Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
21:31 uur

“Of het koningshuis opener is geworden? Wel, het feit dat ik hier met u zit te praten is op zich al een teken daarvan”

VRT NWS

19/07/2018 - 15:40

Heel uitzonderlijk kregen we de eerste kabinetschef van koning Filip voor de camera. Baron Frans Van Daele blikt terug op 'vijf jaar koning Filip'. Overmorgen, op de nationale feestdag, stapte exact 5 jaar geleden Filip als zevende koning der Belgen in de voetsporen van zijn vader koning Albert. Premier toen was Elio Di Rupo, ook hij geeft zijn oordeel.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Praten, praten, praten’ kan donkere gedachten bij tienermeisjes net nog erger maken (09/09/2019 - De Morgen)
  Praten, praten, praten. Het is het gouden advies aan jongeren wanneer ze zich slecht voelen. Maar je kunt wel degelijk te veel met vrienden doorbomen, of liever: piekeren. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Margot Bastin (KU Leuven). ‘Leerkrachten hebben me verteld dat één leerling met depressieve klachten de klas kan meetrekken. Er is wel degelijk een besmettingsgevaar.’
  [naar artikel]
 2. Royal madness: hoe het Britse koningshuis de mode al decennialang beïnvloedt (18/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse koningshuis regeert de jongste tijd het nieuws. Kate kreeg haar derde kindje en dit weekend trouwt Meghan Markle zich in de beroemde...
  [naar artikel]
 3. Nog maar pas getrouwd, maar Meghan Markle drukt al meteen haar stempel op koningshuis (21/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nu ze getrouwd is met prins Harry, is Meghan Markle officieel een lid geworden van de Britse koninklijke familie. Op de website van het koningshuis heeft ze dan ook al haar eigen pagina gekregen en daar staan enkele opmerkelijke feiten in opgelijst. "Ik ben trots om een vrouw te zijn en feministe", klinkt het onder meer.
  [naar artikel]
 4. Ivan De Vadder: "Stilte over VN-migratiepact is teken aan de wand" (19/11/2018 - VRT NWS)
  Er heerst een gespannen sfeer in de federale regering over het VN-migratiepact, een verdrag over de rechten van migranten. Volgens Wetstraatanalist Ivan De Vadder is het een signaal dat weinig regeringsleden momenteel over het pact willen reageren. "De N-VA zet de eerste minister eigenlijk voor blok", zegt De Vadder in "De ochtend". "Het feit dat niemand erover wil praten, is het beste bewijs dat er verdeeldheid is."
  [naar artikel]
 5. Meghan Markle lapt regeltje van Brits koningshuis aan haar laars (19/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Britse koninklijke familie moet zich aan een hele reeks regeltjes houden en dat geldt ook voor toekomstige royals. Eén daarvan? Geen handtekeningen uitdelen aan fans. Maar dat deed Meghan Markle, de verloofde van prins Harry, afgelopen donderdag wél.
  [naar artikel]
 6. Meghan Markle lapt regeltje van Brits koningshuis aan haar laars (19/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse koninklijke familie moet zich aan een hele reeks regeltjes houden en dat geldt ook voor toekomstige royals. Eén daarvan? Geen handtekeningen uitdelen aan fans. Maar dat deed Meghan Markle, de verloofde van prins Harry, afgelopen donderdag wél.
  [naar artikel]
 7. Eerst tanden poetsen, dan teken zoeken (10/04/2019 - De Morgen)
  Niet alleen regenweer, ook vieze beestjes kunnen een kamp verpesten. Vooral teken vormen een steeds groter probleem voor jeugdbewegingen die dezer dagen massaal de natuur in trekken. 'Tekencontroles zijn op elk kamp een dagelijkse gewoonte geworden. Net zoals tandenpoetsen.'
  [naar artikel]
 8. Kompany weert ex-Gouden Schoen Sven Kums uit selectie, maar welke 11 starten straks? (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftig spelers gebruikte Anderlecht in de voorbereiding. Slechts elf daarvan kunnen vanmiddag, bij de competitie-opener van paars-wit tegen KV...
  [naar artikel]
 9. Kompany weert ex-Gouden Schoen Sven Kums uit selectie bij trainersdebuut, maar welke 11 starten straks? (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftig spelers gebruikte Anderlecht in de voorbereiding. Slechts elf daarvan kunnen vanmiddag, bij de competitie-opener van paars-wit tegen KV...
