Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

16 January 2021
06:11 uur

WK 2018 – Russische doelman Igor Akinfeev Man van de Match van Spanje-Rusland

Metro

01/07/2018 - 19:35

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de Russische doelman Igor Akinfeev uitgeroepen tot Man van de Match van de zondag gespeelde achtste finale tussen Spanje en Rusland. De 32-jarige Akinfeev stopte in de penaltyreeks twee strafschoppen van de Spanjaarden. Rusland plaatste zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. Het gastland versloeg Spanje in […] Het bericht WK 2018 – Russische doelman Igor Akinfeev Man van de Match van Spanje-Rusland verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. WK 2018 – “We hoopten op strafschoppen” (01/07/2018 - Metro)
  De Russische doelman Igor Akinfeev stopte twee Spaanse strafschoppen na de verlengingen in de achtste finale tussen Spanje en Rusland op het WK en had zo een grote hand in de uitschakeling van Spanje. “We hoopten op strafschoppen”, erkende de kapitein, die tot Man van de Match werd uitgeroepen. Zijn bondscoach, Stanislav Cherchesov, denkt al aan de kwartfinale. “We maken een fantastisch WK mee. Niet enkel voor onze fans, maar voor de fans van andere landen die deelnemen aan dit feest en begrijpen dat de Russen voetbal kunnen en willen spelen”, aldus de doelman van CSKA Moskou. “Ik ben de Man van de Match niet, dat zijn onze ploeg en onze fans.” Zijn bondscoach Cherchesov was soberder in zijn verklaringen na de overwinningen. “Emoties zijn eenvoudig. Ik denk enkel aan de volgende wedstrijd. Dat is hoe het gaat.” Hij gaf nog een update over de blessure van Yury Zhirkov, die tijdens de wedstrijd naar de kant werd gehaald. “Ik denk dat Zhirkov zijn laatste wedstrijd kan gespeeld hebben. Misschien speelt hij nog in de finale, als we daar geraken. Ik moest hem vervangen.” Rusland plaatste zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Akinfeev bracht tijdens de strafschoppenreeks redding op de pogingen van Koke en Aspas. In de kwartfinale treft Rusland Kroatië of Denemarken. Die achtste finale wordt zondagavond afgewerkt in Nizhni Novgorod. . bron: Belga Het bericht WK 2018 – “We hoopten op strafschoppen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. FT buitenland. Akinfeev stopt na 111 interlands - Real zonder Ramos en Bale naar Moskou (01/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische doelman Igor Akinfeev zet een punt achter zijn interlandcarrière. De 32-jarige keeper van CSKA Moskou was op het afgelopen WK één van...
  [naar artikel]
 3. WK 2018 – Spanje paste de bal vijf keer meer dan Rusland (01/07/2018 - Metro)
  De Spaanse ploeg heeft in de achtste finale tegen Rusland op het WK maar liefst 1.029 geslaagde passes uitgevoerd, tegen 202 van de Russen. Toch schakelde het gastland La Roja uit (1-1 na verlengingen, 4-3 in de strafschoppenreeks). Of hoe een cijfer de inefficiëntie van de Spaanse ploeg kan vertalen. De tactische aanpak van de Sbornaya was duidelijk: de bal aan de tegenstander laten en wachten op de strafschoppenreeks, zoals ook doelman Igor Akinfeev erkende. Hij stopte de strafschoppen van de Spanjaarden Koke en Aspas. De Russen hebben wel meer kilometers afgelegd tijdens de wedstrijd dan hun tegenstanders: in totaal komen ze aan 146 kilometer, terwijl de Spanjaarden samen 137 kilometer hebben gelopen. Rusland plaatste zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Akinfeev bracht tijdens de strafschoppenreeks redding op de pogingen van Koke en Aspas. In de kwartfinale treft Rusland Kroatië of Denemarken. Die achtste finale wordt zondagavond afgewerkt in Nizhni Novgorod. . Bron: Belga   Het bericht WK 2018 – Spanje paste de bal vijf keer meer dan Rusland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. WK 2018 – Spanje paste de bal vijf keer meer dan Rusland (01/07/2018 - Metro)
