Gehoord op de persvoorstelling van een nieuw bier: 'België vernieuwt niet meer. Voor we het weten, zijn we als bierland voorbijgestreefd.' Schuilt er waarheid in die uitspraak? We vroegen het aan Krishan Maudgal, bierexpert en zaakvoerder bij Maudgal Int. [naar artikel]
Nederland is een groter bierland dan België, alvast wat productie en export betreft, zo blijkt uit data van het statistiekbureau Eurostat voor 2021. Onze noorderburen zijn met zo’n 1,9 miljard liter zelfs de grootste bierexporteur van de EU. [naar artikel]
13:15 Op de beurs wordt bierland België afgetroefd door de Nederlanders. Heineken wint zelfs marktaandeel in Brazilië, een van de thuismarkten van AB Inbev. [naar artikel]
Ons land blijft tot nader order hét bierland bij uitstek. Met meer dan 3.000 verschillende bieren voert België internationaal het peloton aan. Wie... [naar artikel]
Dreigt België zijn imago als 's werelds beste bierland te verliezen? De kans bestaat, want de bierrevolutie gist elders: in (micro)brouwerijen in Scandinavië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. België, dat is vooral blond, bruin en braaf. [naar artikel]
Maart is Black History Month in ons land. Het Brusselse muziekhuis AB legt daarom de positie van zwarte artiesten in de Belgische muziekindustrie onder de loep. We namen alvast poolshoogte. Hoe diepgeworteld zit wit privilege in ons muzieklandschap? [naar artikel]
Na de nummer twee van AB InBev, kondigde ook de nummer een van Heineken zijn vertrek aan. Is er een generatiewissel in de biersector aan de gang? Wat is aangekondigd? Een week nadat ‘s werelds grootste brouwer AB InBev enkele managementwissels op het hoogste niveau doorvoerde, met het vertrek van financieel directeur en nummer twee […] The post Wissel van de wacht in bierland appeared first on Business AM. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2021 is vanmorgen voorgesteld via een livestream-uitzending. Het Hof van Cleve van chef Peter Goossens in Kruisem blijft niet het enige Belgische restaurant met drie sterren, maar krijgt het gezelschap van Restaurant Zilte van Viki Geunes in Antwerpen. Tien restaurants krijgen hun eerste ster. Restaurant Castor in Beveren-Leie en Restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist krijgen er een tweede ster bij. [naar artikel]
TripAdvisor heeft zijn jaarlijkse awards uitgereikt en in de categorie van beste luxerestaurants ter wereld, staat The Jane op nummer vijf. Daarmee is het Antwerpse restaurant meteen ook het hoogst gerangschikte van België. [naar artikel]
Nederland is een groter bierland dan België, alvast wat productie en export betreft, zo blijkt uit data van statistiekbureau Eurostat voor 2021. Onze noorderburen zijn met zo’n 1,9 miljard liter zelfs de grootste bierexporteur van de EU. [naar artikel]
Het statige gebouw langs de Charles De Kerchovelaan waar tot voor een paar jaar ‘Grade’ was, is opnieuw een restaurant. Ignace Wattenberge, in 2018 officieel ‘Eerste Kok van België’, opende deze week Lys d’Or. “Gent is al top. Maar voor de klassieke productkeuken is er nog plaats.” [naar artikel]
Op restaurant gaan is 6,1 procent duurder dan een jaar geleden en zelfs 14,4 procent dan twee jaar geleden volgens Horeca Vlaanderen. Dat doet de rekening snel oplopen. Ga jij minder op restaurant? Of ken jij tips om zo goedkoop mogelijk uit eten te gaan? Dan wil HLN graag van jou horen. [naar artikel]
Sergio Herman opent in april 2020 een nieuw restaurant in Antwerpen. Naast restaurant The Jane en verschillende Frites Ateliers kiest de Nederlandse ondernemer opnieuw voor België. [naar artikel]
Dat Belgie het bierland bij uitstek is, wordt nogmaals bewezen door de opkomst van de vele nieuwe kleine brouwerijen. Hoogste tijd dus om de bieren van enkele nieuwe Vlaamse bierproducenten te onderwerpen aan een smaaktest. [naar artikel]
Sander Van de Walle, sous-chef van restaurant Sel Gris in Duinbergen, heeft de titel ‘Eerste kok van België 2019’ in de wacht gesleept. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Club Prosper Montagné. Het hoofddoel van het concours is om de Belgische gastronomie uit te dragen in het buitenland. [naar artikel]
Op restaurant gaan is 6,1 procent duurder dan een jaar geleden en zelfs 14,4 procent dan twee jaar geleden volgens Horeca Vlaanderen. Dat doet de rekening snel oplopen. Ga jij minder op restaurant? Of ken jij tips om zo goedkoop mogelijk uit eten te gaan? Dan wil HLN graag van jou horen. [naar artikel]
Al veertig jaar baten Alberto (64) en zijn vrouw Marianne (59) het bekende Italiaanse restaurant Il Canniccio aan de Kleuterweg in Heusden-Zolder uit. Groot feest dus, maar ook tijd voor rust. “Dit was de laatste kerst in ons restaurant.” [naar artikel]
Megavino, de grootste wijnbeurs van de Benelux, schiet vrijdag uit de startblokken. Met Libanon als gastland wordt niet meteen voor een groot wijnland gekozen, maar wel voor eentje met een grote traditie. [naar artikel]
Peter Bossaert, CEO van de Belgische Voetbalbond, is er zich van bewust dat racisme diepgeworteld zit in het Belgische voetbal. “Wat we zondag zagen op de tribunes in Brugge, is slechts het topje van de ijsberg”, beseft Bossaert. Bij onze collega’s van VTM pleitte hij ervoor om in de toekomst strenger op te treden, en roept hij spelers en coaches op om sneller de scheidsrechters op de hoogte te brengen wanneer er racisme op voetbalvelden wordt vastgesteld. [naar artikel]
Het had iets van David tegen Goliath, de recentste ruzie in België Bierland. Duvel Moortgat beschuldigde het veel kleinere Van Honsebrouck uit Izegem ervan dat het met Filou zijn vlaggenschip Duvel schaamteloos had gekopieerd. Maar de rechter slikte de uitleg niet. Filou mag blijven bestaan, Duvel is (alweer) verslagen. [naar artikel]
Vanaf vandaag kan u in restaurant The Londen proeven van het Havenhuis. Niet letterlijk, eerder in de vorm van een dessert. Het nieuw restaurant op het Eilandje heeft pralines gemaakt in de vorm van het Antwerps monument. Chef-kok Tommy Cavaliere, een uitgeweken Genkenaar, is zodanig verliefd geworden op het gebouw dat hij zelfs een dessert heeft bedacht waarin de blikvanger de hoofdrol speelt. [naar artikel]
12:50 Het restaurant van Peter Goossens in Kruishoutem is volgens Restaurant Magazine het 50ste beste restaurant ter wereld. [naar artikel]
Onze fotograaf bezoekt deze week elke dag een vakantie- of vrijetijdsbestemming in België waar u niet meer heen kunt. Vandaag: hotel-restaurant 't Convent in Lo-Reninge. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.