Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 August 2020
15:39 uur

Turks parlement keurt nieuwe veiligheidswet goed

De Morgen

25/07/2018 - 02:30

Het Turkse parlement heeft haar goedkeuring gegeven aan alle onderdelen van een nieuwe veiligheidswet. Die moet een nieuw middel zijn in de strijd tegen terrorisme, nadat vorige week na twee jaar de noodtoestand is opgeheven in het land.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Turks parlement keurt in eerste ronde controversiële grondwetshervorming goed (16/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse parlement heeft vandaag een eerste goedkeuring gegeven aan 18 grondwettelijke amendementen, die de macht van president Recep Tayyip
  [naar artikel]
 2. Turks parlement keurt verzoeningsakkoord met Israël goed (20/08/2016 - De Redactie)
  Met de goedkeuring van een verzoeningsakkoord heeft het parlement in Ankara de weg vrijgemaakt voor de normalisering van de Turkse betrekkingen met Israël.
  [naar artikel]
 3. Turks parlement keurt verzoeningsakkoord met Israël goed (20/08/2016 - Knack)
  Met de goedkeuring van een verzoeningsakkoord heeft het parlement in Ankara de weg vrijgemaakt voor de normalisering van de Turkse betrekkingen met Israël.
  [naar artikel]
 4. Turks parlement keurt zevende verlenging van noodtoestand goed (18/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse parlement heeft vandaag het licht op groen gezet voor een verlenging van de noodtoestand met nog eens drie maanden, tot in juli....
  [naar artikel]
 5. Spaans parlement keurt artikel 155 goed (27/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Spaanse parlement keurt artikel 155 goed en neemt het bestuur van Catalonië in handen.
  [naar artikel]
 6. Brussels Parlement keurt nieuwe ordonnantie goed na akkoord Vivaqua-Vlaamse gemeenten (02/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Brussels Parlement keurt vrijdagnamiddag in plenaire zitting een voorstel van ordonnantie goed dat de fusie mogelijk moet maken tussen de wateroperatoren Vivaqua en Hydrobru. Een vorige tekst werd door een belangenconflict van het Vlaams Parlement geblokkeerd omdat een aantal Vlaamse gemeenten klaagden dat ze niet met aanvaardbare voorwaarden uit Vivaqua konden stappen.
  [naar artikel]
 7. Turks parlement keurt grondwetshervorming goed die macht Erdogan vergroot (21/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Turkse parlement heeft vannacht in tweede lezing de grondwetshervorming goedgekeurd die de macht van president Recep Tayyip Erdogan vergroot.
  [naar artikel]
 8. Turks parlement keurt verzoeningsakkoord met Israël goed (20/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Met de goedkeuring van een verzoeningsakkoord heeft het parlement in Ankara de weg vrijgemaakt voor de normalisering van de Turkse betrekkingen met Israël. Daarmee staat niets meer de uitwisseling van ambassadeurs na zes jaar diplomatieke ijstijd in de weg. Dat meldde het Turkse staatspersagentschap Anadolu zaterdag.
  [naar artikel]
 9. Iraaks parlement keurt maanden na verkiezingen nieuwe premier goed (25/10/2018 - De Morgen)
  Meer dan vijf maanden na de parlementsverkiezingen heeft Irak een nieuwe regeringsleider. Het parlement in Bagdad keurde de sjiitische politicus Adil Abdel Mahdi goed.
  [naar artikel]
 10. Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen goed: “Geschiedenis geschreven met dit akkoord” (05/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement keurde vandaag de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goed. Op 1 september 2019 moeten ze van...
  [naar artikel]
 11. Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen goed: “Met deze goedkeuring is geschiedenis geschreven” (05/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement keurde vandaag de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goed. Op 1 september 2019 moeten ze van...
  [naar artikel]
 12. Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen goed: “Geschiedenis geschreven met deze goedkeuring” (05/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement keurde vandaag de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goed. Op 1 september 2019 moeten ze van...