  De Spaanse ploeg heeft in de achtste finale tegen Rusland op het WK maar liefst 1.029 geslaagde passes uitgevoerd, tegen 202 van de Russen. Toch schakelde het gastland La Roja uit (1-1 na verlengingen, 4-3 in de strafschoppenreeks). Of hoe een cijfer de inefficiëntie van de Spaanse ploeg kan vertalen. De tactische aanpak van de Sbornaya was duidelijk: de bal aan de tegenstander laten en wachten op de strafschoppenreeks, zoals ook doelman Igor Akinfeev erkende. Hij stopte de strafschoppen van de Spanjaarden Koke en Aspas. De Russen hebben wel meer kilometers afgelegd tijdens de wedstrijd dan hun tegenstanders: in totaal komen ze aan 146 kilometer, terwijl de Spanjaarden samen 137 kilometer hebben gelopen. Rusland plaatste zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Akinfeev bracht tijdens de strafschoppenreeks redding op de pogingen van Koke en Aspas. In de kwartfinale treft Rusland Kroatië of Denemarken. Die achtste finale wordt zondagavond afgewerkt in Nizhni Novgorod. . bron: Belga Het bericht WK 2018 – Spanje paste de bal vijf keer meer dan Rusland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Rusland verrast favoriet Spanje na strafschoppen (01/07/2018 - De Morgen)
  De knock-outfase eist na Argentinië een tweede grote slachtoffer. Gastland Rusland hield 120 minuten stand tegen een ongeïnspireerd Spanje, ondanks een vroege Spaanse voorsprong. Akinfeev werd de held van de Russische natie. 
  [naar artikel]
 6. Benfica kan ook zonder Svilar niet winnen maar iedereen spreekt na de match over de doelman van CSKA (22/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ook na vijf speeldagen in de groepsfase van de Champions League blijft Benfica puntenloos. De Portugese topclub ging woensdag met 2-0 onderuit op het veld van CSKA Moskou. Na afloop had iedereen het dan ook over CSKA-doelman Igor Akinfeev.
  [naar artikel]
 7. WK 2018 – Rus Cheryshev Man van de Match na zege tegen Egypte (19/06/2018 - Metro)
  Denis Cheryshev is dinsdag verkozen tot Man van de Match na het duel tussen Rusland en Egypte op de tweede speeldag van groep A in Sint-Petersburg. Rusland won de partij met 3-1. Cheryshev scoorde de tweede Russische treffer. Het is, na zijn twee rozen in de WK-opener tegen Saoedi-Arabië (5-0), zijn derde doelpunt dit toernooi. In de topschuttersstand deelt de aanvaller van het Spaanse Villareal de eerste plaats met de Portugees Cristiano Ronaldo, die een hattrick lukte tegen Spanje (3-3). Rusland begint het toernooi met twee zeges en heeft de kwalificatie voor de achtste finales zo goed als beet. bron: Belga Het bericht WK 2018 – Rus Cheryshev Man van de Match na zege tegen Egypte verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. WK 2018 – Gastland Rusland stuurt Spanje huiswaarts na strafschoppen (01/07/2018 - Metro)
  Rusland heeft zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. In de kwartfinales treedt het gastland aan tegen de winnaar van het duel tussen Kroatië en Denemarken, later op zondag in Nizhny Novgorod. Bij Spanje stond veteraan Andres Iniesta niet in de basis. Marco Asensio nam zijn plaats in. Ook Dani Carvajal zat op de bank, terwijl Nacho in de basis kwam. Bij de Russen begon Denis Cheryshev niet aan de wedstrijd, hoewel die dit WK al drie goals maakte. Spanje kwam na 12 minuten al op voorsprong na een vrije trap, die volgde op een overtreding van Zhirkov op Nacho. De bal ging, onder druk van Sergio Ramos, via het onderbeen van de Rus Sergei Ignashevich in eigen doel. Die owngoal is goed voor een weinig benijdenswaardig record: met zijn 38 jaar en 352 dagen is Ignashevich de oudste speler om een owngoal te maken op de eindronde van een WK. De Spanjaarden hadden veruit het meeste balbezit in de eerste helft. De Russen speculeerden op de tegenaanval, maar echt doelgevaar kwam daar aanvankelijk niet uit voort. Vijf minuten voor rust viel dan toch de gelijknamer. Picqué kreeg bij een hoekschop de bal tegen de arm: geel voor de Spaanse verdediger en een strafschop voor Rusland, die Artem Dzyuba omzette. Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: Spanje met het meeste balbezit en Rusland dat probeerde tegen te prikken. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor voor de eerste keer dit WK verlengingen nodig waren. Beide ploegen hadden al drie wissels uitgevoerd bij het einde van de reguliere speeltijd, maar tijdens de verlengingen kon ook voor het eerst nog een vierde wisselspeler ingebracht worden. De Rus Erokhin werd zo de eerste “vierde wisselspeler” ooit. Hij verving in minuut 97 Kuziaev. Zeven minuten later kwam ook nog de Spanjaard Rodrigo op het veld voor Asensio. Na 120 minuten stond het nog steeds 1-1. In de strafschoppenreeks redde de Russische doelman Igor Akinfeev de elfmeters van Koke en Aspas en bezegelde hij daarmee het lot van de Spanjaarden. . bron: Belga Het bericht WK 2018 – Gastland Rusland stuurt Spanje huiswaarts na strafschoppen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. WK 2018 – Gastland Rusland stuurt Spanje huiswaarts na strafschoppen (01/07/2018 - Metro)
  Rusland heeft zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. In de kwartfinales treedt het gastland aan tegen de winnaar van het duel tussen Kroatië en Denemarken, later op zondag in Nizhny Novgorod. Bij Spanje stond veteraan Andres Iniesta niet in de basis. Marco Asensio nam zijn plaats in. Ook Dani Carvajal zat op de bank, terwijl Nacho in de basis kwam. Bij de Russen begon Denis Cheryshev niet aan de wedstrijd, hoewel die dit WK al drie goals maakte. Spanje kwam na 12 minuten al op voorsprong na een vrije trap, die volgde op een overtreding van Zhirkov op Nacho. De bal ging, onder druk van Sergio Ramos, via het onderbeen van de Rus Sergei Ignashevich in eigen doel. Die owngoal is goed voor een weinig benijdenswaardig record: met zijn 38 jaar en 352 dagen is Ignashevich de oudste speler om een owngoal te maken op de eindronde van een WK. De Spanjaarden hadden veruit het meeste balbezit in de eerste helft. De Russen speculeerden op de tegenaanval, maar echt doelgevaar kwam daar aanvankelijk niet uit voort. Vijf minuten voor rust viel dan toch de gelijknamer. Picqué kreeg bij een hoekschop de bal tegen de arm: geel voor de Spaanse verdediger en een strafschop voor Rusland, die Artem Dzyuba omzette. Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: Spanje met het meeste balbezit en Rusland dat probeerde tegen te prikken. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor voor de eerste keer dit WK verlengingen nodig waren. Beide ploegen hadden al drie wissels uitgevoerd bij het einde van de reguliere speeltijd, maar tijdens de verlengingen kon ook voor het eerst nog een vierde wisselspeler ingebracht worden. De Rus Erokhin werd zo de eerste “vierde wisselspeler” ooit. Hij verving in minuut 97 Kuziaev. Zeven minuten later kwam ook nog de Spanjaard Rodrigo op het veld voor Asensio. Na 120 minuten stond het nog steeds 1-1. In de strafschoppenreeks redde de Russische doelman Igor Akinfeev de elfmeters van Koke en Aspas en bezegelde hij daarmee het lot van de Spanjaarden. . bron: Belga   Het bericht WK 2018 – Gastland Rusland stuurt Spanje huiswaarts na strafschoppen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. WK 2018 – Deense doelman Kasper Schmeichel is Man van de Match in Kroatië Denemarken (02/07/2018 - Metro)
  De Deense doelman Kasper Schmeichel werd zondag tot Man van de Match verkozen na de achtste finale tegen Kroatië. Het sluitstuk van Leicester City stopte in de 116e minuut een penalty van Luka Modric en sleepte zo een strafschoppenreeks uit de brand. Daarin stopte hij nog twee Kroatische elfmeters. Desondanks was het Kroatië dat zich met 3-2 voor de kwartfinales plaatste. . Bron: Belga   Het bericht WK 2018 – Deense doelman Kasper Schmeichel is Man van de Match in Kroatië Denemarken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. WK 2018 – Deense doelman Kasper Schmeichel is Man van de Match in Kroatië Denemarken (01/07/2018 - Metro)
