Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
10:02 uur

Australisch project brengt 250 koloniale bloedbaden in kaart

Het Laatste Nieuws

27/07/2018 - 08:50

Een historisch project in Australië, om moordpartijen op inheemsen of Aboriginals in de koloniale periode in kaart te brengen, heeft meer dan 250...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 55 mensen krijgen levenslang voor bloedbaden in oosten van Congo (29/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Congolese militaire rechtbank heeft 55 mensen veroordeeld voor hun rol bij bloedbaden op burgers in de Congolese provincie Ituri, in het...
  [naar artikel]
 2. Train Map brengt treinverkeer in realtime in kaart (25/09/2018 - VRT NWS)
  De NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart waar je een overzicht krijgt van alle treinen die op een bepaald moment op het Belgische spoornetwerk rijden. Op de bewegende kaart kan je zien waar je trein zich bevindt.  
  [naar artikel]
 3. Neoprof Miles Scotson troeft Gerrans af en kroont zich tot Australisch wegkampioen (08/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 22-jarige Miles Scotson heeft zich in Buninyong gekroond tot Australisch kampioen op de weg. De neoprof van BMC klopte tweevoudig Australisch
  [naar artikel]
 4. "Myanmarese leger plande bloedbaden in Rohingya-dorpen met hulp van boeddhistische bevolking" (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende bloedbaden in Rohingya-dorpen in het westen van Myanmar zijn duidelijk gepland door het Myanmarese leger, met de hulp van de...
  [naar artikel]
 5. KAART. Op deze plaatsen in Limburg loopt u het meest kans op een ongeval (01/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sinds donderdag kunt u op een interactieve kaart nagaan hoe het gesteld is met de verkeersveiligheid in uw straat. Noem het gerust een soort Google Maps voor verkeersongevallen. Die brengt alle verkeersongevallen tussen 2014 en de eerste helft van 2016 in kaart. De federale politie wil mensen op die manier alerter maken voor de verkeersrisico’s. Ontdek op de kaart waar de gevaarlijkste punten in uw regio zich bevinden.
  [naar artikel]
 6. KAART. Op deze plaatsen in Antwerpen loopt u het meest kans op een ongeval (01/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds donderdag kunt u op een interactieve kaart nagaan hoe het gesteld is met de verkeersveiligheid in uw straat. Noem het gerust een soort Google Maps voor verkeersongevallen. Die brengt alle verkeersongevallen tussen 2014 en de eerste helft van 2016 in kaart. De federale politie wil mensen op die manier alerter maken voor de verkeersrisico’s. Ontdek op de kaart waar de gevaarlijkste punten in uw regio zich bevinden.
  [naar artikel]
 7. Grensoverschrijdend project België-Frankrijk wil ongebruikte gronden beplanten (14/03/2019 - Metro)
  RIJSEL Een grensoverschrijdend project tussen Wallonië, West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk moet ongebruikte of marginale gronden in kaart brengen om die dan te beplanten. Bedoeling is om daarmee plantaardige biomassa te produceren. Het Interreg-project New-C-Land werd gisteren voorgesteld in Rijsel. Met de groei van de bio-economie stijgt ook de vraag naar plantaardige grondstoffen. Het is dus van belang om die gebieden in kaart te brengen waarop gewassen geplant kunnen worden om te voorzien in die toekomstige behoeften. Uiteindelijk moet dat leiden tot het verlagen van de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen. Bron: Belga   Het bericht Grensoverschrijdend project België-Frankrijk wil ongebruikte gronden beplanten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Neoprof Miles Scotson kroont zich tot Australisch wegkampioen (08/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De 22-jarige Miles Scotson heeft zich zondag in Buninyong gekroond tot Australisch kampioen op de weg. De neoprof van BMC klopte tweevoudig Australisch kampioen Simon Gerrans. Nathan Haas werd derde.
  [naar artikel]
 9. Ketamine wordt het nieuwe cocaïne (19/03/2019 - De Morgen)
  Bijna een op de vijf 18- tot 34-jarigen die geregeld naar elektronische muziekevenementen gaan, gebruikte het af­gelopen jaar ketamine. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een project dat het nachtleven en alcohol- en drug­gebruik in vijf Europese landen in kaart brengt, waarover De Standaard schrijft.
