Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Sorbet in cocktails: “Veel lekkerder dan ijsblokjes”

21/07/2018 - 07:34
"Of ze er de wereld mee gaan veroveren is twijfelachtig, maar qua originaliteit hebben Jeffrey Aguilera en Nick Deflem alvast gescoord door cocktails met schepijs te combineren. Ze vervangen de traditionele ijsblokjes door sorbet, waardoor de smaak van de cocktail niet verslapt. Het voegt er, volgens de initiatiefnemers, zelfs een extra dimensie aan toe. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De kers op de taart of het ijsblokje in de cocktail: Groenland exporteert 'pure ijsblokjes' voor in drank naar Dubai (09/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Voor het toppunt van decadentie moeten we naar Dubai. Daar maken ze nu cocktails met ijsblokjes die geïmporteerd worden uit Groenland. Het jonge bedrijf Arctic Ice exporteert ijs dat afkomstig is uit de Groenlandse fjorden naar Dubai. [naar artikel]


2. Fruitsla 2.0: met een bol sorbet en ricotta maak je ze extra decadent (13/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Ah, fruitsla. What's not to love? Het is lekker zoet, gevarieerd, zit boordevol vitamines én je kan er erg creatief mee zijn. Sorbet en ricotta... [naar artikel]


3. Maak deze lekkere cocktails op oudejaarsavond (30/12/2017 - Metro)

Op oudejaarsavond wordt er wel eens een drankje, of meer, achterover geslagen. Meestal klinken we om twaalf uur met een glaasje cava, maar het kan ook anders. Hoog tijd om het nieuwe jaar in te zetten met lekkere cocktails! Je moet geen ervaren barvrouw of -man te zijn om deze creaties te kunnen shaken. Volg […] [naar artikel]


4. LIFEHACK. Zo zorg je ervoor dat je ijsblokjes sneller bevriezen (30/06/2020 - Metro)

IJsblokjes zijn zonder twijfel een van de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagd aperitief op warme zomerdagen. Elk beetje verfrissing is op zo’n moment welkom en er bestaat geen makkelijkere methode om je drankje lekker koel te krijgen. Het enige vervelende? Je moet er wel aan denken om je ijsblokjes op tijd in de diepvriezer te […] Het bericht LIFEHACK. Zo zorg je ervoor dat je ijsblokjes sneller bevriezen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. De cocktails worden de jury een beetje te veel ... (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Karel en Birger laten de jury proeven van hun 3 zelfgemaakte cocktails. Maar kan de jury al die alcohol wel aan? [naar artikel]


6. Drie alcoholvrije cocktails om van te genieten in de zon (06/04/2019 - Metro)

Mooier weer staat gelijk aan terrasjestijd, picknicken in het park en gewoon genieten van de zon. Natuurlijk doe je dat niet met lege handen. Niets zo lekker als een huisgemaakte, alcoholvrije cocktail waar je zorgeloos van kan drinken. Wij geven je alvast drie recepten voor een heerlijk zonnig drankje! Mmmmmojito Een mojito is natuurlijk de […] Het bericht Drie alcoholvrije cocktails om van te genieten in de zon verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


7. Barman en wetenschapsexpert leggen uit hoe je in geen tijd nieuwe ijsblokjes maakt voor in je drankjes: “Ga voor zo klein mogelijke ijsblokjes” (14/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.” [naar artikel]


8. Origineel kerstcadeau: deze cocktails in een doosje zijn klaar in 5 seconden (17/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Als je nog op zoek bent naar een kerstcadeau, zijn de cocktails van NIO Cocktails mogelijk een optie. Het Italiaanse bedrijf is al populair in het buitenland, maar nu zijn de kant-en-klare cocktails ook verkrijgbaar in België. Het concept is simpel: je gemixte cocktail zit al klaar in een doosje, enkel nog ijs toevoegen en klaar. Geen gegoochel meer met flessen dus. [naar artikel]


9. Enorme vraag naar ijsblokjes bij bedrijf in Oostmalle: “Ze bellen vanuit Spanje en Italië” (09/08/2022 - Gazet van Antwerpen)

De vraag naar ijsblokjes is enorm. Producenten krijgen zelfs aanvragen vanuit Italië en Spanje. VDP Ice Cubes Company verdeelt ijsblokjes vanuit Oostmalle en Waarloos, en kan de vraag nog maar amper aan. [naar artikel]