  De Deense doelman Kasper Schmeichel werd zondag tot Man van de Match verkozen na de achtste finale tegen Kroatië. Het sluitstuk van Leicester City stopte in de 116e minuut een penalty van Luka Modric en sleepte zo een strafschoppenreeks uit de brand. Daarin stopte hij nog twee Kroatische elfmeters. Desondanks was het Kroatië dat zich met 3-2 voor de kwartfinales plaatste. . bron: Belga Het bericht WK 2018 – Deense doelman Kasper Schmeichel is Man van de Match in Kroatië Denemarken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. WK 2018 – Kroaat Luka Modric is “Man van de Match” tegen Rusland (08/07/2018 - Metro)
  De Kroatische middenvelder Luka Modric werd zaterdag tot “Man van de Match” verkozen in de kwartfinale tegen Rusland. Kroatië schakelde het gastland in een strafschoppenreeks met 4-3 uit. Na 90 minuten was het 1-1, na 120 2-2. . Bron: Belga   Het bericht WK 2018 – Kroaat Luka Modric is “Man van de Match” tegen Rusland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. WK 2018 – Kroaat Luka Modric is “Man van de Match” tegen Rusland (07/07/2018 - Metro)
  De Kroatische middenvelder Luka Modric werd zaterdag tot “Man van de Match” verkozen in de kwartfinale tegen Rusland. Kroatië schakelde het gastland in een strafschoppenreeks met 4-3 uit. Na 90 minuten was het 1-1, na 120 2-2. . bron: Belga Het bericht WK 2018 – Kroaat Luka Modric is “Man van de Match” tegen Rusland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. WK 2018 – Voor het eerst dit WK zijn verlengingen nodig (01/07/2018 - Metro)
  De derde achtste finale op het WK – tussen Spanje en Rusland – is nog niet beslist na de reguliere speeltijd. Voor het eerst dit WK zijn er verlengingen nodig om een wedstrijd in de knock-outfase te beslechten. Spanje en Rusland konden allebei één keer scoren voor de rust. Spanje kwam op voorsprong, toen een bal via het been van Ignashevich in eigen doel terechtkwam. Vier minuten voor rust maakte Dzyuba gelijk vanop de stip. Beide ploegen kwamen, onder meer dankzij de Russische doelman, niet meer tot scoren voor het einde van de reguliere speeltijd. Beide ploegen krijgen nog tweemaal 15 minuten de tijd om de wedstrijd te beslechten. Staat het daarna nog gelijk, volgen strafschoppen. . bron: Belga Het bericht WK 2018 – Voor het eerst dit WK zijn verlengingen nodig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi (01/07/2018 - Metro)
  Rusland heeft zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Om een plaats bij de laatste vier nemen de Russen het zaterdagavond 7 juli in Sochi op tegen Kroatië of Denemarken, die elkaar zondagavond in Nizhny Novgorod bekampen. . bron: Belga   Het bericht WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi (01/07/2018 - Metro)
  Rusland heeft zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Om een plaats bij de laatste vier nemen de Russen het zaterdagavond 7 juli in Sochi op tegen Kroatië of Denemarken, die elkaar zondagavond in Nizhny Novgorod bekampen. . bron: Belga   Het bericht WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. WK-gangers zwaaien af, Rusland en Australië zien hun kapiteins ermee stoppen (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Mile Jedinak (34), aanvoerder van de Australische nationale ploeg, zal niet langer in het shirt van de Socceroos aantreden. Ook Russisch doelman en kapitein Akinfeev heeft besloten een punt te zetten achter zijn carrière als international.
  [naar artikel]
 18. WK 2018 - FIFA onderzoekt oerwoudgeluiden tijdens Rusland-Frankrijk (17/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft een disciplinaire procedure opgestart tegen de Russische voetbalbond naar aanleiding van de oerwoudgeluiden die eind maart te horen waren tijdens de oefeninterland Rusland-Frankrijk in Sint-Petersburg. Rusland, dat komende zomer het WK organiseert, verloor de match met 1-3.
