Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Groenten verstoppen tussen andere groenten of spaghettisaus helpt niet”, verklapt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Zijn die portie boontjes, wortelen of andere groenten geen succes bij je kind? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft tips om je kroost van groenten te leren houden. [naar artikel]
Eet je zoon of dochter niet voldoende groenten? Met deze tip werkt je kleine spruit zijn groentjes meteen naar binnen. Uit een Australisch onderzoek blijkt dat de manier waarop je de groenten serveert aan kinderen, een groot verschil kan maken. Onderzoekers van de Deakin University’s Centre for Advanced Sensory Science testten hun theorie uit op […] Het bericht Dankzij deze tip eten je kinderen meer groenten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Je steekt wat groenten met een stukje vis -- en zonder vetstoffen! -- in aluminiumfolie en schuift het pakje de oven in. Heerlijk toch, hoe snel,... [naar artikel]
Voor de vlotte keuken. Vispannetje, spareribs, koninginnenhapje, mosselen, gebakken kabeljauw met gewokte groenten en wittewijnsaus: allemaal gewoon lekker. [naar artikel]
Er is een spreekwoord dat zegt: “Het leven heeft meer in dan eten en drinken”. Voor een stukje zal dat wel kloppen maar van de andere kant, als je straks in een woonzorgcentrum gaat wonen, dan maakt lekker eten je dag toch wel helemaal goed. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Dat we met ons allen meer groenten moeten eten, is geen geheim. Maar hoe begin je eraan? Wetenschappers aan de Stanford University hebben een trucje gevonden. Als gerechten met groenten aantrekkelijker klinken, willen mensen er meer van smullen. [naar artikel]
Hartveroverend is in een woord samengevat het gevoel dat blijft hangen na een eerste bezoek aan Schouwen-Duiveland. Geen klinkende namen of spannende dingen maar authenticiteit, eenvoud en vooral rust maken van dit bovenste stukje Zeeland een must-do voor liefhebbers van zee, lekker eten en beweging. [naar artikel]
Als er één ding is wat wij Belgen graag doen, is het ergens lekker gaan eten. Voor de ene is een gastronomisch diner het summum, voor de ander hoeft het lang geen grote culinaire intrede te zijn, maar gewoon lekker eten in een gezellig kader. De jongste jaren zitten huiskamerrestaurants dan ook in de lift. Huiselijk, ongedwongen en sympathiek, zoals het bij vrienden of thuis is. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Er wordt weleens gezegd dat alles ooit terugkomt: kleding, kapsels, muziek... Maar ook groenten kunnen herontdekt worden. Neem nu de spruit. Die is... [naar artikel]
“Meer vet en minder (snelle) koolhydraten eten zorgt er niet alleen voor dat je afslankt, het is gewoon ook een smakelijkere manier van eten.” Van... [naar artikel]
De Vlaming eet gemiddeld maar half zoveel groenten als aanbevolen, aldus de VLAM. 'Groenten zijn geen bijgerecht, maar de essentie van een maaltijd.' [naar artikel]
500 gram groenten en fruit binnenspelen per dag. Per persoon, welteverstaan. Onze vrouw Jo Verhenne en haar gezin gingen de uitdaging van UZA-hoofddiëtist Michaël Sels aan: wat bakten ze ervan, vier weken lang? Dit is hun dagboek. “In de auto doe ik een kleine briefing alsof we op missie zijn: niet overdrijven, enkel kleine stukjes nemen die je lekker vindt, ook voor de fruittaart gaan. “Voor het lentefeest geef ik een briefing alsof we op missie zijn: niet overdrijven, enkel kleine stukjes nemen die je lekker vindt, ook voor de fruittaart gaan.” [naar artikel]
Waarom eten kinderen zo graag ongezond? En hoe zorg je ervoor dat ze meer groenten eten? Dat en 4 andere tv-tips voor een geslaagde avond. [naar artikel]
"Wees creatief" en "probeer het de volgende keer opnieuw, want geduld loont": tien tips om uw kinderen (meer) groenten te laten eten. Want vaak blijken groenten niet meteen de meest favoriete items op een bord dat een kind krijgt voorgeschoteld. Dat bleek nog maar eens klaar en duidelijk uit de aflevering van "Over eten". Geen nood: er bestaan tal van tips & tricks. [naar artikel]
Liefde gaat soms om kleine daden en verwennen moet niet altijd duur of ingewikkeld zijn. -Heb je geen bad in huis? Geef je partner een lekker voetbad of een voetmassage! Gegarandeerd een verrassing en plezier verzekerd. -Heb je verschillende verwenproducten gekocht? Verstop ze dan één voor één in huis op plekken waar je partner ze […] Het bericht Verras je geliefde op Valentijn! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
“Meer vet en minder (snelle) koolhydraten eten zorgt er niet alleen voor dat je afslankt, het is gewoon ook een smakelijkere manier van eten.” Van... [naar artikel]
Wij Belgen eten nog steeds te weinig groenten, maar het lijkt erop dat Australische wetenschappers een oplossing op het spoor zijn. Ze hebben een... [naar artikel]
Dat groenten gezond zijn, is geen geheim maar vaak is het moeilijk om er extra aan je menu toe te voegen. Beperk je niet tot de lunch en het avondeten: begin er de dag mee. Vier makkelijke en snelle recepten om groenten toe te voegen aan je ontbijt. [naar artikel]
In het weekblad Humo reageert Johan Segers, chef en eigenaar van ’t Fornuis, op de rel die ontstond nadat nieuwssite Apache een filmpje had gelanceerd over een verjaardagsfeestje van vastgoedmakelaar Erik Van der Paal in het sterrenrestaurant. Onder anderen Bart De Wever en enkele schepenen waren daar aanwezig. “Ik heb daar niks mee te maken. Mijn ploeg en ik doen gewoon elke dag ons best om lekker eten te maken.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.