Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Hoe Belgisch is Belgische chocolade nog?

02/08/2018 - 13:40
"Drie kwart van de Belgische chocoladeproducenten zijn nog altijd puur Belgisch, maar de grote kleppers hebben buitenlandse eigenaars. "Het aandeelhouderschap is in buitenlandse handen. En dan? De chocolade is en blijft Belgisch.""

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoe Belgisch is onze chocolade nog? Het antwoord laat weinig aan de verbeelding over (30/05/2018 - Het Nieuwsblad)

De koninklijke familie van Qatar neemt het chocoladebedrijf Galler over. Hoe “Belgisch” is Belgische chocolade nog, als zowat alle topspelers in buitenlandse handen zijn? “We zijn wereldberoemd en geliefd om die chocolade, en daarom zwaait elke dag wel één of andere Chinees of Arabier met dollars om je op te kopen”, zegt chocolatier Dominique Persoone. [naar artikel]


2. [VIDEO] - "Belgische chocolade" niet altijd Belgisch en niet altijd chocolade (09/02/2017 - De Redactie)

De komende dagen vindt in Brussel het chocoladesalon plaats. Maar een bezoekje aan de vele chocoladewinkels in de buurt van de Brusselse Grote Markt leert dat een bescherming van het label "Belgische chocolade"dringend nodig is. [naar artikel]


3. Het geheim van superieure chocolade: rotten met biergist (13/04/2019 - De Morgen)

Belgische brouwers inspireren wetenschappers om chocolade nog onweerstaanbaarder te maken. Het lijkt wel de dronken fantasie van een belgofiele gourmand. Maar het is een reële doorbraak. 'Belgische chocolade nu nog spectaculairder dankzij een speciaal rottingsproces.' [naar artikel]


4. De roze chocolade die een Belgisch bedrijf bedacht, is wereldwijd een enorm succes (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

De grootste voedselproducent van de wereld gaat meer doen met roze chocolade. De nieuwe soort genaamd ‘Ruby’, gevonden door de Belgische producent... [naar artikel]


5. In deze Belgische winkel gaat elke dag - u leest het goed - 2,35 ton chocolade over de toonbank (26/10/2017 - Het Nieuwsblad)

Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]


6. Jouw vraag over Brussel: Zijn pralines uitgevonden in Brussel? (23/12/2023 - VRT NWS)

België en chocolade, dat is een mariage parfait. Ons land telt 13 chocoladefabrikanten en -winkels per 100.000 inwoners en is na Duitsland de grootste exporteur van chocolade. Chocolade mag dan Belgisch zijn, de praline is wel degelijk een Brusselse uitvinding. [naar artikel]


7. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]


8. Primeur van vierde chocoladesoort in België: ’Ruby’-chocolade gelanceerd (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: ‘Ruby’. De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen. Ruby is een product van de Belgisch-Zwitserse chocoladefabrikant Callebaut. [naar artikel]


9. Belgisch familiebedrijf Puratos krijgt 1 miljard euro om duurzame chocolade te produceren (25/08/2021 - Express)

Lees dit artikel: Belgisch familiebedrijf Puratos krijgt 1 miljard euro om duurzame chocolade te produceren Het Belgische familiebedrijf Puratos, dat ingrediënten produceert voor bakkers, patissiers en chocolatiers, heeft een financiering van 1 miljard euro afgesloten met een groep privé-investeerders. De eerste schijf van de investeringen gaan naar het programma ‘Cacao-Trace’, dat zou helpen om de inkomsten van de cacaoboeren te verhogen. “Via dat Cacao-Trace-programma helpt het bedrijf cacaoboeren hun inkomsten […] Lees dit artikel: Belgisch familiebedrijf Puratos krijgt 1 miljard euro om duurzame chocolade te produceren [naar artikel]


10. