Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 August 2020
02:20 uur

Catalaanse minister-president Torra: "We willen de Catalaanse zaak zoveel mogelijk internationaliseren"

Het Laatste Nieuws

28/07/2018 - 12:32

"Het is geen gemakkelijke reis geweest, geen korte reis, geen reis zoals ik verwacht had, maar ik ben tenminste terug op Catalaanse bodem", zei de...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Puigdemont terug in België: 'Van hieruit zal ik door Europa reizen om de Catalaanse zaak te verdedigen' (28/07/2018 - Knack)
  De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft Duitsland verlaten en bevindt zich inmiddels weer in Brussel. Zowel Puigdemont als de huidige minister-president Quim Torra benadrukten het belang van een Europese strategie. "We willen de Catalaanse zaak zoveel mogelijk internationaliseren"
  [naar artikel]
 2. Bourgeois en zijn Catalaanse collega Torra, beste vrienden in Barcelona: "Hier is uw tweede thuis" (17/07/2018 - De Morgen)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois bezocht vanmiddag als eerste regeringsleider de nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra. "De deuren van dit paleis staan altijd open voor u."
  [naar artikel]
 3. “We willen de Catalaanse zaak zoveel mogelijk internationaliseren” (28/07/2018 - Metro)
  “Het is geen gemakkelijke reis geweest, geen korte reis, geen reis zoals ik verwacht had, maar ik ben tenminste terug op Catalaanse bodem”, zei de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont tijdens een persconferentie bij zijn aankomst in de gebouwen van de Catalaanse vertegenwoordiging bij de Europese Unie in de Wetstraat in Brussel. Puigdemont verbleef sinds eind maart in Duitsland, waar hij opgepakt werd op de terugweg naar België. Zowel Puigdemont als de huidige minister-president Quim Torra benadrukten het belang van een Europese strategie. “Dit is niet mijn laatste stop, dit is niet het einde van mijn reis”, zei Puigdemont. “Van hieruit zal ik mijn reis door Europa verderzetten. Ik zal tot in de verste uithoek van Europa reizen om de rechtvaardige zaak van het Catalaanse volk te verdedigen. Mijn reis gaat door tot alle politieke gevangenen vrijgelaten zijn en het Catalaanse volk haar recht op zelfbeschikking kan uitoefenen zonder te moeten vrezen voor geweld.” De huidige Catalaanse regeringsleider Quim Torra ontving Puigdemont bij zijn terugkeer in Brussel. “Vandaag is een nederlaag voor de Spaanse staat, Spanje heeft de Europese juridische strijd verloren”, zei hij. “Hoeveel nederlagen heeft de Spaanse staat nog nodig om te begrijpen dat dit politieke probleem een politieke oplossing nodig heeft?” Hij pleitte net als Puigdemont voor een Europese oplossing en een strategie van internationalisering. “We doen er alles aan om de Catalaanse zaak zoveel mogelijk te internationaliseren. Het feit alleen al dat Carles Puigdemont in België is, biedt veel mogelijkheden om onze zaak te internationaliseren.” Het Spaanse gerecht wil Puigdemont vervolgen wegens het organiseren van een referendum over de onafhankelijkheid van Catalonië in oktober 2017. Hij werd op 25 maart opgepakt in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein op basis van een internationaal aanhoudingsbevel. De Duitse rechter besliste echter om Puigdemont enkel uit te leveren aan Spanje voor misbruik van overheidsgeld, en niet voor rebellie. Daarop trok het Spaanse gerecht het internationaal aanhoudingsbevel in, waarna de Catalaanse politicus vandaag terugkeerde vanuit Duitsland naar ons land, van waaruit hij zijn politieke activiteiten wil voortzetten. bron: Belga Het bericht “We willen de Catalaanse zaak zoveel mogelijk internationaliseren” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Spaanse kiescommissie beveelt afzetting Catalaanse minister-president Quim Torra (03/01/2020 - VRT NWS)
  De Spaanse kiescommissie heeft de Catalaanse minister-president Quim Torra onbevoegd verklaard als parlementslid en dus ook als minister-president. Torra werd enkele weken geleden door een Catalaanse rechtbank veroordeeld wegens ongehoorzaamheid. De kiescommissie beveelt de afzetting van Torra als regeringsleider, maar het is het Catalaanse parlement dat de afzetting zal moeten uitvoeren.
