Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

12 July 2020
15:15 uur

Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen na kritiek Open VLD

VRT NWS

02/07/2018 - 19:18

De Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het "gepolariseerde klimaat" rond de kwestie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Knack)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan.
  [naar artikel]
 2. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - De Standaard)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het ‘gepolariseerde klimaat’ rond de kwestie.
  [naar artikel]
 3. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open Vld. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het “gepolariseerde klimaat” rond de kwestie.
  [naar artikel]
 4. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open Vld. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het “gepolariseerde klimaat” rond de kwestie.
  [naar artikel]
 5. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - De Standaard)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het ‘gepolariseerde klimaat’ rond de kwestie.
  [naar artikel]
 6. Toch geen algemene toelating voor hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open VLD. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het “gepolariseerde klimaat” rond de kwestie.
  [naar artikel]
 7. Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen (02/07/2018 - Metro)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open Vld. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere betreurt het “gepolariseerde klimaat” rond de kwestie. Decruynaere wees op de nood aan een nieuw reglement na een uitspraak van de Tongerse rechtbank in een proces van enkele Maasmechelse moslima’s tegen het Gemeenschapsonderwijs (GO!). Maar de algemene richtlijn kreeg felle kritiek van coalitiepartner Open Vld, die wijst op de beroepsmogelijkheid in die zaak en vroeg om bijkomend overleg binnen het schepencollege. Dat komt er dus. “We zullen ook in overleg gaan met het LOP en de schoolbesturen”, zegt Decruynaere. Die voegt eraan toe dat de schoolreglementen van alle Gentse stedelijke scholen individueel bekeken zullen worden. “Acute juridische lacunes worden opgevuld, in het belang van zowel de leerlingen als de schoolteams.” Maar de algemene richtlijn vanaf 1 september komt er dus niet. Het Gentse stadsbestuur kwam deze middag bijeen over de kwestie en beslist om het dossier in de schoot van het college te behandelen, “met de sereniteit die in een dergelijk gevoelig maatschappelijk debat nodig is”. bron: Belga Het bericht Toch geen algemene toelating hoofddoeken in Gentse stadsscholen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Reglement dat hoofddoek toelaat in Gentse stadsscholen ingetrokken na felle kritiek Open Vld (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het...
  [naar artikel]
 9. Gentse meerderheid verdeeld over hoofddoeken in onderwijs (02/07/2018 - Metro)
  In Gent reageert meerderheidspartij Open Vld scherp op een aangekondigde aanpassing van het reglement voor stadsscholen door schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). Die wil vanaf 1 september een 8-tal stadsscholen de mogelijkheid geven om de hoofddoek toe te laten. “Dat standpunt is niet besproken, en dus ook niet politiek gedekt door het college”, zegt schepen Sophie Bracke (Open Vld). “We zijn hoogst verbaasd dat schepen Decruynaere dit debat nu aanwakkert”. De aanpassing van het reglement voor een 8-tal Gentse stadsscholen volgt op een uitspraak van de rechtbank van Tongeren in de zaak van een groep moslima’s tegen het algemene verbod in het Gemeenschapsonderwijs (GO!). Bij het nieuwe reglement zullen directies van Gentse stadsscholen de hoofddoek in regel toestaan, tenzij ze kunnen argumenteren waarom het niet mogelijk is. “Ik moet mij houden aan wat de rechter zegt”, aldus Decruynaere. Maar Open Vld zegt dat een definitieve juridische uitspraak nog niet gevallen is en vermoedt electorale motieven. “Door voor haar beurt te spreken ondergraaft de schepen van Onderwijs de sereniteit van het debat dat in het najaar zal gevoerd worden”, klinkt het. Later dit jaar buigt het Lokaal Overlegplatform, met alle netten, zich over een gemeenschappelijk standpunt. “Door deze demarche maakt ze de werkgroep eigenlijk overbodig nog voor die van start is gegaan.” Vanmiddag komt de Gentse meerderheid bijeen om het over de kwestie te hebben. bron: Belga Het bericht Gentse meerderheid verdeeld over hoofddoeken in onderwijs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Gentse stadsscholen moeten hoofddoeken voortaan toelaten (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf volgend schooljaar mogen moslimmeisjes die in een Gentse stadsschool les volgen, hun hoofddoek dragen - tenzij ze onder druk gezet worden om...