  [naar artikel]
 10. Wouter Beke: 'N-VA en Open VLD zullen met PS moeten praten over hun voorstellen' (17/07/2016 - Knack)
  'Ik zie N-VA en Open VLD zich verkneukelen aan het feit dat de PS in de oppositie zit. Wel, het zal net die partij zijn die je als eerste zal moeten uitnodigen om aan hun plannen mee te werken.'
  [naar artikel]
 11. ROYALS. Prinses Amalia viert haar zestiende verjaardag en prins Charles wil snoeien in koningshuis (08/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Prinses Amalia van Nederland mocht een belangrijke mijlpaal vieren deze week: ze is zestien geworden. Naar aanleiding van de vijfde verjaardag van de Monegaskische tweeling Jacques en Gabriella werd er een nieuw staatsportret vrijgegeven van hun gezin. En het blijft maar verjaardagen regenen, want ook in Noorwegen werd feest gevierd. En dan is er nog prins Charles die naar verluidt grootse plannen heeft met het Britse koningshuis.
  [naar artikel]
 12. Italiaans koningshuis geeft vrouwen recht op de troon (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het niet-regerende Italiaanse koningshuis is de 21e eeuw binnengestapt. Dat vindt althans Vittorio Emanuele, hertog van Savoia en prins van Napels....
  [naar artikel]
 13. Campagne wil jongeren aanmoedigen te praten over geestelijke gezondheid (15/01/2018 - Knack)
  Jongeren die zich mentaal niet fit voelen, moeten daar makkelijker over kunnen praten. Zowat één jongere op vijf kampt met psychische problemen, maar lang niet iedereen durft daarover te praten. Daarom start Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) een campagne om te praten over geestelijke gezondheid.
  [naar artikel]
 14. Nemmouche maakt zich kwaad tegen voorzitter rechtbank: “Ik zal praten, wees geduldig” (23/01/2019 - De Morgen)
  Na een zoveelste poging van rechtbankvoorzitter Laurence Massart om beschuldigde Mehdi Nemmouche te doen praten tijdens het proces over de aanslag op het Joods Museum in 2014, heeft die zich kwaad gemaakt over de gang van zaken. “Ik zal praten, wees geduldig”, foeterde Nemmouche.
  [naar artikel]
 15. Herboren Guillaume Van Keirsbulck pakt in heroïsch hondenweer de bloemen in Waalse opener Le Samyn (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  16 kasseistroken en 4 hellingen en dat in combinatie met helse weersomstandigheden: koude, regen en wind. De winnaar van de Waalse opener Le
  [naar artikel]
 16. Thai beledigt koningshuis en krijgt 20 jaar cel (09/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een militaire rechtbank in Thailand heeft een 61-jarige man voor het beledigen van het koningshuis veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf, met
  [naar artikel]
 17. Opdoffer voor Red Flames bij EK-opener: snelle tegengoal doet België de das om (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische vrouwen zijn bij de pauze op achtervolgen aangewezen tijdens hun EK-opener tegen Denemarken. Na vijf minuten al kregen de Flames een
  [naar artikel]
 18. 50 spelers gebruikt in voorbereiding, maar welke 11 starten straks? Niets dan vraagtekens bij trainersdebuut Kompany (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftig spelers gebruikte Anderlecht in de voorbereiding. Slechts elf daarvan kunnen vanmiddag, bij de competitie-opener van paars-wit tegen KV...
  [naar artikel]
 19. Weeral feest bij Brits koningshuis, want op deze datum wordt prins Louis gedoopt (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het kan niet op bij het Britse koningshuis dit jaar. Na de geboorte van prins Louis en het huwelijk van prins Harry met Meghan Markle mogen ze zich nu opmaken voor het doopsel van datzelfde prinsje. De datum daarvoor werd zonet bekend gemaakt door Kensington Palace.
  [naar artikel]
 20. Koningshuis kost 38.742.000 euro (28/03/2019 - De Morgen)
  In 2014 zal de monarchie zo'n 38,7 miljoen euro kosten. Dat berekende het weekblad Knack. Het is de eerste keer dat de kostprijs van het koningshuis zo duidelijk in kaart wordt gebracht.
  [naar artikel]
 21. 'Royalty' stopt ermee: koningshuis is te saai (11/04/2019 - De Morgen)
  Na twintig jaar paleisnieuws trekt VTM de stekker uit Royalty. De belangstelling voor het Belgische koningshuis daalt en de samenwerking met de hofhouding verloopt moeizaam.
  [naar artikel]
 22. LIVE: "Terzake" in het teken van de regeringscrisis (04/12/2018 - VRT NWS)
  "Terzake" staat volledig in het teken van de crisis in de regering-Michel over het Migratiepact. Volg de uitzending hier Live.