  [naar artikel]
 13. Erdogan keurt grondwetswijziging goed, weg naar referendum open (10/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna drie weken na de goedkeuring in het Turks parlement heeft president Recep Tayyip Erdogan het ontwerp voor een grondwetswijziging over een
  [naar artikel]
 14. Turks parlement keurt controversiële grondwetshervorming goed die Erdogan nog meer macht geeft (16/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Turkse parlement heeft zondag een eerste goedkeuring gegeven aan 18 grondwettelijke amendementen, die de macht van president Recep Tayyip Erdogan aanzienlijk vergoten. Indien de grondwetshervorming ook in een tweede ronde wordt goedgekeurd, evolueert Turkije van een parlementair naar een presidentieel systeem.
  [naar artikel]
 15. Turks parlement keurt militair samenwerkingsakkoord met Tripoli goed (21/12/2019 - VRT NWS)
  Het Turkse parlement heeft een akkoord over militaire en veiligheidssamenwerking met de Libische regering goedgekeurd, waarmee Ankara zijn aanwezigheid in Libië kan ontwikkelen. Het akkoord werd met de Libische "regering van nationale eenheid" gesloten die door de Verenigde Naties erkend wordt.
  [naar artikel]
 16. Duitsland keurt Turks offensief in Syrië goed (24/08/2016 - De Tijd)
  15:51 Duitsland keurt opvallend genoeg niet enkel het Turkse offensief tegen IS goed, maar ook de inspanningen tegen de Koerdische milities in Syrië.
  [naar artikel]
 17. Iraaks parlement keurt nieuwe verkiezingswetgeving goed na massale protesten (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Iraaks parlement heeft vandaag een nieuwe electorale wetgeving goedgekeurd. Het gaat zo in op een van de eisen van de duizenden manifestanten...
  [naar artikel]
 18. Iraaks parlement keurt maanden na verkiezingen nieuwe premier goed (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan vijf maanden na de parlementsverkiezingen heeft Irak een nieuwe regeringsleider. Het parlement in Bagdad keurde de sjiitische politicus...
  [naar artikel]
 19. Canadees parlement keurt historisch economisch hulpprogramma goed (12/04/2020 - Express)
  Het Canadees parlement heeft een historisch hulpprogramma goedgekeurd om de bedrijven en hun werknemers tijdens de coronacrisis te ondersteunen. De... The post Canadees parlement keurt historisch economisch hulpprogramma goed appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Turks parlement keurt antiterreurwet met strenge regels goed (25/07/2018 - Metro)
  Een week na de beëindiging van de uitzonderingstoestand krijgen de Turkse autoriteiten met een nieuwe antiterreurwet verreikende bevoegdheden. De meerderheid van de Turkse parlementsleden stemde vandaag voor het omstreden wetsontwerp van de conservatief-islamitische regeringspartij AKP, deelde het parlement via Twitter mee. De regeling geldt voor drie jaar. De uitzonderingstoestand liep op 19 juli af. President Recep Tayyip Erdogan had de noodtoestand na de couppoging van juli 2016 uitgeroepen en daarna zeven keer verlengd. Tienduizenden mensen werden in die periode opgepakt, ongeveer 130.000 staatsambtenaren verloren hun werk. Mensenrechtenverdedigers en de oppositie hebben gewaarschuwd dat de nieuwe regeling de uitzonderingstoestand onder een andere naam voortzet. Luidens het wetsontwerp zullen gouverneurs bijvoorbeeld minstens delen van de macht die ze onder de noodtoestand hadden, behouden. Ze hebben de bevoegdheid mensen de toegang tot bepaalde plaatsen te ontzeggen wanneer die ervan verdacht worden dat ze de “openbare orde en veiligheid” zullen verstoren. Ook kunnen de gouverneurs de vrijheid van bijeenkomst inperken. De politie kan verdachten tussen de 48 uur en twaalf dagen vasthouden, langer dan voor de uitzonderingstoestand. Bovendien regelt de wet het ontslag uit staatsdienst. Mensen die op verdenking van terrorisme ontslagen worden verliezen hun paspoort, net zoals onder de uitzonderingstoestand. Bron: Belga   Het bericht Turks parlement keurt antiterreurwet met strenge regels goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Turks parlement keurt omstreden hervorming goed, “en heeft zichzelf zo van alle macht beroofd” (21/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Turkse parlement heeft zaterdag in tweede lezing de grondwetshervorming goedgekeurd die de macht van president Recep Tayyip Erdogan vergroot. Waarschijnlijk volgt in het voorjaar al een referendum over het voorstel. De hervorming zou er onder meer voor zorgen dat Erdogan tot 2035 aan de macht zou kunnen blijven. De oppositie is kritisch. “Het parlement heeft zich op deze manier van alle macht beroofd.”