  [naar artikel]
 19. Nieuwe Russische robot 'kleine Igor' mikpunt van spot (24/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische bedrijf Kalashnikov, vooral bekend om de productie van machinegeweren, stelde maandag op de militaire beurs Army 2018 in Moskou zijn...
  [naar artikel]
 20. Team Rusland niet welkom op Pyeongchang 2018 (10/04/2019 - De Morgen)
  Geen Russische medailles, vlaggen en sporttenues op de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Team Rusland uitgesloten van deelname aan het grootste sporttoernooi ter wereld. Voor bewezen cleane Russische sporters is er wel een achterpoortje.
  [naar artikel]
 21. Team Rusland niet welkom op Pyeongchang 2018 (06/12/2017 - De Morgen)
  Geen Russische medailles, vlaggen en sporttenues op de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Team Rusland uitgesloten van deelname aan het grootste sporttoernooi ter wereld. Voor bewezen cleane Russische sporters is er wel een achterpoortje.
  [naar artikel]
 22. Geen vuiltje aan de lucht voor Igor Toporovski (01/03/2018 - De Tijd)
  10:38 De Russische kunstverzamelaar Igor Toporovski betwist dat zijn collectie Russische avant-gardekunst niet authentiek is. Bewijzen zijn er volgens hem genoeg.
  [naar artikel]
 23. WK 2018 – Ricardo Quaresma is Man van de Match in Iran – Portugal (26/06/2018 - Metro)
  De Portugese rechtsbuiten Ricardo Quaresma (34) is maandag verkozen tot Man van de Match in het WK-duel tussen Portugal en Iran (1-1). Quaresma opende de score op slag van rust. Hij sneed naar binnen en krulde de bal heerlijk met buitenkant voet in de verste hoek. In blessuretijd maakte Ansarifard vanaf de strafschopstip gelijk voor Iran. Europees kampioen Portugal verspeelde zo alsnog de groepswinst. Spanje, dat 2-2 gelijkspeelde tegen Marokko, is groepswinnaar. Spanje en Portugal hebben 5 punten en een doelsaldo van +1. Maar de Spanjaarden maakten één doelpunt meer dan de Portugezen (6 tegenover 5). In de achtste finales neemt Spanje het komende zondag in het Luzhniki-stadion te Moskou op tegen gastland Rusland, de tweede uit poule A. Een dag eerder kijkt Portugal Uruguay, dat groep A won, in de ogen in het Fisht-stadion in Sotsji. bron: Belga Het bericht WK 2018 – Ricardo Quaresma is Man van de Match in Iran – Portugal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. WK 2018 – Ricardo Quaresma is Man van de Match in Iran – Portugal (26/06/2018 - Metro)
  De Portugese rechtsbuiten Ricardo Quaresma (34) is maandag verkozen tot Man van de Match in het WK-duel tussen Portugal en Iran (1-1). Quaresma opende de score op slag van rust. Hij sneed naar binnen en krulde de bal heerlijk met buitenkant voet in de verste hoek. In blessuretijd maakte Ansarifard vanaf de strafschopstip gelijk voor Iran. Europees kampioen Portugal verspeelde zo alsnog de groepswinst. Spanje, dat 2-2 gelijkspeelde tegen Marokko, is groepswinnaar. Spanje en Portugal hebben 5 punten en een doelsaldo van +1. Maar de Spanjaarden maakten één doelpunt meer dan de Portugezen (6 tegenover 5). In de achtste finales neemt Spanje het komende zondag in het Luzhniki-stadion te Moskou op tegen gastland Rusland, de tweede uit poule A. Een dag eerder kijkt Portugal Uruguay, dat groep A won, in de ogen in het Fisht-stadion in Sotsji. Bron: Belga   Het bericht WK 2018 – Ricardo Quaresma is Man van de Match in Iran – Portugal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. WK 2018 – Ricardo Quaresma is Man van de Match in Iran – Portugal (25/06/2018 - Metro)