  [naar artikel]
 10. Satelliet Gaia brengt meer dan miljard sterren nauwkeurig in kaart (14/09/2016 - De Redactie)
  Het Europese Ruimtevaartbureau ESA heeft 1.000 dagen na de lancering van de satelliet een eerste kaart vrijgegeven.
  [naar artikel]
 11. [VIDEO] - Slag bij Tabora eeuw geleden markeert koloniaal keerpunt in WO I (17/09/2016 - De Redactie)
  Midden tijdens de Eerste Wereldoorlog versloeg het Belgische koloniale leger het Duitse leger op Afrikaans grondgebied. Het werd een kantelmoment in de koloniale geschiedenis.
  [naar artikel]
 12. Voetbalbond brengt racisme op Vlaamse velden in kaart (13/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voetbal Vlaanderen, een tak van de Belgische voetbalbond, gaat vanaf volgend seizoen het racismeprobleem op de velden nauwkeurig in kaart brengen. Op dit moment is de omvang daarvan allesbehalve duidelijk. Concreet moet de ref bij elk incident of rode kaart inschatten in welke mate racisme aan de grondslag ligt. Dat schrijft Het Belang van Limburg maandag.
  [naar artikel]
 13. Voetbalbond brengt racisme op Vlaamse velden in kaart (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voetbal Vlaanderen, een tak van de Belgische voetbalbond, gaat vanaf volgend seizoen het racismeprobleem op de velden nauwkeurig in kaart brengen....
  [naar artikel]
 14. Australisch koppel stort te pletter bij nemen van selfie in Portugal (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australisch stel is in Portugal omgekomen nadat het van een muur, die uitstak boven het strand van de plaats Ericeira, is gevallen....
  [naar artikel]
 15. Koloniale monumentenstrijd nu ook in Geraardsbergen: 'Den Olifant' zaait verdeeldheid (11/01/2017 - Knack)
  Na Oostende en Gent is ook in Geraardsbergen een koloniale beeldenstorm opgestoken. Steen des aanstoots is een trompetterende olifant die in 1949 werd onthuld als eerbetoon aan locale Congo-pioniers die 'hun leven lieten voor de beschaving'.
  [naar artikel]
 16. Is dit dé oplossing tegen fietsendieven? (15/12/2018 - De Standaard)
  Elke dag worden in ons land liefst 270 fietsen gestolen. Zelden worden die terug­gevonden. De ministers François Bellot (MR) en Alexander De Croo (Open VLD) subsidiëren daarom een project van Fietsberaad Vlaanderen, dat alle bewaakte fietsenstallingen in kaart brengt, en die via technologie beter wil beveiligen, ‘zodat alleen nog diegene die de fiets stalde, met die fiets naar buiten kan’.
  [naar artikel]
 17. India schrapt oud-koloniale strafwet op homoseks (06/09/2018 - De Morgen)
  De hoogste rechtbank in India schrapt het verbod op homoseksuele contacten. Die wet stamde uit het koloniale tijdperk en bestrafte homoseks met een gevangenisstraf tot tien jaar.
  [naar artikel]
 18. Groot mijnwerkersgraf uit koloniale tijd ontdekt in Bolivia (06/04/2019 - De Morgen)
  In de Boliviaanse stad Potosi is een massagraf met minstens 400 lichamen ontdekt. De lichamen zouden die van mijnwerkers uit de koloniale tijd zijn.
  [naar artikel]
 19. Motie goedgekeurd om Koloniale Veteranensquare in Anderlecht te duiden (29/09/2017 - VRT NWS)
  Op de gemeenteraad van Anderlecht is een motie van de fractie Ecolo-Groen om meer duiding te geven bij de Koloniale Veteranensquare donderdagavond aanvaard.  
  [naar artikel]
 20. Neoprof van BMC legt Gerrans in de luren op Australisch kampioenschap (08/01/2017 - Sporza)
  Miles Scotson heeft zich verrassend tot Australisch kampioen op de weg gekroond. De 22-jarige neoprof verschalkte zijn medevluchters met een aanval op 1,5 km van het einde.
  [naar artikel]
 21. Cyberspeurders moeten seksreizen van pedoseksuelen in kaart brengen (14/11/2017 - VRT NWS)
  De kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes wil een cyberteam opstarten dat het reisgedrag van Belgische pedoseksuele sekstoeristen in kaart brengt. Dat schrijft Het Belang van Limburg. "We gaan ze opjagen, zowel online als in de landen waar het misbruik plaatsvindt."
