Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]
Op de Weertersteenweg heeft een bewoner zijn barbecue ook moeten uitdoen op vraag van de politie. De man was stukken hout in de barbecue aan het stoken. En daarover waren klachten binnengekomen. [naar artikel]
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren. [naar artikel]
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren. [naar artikel]
In de bossen van Maleisië heeft fotograaf Michael Gordon unieke beelden kunnen maken. De man heeft er een Borneose nevelpanter en haar twee welpen... [naar artikel]
De eerste zonnestralen zijn een feit en dus verklaart VIER de barbecue-gekte voor begonnen. In ‘Grillmasters’ gaan wereldkampioen barbecue Peter De... [naar artikel]
De komende dagen wordt het stralend weer, tijd dus om ‘s avonds de barbecue aan te steken. Maar nog veel te vaak gaat het fout en lopen mensen ernstige brandwonden op tijdens het barbecueën. Hoe barbecue je dan wel veilig en wat moet je doen als het toch misgaat? Bekijk enkele tips in bovenstaande video. [naar artikel]
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren. [naar artikel]
Een oververhitte barbecue was zaterdagavond de oorzaak van een brand in de tuin van een woning aan de Regenboogstraat. De verhitte barbecue zette de klimop, tegen de scheidingsmuur met de buurman, in de vlam. [naar artikel]
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je... [naar artikel]
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren. [naar artikel]
Joke Schlauviege (CD&V) beschermt 12.262 hectare zonevreemde bossen. Tegelijk vallen er volgens oppositiepartij sp.a ook een aantal waardevolle bossen uit de boot. Apache wil nagaan welke waardevolle bossen er dreigen te verdwijnen. Voor onze kleine ploeg is het onbegonnen werk om die stuk voor stuk te controleren, aangezien de bossen over heel Vlaanderen verspreid zijn. Daarom roepen [naar artikel]
Niet dat we graag slecht nieuws brengen, maar de sausjes die de barbecue nog net dat beetje lekkerder maken, zitten boordevol suiker. Dat blijkt uit een test van de Nederlandse consumentenorganisatie Foodwatch. [naar artikel]
Barbecue, het is er zowel de tijd als het weer voor, maar helaas niet het moment. Tenzij natuurlijk een virologisch verantwoorde barbecue in beperkt gezelschap. En dat is exact wat Boat BQ aanbiedt in Herentals: een barbecue in je bubbel op een boot. [naar artikel]
Regel 1 als je je barbecue bovenhaalt: zorg dat je rooster proper is. Door het mooie weer stijgt de goesting om met zijn allen te barbecueën, maar hoe zorg je ervoor dat je barbecue ook voedselveilig verloopt? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen geeft 5 tips. [naar artikel]
Brandweer Zone Antwerpen vraagt met aandrang om voorzichtig te zijn nu het zo droog blijft de komende dagen. Door de droogte is er in bossen, natuur en parken een zeer hoog brandrisico. Zelfs in tuinen is er meer kans op brand. “Stel je barbecue of kampvuur uit”, zegt woordvoerster Marie De Clercq. [naar artikel]
De bewoners van dagverzorgingscentrum De Linde sloten de zomer af met een lekkere barbecue. De bewoners hielpen mee de salades te maken en Heyvis-koks Freddy en Vanessa bakten het vlees. Het eten werd erg gesmaakt. [naar artikel]
Ja, zélfs ketchup kun je op de barbecue maken. Die heerlijke gerookte smaak krijg je er dan gratis bij. BBQ-master Peter De Clercq tipt ook een receptje voor grillolie. [naar artikel]
In Haaltert is het wereldrecord barbecueën verbroken. Kristof De Schepper heeft 81 uur aan een stuk vlees gebakken, zonder te slapen. Hij mag zich nu werelduurrecordhouder barbecue noemen, maar zijn grootste doel was om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. [naar artikel]
Op woensdag 15 augustus hield de duivenmaatschappij De Vrede Tongeren haar jaarlijkse grote barbecue in het schutterslokaal in Rijkhoven. Met maar liefst 140 inschrijvingen was de opkomst voor de barbecue groot. De sfeer zat er dan ook goed in. [naar artikel]
De bewoners van de appartementen aan de Kolmen in het centrum van Looi waren zaterdag jongsleden al aan hun zesde editie toe van hun jaarlijkse barbecue. Dit jaar was het iets anders. 's Morgens vroeg begonnen ze met een stevig ontbijt (spek en ei), de voorbereiding was in handen van spekman Willy Van Dijck. In de late namiddag was er de alombekende barbecue met kok van dienst Guido Steurs. Het was weer een geslaagde en gezellige barbecue, mede dankzij de inzet van de organisatoren Aurelia Sebenello en Fausto Bedin. [naar artikel]
Officieel is het nog niet, maar Kristof De Schepper (50) uit Haaltert heeft normaal gezien het werelduurrecord barbecue verbroken. Hij heeft de voorbije vier dagen in totaal 81 uur en 19 minuten achter een barbecue gestaan in café De Fles in Haaltert, waar iedereen kon komen proeven en op die manier het goede doel kon steunen. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
Onze bossen nemen gemiddeld per vierkante meter 200 gram CO2 op uit de lucht, en scoren daarmee gemiddeld in Europa. De universiteit Antwerpen doet al twee decennia lang metingen via een meettoren, en heeft vastgesteld dat de hoeveelheid CO2 die bossen opnemen, varieert doorheen de jaren. [naar artikel]
In Zutendaal heeft de Civiele Bescherming vandaag een drugslab opgeruimd in de bossen. Het gaat om een actief labo van synthetische drugs. Twee verdachten zijn opgepakt. Het labo bevindt zich in de bossen aan de Stalkerweg in Zutendaal, in de buurt van de Sint-Brigida kapel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.