  De Portugese rechtsbuiten Ricardo Quaresma (34) is maandag verkozen tot Man van de Match in het WK-duel tussen Portugal en Iran (1-1). Quaresma opende de score op slag van rust. Hij sneed naar binnen en krulde de bal heerlijk met buitenkant voet in de verste hoek. In blessuretijd maakte Ansarifard vanaf de strafschopstip gelijk voor Iran. Europees kampioen Portugal verspeelde zo alsnog de groepswinst. Spanje, dat 2-2 gelijkspeelde tegen Marokko, is groepswinnaar. Spanje en Portugal hebben 5 punten en een doelsaldo van +1. Maar de Spanjaarden maakten één doelpunt meer dan de Portugezen (6 tegenover 5). In de achtste finales neemt Spanje het komende zondag in het Luzhniki-stadion te Moskou op tegen gastland Rusland, de tweede uit poule A. Een dag eerder kijkt Portugal Uruguay, dat groep A won, in de ogen in het Fisht-stadion in Sotsji. bron: Belga Het bericht WK 2018 – Ricardo Quaresma is Man van de Match in Iran – Portugal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Mascotte voor WK 2018 in Rusland is olijke wolf (22/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De mascotte voor het WK voetbal in 2018 in Rusland is een wolf. Dat maakte het organisatiecomité vrijdagavond bekend tijdens een kleurrijke show op de Russische staatstelevisie. De Russische voetbalfans konden via internet hun stem uitbrengen op een wolf, een kat of een tijger in een astronautenpak. De wolf kreeg met 52,8 procent de meeste stemmen. De mascotte zal de naam Sabivaka gaan dragen, kondigde de Russische minister van Sport Vitaly Mutko aan. Meer dan een miljoen mensen brachten een stem uit. Ze hadden daarvoor een maand de tijd. Het volgende WK wordt gehouden van 14 juni tot 15 juli 2018 in Rusland. De competitie wordt in twaalf stadions afgewerkt. Duitsland is titelhouder.
  [naar artikel]
 27. Rusland mag WK 2018 houden (07/12/2017 - De Morgen)
  Vitali Moetko, voorzitter van de Russische voetbalbond en van het organisatiecomité voor het WK 2018, is levenslang geschorst door het IOC. Voorts worden 34 Russische (ex-)voetbalinternationals verdacht van doping. En toch geeft de FIFA geen krimp.
  [naar artikel]
 28. Nooit zo veel besmettingen: Rusland intussen in top drie van landen met meeste corona-infecties (11/05/2020 - De Morgen)
  In Rusland is het aantal vastgestelde coronabesmettingen fors gestegen. Er is een nieuw dagrecord gevestigd met 11.656 gevallen, melden Russische media. In totaal zijn er nu 221.344 gevallen geregistreerd, volgens het Russische crisiscentrum. Daarmee is Rusland na de Verenigde Staten en Spanje het land met de meeste vastgestelde infecties.
  [naar artikel]
 29. Rusland beschuldigt rebellen in Aleppo ervan chemische wapens te gebruiken (11/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Rusland heeft de Syrische rebellen in Aleppo ervan beschuldigd chemische wapens te gebruiken. In een tot voor kort door de rebellen gecontroleerde wijk vonden experts van het Russische ministerie van Defensie niet-ontplofte projectielen en munitie, die vermoedelijk chloor en witte fosfor bevatten. Dat zei de Russische generaal-majoor Igor Konasjenkov vrijdag.