  [naar artikel]
 5. Puigdemont opnieuw in Brussel: "Zal in verste uithoek van EU de Catalaanse zaak verdedigen" (28/07/2018 - De Morgen)
  "Het is geen gemakkelijke reis geweest, geen korte reis, geen reis zoals ik verwacht had, maar ik ben tenminste terug op Catalaanse bodem." Dat zei gewezen Catalaanse minister-president Carles Puigdemont, die sinds eind maart in Duitslad verbleef waar hij werd opgepakt, bij aankomst in Brussel. Zowel Puigdemont als de huidige minister-president Quim Torra benadrukten het belang van een Europese strategie.
  [naar artikel]
 6. Wie is Quim Torra, de opvolger van Carles Puigdemont en wat nu met Puigdemont? (11/05/2018 - VRT NWS)
  "Een heel activistische man, een jurist én in Spanje vooral bekend vanwege zijn anti-Spaanse tweets." Zo omschrijft onze correspondent Sven Tuytens Quim Torra. Torra werd gisteravond door de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont naar voren geschoven als kandidaat om de nieuwe Catalaanse regering te leiden. En wat nu met Puigdemont? "Dit is zeker het einde van zijn politieke carrière."
  [naar artikel]
 7. Gevangen en gevluchte ministers in nieuwe Catalaanse regering: Madrid spreekt over "provocatie" (19/05/2018 - De Morgen)
  De nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft vandaag zijn regering samengesteld. De regeringsploeg van Torra bestaat onder meer uit twee gewezen ministers die nog achter de tralies zitten en twee ministers die naar België zijn gevlucht na de Catalaanse poging tot afscheiding van Spanje. 
  [naar artikel]
 8. Bourgeois bezoekt als eerste regeringsleider zijn Catalaanse ambtsgenoot Torra (17/07/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft als eerste buitenlandse regeringsleider een bezoek gebracht aan de nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra. Hij overlegde met Torra over de samenwerking tussen beide regio's. Hij toonde zich verheugd over de beginnende dialoog tussen Barcelona en Madrid, maar hij sprak in Barcelona ook zijn bezorgdheid uit over het lot van de Catalaanse gevangenen.
  [naar artikel]
 9. Vlaams minister-president Jambon en Catalaanse regeringsleider: "EU moet nieuwe onafhankelijke staten integreren" (30/11/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en de Catalaanse regeringsleider Quim Torra roepen de Europese Unie op om een mechanisme te ontwikkelen "dat de integratie binnen de Unie van nieuwe, onafhankelijke staten die op democratische wijze ontstaan zijn, mogelijk maakt".
  [naar artikel]
 10. Catalaanse parlement buigt zich over kandidatuur nieuwe minister-president Quim Torra (12/05/2018 - VRT NWS)
  In Barcelona debatteert het Catalaanse parlement al urenlang over de kandidatuur van Quim Torra, de man die door Carles Puigdemont naar voor is geschoven om hem op te volgen. Wellicht zal Torra nog tot maandag moeten wachten om zich de nieuwe minister-president van Catalonië te noemen. 
  [naar artikel]
 11. Gevangen en gevluchte ministers in nieuwe Catalaanse regering (19/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft vandaag zijn regering samengesteld. De regeringsploeg van Torra bestaat onder meer uit...
  [naar artikel]
 12. Catalaanse president stelt Poetin, Trump en Xi Jinping voor als bemiddelaars in crisis (04/10/2018 - De Morgen)
  De Catalaanse minister-president Quim Torra heeft veertig wereldleiders voorgesteld als mogelijke bemiddelaars in de Catalaanse onafhankelijkheidskwestie. Daaronder zitten opvallende namen als de Amerikaanse president Donald Trump, de Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping. 
