De gemiddelde visprijs is deze eeuw nog nooit zo hoog geweest. Tong, schol, rog en – zeker – garnalen lieten allemaal topprijzen noteren op de veilingen, zo blijkt uit cijfers van het visserijwezen. Omdat de vissers hun tactiek aangepast hebben. “We hebben leren inspelen op de markt. Eindelijk.” [naar artikel]
Vissers kregen nog nooit zo'n goeie prijs voor hun vangst. Tong, schol, rog en zeker garnalen halen recordbedragen op de veiling. [naar artikel]
De prijs van garnalen heeft een recordhoogte bereikt. Het lage aanbod is de belangrijkste oorzaak van de prijsstijging zegt het Departement Landbouw en Visserij. [naar artikel]
Jarenlang hebben we te veel betaald voor onze garnalen. De belangrijkste handelaars in Noordzeegarnalen maakten prijs- en marktafspraken, maar betalen nu een hoge boete. [naar artikel]
De prijs van garnalen bereikt recordhoogtes. Ze kosten tegenwoordig honderd euro per kilo. Dat is bijna de helft meer dan twee jaar geleden. Garnalen zijn zo duur omdat de garnaalvissers er almaar minder boven halen. [naar artikel]
Garnalen zijn schaars en daarom ook ongekend duur, maar hoe duur verkopen onze supermarkten de grijze lekkernij? Wat blijkt: de goedkoopste garnaal ligt al in de rekken vanaf 39,95 euro per kilo. [naar artikel]
De kleuterleidster Katty Vanmassenhove heeft in Frankrijk het wereldkampioenschap garnalen pellen gewonnen. Met 120 deelnemers kregen ze tien minuten om zo veel mogelijk garnalen te pellen. Het gewicht van de gepelde garnalen bepaalde de uitslag. [naar artikel]
De prijs van garnalen bereikt recordhoogtes. Ze kosten tegenwoordig honderd euro per kilo. Dat is bijna de helft meer dan twee jaar geleden. Garnalen zijn zo duur omdat de garnaalvissers er almaar minder boven halen. [naar artikel]
Grijze garnalen zijn heel duur. De vangsten vallen immers tegen. Er bestaan meerdere hypothesen over hoe dat komt. [naar artikel]
Het is net niet de populairste vis op ons bord, maar op nummer twee in de jaarlijkse vis-statistieken wordt de schol voorbijgestoken door een tienarmige lekkernij, de zeekat, een van de bekendste inktvissoorten. Die komt hier – net als de pijlinktvis – meer voor dan vroeger, zo luidt het in de Vlaamse vissershavens van Zeebrugge en Oostende, waar ook de aanvoer van garnalen vorig jaar alle records brak. [naar artikel]
Hoe komen we dan aan die 6000 ton garnalen die wij Belgen elk jaar eten? Elk jaar halen we zo’n 35 000 ton garnalen uit de zee. Die worden gepeld in Marokko. De mensen daar verdienen 150 à 170 euro per maand om garnalen te pellen. Daarna - ettelijke kilometers later- komen de garnalen terug naar België. Hoe blijven die garnalen dan vers? [naar artikel]
De prijs voor grijze noordzeegarnalen is al weken aan het stijgen. Record na record wordt gebroken en intussen zijn garnalen dubbel zo duur geworden als in gewone tijden. Voor een kilo gepelde, gesorteerde garnalen betaal je in de winkel nu 80 tot 100 euro per kilo. "Het is logisch dat mensen aan deze prijzen afhaken", zegt Steven Timmermans van visgroothandel Alfa Fish. [naar artikel]
Liefhebbers van grijze garnalen zullen het graag horen: op de veiling is de prijs voor grijze garnalen fors gezakt. Enkele maanden geleden kostte een kilo ongepelde garnalen nog makkelijk 8 of 9 euro. Vanochtend in Nieuwpoort werd er voor een kilo niet eens 4 euro betaald. De reden: er zijn er enorm veel momenteel. [naar artikel]
Grijze garnalen staan erom bekend de lekkerste te zijn. Voor wie snel een tomaat-garnaal of garnaalcocktail wil maken, zijn de gepelde garnalen uit de supermarkt natuurlijk de snelste en makkelijkste oplossing. Verse, ongepelde garnalen vragen meer werk en bovendien je kan ze hoogstens twee dagen bewaren. Hoe komt het dan dat garnalen uit de supermarkt langer goed blijven? Voedingsmicrobioloog Geertrui Vlaemynck legt het uit. [naar artikel]
Studies lijken erop te wijzen dat artificiële intelligentie ziektes kan herkennen door een foto van je tong te analyseren. Dat zou het werk van dokters veel gemakkelijker kunnen maken. Welke aandoeningen kan je tong dan verraden? En krijgen we binnenkort een snelle gezondheidscheck door onze tong uit te steken? [naar artikel]
Studies lijken erop te wijzen dat artificiële intelligentie ziektes kan herkennen door een foto van je tong te analyseren. Dat zou het werk van dokters veel gemakkelijker kunnen maken. Welke aandoeningen kan je tong dan verraden? En krijgen we binnenkort een snelle gezondheidscheck door onze tong uit te steken? [naar artikel]
De helft van de Nederlandse vloot die vist op platvis zoals tong en schol, mag tot 21 juli 2021 blijven vangen met de pulstechniek, waarbij... [naar artikel]
In veel bakrecepten is boter een vast ingrediënt. Maar wélke boter je bij voorkeur gebruikt, staat er niet altijd bij vermeld. Kies je zomaar eender welke soort uit het assortiment? En kan je boter eventueel uit een recept weglaten en een even lekker resultaat uit de oven halen? Meester-bakker Dirk Braeckman legt uit. [naar artikel]
De helft van de Nederlandse vloot die vist op platvis zoals tong en schol, mag tot 21 juli 2021 blijven vangen met de pulstechniek, waarbij... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.