Gazet van Antwerpen

Penaltyheld Subasic schenkt Kroatië kwartfinale na spectaculaire strafschoppenreeks, Denemarken is uitgeschakeld

01/07/2018 - 22:56
"Kroatië heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van het WK voetbal na een bijzonder spannende partij tegen Denemarken. De Kroaten misten diep in de verlengingen een ultieme kans op winst toen Modric vanaf de stip miste. In de strafschoppenreeks lukte het wel: doelman Subasic pakte drie strafschoppen en was de grote held. Na 120 minuten was de stand 1-1, in de penaltyreeks werd het 3-2 voor de Kroaten."

1. WK 2018 – Kroatië met strafschoppen voorbij Denemarken naar kwartfinales (01/07/2018 - Metro)

Kroatië heeft zich zondagavond in Nizhny Novgorod voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het schakelde Denemarken in een strafschoppenreeks met 3-2 uit. Na 120 minuten was het 1-1 gelijk. Die stand stond al na vier minuten op het bord. Mathias Jörgensen opende na 50 seconden de score voor de Denen. Geen drie minuten […] Het bericht WK 2018 – Kroatië met strafschoppen voorbij Denemarken naar kwartfinales verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

2. Na Mandzukic haakt ook doelman Subasic af bij WK-finalist Kroatië (15/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Danijel Subasic zet een punt achter zijn interlandcarrière. Het 33-jarige sluitstuk van WK-finalist Kroatië maakte het nieuws woensdag bekend in een afscheidsbrief op de website van de Kroatische voetbalbond. [naar artikel]

3. Kroatië door het oog van de naald (02/07/2018 - De Morgen)

Kroatië speelt zaterdag tegen Rusland de kwartfinale, maar Modric en co. kregen het niet cadeau. Strafschoppen brachten de beslissing. Daarin pakte doelman Subasic drie stuks en knalde Rakitic de beslissende binnen. [naar artikel]

4. WK 2018 – Kroatië en Denemarken spelen verlengingen (01/07/2018 - Metro)

Kroatië en Denemarken spelen in Nizhny Novgorod verlengingen in hun achtste finale op het WK voetbal. Na 90 minuten is het 1-1 gelijk. Die stand stond al na vier minuten op het bord. Mathias Jörgensen opende na 50 seconden de score voor de Denen. Geen drie minuten later bracht Mario Mandzukic de stand in evenwicht. […] Het bericht WK 2018 – Kroatië en Denemarken spelen verlengingen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

5. WK 2018 – Deense doelman Kasper Schmeichel is Man van de Match in Kroatië Denemarken (01/07/2018 - Metro)

De Deense doelman Kasper Schmeichel werd zondag tot Man van de Match verkozen na de achtste finale tegen Kroatië. Het sluitstuk van Leicester City stopte in de 116e minuut een penalty van Luka Modric en sleepte zo een strafschoppenreeks uit de brand. Daarin stopte hij nog twee Kroatische elfmeters. Desondanks was het Kroatië dat zich […] Het bericht WK 2018 – Deense doelman Kasper Schmeichel is Man van de Match in Kroatië Denemarken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

6. Kroatië schakelt gastland Rusland in strafschoppenreeks uit (07/07/2018 - Knack)

Kroatie heeft zich zaterdagavond in Sochi voor de halve finales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het deed dat door gastland Rusland in een strafschoppenreeks met 4-3 te verslaan. Na 90 minuten was het 1-1, een stand die ook bij de rust al op het bord stond. In de verlengingen werd het 2-2. [naar artikel]

7. WK 2018 – Kroatië schakelt gastland Rusland in strafschoppenreeks uit (07/07/2018 - Metro)

Kroatie heeft zich zaterdagavond in Sochi voor de halve finales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. Het deed dat door gastland Rusland in een strafschoppenreeks met 4-3 te verslaan. Na 90 minuten was het 1-1, een stand die ook bij de rust al op het bord stond. In de verlengingen werd het 2-2. Om een plaats […] Het bericht WK 2018 – Kroatië schakelt gastland Rusland in strafschoppenreeks uit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

8. WK 2018 – Spanje paste de bal vijf keer meer dan Rusland (01/07/2018 - Metro)

De Spaanse ploeg heeft in de achtste finale tegen Rusland op het WK maar liefst 1.029 geslaagde passes uitgevoerd, tegen 202 van de Russen. Toch schakelde het gastland La Roja uit (1-1 na verlengingen, 4-3 in de strafschoppenreeks). Of hoe een cijfer de inefficiëntie van de Spaanse ploeg kan vertalen. De tactische aanpak van de […] Het bericht WK 2018 – Spanje paste de bal vijf keer meer dan Rusland verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

