BusinessAM

WK 2018 – “We hoopten op strafschoppen”

01/07/2018 - 21:21
" De Russische doelman Igor Akinfeev stopte twee Spaanse strafschoppen na de verlengingen in de achtste finale tussen Spanje en Rusland op het WK en had zo een grote hand in de uitschakeling van Spanje. “We hoopten op strafschoppen”, erkende de kapitein, die tot Man van de Match werd uitgeroepen. Zijn bondscoach, Stanislav Cherchesov, denkt al […] Het bericht WK 2018 – “We hoopten op strafschoppen” verscheen eerst op Metro."

1. WK 2018 – Colombia – Engeland zal beslist worden met strafschoppen (03/07/2018 - Metro)

Na doelpuntenloze verlengingen zal Colombia-Engeland in de achtste finales van het WK in Rusland beslist moeten worden na strafschoppen. Tijdens de reguliere speeltijd scoorden Harry Kane (57.) en Yerry Mina (90.+3). Voor Kane zijn zesde treffer (3 penalty’s), voor Mina zijn derde kopbaldoelpunt. Het is de derde achtste finale die na strafschoppen beslist moet worden. […] Het bericht WK 2018 – Colombia – Engeland zal beslist worden met strafschoppen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

2. WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi (01/07/2018 - Metro)

Rusland heeft zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Om een plaats bij de laatste vier nemen de Russen het zaterdagavond 7 juli in Sochi op tegen Kroatië of Denemarken, die elkaar […] Het bericht WK 2018 – Gastland Rusland wipt Spanje met strafschoppen uit het toernooi verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

3. WK 2018 – Nu al recordaantal strafschoppen op een WK (26/06/2018 - Metro)

Nu iets meer dan de helft van de wedstrijden op het WK in Rusland is afgewerkt, is het penaltyrecord al gesneuveld. De strafschop die Portugal maandag op de derde en laatste speeldag in groep B tegen Iran kreeg, was al de negentiende penalty van het toernooi. Het vorige record, achttien, werd bereikt op de WK’s […] Het bericht WK 2018 – Nu al recordaantal strafschoppen op een WK verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

4. WK 2018 – Rusland en Kroatië nemen strafschoppen voor plaats in halve finales (07/07/2018 - Metro)

Gastland Rusland en Kroatië beslissen in een strafschoppenreeks wie er naar de halve finales gaat op het wereldkampioenschap voetbal. Na 90 minuten stond het zaterdagavond 1-1 gelijk in Sochi, na 120 minuten was het 2-2. De winnaar van het duel neemt het woensdagavond in het Luzhnikistadion in Moskou op tegen Engeland, dat zaterdanamiddag Zweden met […] Het bericht WK 2018 – Rusland en Kroatië nemen strafschoppen voor plaats in halve finales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

5. KIJK. ‘IJskonijn’ Roef heeft savepercentage van bijna 40% op strafschoppen: enkele straffe reddingen op een rij (30/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Davy Roef (29) is een fenomeen. De penaltyspecialist stopte in een week drie (!) strafschoppen. Waarvan twee cruciale tegen Standard. De keeper is een echte specialist: Roef stopte al bijna 40 procent van de strafschoppen die hij tegen kreeg. [naar artikel]

6. Historische EK-kwalificatie voor Georgië na strafschoppen, ook Polen pakt nog EK-ticket (27/03/2024 - Sporza)

Georgië heeft voor het eerst de eindronde van een groot toernooi bereikt sinds de onafhankelijkheid van het land in 1990. In de finale van play-offpad C versloeg de thuisploeg in hoofdstad Tbilisi Griekenland bij de strafschoppen met 4-2. Na 120 minuten stond het nog 0-0. Ook Polen had strafschoppen nodig om zich als laatste voor het EK te plaatsen. [naar artikel]

7. Feyenoord wint Nederlandse Supercup na strafschoppen (05/08/2017 - Sporza)

De eerste prijs is al binnen voor Feyenoord dit seizoen. De regerende landskampioen versloeg bekerwinnaar Vitesse in de Supercup na strafschoppen: 4-2. [naar artikel]

8. Zweedse voetbaldames ook voorbij Brazilië na strafschoppen (16/08/2016 - Sporza)

Nadat ze de VS al na strafschoppen hadden uitgeschakeld, hebben de Zweedse voetbalsters nu ook vanop de stip de maat genomen van thuisland Brazilië. [naar artikel]