  [naar artikel]
 13. Catalaanse president stelt Poetin, Trump en Xi Jinping voor als bemiddelaars (04/10/2018 - Metro)
  De Catalaanse minister-president Quim Torra heeft veertig wereldleiders voorgesteld als mogelijke bemiddelaars in de Catalaanse kwestie, onder wie de Amerikaanse president Donald Trump, de Russische Vladimir Poetin en de Chinese Xi Jinping. Hij heeft daarover een brief gestuurd naar de Spaanse regeringsleider Pedro Sanchez. “Ik schrijf u om formeel aan uw regering te vragen om zo snel mogelijk te bemiddelen met ons”, schrijft Quim Torra. De Catalaanse minister-president wil naar eigen zeggen dat de dialoog zo transparant mogelijk verloopt en stelt daarom een lijst voor van liefst 40 internationale leiders. Hij stelt aan Sanchez voor om daaruit één of meerdere bemiddelaars aan te duiden. Onder de voorgestelde wereldleiders bevinden zich dus ook Trump, Poetin en Jinping. Quim Torra stuurde ook een kopie van de brief naar alle veertig wereldleiders. De brief dateert van 26 september en de Spaanse media maken er donderdag melding van. De woordvoerder van de Catalaanse regering bevestigde de authenticiteit ervan. Quim Torra zette deze week Madrid nog voor het blok: de voorstanders van onafhankelijkheid trekken hun steun terug in het Spaanse parlement als Sanchez niet voor november groen licht geeft om een referendum te houden over zelfbeschikking. bron: Belga   Het bericht Catalaanse president stelt Poetin, Trump en Xi Jinping voor als bemiddelaars verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Catalaanse president stelt Poetin, Trump en Xi Jinping voor als bemiddelaars (04/10/2018 - Metro)
  De Catalaanse minister-president Quim Torra heeft veertig wereldleiders voorgesteld als mogelijke bemiddelaars in de Catalaanse kwestie, onder wie de Amerikaanse president Donald Trump, de Russische Vladimir Poetin en de Chinese Xi Jinping. Hij heeft daarover een brief gestuurd naar de Spaanse regeringsleider Pedro Sanchez. “Ik schrijf u om formeel aan uw regering te vragen om zo snel mogelijk te bemiddelen met ons”, schrijft Quim Torra. De Catalaanse minister-president wil naar eigen zeggen dat de dialoog zo transparant mogelijk verloopt en stelt daarom een lijst voor van liefst 40 internationale leiders. Hij stelt aan Sanchez voor om daaruit één of meerdere bemiddelaars aan te duiden. Onder de voorgestelde wereldleiders bevinden zich dus ook Trump, Poetin en Jinping. Quim Torra stuurde ook een kopie van de brief naar alle veertig wereldleiders. De brief dateert van 26 september en de Spaanse media maken er donderdag melding van. De woordvoerder van de Catalaanse regering bevestigde de authenticiteit ervan. Quim Torra zette deze week Madrid nog voor het blok: de voorstanders van onafhankelijkheid trekken hun steun terug in het Spaanse parlement als Sanchez niet voor november groen licht geeft om een referendum te houden over zelfbeschikking. Bron: Belga   Het bericht Catalaanse president stelt Poetin, Trump en Xi Jinping voor als bemiddelaars verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Catalaanse vertegenwoordiger bij EU: "Rajoy moet beseffen dat dit een laatste kans is" (11/10/2017 - VRT NWS)
  "Dit is een laatste poging om een dialoog te openen met de Spaanse regering." Dat zegt Amadeu Altafaj, de vertegenwoordiger van het Catalaanse parlement bij de EU, over de toespraak van minister-president Carles Puigdemont. "De Catalanen willen dit oplossen op een democratische manier."
  [naar artikel]
 16. Catalaanse minister-president: “Catalonië blijft streven naar afscheiding van Spanje” (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Catalaanse minister-president Quim Torra heeft vandaag nieuwe pogingen van zijn regio aangekondigd om zich af te splitsen van Spanje. Bedoeling...
  [naar artikel]
 17. Catalaanse regeringsleider roept op tot onmiddellijk einde geweld in Barcelona (17/10/2019 - VRT NWS)
  De onafhankelijkheidsgezinde Catalaanse minister-president Quim Torra veroordeelt het gewelddadige protest in Barcelona van de voorbije dagen. En hij roept op om het onmiddellijk te beëindigen. Torra gaat daarmee in op de vraag van de Spaanse premier Pedro Sanchez om de rellen en vernielingen te veroordelen.