  [naar artikel]
 23. Tekenencefalitis of hersenontsteking die wordt overgedragen door teken? Nu ook in Nederland enkele besmettingen (26/03/2018 - VRT NWS)
  Teken associeert u wellicht met de Ziekte van Lyme, maar  TBE (tick-borne encephalitis) of tekenencefalitis kan je onder meer oplopen in Oostenrijk of in het Zwarte Woud als je daar de natuur in trekt. Maar vorig jaar zijn voor het eerst drie besmettingen met TBE vastgesteld in Nederland, melden ze bij het Tropisch Instituut in Antwerpen. Wat moet u weten over deze hersenontsteking die wordt overgedragen door teken? Lees het hier.
  [naar artikel]
 24. Teek heeft voorkeur voor bepaalde bloedgroep (19/07/2018 - Metro)
  Wetenschappers uit Tsjechië hebben aangetoond dat teken een voorkeur kunnen hebben voor bepaalde bloedgroepen. In een test met bloed naar keuze snelden de meeste teken naar datgene van mensen met bloedgroep A. Volgens hoofdonderzoeker Alena Zakovska van de universiteit van Masaryk in Tsjechië, betekent dit dat iemands bloedgroep een belangrijke rol speelt in de kans op een tekenbeet. Mensen met bloedgroep A maken dus ook meer kans om besmet te worden met ziektes die de kleine spinachtigen met zich meedragen. B minder geliefd Teken zijn kleine parasieten die zich voeden met het bloed van mensen en andere zoogdieren. De ziekte van Lyme is een van bekendste ziektes die teken kunnen doorgeven. Een kleine vijf procent van de teken draagt deze ziekte met zich mee. Symptomen van Lymeziekte zijn onder andere koorts, hoofdpijn en ringvormige uitslag rond de tekenbeet. Voor hun onderzoek lieten de wetenschappers een druppel bloed van elke bloedgroep (A, B, AB, O) op een schaaltje vallen en lieten ze vervolgens de teek twee minuten vrij rondlopen in het schaaltje. Ze herhaalden het experiment honderden keren en daaruit bleek dat bloedgroep A het meest geliefd is bij de teek. 36 procent van de teken gaf hier de voorkeur aan. Bloedgroep B kwam als winnaar uit de test met slechts 15 procent. Lees ook : Tweede generatie muggen steekt de kop op Het bericht Teek heeft voorkeur voor bepaalde bloedgroep verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. "Nederlanders zijn niet gierig. Ze praten gewoon opener over geld" (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Veertig jaar al woont de in Maldegem geboren Mick Matthys in Nederland, maar voor zijn landgenoten is hij nog altijd "die Belg". In zijn boek...
  [naar artikel]
 26. Lid Qatarees koningshuis zegt vastgehouden te worden in Verenigde Arabische Emiraten (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een lid van het Qatarese koningshuis zegt in een zondag gepubliceerde video dat hij tegen zijn wil wordt vastgehouden in Abu Dhabi, de hoofdstad...
  [naar artikel]
 27. 50 spelers gebruikt in voorbereiding, maar welke paars-witte 11 starten straks? Niets dan vraagtekens voor debuut Kompany als coach (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftig spelers gebruikte Anderlecht in de voorbereiding. Slechts elf daarvan kunnen vanmiddag, bij de competitie-opener van paars-wit tegen KV...
  [naar artikel]
 28. Python met meer dan 500 teken uit Australisch zwembad gehaald (11/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Slangenvangers in Australië hebben een tapijtpython gered die meer dan vijfhonderd teken op zich had. Het reptiel lag in een zwembad in een...
  [naar artikel]
 29. ‘Mr Wang’: de Belg van 1 miljard die (bijna) niemand kent (13/04/2019 - De Morgen)
  Wang Xingchun prijkt met een vermogen van 1 miljard dollar op plaats 1.140 van de ranglijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Feit: de Chinees heeft de Belgische nationaliteit. Feit: hij was een tijdlang zaakvoerder van een bvba in ons land. Verder: onduidelijkheid troef over hoe en waarom hij Belg is geworden.
  [naar artikel]
 30. Meghan Markle en haar vader praten niet langer (04/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Meghan Markle is naar verluidt niet opgezet met het feit dat haar vader Thomas een interview heeft gegeven waarin hij een en ander uit de doeken heeft gedaan over hun privéleven. Een insider in het koninklijk paleis heeft laten weten dat de twee voorlopig niet meer met elkaar praten.