  [naar artikel]
 30. Lev Yashin siert officiële WK-poster (28/11/2017 - Metro)
  De legendarische doelman Lev Yashin is de centrale figuur op de officiële poster voor het WK voetbal in Rusland. Drie dagen voor de loting van de poules voor de Wereldbeker, vrijdag in Moskou, maakte de FIFA het ontwerp bekend. Lev Yashin nam met de Sovjet-Unie vier keer deel aan het WK en is nog steeds de enige keeper die de Gouden Bal heeft gewonnen. Hij kreeg de prestigieuze onderscheiding in 1963 als speler van Dinamo Moskou, de club waarvoor hij zijn hele carrière uitkwam. “De zwarte panter” overleed in 1990 op 60-jarige leeftijd. Op de poster is te zien hoe Yashin, in traditionele outfit met zwarte short en kousen, knieverband en zijn beroemde pet, naar de bal springt. Op die bal staat het Russische grondgebied afgebeeld, gezien vanuit de ruimte. De Russische artiest Igor Gurovich tekende voor het ontwerp. “Het was voor ons cruciaal dat Rusland als organisator zou worden geportretteerd op de officiële poster”, legt de voorzitter van het Russische organisatiecomité Vitaly Mutko uit. “Daarom hebben we voor Lev Yashin gekozen als centrale figuur. Hij is een symbool van het Russische voetbal. Ik ben zeker dat de poster een van de belangrijkste symbolen van het WK in Rusland wordt.” bron: Belga
  [naar artikel]
 31. Russische activist Navalny mag niet meedoen aan presidentsverkiezingen 2018 (24/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische activist Alexei Navalny mag geen gooi doen naar het presidentschap in 2018. Dat heeft de kiescommissie in Rusland gezegd. Reden is
  [naar artikel]
 32. Italië ontsnapt aan cruciale nederlaag ondanks “één van grootste blunders uit carrière van Buffon” (06/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Italië en Spanje hebben elkaar in evenwicht gehouden op weg naar het WK 2018 in Rusland: in Turijn werd het 1-1, na een zeldzame maar levensgrote blunder van doelman Gianluigi Buffon en een penaltydoelpunt van De Rossi.
  [naar artikel]
 33. Thierry in Rusland: “Waarom geen tijdsregistratie zoals in basket?” (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Thierry Courtois, de vader van doelman Thibaut, reist naar Rusland voor elke match van de Rode Duivels en vertelt u alles over zijn reisavontuur.
  [naar artikel]
 34. Gastland Rusland knikkert Spanje uit het WK (01/07/2018 - Knack)
  Verrassing van formaat op het WK, want Rusland stuurt Spanje naar huis. Na verlengingen konden de Russen een weinig overtuigend Spanje op 1-1 houden en in de strafschoppenreeks maakten ze het af.
  [naar artikel]
 35. Rusland beschuldigt rebellen in Aleppo opnieuw van gebruik van gifgas (14/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Rusland beschuldigt de Syrische rebellen opnieuw van het inzetten van gifgas in de stad Aleppo. Dat heeft de Russische generaal-majoor Igor Konasjenkov maandag verklaard in Moskou.
  [naar artikel]
 36. Rusland beschuldigt rebellen in Aleppo opnieuw van gebruik van gifgas (14/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland beschuldigt de Syrische rebellen opnieuw van het inzetten van gifgas in de stad Aleppo. Dat heeft de Russische generaal-majoor Igor Konasjenkov maandag verklaard in Moskou.
  [naar artikel]
 37. Poetin kondigt aan dat Rusland de Spelen van 2018 niet zal boycotten (06/12/2017 - Sporza)
  Rusland zal "de Russische atleten die onze de olympische vlag willen deelnemen aan de OS 2018 niet tegenhouden". Dat heeft president Poetin bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 38. Rusland zal trajecten van Belgische F-16’s in Syrië openbaar maken (20/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Russische ministerie van Defensie zal de vliegroutes van Belgische gevechtstoestellen op het ogenblik van een dodelijk bombardement op een dorp nabij het Noord-Syrische Aleppo openbaar maken. Dat heeft het Russische staatspersbureau Sputnik News donderdag op gezag van woordvoerder majoor-generaal Igor Konasjenkov van dat ministerie gemeld.
  [naar artikel]
 39. Thierry in Rusland: “Thibaut droeg vroeger ook truitje van Brazilië” (05/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Thierry Courtois, de vader van doelman Thibaut, reist naar Rusland voor elke match van de Rode Duivels en vertelt u alles over zijn reisavontuur.
  [naar artikel]
 40. Thierry in Rusland: “Thibaut en Kevin counterden zoals bij Genk” (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Thierry Courtois, de vader van doelman Thibaut, reist naar Rusland voor elke match van de Rode Duivels en vertelt u alles over zijn reisavontuur.