  [naar artikel]
 11. Gentse stadsscholen moeten hoofddoeken voortaan toelaten (02/07/2018 - De Morgen)
  Vanaf volgend schooljaar mogen moslimmeisjes die in een Gentse stadsschool les volgen, hun hoofddoek dragen - tenzij ze onder druk gezet worden om dit te doen. "Iedereen moet zichzelf kunnen zijn", zegt de Gentse onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 12. Gentse stadsscholen moeten hoofddoeken toelaten van schepen (02/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Moslimmeisjes die les volgen in een Gentse stadsschool mogen vanaf volgend schooljaar een hoofddoek dragen. Alleen wanneer meisjes onder druk worden gezet, kan de directie daar anders over beslissen. “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn”, zegt onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen).
  [naar artikel]
 13. Gentse meerderheid verdeeld over hoofddoeken op school: "Soloslim van Decruynaere is onaanvaardbaar" (02/07/2018 - De Morgen)
  De beslissing van de Gentse onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) om de hoofddoek voortaan toe te laten in de stedelijke scholen stoot op verzet van coalitiepartner Open Vld. "Niet doorgesproken en geen goed idee", klinkt het bij de liberalen. Zelfs verschillende Gentse groenen geven aan van niets te weten.
  [naar artikel]
 14. Door Turkije betaalde leerkrachten geven les in Gentse scholen: "gesubsidieerde anti-integratie" volgens Zuhal Demir (02/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een vijftigtal Belgisch-Turkse kinderen kreeg het voorbije schooljaar naschoolse taallessen Turks in de klaslokalen van Gentse stadsscholen. De...
  [naar artikel]
 15. Schepen Duchateau (N-VA): “Gent organiseert gewenningstraining voor jonge meisjes om zich te schikken in hun lot” (03/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Het standaard toelaten van hoofddoeken is ‘gewenningstraining’ organiseren voor jonge meisjes om zich te schikken in hun lot. Zo reageert Antwerps schepen en lokaal N-VA-voorzitter Fons Duchateau op het voorstel van Gents onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) om hoofddoeken toe te laten in stedelijke scholen. Hij ziet het idee als een poging tot electoraal gewin. Het nieuwe reglement werd ondertussen al ingetrokken na hevig verzet van de Gentse meerderheidspartij Open Vld.
  [naar artikel]
 16. Hoofddoek verbieden wordt uitzondering in Gentse stadsscholen  (02/07/2018 - VRT NWS)
  Moslimmeisjes die les volgen in een Gentse stadsschool mogen vanaf volgend schooljaar in regel een hoofddoek dragen. Tot nu had elke school haar eigen reglement, maar dat verandert dus vanaf september.
  [naar artikel]
 17. Demir wil geen hoofddoeken in officieel Vlaams onderwijs (25/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor parlementslid Zuhal Demir (N-VA) moet bij de regeringsonderhandelingen “de levensbeschouwelijke neutraliteit van de scholen” op tafel komen. In de praktijk betekent dat een verbod op hoofddoeken.
  [naar artikel]
 18. Facebook start dan toch geen bedrijf in China: toelating al na één dag ingetrokken (26/07/2018 - De Morgen)
  Facebook heeft het maar één dag volgehouden in China. Nadat het sociale netwerk toelating kreeg om in de Oost-Chinese stad Hangzhou een bedrijf op te richten, wordt die toelating weer ingetrokken. Het is de cyberadministratie in Peking die de beslissing nam, bericht The New York Times. De krant citeert een bron die vertrouwd is met de zaak, maar niet bij naam wou genoemd worden.
  [naar artikel]
 19. Gentse hoofddoeken halen Pakistaanse krant (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Oostenrijk verbiedt religieuze hoofddeksels op basisscholen: geen hoofddoeken, wel keppeltjes (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oostenrijkse parlement heeft een wet aangenomen die het dragen van hoofddoeken op basisscholen verbiedt. Die maatregel komt uit de koker van de...