  [naar artikel]
 22. “Geschiedenis geschreven”: Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen secundair onderwijs goed (05/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement keurde vandaag de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goed. Op 1 september 2019 moeten ze van...
  [naar artikel]
 23. Grieks parlement keurt nieuwe bezuinigingsmaatregelen goed (19/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Griekse parlement heeft donderdag een nieuw pakket bezuinigingsmaatregelen goedgekeurd. Dat was een voorwaarde van de Europese Unie (EU) en
  [naar artikel]
 24. Brexit – Europees Parlement keurt brexitakkoord goed (29/01/2020 - Metro)
  Het Europees Parlement heeft het Withdrawal Agreement tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk woensdagavond goedgekeurd. Dat gebeurde met een overweldigende meerderheid van 621 stemmen voor, tegenover 49 nee-stemmen en 13 onthoudingen. Niets staat het Britse vertrek uit de Europese Unie over twee dagen nu nog in de weg. bron: Belga Het bericht Brexit – Europees Parlement keurt brexitakkoord goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Milieucommissie Europees Parlement keurt nieuwe uitstootdoelstellingen goed (30/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De milieucommissie van het Europees Parlement heeft vandaag nieuwe nationale doelstellingen goedgekeurd om de uitstoot van broeikasgassen in
  [naar artikel]
 26. Wat moet je kind leren op school? Vlaams parlement keurt nieuwe eindtermen goed (05/12/2018 - VRT NWS)
  Het Vlaams parlement heeft de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Wat houden ze in? En wat is nieuw? 
  [naar artikel]
 27. Duits parlement keurt hogere tol voor vrachtwagens goed (18/10/2018 - Metro)
  Vrachtwagens, vooral als ze luidruchtig en zwaar zijn, zal het rijden over Duitse wegen meer kosten. De Bundestag, het lagerhuis van het Duitse parlement, besliste donderdag om vanaf 1 januari 2019 een hoger toltarief in te voeren dat rekening houdt met meer belasting van het wegennet en geluidshinder door zware voertuigen. Gelijktijdig besliste het parlement elektrisch en gasaangedreven vrachtwagens voorlopig van tol vrij te stellen. Duitsland hoopt door de nieuwe maatregel gemiddeld jaarlijks 7,2 miljard euro binnen te halen, of 2,5 miljard meer dan nu. bron: Belga Het bericht Duits parlement keurt hogere tol voor vrachtwagens goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Canadees parlement keurt legalisering cannabis goed (18/06/2018 - Metro)
  Het Canadese parlement heeft maandag het wetsvoorstel over de legalisering van cannabis goedgekeurd. Daarmee wordt Canada het eerste land binnen de G7 die de het gebruik van de softdrug legaliseert. Het voorstel werd goedgekeurd met 205 stemmen voor en 82 tegen en wordt nu voorgelegd aan de senaat. Die kan volgens de grondwet de goedkeuring wel vertragen, maar niet blokkeren. De definitieve legalisering wordt in september verwacht. Bron: Belga   Het bericht Canadees parlement keurt legalisering cannabis goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Parlement keurt motie van wantrouwen tegen Rajoy goed (01/06/2018 - Metro)
  Mariano Rajoy, van de conservatieve Volkspartij (PP), is niet langer premier van Spanje. De motie van wantrouwen tegen hem is zoals verwacht goedgekeurd door het parlement. Er stemden 180 parlementsleden in met de motie van wantrouwen van de sociaaldemocratische oppositiepartij PSOE. Daarnaast waren er 169 tegenstemmen en één onthouding, zo meldt de krant El Pais. De nederlaag van Rajoy en zijn minderheidsregering werd algemeen verwacht. De Spaanse premier had in een tussenkomst kort voor de stemming zelf al de handdoek in de ring geworpen. De sociaaldemocraat Pedro Sanchez zou de nieuwe eerste minister worden. bron: Belga Het bericht Parlement keurt motie van wantrouwen tegen Rajoy goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Parlement keurt begroting meerderheid tegen oppositie goed (13/12/2019 - Metro)
  Het Brusselse Parlement heeft vandaag de begroting 2020 van het Brussels Gewest, de Agglomeratie Brussel en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. Dat gebeurde na een plenair debat dat donderdag en vrijdag in beslag nam. Zoals duidelijk werd tijdens het plenaire debat over de beleidsverklaring en over de begroting, wordt het vooral uitkijken naar de begrotingscontrole in de lente. De Brusselse regering heeft immers aangekondigd dat bij die gelegenheid een aantal grote nieuwe initiatieven van de regering Vervoort III in de startblokken gezet zullen worden. bron: Belga Het bericht Parlement keurt begroting meerderheid tegen oppositie goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Milieucommissie Europees Parlement keurt nieuwe uitstootdoelstellingen goed (30/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De milieucommissie van het Europees Parlement heeft dinsdag nieuwe nationale doelstellingen goedgekeurd om de uitstoot van broeikasgassen in sectoren als landbouw, transport en huisvesting terug te dringen. Voor ons land moet de uitstoot tegen 2030 met 35 procent verminderd zijn ten opzichte van 2005. Over twee weken stemt het voltallige Europees Parlement over de tekst.