10. Ijsblokjes vergeten maken? “Dankzij dit diepvriestrucje kan je ze sneller maken” (16/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. [naar artikel]


11. Cocktails zonder werk: Riemstenaar Gani bottelt jouw favoriete cocktail (18/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Cocktails shaken kan heel prettig zijn, maar wat als je daar geen verstand van hebt en je bezoek toch eens wil verrassen met een Moscow Mule of Lazy Red Cheeks? Gewoon even surfen naar de website van Gani’s Cocktails. [naar artikel]


12. Spanje kampt met tekort aan… ijsblokjes (05/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Zodra de temperaturen de hoogte inschieten, drinken we onze drankjes liever zo koel mogelijk. In Spanje is dat niet anders. Alleen: de supermarkten in het land kampen met een tekort aan ijsblokjes. [naar artikel]


13. Hoe kan je zo snel mogelijk ijsblokjes maken? (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en ‘First Dates”-barman Bram Van Geert leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.” [naar artikel]


14. Zo maak je supersnel nieuwe ijsblokjes bij voor in je drankjes (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op hete dagen snakken we naar ijsblokjes in onze rosé of cocktail, maar wat als je vergeten bent om ijsblokjes te maken: hoe krijg je ze toch snel klaar? En welke soort ijsblokken gebruik je bij welk drankje? Wetenschapsexpert Martijn Peters en ‘First Dates”-barman Bram Van Geert van Quotes Antwerp leggen uit hoe je ze best maakt en bij welke cocktail je welke soort ijsblokken serveert. “Bij een plastic ijsblokjeshouder zal het water trager bevriezen.” [naar artikel]


15. Lekker zoet! Loïc maakt aardbeien sorbet (16/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]


16. Superfood-ijsblokjes zijn een hit op Tiktok, maar boosten ze echt je immuniteit? “Ik hoop dat niemand dit commercialiseert” (22/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Misschien is het je al opgevallen: veel mensen lopen momenteel te hoesten en te snotteren. Als het aan gezondheidsgoeroes op Tiktok ligt, kan je jouw immuunsysteem dus maar beter goed soigneren. Dat doe je volgens hen het best met zogenoemde ‘immunity cubes’. Dat zijn zelfgemaakte ijsblokjes vol vitaminen. Maar bespaar je jezelf daarmee echt een snotvalling of griepje? [naar artikel]


17. Hagelbollen zo groot als ijsblokjes zorgen voor schade tijdens hevig onweer (20/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

In de omgeving van Mechelen heeft een onweer afgelopen nacht lelijk huisgehouden. Er vielen hagelbollen zo groot als ijsblokjes uit de lucht. [naar artikel]


18. 132 ijsblokjes en een juweel van een vaas: de favorieten van de Billie-redactie (23/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Zachte plaids, zachte truien, of toch liever keiharde ijsblokjes? Deze hebbedingen shopte de Billie-redactie de afgelopen weken bij elkaar. [naar artikel]


19. Lekkerder dan je denkt, of een stap te ver? Onze reporter proeft gerecht met krekels bij Little Bun (25/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Bij de vestiging van Little Bun in Antwerpen aan het MAS maken ze tegenwoordig een gerecht met krekels. Volgens chef Huibrecht Berends zijn ze niet alleen een duurzame eiwitbron, de tsjirpende insecten zouden ook veel lekkerder smaken dan je denkt. Zouden ze ooit even normaal kunnen worden als pakweg een grijs garnaaltje? [naar artikel]


20. Waarom we producten met een biolabel lekkerder vinden (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

We vinden voeding lekkerder en gezonder als er een biolabel op zit en we willen er ook meer voor betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de Faculteit... [naar artikel]


21. Waarom we producten met een biolabel op lekkerder vinden (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

We vinden voeding lekkerder en gezonder als er een biolabel op zit en we willen er ook meer voor betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de Faculteit... [naar artikel]


22. El Bocado opent bar met exclusieve cocktails in Hasselt: “We gaan voor premium cocktails” (26/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Bij El Bocado in Hasselt kan je vanaf 1 september naast lekkere tapas ook nippen aan exclusieve cocktails. Na vier Limburgse vestigingen van het restaurant, openen Jeffrey Tackoen, Jens Raskin en Jaimy Appermans de high-end cocktailbar ‘Bar Patron’ boven El Bocado op de Grote Markt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!