9. AA Gent klopt Anderlecht in bekerfinale na strafschoppen (18/04/2022 - Knack)

AA Gent heeft zijn vierde Beker van België veroverd na een finale tegen Anderlecht. Dat gebeurde na winst op strafschoppen (4-3). [naar artikel]

10. Milan door het oog van de naald tegen Rio Ave na verlengingen en 24 (!) strafschoppen (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

AC Milan heeft zich met zeer veel moeite geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Rossoneri hadden strafschoppen nodig tegen het... [naar artikel]

11. Milan door het oog van de naald tegen Rio Ave na goal Saelemaekers en 24 (!) strafschoppen (02/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

12. Drama voor Italië: geen WK voor Azzurri na resem gemiste kansen en niet-gefloten strafschoppen tegen Zweden (13/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het WK 2018 wordt er één zonder Italië. De Azzurri bleven in eigen huis steken op 0-0 tegen Zweden, niet genoeg om zich te plaatsen voor het WK na het 1-0 verlies uit de heenmatch. Nochtans had Italië genoeg kansen om minstens éénmaal te scoren, al zal Italië deze week vooral morren over drie niet-gefloten strafschoppen. Italië is er voor het eerst sinds 1958 niet bij op een WK, voor Zweden is het het eerste WK sinds 2006. [naar artikel]

13. Heeft Club Brugge een penaltytrauma beet? Na de twee gemiste strafschoppen tegen Porto, missen nu ook Jutgla en Nielsen hun elfmeter (29/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge en strafschoppen. Het was afgelopen week geen goede combinatie. Tegen Porto werd er twee keer vanop de stip gemist, en ook tegen KV Oostende werden twee strafschoppen op de doelman getrapt. Heeft Club een penaltytrauma beet? [naar artikel]

14. WK 2018 – Kroatië met strafschoppen voorbij Denemarken naar kwartfinales (01/07/2018 - Metro)

Kroatië heeft zich zondagavond in Nizhny Novgorod voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het schakelde Denemarken in een strafschoppenreeks met 3-2 uit. Na 120 minuten was het 1-1 gelijk. Die stand stond al na vier minuten op het bord. Mathias Jörgensen opende na 50 seconden de score voor de Denen. Geen drie minuten […] Het bericht WK 2018 – Kroatië met strafschoppen voorbij Denemarken naar kwartfinales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

15. Nu al recordaantal strafschoppen op een WK (25/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Nu iets meer dan de helft van de wedstrijden op het WK in Rusland is afgewerkt, is het penaltyrecord al gesneuveld. De strafschoppen die Portugal én Iran maandag op de derde en laatste speeldag in groep B kregen, waren al de negentiende en twintigste penalty van het toernooi. Het vorige record, achttien, werd bereikt op de WK’s van 1990, 1998 en 2002. [naar artikel]

16. VIDEO. Eupen klopt KV Oostende dankzij twee strafschoppen (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

KVO heeft de kans gemist om zich nog te mengen in de strijd om groepswinst. Eupen won dankzij twee terecht toegekende strafschoppen. [naar artikel]

17. Antwerp geeft zege nog weg op Union, dat twee strafschoppen verzilvert (03/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Bilijk gelijkspel in het Dudenpark. Union hield landskampioen Antwerp in bedwang - al had het daar twee strafschoppen voor nodig. [naar artikel]

18. Eupen klopt KV Oostende dankzij twee strafschoppen (04/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

19. Door het oog van de naald! Amateurs van Knokke stunten bijna opnieuw, maar OHL mag na strafschoppen alsnog naar de kwartfinales (07/12/2023 - Het Belang van Limburg)

“De beker zullen we nooit winnen”, zei de Knokse trainer Jannes Tant in de aanloop naar de match tegen OHL. Zijn ploeg was er nochtans dicht bij. Knokke dwong net als een dikke maand geleden tegen KV Mechelen verlengingen en strafschoppen af tegen een beschamend zwak OHL, maar een nieuwe stunt zat er niet in na twee gemiste strafschoppen. De droomderby tegen Club Brugge zal voor een andere keer zijn. [naar artikel]