  [naar artikel]
 32. Vlaams Parlement keurt nieuw mestactieplan goed in 'bonusplenaire' (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement zette vandaag, tijdens een extra plenaire zitting, het licht op groen voor het nieuwe mestactieplan (MAP6). Dat plan legt aan...
  [naar artikel]
 33. Onrust Bolivia – Parlement keurt nieuwe verkiezingen zonder Evo Morales goed (24/11/2019 - Metro)
  Het parlement in Bolivia heeft zaterdag het licht op groen gezet voor nieuwe president- en parlementsverkiezingen zonder Evo Morales. Die moeten een einde maken aan de chaos die is ontstaan na de controversiële presidentsverkiezingen van 20 oktober. Evo Morales riep zich in oktober uit tot winnaar, maar moest nadien ontslag nemen. Hij is intussen in ballingschap in Mexico. Het wetsvoorstel, dat oud-president Morales verbiedt om kandidaat te zijn bij die verkiezingen, werd zaterdag al in de Senaat goedgekeurd, maar moest ook nog voorgelegd worden aan het lagerhuis van het Boliviaanse parlement. Nu moet interimpresident Jeanine Anez zich er nog over buigen. Tegelijkertijd heeft de interimregering een “dialoog” geopend om terug tot vrede te komen in het land. Daar zijn bij het protest dat uitbrak na de presidentverkiezingen al 32 mensen omgekomen. Bron: Belga   Het bericht Onrust Bolivia – Parlement keurt nieuwe verkiezingen zonder Evo Morales goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Brits parlement keurt Brexit wet definitief goed (13/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Londen wijdden beide kamers van het Britse parlement zich maandagavond aan de tweede lezing van de Brexitwet. Zowel het Lagerhuis als het Hogerhuis keurden de Brexit-wet goed.
  [naar artikel]
 35. Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen goed (05/12/2018 - De Standaard)
  Het Vlaams Parlement heeft woensdag de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Op 1 september 2019 moeten ze van kracht worden, samen met de modernisering van het secundair onderwijs.
  [naar artikel]
 36. Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen goed (06/12/2018 - De Standaard)
  Het Vlaams Parlement heeft woensdag de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Op 1 september 2019 moeten ze van kracht worden, samen met de modernisering van het secundair onderwijs.
  [naar artikel]
 37. Vlaams Parlement keurt nieuwe eindtermen goed (05/12/2018 - Knack)
  Het Vlaams Parlement heeft woensdag de nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Op 1 september 2019 moeten ze van kracht worden, samen met de modernisering van het secundair onderwijs.