  [naar artikel]
 22. Riemst brengt mergelgroeven 3D in kaart (15/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De mergelgroeven van Riemst worden in kaart gebracht met een 3D-scanner. “Belangrijk voor de inventarisatie van kostbaar erfgoed en voor de veiligheid van de inwoners”, klinkt het.
  [naar artikel]
 23. Vlaamse robot brengt Romeinse catacomben in kaart (06/09/2016 - De Tijd)
  16:09 Met behulp van Vlaamse spitstechnologie kan een speciale robot de catacomben in Rome supersnel en gedetailleerd in kaart brengen.
  [naar artikel]
 24. Hasselt brengt leegstaande winkelpanden digitaal in kaart (07/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Om de leegstand in de stad aan te pakken, heeft het stadsbestuur van Hasselt een digitale kaart ontwikkeld die informatie weergeeft over de beschikbare commerciële panden binnen de Groene Boulevard en beschikbare bedrijfsruimten in Groot-Hasselt.
  [naar artikel]
 25. Na de commotie in Amerika: moeten standbeelden uit het koloniale verleden ook in Antwerpen verdwijnen? (16/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De gebeurtenissen in het Amerikaanse Charlottesville zetten de discussie ook bij ons weer op scherp: mogen standbeelden die herinneren aan ons koloniale verleden ons straatbeeld nog wel (ont)sieren? Volgens Afrika-specialist Filip Reyntjens heeft het geen zin de donkere kanten van onze geschiedenis weg te moffelen.
  [naar artikel]
 26. Ecolo-Groen wil naam Koloniale Veteranensquare in Anderlecht veranderen (22/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ecolo-Groen gaat in de Anderlechtse gemeenteraad op 28 september een motie indienen met de vraag om de naam van de Koloniale Veteranensquare te
  [naar artikel]
 27. Australisch koppel koopt marineschip voor missie naar lekkende scheepswrakken (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australisch koppel dat naar een boot zocht, heeft een voormalig Nieuw-Zeelands oorlogsschip op de kop getikt. Het 44 meter lange gevaarte, de...
  [naar artikel]
 28. Duivelskunstenaar eert zijn meester (11/04/2019 - De Morgen)
  Nu de records verpulverende jubileumexpo Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie is afgelopen, eist Jan Fabre een plaatsje op in het Noordbrabants Museum. Hij brengt een eigenzinnige hommage aan het werk van Bosch en schuwt daarbij de koloniale gruwel niet.
  [naar artikel]
 29. Brand richt vernieling aan in koloniale hart van Jakarta (17/01/2018 - VRT NWS)
  In de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft een brand grote schade aangericht aan het hart van wat de koloniale stad Oud Batavia was. De vlammen verwoestten de 17e-eeuwse pakhuizen van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) waarin het Maritiem Museum van Jakarta was ondergebracht.
  [naar artikel]
 30. Australisch koppel vrijgelaten uit Iraanse cel (05/10/2019 - Metro)
  Een Australisch koppel dat op beschuldiging van spionage in een Iraanse cel zat, is vrijgelaten. Alle aanklachten tegen hen zijn ingetrokken. Dat heeft de Australische minister van Buitenlandse Zaken Marise Payne zaterdag gezegd. De Australische reisbloggers Jolie King en Mark Firkin, die op sociale media verslag uitbrachten van hun wereldreis, werden in juli opgepakt nadat ze met een drone beelden hadden gemaakt van militaire faciliteiten in de provincie Teheran. Ze werden opgesloten in de beruchte gevangenis van Evin. King heeft de Australisch-Britse nationaliteit. Een derde Australische burger zit intussen wel nog altijd achter de tralies in Iran. bron: Belga Het bericht Australisch koppel vrijgelaten uit Iraanse cel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. De brexit wordt een sleutelmoment: wat brengt 2020 voor Jambon I? (02/01/2020 - De Morgen)
  Wat brengt het nieuwe jaar voor Jambon I? Kunnen N-VA, Open Vld en CD&V het centrumrechtse project redden? Hebben ze daar überhaupt nog zin in?