  [naar artikel]
 31. Brits koningshuis krijgt opnieuw scheiding te verwerken (18/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Graaf David Armstrong-Jones (58), het neefje van Queen Elizabeth, heeft via een woordvoerder laten weten dat hij na 26 jaar huwelijk zal scheiden van zijn vrouw Serena. Het is al de tweede echtscheiding in korte tijd voor het Britse koningshuis.
  [naar artikel]
 32. Meer dan 3.000 foto’s van koningshuis onder de hamer (06/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Brusselse veilinghuis Henri Godts brengt op 10 oktober “een uitzonderlijke collectie van 3.245 originele foto’s van het Belgisch koningshuis” op de markt. Volgens de veilers zijn er daaronder “allicht enkele die nog nooit eerder vertoond werden”.
  [naar artikel]
 33. Meer dan 3.000 foto’s van koningshuis onder de hamer (06/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Brusselse veilinghuis Henri Godts brengt op 10 oktober “een uitzonderlijke collectie van 3.245 originele foto’s van het Belgisch koningshuis” op de markt. Volgens de veilers zijn er daaronder “allicht enkele die nog nooit eerder vertoond werden”.
  [naar artikel]
 34. POLL: Kies hier jouw nieuwsfoto's van het jaar (11/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een golf van aanslagen in Europa, een roep om onafhankelijkheid in Spanje, maar ook: nieuwe liefde in het Britse koningshuis en succes in de sport....
  [naar artikel]
 35. Meghan Markle en haar vader praten niet langer met elkaar (04/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Meghan Markle is naar verluidt niet opgezet met het feit dat haar vader Thomas een interview heeft gegeven waarin hij een en ander uit de doeken heeft gedaan over hun privéleven. Een insider in het koninklijk paleis heeft laten weten dat de twee voorlopig niet meer met elkaar praten.
  [naar artikel]
 36. 1 mei-speech Tom Meeuws: “Antwerpen is voorpost voor asociale experimenten geworden” (01/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen is een soort voorpost, een laboratorium, geworden voor asociale experimenten die niemand wil. Dat stelde Antwerps sp.a-kopstuk Tom Meeuws in zijn 1 mei-toespraak op het Zuid. Meeuws laat zich niet intimideren door de koppeling die nu al wordt gemaakt tussen de toekomstige coalitievorming in Antwerpen en die op nationaal niveau. “Wij praten met partijen die déze stad willen hervormen”, zegde hij na afloop van zijn speech.
  [naar artikel]
 37. Na "Pano": Waarom BV's wel willen maar niet durven praten over recreatief druggebruik (26/09/2019 - VRT NWS)
  "Pano" heeft gisteren een reportage uitgezonden over openheid over druggebruik. Hoewel drugs wettelijk verboden zijn, zijn ze toch te vinden in alle geledingen van de maatschappij. In de reportage wordt heel kort aangehaald dat een 50-tal BV’s zijn gebeld over hun standpunt over drugs, en of recreatief druggebruik überhaupt wel kan. De reportagemakers dachten dat bekende mensen – die doorgaans de spotlights makkelijk opzoeken - iets opener zouden durven praten over recreatief druggebruik in de reportage. Na wat bedenktijd kregen we toch telkens resoluut een "neen" te horen.
  [naar artikel]
 38. Nederlandse koningshuis neemt afscheid van zelfgefokte puppy's (29/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na twee maanden heeft het Nederlandse koningshuis afscheid genomen van zes van de zeven pups die in juni geboren werden op De Eikenhorst. De pups...
  [naar artikel]
 39. Koningshuis wordt beetje goedkoper (25/11/2016 - De Standaard)
  Het koningshuis wordt een tikkeltje goedkoper en kost de belastingbetaler volgend jaar welgeteld 35.666.000 euro. Dat is 367.000 euro of één procent minder dan in 2016, zo schrijft Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 40. 3.000 exclusieve foto's Belgisch koningshuis onder de hamer (05/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  3.245 originele foto's van het Belgisch koningshuis. Dat staat dinsdag te veil in Brussel. Exclusieve beelden van Leopold III en koningin Astrid,...
  [naar artikel]
 41. Belgisch koningshuis wordt (een beetje) goedkoper (25/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het koningshuis wordt een tikkeltje goedkoper en kost de belastingbetaler volgend jaar ruim 35,6 miljoen euro. Dat is 367.000 euro (of 1%) minder dan in 2016.
  [naar artikel]
 42. Praten, praten, praten, de rest komt later (09/08/2017 - De Standaard)
  Bij conflicten, en zeker bij echtscheidingen, grijpen we vaker naar een bemiddelaar. Minister van Justitie Koen Geens juicht dit toe en werkt aan een wet die bemiddeling een boost moet geven.