  [naar artikel]
 21. Door Turkije betaalde taallessen in Gentse scholen: “Gesubsidieerde anti-integratie” (02/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir maakt zich boos op een initiatief van Gentse ouders waarbij leerlingen naschoolse lessen Turks krijgen in stadsscholen. Dat de leraars op de loonlijst staan van de Turkse overheid vindt ze helemaal niet kunnen. “Schaf die lessen af, en kies voor echte integratie”, zegt Demir. Ook Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits reageert sceptisch. Maar de Gentse schepen van Onderwijs Elke Decruynaere ziet het anders. “In de lessen is er geen plaats voor politieke of religieuze boodschappen.”
  [naar artikel]
 22. Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders" (28/08/2018 - De Standaard)
  Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.
  [naar artikel]
 23. Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders" (28/08/2018 - De Standaard)
  Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.
  [naar artikel]
 24. Na 'allochtoon' is verbod op hoofddoeken aan de beurt (13/04/2019 - De Morgen)
  Een burgerinitiatief zorgt ervoor dat het Gentse hoofddoekenverbod meer dan waarschijnlijk zal sneuvelen. Schepen Mathias De Clercq (Open Vld) blijft het verbod verdedigen, maar zal zich bij een stemming neerleggen bij de beslissing van de rood-groene meerderheid, die tegen het verbod is.
  [naar artikel]
 25. Gentse zwembaden afficheren toelating boerkini (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent zullen de stedelijke zwembaden vanaf morgen de toelating om in boerkini te zwemmen afficheren. Begin juli oordeelde de rechtbank van eerste...
  [naar artikel]
 26. Facebook start dan toch geen bedrijf in China: toelating na één dag ingetrokken (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft het maar één dag volgehouden in China. Nadat het sociale netwerk toelating kreeg om in de Oost-Chinese stad Hangzhou een bedrijf op...
  [naar artikel]
 27. Open Vld pareert kritiek N-VA: ‘Geen woorden maar daden’ (25/02/2020 - De Morgen)
  Open Vld pareert de kritiek van N-VA dat de liberalen hun kar gekeerd hebben over het confederalisme. In een opmerkelijk filmpje op Twitter lijst Open Vld verschillende zaken op waar N-VA volgens hen A zegt, om vervolgens B te doen. ‘De waarheid is de beste verdediging tegen laster’, klinkt het.
  [naar artikel]
 28. Gentse zwembaden afficheren toelating om in boerkini te zwemmen (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent zullen de stedelijke zwembaden vanaf morgen de toelating om in boerkini te zwemmen afficheren. Begin juli oordeelde de rechtbank van eerste...
  [naar artikel]
 29. Demir boos over Turkse taallessen in Gentse scholen: "nefast voor de integratie" (02/06/2018 - VRT NWS)
  In Gentse stadsscholen kunnen kleuters en kinderen van Turkse origine Turkse taallessen volgen, gegeven door leerkrachten die betaald worden door de Turkse overheid. Staatssecretaris van Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) is niet te spreken over het initiatief.
  [naar artikel]
 30. Gentse Feesten lokten 12 procent minder bezoekers (25/07/2016 - De Standaard)
  De afgelopen editie van de Gentse Feesten lokte 12 pct minder bezoekers dan 2015. Daar zat de algemene terreurdreiging voor iets tussen, maar meer volk moet er eigenlijk niet zijn, zegt feestenburgemeester Christophe Peeters (Open Vld) op een evaluatie.
  [naar artikel]
 31. Gentse Feesten lokten 12 procent minder bezoekers (25/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De afgelopen editie van de Gentse Feesten lokte 12 pct minder bezoekers dan 2015. Daar zat de algemene terreurdreiging voor iets tussen, maar meer volk moet er eigenlijk niet zijn, zegt feestenburgemeester Christophe Peeters (Open Vld) op een evaluatie.
  [naar artikel]
 32. Gent wil niet weten van verbod op lessen Turks (04/06/2018 - Knack)
  Federaal staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal ­Demir (N-VA) noemde die taallessen, op vraag van Turkse ouders gegeven in lokalen van Gentse stadsscholen, 'gesubsidieerde anti-integratie'.
  [naar artikel]
 33. Gentse rechtbank blijft open: “Dit is zorgwekkend ” (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Gentse rechtbank opende vrijdagmorgen wel de deuren ondanks de maatregelen die de overheid nam tegen het Coronavirus. De advocaten en beklaagden stroomden toe, maar er was toch bezorgdheid. “Zorgwekkend dat er weinig tot geen maatregelen genomen zijn”, klinkt het bij de advocaten.