  [naar artikel]
 18. Gevangen en gevluchte ministers in Catalaanse regering (19/05/2018 - De Tijd)
  17:16 De nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft zaterdag zijn regering samengesteld.
  [naar artikel]
 19. Spaanse premier hoopt tijdens eerste ontmoeting op betere verstandhouding met Catalaanse minister-president (09/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse socialistische premier Pedro Sanchez en de nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra hebben elkaar vandaag voor het eerst...
  [naar artikel]
 20. Francken: "Catalaanse minister-president Puigdemont mag politiek asiel aanvragen" (28/10/2017 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is bereid om politiek asiel en bescherming te bieden aan de Catalaanse minister-president Puigdemont. Volgens verschillende Spaanse media riskeert de Catalaanse leider een gevangenisstraf omdat hij ijvert voor een eigen Catalaanse republiek. In Spanje zijn er geruchten dat Puigdemont wil uitwijken naar België.
  [naar artikel]
 21. Catalaanse premier Quim Torra afgezet door Spaanse kiescommissie (03/01/2020 - De Morgen)
  De Spaanse kiescommissie heeft de Catalaanse premier Quim Torra afgezet. Dat melden de kranten El Pais en El Mundo. Torra is veroordeeld omdat hij vorig jaar weigerde een spandoek met steun voor de separatistische en veroordeelde politici aan het regeringsgebouw in Barcelona weg te halen. De kiescommissie heeft nu besloten Torra te schrappen als parlementslid en daardoor ook meteen als hoofd van de Catalaanse regering.
  [naar artikel]
 22. Puigdemont en Torra trekken democratische waarden van Europees Parlement in twijfel (18/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Catalaanse minister-president Quim Torra en voormalig minister-president Carles Puigdemont hebben vanavond in het Brusselse Steinberger Hotel...
  [naar artikel]
 23. Catalaanse minister-president: "Recht op onafhankelijkheid verdiend" (02/10/2017 - De Morgen)
  Carles Puigdemont zegt dat Catalonië  "het recht heeft verdiend op een onafhankelijke staat". Dat verklaarde de Catalaanse minister-president na de bekendmaking van de resultaten van het referendum.
  [naar artikel]
 24. Premier van Catalonië op bezoek bij Puigdemont in Waterloo (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De leider van de Catalaanse regering Quim Torra reisde vandaag naar Waterloo om er de voormalige, afgezette Catalaanse minister-president Carles...
  [naar artikel]
 25. Wie is Quim Torra, de man die Puigdemont naar voren schoof als zijn opvolger? (11/05/2018 - De Morgen)
  Gisteren deed Carles Puigdemont definitief afstand van zijn titel als minister-president van Catalonië. Hij duidde meteen ook een kandidaat-opvolger aan om de Catalaanse regering te leiden: Quim Torra. Maar wie is de Catalaanse jurist eigenlijk?
  [naar artikel]
 26. Catalaanse minister-president: "Recht op onafhankelijkheid verdiend" (02/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Carles Puigdemont zegt dat Catalonië  "het recht heeft verdiend op een onafhankelijke staat". Dat verklaarde de Catalaanse minister-president na de...
  [naar artikel]
 27. Dit hangt Puigdemont boven het hoofd als hij onafhankelijkheid uitroept (10/10/2017 - VRT NWS)
  Wat als... de Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont vandaag eenzijdig de onafhankelijkheid van Catalonië uitroept? Puigdemont mag dan niet alleen een politieke reactie van Madrid verwachten (het inmiddels befaamde artikel 155), maar mogelijk ook een juridische. "De Catalaanse minister-president staat op het punt een gerechtelijke weg in te slaan, zonder terugkeer", schrijft de Catalaanse krant La Vanguardia.
  [naar artikel]
 28. Catalaanse minister-president: "Recht op onafhankelijkheid" (02/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Carles Puigdemont zegt dat Catalonië « het recht heeft verdiend op een onafhankelijke staat ». Dat verklaarde de Catalaanse minister-president na...
  [naar artikel]
 29. Puigdemont en Torra halen uit naar Europees Parlement: “Democratie Europa staat op het spel” (18/02/2019 - De Morgen)
  De Catalaanse minister-president Quim Torra en voormalig minister-president Carles Puigdemont hebben maandagavond in het Brusselse Steinberger Hotel hard uitgehaald naar het Europees parlement en haar voorzitter Antonio Tajani, nadat die een conferentie van beide politici had geweigerd. De democratie van Europa staat op het spel, vinden de Catalaanse leiders.