  [naar artikel]
 41. WK 2018 – Spanje wint groep B, Portugal als tweede naar achtste finales (25/06/2018 - Metro)
  Spanje en Portugal hebben zich maandag verzekerd van een stek in de achtste finales op het WK voetbal in Rusland. La Roja speelde 2-2 gelijk tegen Marokko. Cristiano Ronaldo en co. bleven eveneens op een draw steken: 1-1 tegen Iran. Spanje is groepswinnaar in poule B. Beide landen hebben 5 punten en een doelsaldo van +1. Maar de Spanjaarden maakten één doelpunt meer dan de Portugezen (6 tegenover 5). In de achtste finales neemt Spanje het komende zondag in het Luzhniki-stadion te Moskou op tegen gastland Rusland, de tweede uit poule A. Een dag eerder kijkt Portugal Uruguay, dat groep A won, in de ogen in het Fisht-stadion in Sotsji. bron: Belga Het bericht WK 2018 – Spanje wint groep B, Portugal als tweede naar achtste finales verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. WK 2018 – Spanje wint groep B, Portugal als tweede naar achtste finales (26/06/2018 - Metro)
  Spanje en Portugal hebben zich maandag verzekerd van een stek in de achtste finales op het WK voetbal in Rusland. La Roja speelde 2-2 gelijk tegen Marokko. Cristiano Ronaldo en co. bleven eveneens op een draw steken: 1-1 tegen Iran. Spanje is groepswinnaar in poule B. Beide landen hebben 5 punten en een doelsaldo van +1. Maar de Spanjaarden maakten één doelpunt meer dan de Portugezen (6 tegenover 5). In de achtste finales neemt Spanje het komende zondag in het Luzhniki-stadion te Moskou op tegen gastland Rusland, de tweede uit poule A. Een dag eerder kijkt Portugal Uruguay, dat groep A won, in de ogen in het Fisht-stadion in Sotsji. Bron: Belga   Het bericht WK 2018 – Spanje wint groep B, Portugal als tweede naar achtste finales verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Russische voetbalbond benoemt omstreden Smertin (ex-Chelsea) tot inspecteur tegen racisme (21/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Russische oud-international Alexey Smertin (ex-Chelsea) is dinsdag door de Russische voetbalbond (RFS) aangesteld als inspecteur tegen racisme en discriminatie op het WK voetbal van 2018 in Rusland. Smertin ontkende in 2015 nog het bestaan van racisme in Rusland.
  [naar artikel]
 44. IOC neemt nog geen beslissing over deelname Rusland aan Winterspelen 2018 (04/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De dopingschorsing die de Internationale Atletiekfederatie IAAF oplegde aan de Russische Atletiekfederatie (RusAF) betekent niet per se dat Russische atleten ongewenst zijn op de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang. Dat heeft Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), vrijdag op een persconferentie in Londen gezegd.
  [naar artikel]
 45. Igor Mikhalkin verovert IBO-titel bij halfzwaargewichten (20/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Russische bokser Igor Mikhalkin is de nieuwe IBO-kampioen bij de halfzwaargewichten.
  [naar artikel]
 46. Stanislas Cherchesov nieuwe Russische bondscoach (11/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Stanislas Cherchesov is donderdag aangesteld als nieuwe coach van de Russische nationale voetbalploeg. Dat heeft de Russische Voetbalbond (RFS) bevestigd. De voormalige doelman tekende een tweejarig contract, hij volgt Leonid Slutski op. Die had na het voor Rusland erg teleurstellend verlopen EK aangekondigd dat hij het voor bekeken hield als T1 van de Russen.
  [naar artikel]
 47. Fransen slachtoffer van oerwoudgeluiden in Rusland, FIFA kan er niet mee lachen (08/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Russische voetbalbond heeft van de Wereldvoetbalbond FIFA een boete van net iets meer dan 25.000 euro (30.000 Zwitserse frank) gekregen voor de oerwoudgeluiden die eind maart te horen waren tijdens de oefeninterland Rusland-Frankrijk in Sint-Petersburg. Rusland, dat binnenkort het WK organiseert, verloor de match met 1-3.
  [naar artikel]
 48. Rusland wordt uitgesloten van Olympische Winterspelen in 2018 (05/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Internationaal Olympisch Comité heeft maandag beslist dat Rusland niet mag deelnemen aan de Olympische Winterspelen. Dopingvrije Russische sporters mogen wel deelnemen onder neutrale vlag. De Russische vicepremier Vitali Moutko werd door het IOC voor het leven van de Olympische Spelen geband.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.