  [naar artikel]
 34. Nike lanceert hoofddoeken voor sportende moslima's (08/03/2017 - Sporza)
  Het Amerikaanse sportmerk Nike brengt een nieuwe lijn op de markt. Het verkoopt naast sportschoenen en kleren nu ook hoofddoeken.
  [naar artikel]
 35. Economen en milieuwetenschappers pleiten in open brief voor algemene koolstofprijs (04/04/2019 - Knack)
  Meer dan 140 professoren, academici, analisten en klimaatexperten, dringen in een open brief, opgesteld door Climate Response, aan op een algemene koolstofprijs.
  [naar artikel]
 36. De Clercq negeert oproep Gentse Open VLD-prominenten (25/12/2018 - De Standaard)
  De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) heeft vrijdag zijn partijgenoot Sami Souguir officieel voorgedragen als nieuwe schepen van Cultuur. Dat meldt VTM. Dat betekent dat hij een ultieme oproep van prominente partijgenoten om toch uittredend schepen Christophe Peeters te herbenoemen heeft genegeerd.
  [naar artikel]
 37. Spel is gespeeld bij Gentse liberalen (26/12/2018 - De Tijd)
  17:03 Ondanks verwoede pogingen van een kransje Gentse topliberalen om Christophe Peeters toch schepen te maken, houdt de nieuwe Open VLD-burgemeester Mathias De Clercq vast aan zijn keuze voor Sami Souguir...
  [naar artikel]
 38. Argenta doet toch geen algemene geste na panne (13/04/2018 - De Tijd)
  19:31 De bank ziet af van een algemene compensatie voor zijn klanten als 'sorry' voor haar panne van een week geleden.
  [naar artikel]
 39. Oostenrijk verbiedt religieuze hoofddeksels op basisscholen: keppeltjes OK, hoofddoeken niet (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oostenrijkse parlement heeft een wet aangenomen die het dragen van hoofddoeken op basisscholen verbiedt. Die maatregel komt uit de koker van de...
  [naar artikel]
 40. Open VLD relativeert kritiek Rekenhof op flexi-jobs (05/04/2019 - De Tijd)
  11:59 Minister Philippe De Backer (Open VLD) relativeert de kritiek dat de sociale zekerheid inkomsten misloopt door de flexi-jobs. Volgens hem vormen ze ook geen gevaar voor het gewone arbeidscircuit met v...
  [naar artikel]
 41. Eerste schaatsers op Kalmthoutse Heide, maar nog geen algemene toelating (28/02/2018 - Metro)
  Op de Kalmthoutse Heide zijn de eerste schaatsers gesignaleerd na het vriesweer van de voorbije nachten. Burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) stelt dat er nog geen expliciete algemene toelating is omdat het ijs op de meeste plaatsen nog iets te dun is. Ingrijpen doet hij of het Agentschap Natuur en Bos echter niet. “Het gaat om mensen uit de buurt die het terrein kennen”, zegt Jacobs. “Zij kiezen er enkele ondiepe plekken uit waar ze weinig risico lopen. Toezicht houden op zo’n uitgestrekt domein is bovendien onbegonnen werk.” Het ijs op de vennen van de Putse Moer, die gedeeltelijk tot de Kalmthoutse Heide behoren, is volgens de laatste metingen nog maar 5 centimeter dik, terwijl er eigenlijk 8 centimeter nodig is om tot veilig schaatsen te kunnen overgaan. “We gaan het dus zeker niet promoten, want het is niet de bedoeling dat grote groepen zich op het ijs wagen”, zegt Jacobs. “Mogelijk wordt het ijs de komende nachten wel dik genoeg, maar dit weekend wordt het jammer genoeg al opnieuw warmer.” bron: Belga
  [naar artikel]
 42. Eerste schaatsers op Kalmthoutse Heide, maar nog geen algemene toelating (28/02/2018 - Metro)
  Op de Kalmthoutse Heide zijn de eerste schaatsers gesignaleerd na het vriesweer van de voorbije nachten. Burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) stelt dat er nog geen expliciete algemene toelating is omdat het ijs op de meeste plaatsen nog iets te dun is. Ingrijpen doet hij of het Agentschap Natuur en Bos echter niet. “Het gaat om mensen uit de buurt die het terrein kennen”, zegt Jacobs. “Zij kiezen er enkele ondiepe plekken uit waar ze weinig risico lopen. Toezicht houden op zo’n uitgestrekt domein is bovendien onbegonnen werk.” Het ijs op de vennen van de Putse Moer, die gedeeltelijk tot de Kalmthoutse Heide behoren, is volgens de laatste metingen nog maar 5 centimeter dik, terwijl er eigenlijk 8 centimeter nodig is om tot veilig schaatsen te kunnen overgaan. “We gaan het dus zeker niet promoten, want het is niet de bedoeling dat grote groepen zich op het ijs wagen”, zegt Jacobs. “Mogelijk wordt het ijs de komende nachten wel dik genoeg, maar dit weekend wordt het jammer genoeg al opnieuw warmer.” bron: Belga
  [naar artikel]
 43. Eerste schaatsers op Kalmthoutse Heide, maar nog geen algemene toelating (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Kalmthoutse Heide zijn de eerste schaatsers gesignaleerd na het vriesweer van de voorbije nachten. Burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) stelt dat...