  [naar artikel]
 32. Nederlandse tiener brengt IS in kaart (04/04/2019 - De Morgen)
  Als u een actuele kaart ziet van de gebieden die Islamitische Staat (IS) in handen heeft, is de kans groot dat u het werk ziet van de 19-jarige Amsterdammer Thomas van Linge. CNN, The New York Times en Der Spiegel voeren ze geregeld op. Straf werk van een jongen voor wie het als een experimentje begon.
  [naar artikel]
 33. Australisch gezin koopt per ongeluk 2.300 rollen WC-papier: “In het begin lachte iedereen, nu komen ze smeken om een rol” (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australisch gezin heeft door een foutje een monstervoorraad op de kop getikt van één van de meest gewilde producten van het land: toiletpapier....
  [naar artikel]
 34. Van baron tot pater: het koloniale verleden blijft zichtbaar in het straatbeeld (18/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  We staan er niet altijd even lang bij stil, maar verschillende plekken in onze stad verwijzen nog naar het koloniale verleden van België. Denk maar aan het ‘Entrepot du Congo’ of het standbeeld van Pater De Deken in Wilrijk. Uw krant zorgt voor een overzicht.
  [naar artikel]
 35. Is onze onwetendheid over ons koloniale verleden de schuld van het onderwijs? (09/05/2018 - Knack)
  We weten weinig over ons koloniale verleden. Is dat de schuld van het onderwijs?
  [naar artikel]
 36. Lisa Del Bo brengt hulde aan de Heer met nieuw project (14/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  ‘Lisa Gelooft’, zo heet het nieuwe project van Lisa Del Bo. Met kerkconcerten en een album met religieuze liederen wil ze tonen “hoe gelukkig haar geloof haar maakt”. Ze staat daarmee niet alleen in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 37. Nederland brengt salafisme in kaart (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Groeninventaris brengt meer dan honderdduizend Antwerpse bomen in kaart (18/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen heeft een digitale kaart gepubliceerd met daarop al het openbare groen in de stad. Met de groeninventaris kan iedereen nakijken welke boomsoort waar voorkomt en zelfs wat de stamomtrek van elke boom is. Dat meldt de stad woensdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 39. Vluchtelingen willen Australisch detentiekamp niet verlaten uit angst voor geweld van plaatselijke bevolking (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden vluchtelingen weigeren vandaag om een controversieel Australisch detentiekamp in de Stille Oceaan te verlaten. De elektriciteit naar het...
  [naar artikel]
 40. Onderzoek brengt werkdruk leraren in kaart (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. De Lijn brengt alle tramsporen in kaart (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. FT buitenland. Transfer Hamsik naar Dalian Yifang is rond - Gevluchte voetballer krijgt Australisch paspoort - Man United rouwt om jeugdcoach (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hakeem Al Araibi kan een Australisch paspoort tegemoetzien. De voetballer uit Bahrein ging vandaag in Canberra langs bij premier Scott Morrison, om...
  [naar artikel]
 43. Indringer neergeschoten bij villa Australisch topmodel (15/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Even brak er paniek uit bij de woning van Australisch topmodel Miranda Kerr. Een veiligheidsagent werd in de tuin van het huis in het Californische Malibu aangevallen door een indringer. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. De ex-vrouw van Orlando Bloom was op het moment van de feiten niet thuis.
  [naar artikel]
 44. Indringer neergeschoten bij villa Australisch topmodel (15/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Even brak er paniek uit bij de woning van Australisch topmodel Miranda Kerr. Een veiligheidsagent werd in de tuin van het huis in het Californische Malibu aangevallen door een indringer. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. De ex-vrouw van Orlando Bloom was op het moment van de feiten niet thuis.
  [naar artikel]
 45. Katholieke kerk van België excuseert zich bij metissen uit koloniale periode (25/04/2017 - Knack)
  De Belgische katholieke kerk excuseert zich bij de metiskinderen uit de koloniale periode voor de rol die katholieke ordes en instellingen speelden in de behandeling die deze mensen hebben ondergaan.
  [naar artikel]
 46. VIDEO. Wesley brengt Club Brugge met rode kaart in lastig parket, maar blauw-zwart wint wel dankzij Cools (05/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge had het bijzonder moeilijk op het veld van Moeskroen. Al zeker in de eerste helft na de vroege rode kaart van Wesley. Toch wist...
  [naar artikel]
 47. Schotelantenne met Chinese proporties brengt heelal in kaart (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Google Street View brengt Stripmuseum in kaart (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.