  [naar artikel]
 30. Gevangen en gevluchte ministers in nieuwe Catalaanse regering (19/05/2018 - Knack)
  De nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft zaterdag zijn regering samengesteld.
  [naar artikel]
 31. Wie is Quim Torra, de man die de nieuwe Catalaanse minister-president moet worden? (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na een maandenlange impasse, krijgt Catalonië na dit weekend hoogstwaarschijnlijk dan toch eindelijk een nieuwe minister-president. Met Quim Torra...
  [naar artikel]
 32. Nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra legt eed af (17/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe separatistische minister-president van Catalonië, Quim Torra, heeft vandaag formeel de regeringszaken van de regio overgenomen. Geen...
  [naar artikel]
 33. Parlement verkiest Quim Torra tot nieuwe Catalaanse minister-president (14/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na een lange politieke strijd heeft Catalonië een nieuwe regeringsleider. Quim Torra was eerder door de afgezette minister-president Carles...
  [naar artikel]
 34. Puigdemont opent tentoonstelling over Catalaanse strijd in Vlaams Parlement: "Opnieuw een grote merci voor Vlaanderen" (10/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft vandaag in het Vlaams Parlement een fototentoonstelling over de Catalaanse...
  [naar artikel]
 35. Extreemlinkse separatisten maken weg vrij voor Catalaanse minister-president Quim Torra (13/05/2018 - VRT NWS)
  De vier parlementsleden van de extreemlinkse separatistische CUP gaan zich morgen onthouden tijdens de tweede stemronde over het lot van Quim Torra. Daarmee maken ze de facto de weg vrij voor de benoeming van de 55-jarige Torra tot minister-president.
  [naar artikel]
 36. Puigdemont richt parallelle Catalaanse regering op in België (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Catalaanse regering van de separatist Quim Torra heeft vandaag in Barcelona de "Raad van de Republiek" voorgesteld, een soort parallelle...
  [naar artikel]
 37. Catalaanse minister-president vormt regering zonder gevangenen of ballingen (29/05/2018 - Knack)
  De nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft een regering gevomrd waarin geen separatistische gevangenen, ballingen of door justitie gezochten zetelen. Dat hebben zijn diensten dinsdagavond meegedeeld, en wat de politieke situatie in de regio kan deblokkeren.''
  [naar artikel]
 38. Bourgeois heeft topontmoetingen over Catalonië en brexit (17/02/2019 - Metro)
  Het belooft morgen een drukke dag te worden voor Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Hij ontmoet in de namiddag eerst de Catalaanse minister-president Quim Torra en later Jeremy Hunt, de Britse minister voor Buitenlandse Zaken. Het gesprek met de Catalaanse minister-president om 13.00 uur komt op een moment van hoogspanning over de Catalaanse zaak. Vorige week is in Madrid immers het proces tegen twaalf Catalaanse onafhankelijkheidsleiders van start gegaan. De vorige regeringsleider van de opstandige regio, Carles Puigdemont, verblijft in België. Een ander prangend dossier is dat van de brexit. Bourgeois ontvangt om 16.30 uur de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt in Brussel. Eind vorige maand riep Bourgeois de Britse politici nog op om af te zien van hun plan om de Europese Unie te verlaten. De minister-president vreest voor de impact op Vlaanderen, een belangrijke handelspartner van de Britten. bron: Belga Het bericht Bourgeois heeft topontmoetingen over Catalonië en brexit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Puigdemont stelt Quim Torra voor als hoofd nieuwe Catalaanse regering (10/05/2018 - VRT NWS)
  De voormalige Catalaanse leider Carles Puigdemont heeft parlementslid Quim Torra voorgesteld als kandidaat om de nieuwe Catalaanse regering te leiden. De tijd dringt voor een oplossing: er moet voor 22 mei een nieuwe Catalaanse regering geïnstalleerd worden om nieuwe verkiezingen te vermijden. 