  [naar artikel]
 38. Europees Parlement keurt omstreden hervorming auteursrecht goed (12/09/2018 - Metro)
  De hervorming van het auteursrecht, die het moet aanpassen aan het digitale tijdperk, is vandaag goedgekeurd door het Europees Parlement. Het omstreden artikel 13, dat internetplatformen verplicht om de content die door hun gebruikers wordt geüpload te filteren, kreeg een meerderheid achter zich. Het was voor de stemming onduidelijk hoe de parlementsleden het rapport van de Duitser Axel Voss zouden hertekenen. Uiteindelijk raakte het rapport goedgekeurd, met inbegrip van artikel 13. Volgens critici zou de verplichting een ‘filter’ in het leven roepen en het internet censureren. De stemming in het parlement is echter niet het eindpunt. Er moeten over het nieuwe auteursrecht nog onderhandelingen met de Raad worden opgestart en die kondigen zich als zeer moeilijk aan. Bron: Belga   Het bericht Europees Parlement keurt omstreden hervorming auteursrecht goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Parlement keurt nieuwe vennootschapswetgeving goed (28/02/2019 - De Tijd)
  22:16 De Kamer heeft donderdagavond de nieuwe vennootschapswetgeving goedgekeurd. Eén van blikvangers hierin is het terugbrengen van het aantal vennootschapsvormen van 17 naar vier.
  [naar artikel]
 40. Egyptisch parlement keurt wet goed om sociale media te controleren (17/07/2018 - VRT NWS)
  Het Egyptische parlement heeft maandag een nieuwe mediawet goedgekeurd die de overheid toelaat om accounts op sociale media te controleren. Doel is, naar eigen zeggen, de strijd tegen "nepnieuws". Dat maakte het parlement op zijn officiële website bekend.
  [naar artikel]
 41. Egyptisch parlement keurt wet goed om sociale media te controleren (17/07/2018 - De Morgen)
  Het Egyptische parlement heeft vandaag een nieuwe mediawet goedgekeurd die de overheid toelaat om accounts op sociale media te controleren. Doel is, naar eigen zeggen, de strijd tegen "nepnieuws". Dat maakte het parlement op zijn officiële website bekend.
  [naar artikel]
 42. Egyptisch parlement keurt wet goed om sociale media te controleren (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Egyptische parlement heeft vandaag een nieuwe mediawet goedgekeurd die de overheid toelaat om accounts op sociale media te controleren. Doel...
  [naar artikel]
 43. Vlaams Parlement keurt kader voor nieuwe eindtermen goed (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Parlement heeft vandaag het kader voor de nieuwe eindtermen goedgekeurd. Voor het eerst in twintig jaar zullen die worden aangepast.
  [naar artikel]
 44. Vlaams Parlement keurt kader voor nieuwe eindtermen goed (18/01/2018 - De Standaard)
  Het Vlaams Parlement heeft woensdag het kader voor de nieuwe eindtermen goedgekeurd. Voor het eerst in twintig jaar zullen die worden aangepast.
  [naar artikel]
 45. Israëlisch parlement keurt ‘ontbindingswet’ goed: nieuwe verkiezingen in maart (12/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De verkiezingen in Israël zullen doorgaan op 2 maart. Dat heeft het parlement beslist. Daarvoor moest het een ‘ontbindingswet’ in vier lezingen...
  [naar artikel]
 46. Hongaarse parlement keurt wet goed: vanaf drie kinderen mogen koppels renteloos lenen (01/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Hongaarse parlement heeft vandaag een nieuwe wet goedgekeurd die mensen moet aanmoedigen om meer kinderen te krijgen, door zulke koppels...
  [naar artikel]
 47. Kosovaars parlement keurt oprichting eigen leger goed (14/12/2018 - Metro)
  Het Kosovaars parlement heeft vandaag een wet goedgekeurd die de oprichting van een eigen leger voorziet. De Servische minderheid en Belgrado zijn woedend. Sinds 1999 staat een door de NAVO geleide internationale troepenmacht in voor de (territoriale) integriteit en de veiligheid van Kosovo dat zich van Servië heeft afgescheurd en waar de meerderheid uit etnische Albanezen bestaat. Het Kosovaarse parlement keurde vandaag eerst een wet goed die voorziet in de oprichting van een ministerie van Defensie. De 107 aanwezige verkozenen des volks stemden daarop unaniem in om de veiligheidstroepen, die nu vooral belast zijn met missies inzake civiele veiligheid, een militair mandaat te geven. Bron: Belga   Het bericht Kosovaars parlement keurt oprichting eigen leger goed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Iers parlement keurt recht op abortus goed (14/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Ierse parlement heeft gisterenavond de abortuswet goedgekeurd, acht maanden na een historisch referendum waarbij een meerderheid van de...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.