelpunt. Het is de derde achtste finale die na strafschoppen beslist moet worden. […] Het bericht WK 2018 – Colombia – Engeland zal beslist worden met strafschoppen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

10. WK 2018 – “We hoopten op strafschoppen” (01/07/2018 - Metro)

De Russische doelman Igor Akinfeev stopte twee Spaanse strafschoppen na de verlengingen in de achtste finale tussen Spanje en Rusland op het WK en had zo een grote hand in de uitschakeling van Spanje. “We hoopten op strafschoppen”, erkende de kapitein, die tot Man van de Match werd uitgeroepen. Zijn bondscoach, Stanislav Cherchesov, denkt al […] Het bericht WK 2018 – “We hoopten op strafschoppen” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

11. Gastland Rusland verliest opnieuw oefenduel, amper twee weken voor het WK (30/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Oostenrijk heeft woensdag in een oefenduel Rusland, gastland van het WK 2018, met 1-0 geklopt. Alessandro Schopf scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. [naar artikel]

12. WK-gastland Rusland verliest oefenduel tegen Oostenrijk (30/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Oostenrijk heeft in een oefenduel Rusland, gastland van het WK 2018, met 1-0 geklopt. Alessandro Schopf scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. [naar artikel]

13. WK 2018 – Spanje wint groep B, Portugal als tweede naar achtste finales (25/06/2018 - Metro)

Spanje en Portugal hebben zich maandag verzekerd van een stek in de achtste finales op het WK voetbal in Rusland. La Roja speelde 2-2 gelijk tegen Marokko. Cristiano Ronaldo en co. bleven eveneens op een draw steken: 1-1 tegen Iran. Spanje is groepswinnaar in poule B. Beide landen hebben 5 punten en een doelsaldo van […] Het bericht WK 2018 – Spanje wint groep B, Portugal als tweede naar achtste finales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

14. WK 2018 – Kroatië schakelt gastland Rusland in strafschoppenreeks uit (07/07/2018 - Metro)

Kroatie heeft zich zaterdagavond in Sochi voor de halve finales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het deed dat door gastland Rusland in een strafschoppenreeks met 4-3 te verslaan. Na 90 minuten was het 1-1, een stand die ook bij de rust al op het bord stond. In de verlengingen werd het 2-2. Om een plaats […] Het bericht WK 2018 – Kroatië schakelt gastland Rusland in strafschoppenreeks uit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

15. Rusland wil stunten tegen Spanje (01/07/2018 - De Morgen)

Gastland Rusland hoopt op een stunt tegen Spanje in de achtste finales van het WK voetbal. De Russen nemen het vanmiddag (16u00) in het Luzhnikistadion van Moskou op tegen de wereldkampioen van 2010, ook nu een van de toernooifavorieten. [naar artikel]

16. WK 2018 – Fernando Hierro stapt op als sportdirecteur bij Spaanse voetbalbond (08/07/2018 - Metro)

Fernando Hierro (50), op het WK in Rusland bondscoach ad interim van Spanje, stapt op als sportdirecteur bij de Spaanse voetbalbond (RFEF). Dat staat op de website van de federatie te lezen. Hierro was op het WK in Rusland bondscoach ad interim van La Roja. Hij verving Julen Lopetegui. Vlak voor het WK raakte bekend […] Het bericht WK 2018 – Fernando Hierro stapt op als sportdirecteur bij Spaanse voetbalbond verscheen eerst op Metro. [naar artikel]