  [naar artikel]
 40. Catalaanse minister-president vormt regering zonder bannelingen en gevangenen (30/05/2018 - VRT NWS)
  De Catalaanse minister-president Quim Torra is er dinsdag in geslaagd een nieuwe regering te vormen zonder bannelingen en gevangenen. Op die manier omzeilt hij het veto van Madrid bij zijn vorig voorstel ongeveer een week geleden. 
  [naar artikel]
 41. Dooi tussen Madrid en Catalonië na topontmoeting Torra en Sánchez (10/07/2018 - De Morgen)
  Gisteren vond in Madrid een ontmoeting plaats tussen premier Sánchez en de Catalaanse regiopremier Joaquim Torra. Ze behandelden elkaar zo hoffelijk mogelijk: met geschenken, een wandeling door de paleistuin en niet te veel nadruk op het meningsverschil over de Catalaanse zelfbeschikking.
  [naar artikel]
 42. Catalaanse parlement verkiest Quim Torra tot nieuwe minister-president van de regio (14/05/2018 - VRT NWS)
  Na maanden van politiek touwtrekken heeft de autonome regio Catalonië opnieuw een regeringsleider. Quim Torra was eerder door de afgezette minister-president Carles Puigdemont naar voor geschoven als opvolger.
  [naar artikel]
 43. "Puigdemont zal de Catalaanse bevolking vandaag of morgen toespreken op televisie" (02/11/2017 - VRT NWS)
  De Belgische advocaat van de afgezette minister-president van Catalonië Carles Puigdemont heeft aangekondigd dat Piegdemont vandaag of morgen de Catalaanse bevolking zal toespreken op televisie. "Het gerecht in Madrid heeft drogredenen gebruikt voor de aanhouding van verschillende Catalaanse leiders", zegt Paul Beckaert in "Terzake".
  [naar artikel]
 44. Catalaanse leider vraagt Trump te bemiddelen in conflict met Spanje (04/10/2018 - De Tijd)
  18:30 Een jaar na het omstreden onafhankelijkheidsreferendum voert de Catalaanse premier Quim Torra de forcing om de Catalaanse kwestie weer op de internationale agenda te krijgen.
  [naar artikel]
 45. Catalaanse leider stelt premier Spanje ultimatum (02/10/2018 - De Tijd)
  18:21 Quim Torra eist tegen november een 'voorstel over de uitoefening van het Catalaanse zelfbeschikkingsrecht'. Anders dreigen de Catalaanse nationalisten de Spaanse regering ten val te brengen.
  [naar artikel]
 46. Voormalig Catalaans minister-president Puigdemont weer in België: “Het was geen makkelijke reis” (28/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Het is geen gemakkelijke reis geweest, geen korte reis, geen reis zoals ik verwacht had, maar ik ben tenminste terug op Catalaanse bodem”, zei de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont tijdens een persconferentie bij zijn aankomst in de gebouwen van de Catalaanse vertegenwoordiging bij de Europese Unie in de Wetstraat in Brussel. Puigdemont verbleef sinds eind maart in Duitsland, waar hij opgepakt was op de terugweg naar België. Zowel Puigdemont als de huidige minister-president Quim Torra benadrukten het belang van een Europese strategie.
  [naar artikel]
 47. Madrid roept Puigdemont op "niets onomkeerbaars te ondernemen" (10/10/2017 - VRT NWS)
  De woordvoerder van de Spaanse regering heeft de Catalaanse minister-president Carles Puigdemont opgeroepen "niets onomkeerbaars te ondernemen". Puigdemont spreekt vanavond omstreeks 18 uur het Catalaanse parlement toe. Mogelijk roept hij eenzijdig de onafhankelijkheid uit van zijn regio.
  [naar artikel]
 48. Nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra legt eed af (17/05/2018 - De Morgen)
  De nieuwe separatistische minister-president van Catalonië, Quim Torra, heeft vandaag formeel de regeringszaken van de regio overgenomen. Geen enkele vertegenwoordiger van de centrale regering in Madrid woonde de eedaflegging van de 55-jarige politicus in Barcelona bij. Dat meldden de Spaanse televisiezenders.
  [naar artikel]
 49. Madrid blokkeert eedaflegging nieuwe Catalaanse regering (23/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra heeft de eedaflegging van zijn kabinet vandaag voor onbepaalde tijd uitgesteld. Reden voor die...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.