  [naar artikel]
 43. Euthanasie-expert Wim Distelmans: “We plannen alsof we hier oneindig lang blijven rondlopen. Zelfs stervende mensen doen dat” (14/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het had niets gescheeld of Wim Distelmans (66) was regisseur geworden. Of croupier in een casino in Monaco. Maar het werd dokter, al zal hij dat zelf nooit zo zeggen. “Als mensen vragen wat ik doe, zeg ik dat ik geneeskunde ­gestudeerd heb. ‘Dokter’ krijgt meteen zo’n verheven bijklank. Terwijl we ­allemaal eindige stervelingen zijn.” Dat laatste ligt aan de basis van zijn lange strijd voor euthanasie. En van het feit dat hij zich niet laat imponeren door macht of door de benen van Grace Kelly.
  [naar artikel]
 44. VIDEO. Prins Harry in tranen tijdens speech over vaderschap (16/10/2019 - Metro)
  Tijdens een speech in Londen kreeg prins Harry het moeilijk toen hij over de zwangerschap van zijn vrouw Meghan en zijn vaderschap praatte. De speech werd live uitgezonden via Facebook. Dinsdagavond presenteerde Prins Harry naast Gaby Roslin de show van de WellChild Awards in Londen, een evenement dat zieke kinderen in de bloemetjes zet. Duizenden mensen volgden de show live via Facebook en zagen hoe prins Harry het lastig kreeg tijdens zijn speech. Gevoelige snaar De 35-jarige Hertog van Sussex en zijn vrouw Meghan Markle waren vorig jaar ook al van de partij. Meghan was toen zwanger van Archie, die op 6 mei 2019 geboren werd. Toen Harry het daarover had, stopte hij even met praten en pinkte hij een traantje weg. “Vorig jaar, toen mijn vrouw en ik hier aanwezig waren, wisten we al dat we ons eerste kindje verwachtten. Niemand anders was toen al op de hoogte behalve wij. En ik herinner me dat ik in Meghan haar hand kneep tijdens de awards, terwijl we beiden dachten aan het feit dat we ooit ouders zouden zijn en dat we alles zouden doen om ons kind te beschermen en te helpen indien zou blijken dat het bij de geboorte met uitdagingen wordt geconfronteerd of op latere leeftijd ziek zou worden. En nu als ouder hier staan en tegen jullie praten raakt een gevoelige snaar bij mij en wel op een manier die ik nooit zou hebben begrepen moest ik zelf geen vader zijn geworden”, klonk het. Lees ook : Is Meghan Markle opnieuw zwanger? Het bericht VIDEO. Prins Harry in tranen tijdens speech over vaderschap verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Football Talk. Balanta valt uit met hamstringletsel (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nog voor het halfuur deed hij teken naar de bank: wisselen. Éder Balanta liep gisteravond al snel een blessure aan de hamstring op. Het feit dat...
  [naar artikel]
 46. Bizarre traditie van Britse koningshuis onthuld: “Queen wil alle familieleden wegen voor en na het royale kerstdiner” (20/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Britse koningshuis bulkt van de tradities, maar geen zo bizar als deze recent onthulde gewoonte. “Alle familieleden van de koninklijke familie moeten zich laten wegen, voor- én nadat ze hun kerstdiner hebben opgepeuzeld”, zo verklaart royaltywatcher Ingrid Seward van het Britse ‘Majesty’ magazine. En daar is een speciale reden voor.
  [naar artikel]
 47. Bizarre traditie van Britse koningshuis onthuld: “Queen wil alle familieleden wegen voor en na het royale kerstdiner” (20/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Britse koningshuis bulkt van de tradities, maar geen zo bizar als deze recent onthulde gewoonte. “Alle familieleden van de koninklijke familie moeten zich laten wegen, voor- én nadat ze hun kerstdiner hebben opgepeuzeld”, zo verklaart royaltywatcher Ingrid Seward van het Britse ‘Majesty’ magazine. En daar is een speciale reden voor.
  [naar artikel]
 48. Hier vierden ze de nationale feestdag al (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Bal National, de opener van de feestelijkheden rond de nationale feestdag, heeft woensdagavond 12.500 feestvierders naar het Vossenplein in
  [naar artikel]
 49. Hier vierden ze de nationale feestdag al (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Bal National, de opener van de feestelijkheden rond de nationale feestdag, heeft woensdagavond 12.500 feestvierders naar het Vossenplein in
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.