  [naar artikel]
 44. Altijd in de schaduw, ondanks zijn sprookjeshuwelijk met Lynn Wesenbeek. Wie is de ‘Blauwe Fixer’ die alle pikante geheimen van Open VLD kent? (10/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Daar komt een profvoetballer niet voor buiten”, zuchtte Geert Versnick (Open VLD) onbeschaamd toen in volle crisis rond de Gentse Optima-bank zijn loon uitlekte. Buiten ligt hij nu toch: de Gentse politicus, mandatenkoning en meester-regelaar waarover de mythe gaat dat hij alle pikante geheimen van de Open VLD van de laatste 30 jaar kent.
  [naar artikel]
 45. Gentse zwembaden afficheren vanaf zaterdag toelating boerkini (31/08/2018 - De Morgen)
  In Gent zullen de stedelijke zwembaden vanaf zaterdag de toelating om in boerkini te zwemmen afficheren. Begin juli oordeelde de rechtbank van eerste aanleg dat een klacht van een Antwerpse moslima tegen de stad Gent terecht was en dat de vrouw wel degelijk mag zwemmen in lichaamsbedekkende kledij. 
  [naar artikel]
 46. Gent legt kwestie hoofddoek op school weer op tafel: “Niemand weet wat achter dat zinnetje van N-VA zit” (16/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het stadsbestuur is gestart met een nieuwe overlegronde over de hoofddoek in de Gentse middelbare stadsscholen. Groen wil die op zo veel mogelijk plaatsen toelaten, al krijgen de directies het laatste woord. Ondertussen kondigt N-VA op Vlaams niveau wel een verbod aan.
  [naar artikel]
 47. Brussel geeft geen toelating voor 'Mars tegen Marrakesh' (12/12/2018 - Knack)
  De (extreem)rechtse verenigingen en jongerenafdelingen die opgeroepen hadden tot een 'Mars tegen Marrakesh', zondag in de hoofdstad, krijgen geen toelating voor hun betoging.
  [naar artikel]
 48. Door Turkije betaalde leerkrachten geven les in Gentse scholen: "Gesubsidieerde anti-integratie" volgens Zuhal Demir (02/06/2018 - De Morgen)
  Een vijftigtal Belgisch-Turkse kinderen kreeg het voorbije schooljaar naschoolse lessen Turks in de klaslokalen van Gentse stadsscholen. De leerkrachten worden betaald door de Turkse overheid. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal ­Demir (N-VA) vindt dit niet kunnen en ook minister van Onderwijs Crevits reageert bedenkelijk. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. 
  [naar artikel]
 49. Geen toelating voor betoging van rechtse verenigingen (12/12/2018 - Metro)
  De (extreem)rechtse verenigingen en jongerenafdelingen die opgeroepen hadden tot een “Mars tegen Marrakesh”, zondag in de hoofdstad, krijgen geen toelating voor hun betoging. Rudi Vervoort, Brussels minister-president, en Philippe Close, burgemeester van Brussel-stad, zeggen dat “er geen sprake kan zijn van toe te laten dat een bruine mars in Brussel mag plaatsvinden”. Voor de mars slaan studentenverenigingen KVHV en NSV de handen in mekaar met Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren. bron: Belga Het bericht Geen toelating voor betoging van rechtse verenigingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.