9. Kroatië wint strafschoppenreeks tegen Rusland en stoot door naar halve finales (07/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Gastland Rusland en Kroatië moesten zaterdagavond diep gaan in hun kwartfinale op het wereldkampioenschap voetbal. Na 90 minuten stond het zaterdagavond 1-1 gelijk in Sochi. Die stand stond ook bij de rust al op het bord. Denis Cheryshev opende op het halfuur de score voor de Russen, Andrej Kramaric maakte negen minuten later gelijk. In de verlengingen zette Vida de Kroaten weer op voorsprong, maar Fernandes bracht de Russen weer langszij. Tijd voor strafschoppen dus, waarin uiteindelijk Kroatië aan het langste eind trok. [naar artikel]

10. Dit wist u nog niet: Nederland ‘eindigde’ kwartfinale met tien na rode kaart in strafschoppenreeks (10/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Ref Antonio Mateu Lahoz speelde vrijdagavond een dubieuze rol in de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. Zowat iedereen voelde zich benadeelde door de leiding van de Spanjaard, Oranje eindigde de wedstrijd zelfs met tien nadat Denzel Dumfries in de strafschoppenreeks nog een tweede gele kaart onder de neus geschoven kreeg. [naar artikel]

11. Dit wist je nog niet: Nederland ‘eindigde’ kwartfinale met tien na rode kaart in strafschoppenreeks (10/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

12. Clement: “Was tijdens rust heel kwaad”, penaltyheld Mignolet: “We willen de Croky Cup absoluut winnen” (04/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge plaatste zich met veel moeite voor de kwartfinales in de Croky Cup. Blauw-zwart won na een strafschoppenreeks in Oostende, Simon... [naar artikel]

13. Belgische meiden naar kwartfinale op EK U18 (28/07/2016 - Het Belang van Limburg)

Op het EK U18 in het Hongaarse Sopron heeft België zich geplaatst voor de kwartfinale. De Young Cats wonnen na een thriller met 61-59 (36-35 rust) van Kroatië. De ploeg van coach Arvid Diels is meteen zeker van de top 8 en blijft in de A-divisie. In de kwartfinale (vrijdag) wacht Israël of Letland. [naar artikel]

14. Rusland en Kroatië spelen verlengingen in kwartfinale (07/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Gastland Rusland en Kroatië spelen verlengingen in hun kwartfinale op het wereldkampioenschap voetbal. Na 90 minuten stond het zaterdagavond 1-1 gelijk in Sochi. Die stand stond ook bij de rust al op het bord. Denis Cheryshev opende op het halfuur de score voor de Russen, Andrej Kramaric maakte negen minuten later gelijk. [naar artikel]

15. Bloedende Tomas Soucek groggy na kwartfinale tegen Denemarken: “Hij was erg zwaar geraakt” (03/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Voor Tomas Soucek (26) werd de EK-kwartfinale tegen Denemarken (1-2) een wedstrijd om snel te vergeten. De Tsjechische middenvelder liep een hoofdblessure op en na de partij werd hij zelfs even onwel. “Het zag er slecht uit.” [naar artikel]

16. Brozovic schenkt Kroatië drie gouden punten in topper tegen IJsland, Ieren winnen nipt in Oostenrijk (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Kroatië heeft in de vooravond de topper van de vierde speeldag in Groep I van de Europese kwalificaties voor het WK 2018 in Rusland gewonnen. De [naar artikel]

17. Nederland en Argentinië uitgeschakeld in het hockey (en dat is goed nieuws voor de Red Lions) (01/08/2021 - Het Belang van Limburg)

De Red Lions spelen vandaag om 11u30 tegen Spanje in de kwartfinale van het olympische hockeytoernooi. Toch kon het afgelopen nacht al op twee meevallers rekenen. Zowel Nederland, als titelverdediger Argentinië werden namelijk uitgeschakeld in de kwartfinale. [naar artikel]

18. Drie verlengingen beginnen te wegen: Kroatië traint zonder vijf basiskrachten (14/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Twee dagen voor de WK-finale tegen Frankrijk heeft Kroatië zonder bijna de helft van de basisploeg getraind. De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic trainde vrijdag met een uitgedunde groep in het Loezjniki-stadion, waar zondag de eindstrijd van de mondiale eindronde wordt gespeeld. Doelman Danijel Subasic, de verdedigers Sime Vrsaljko, Dejan Lovren en Ivan Strinic en aanvallende middenvelder Ivan Perisic lieten zich niet op het veld zien. [naar artikel]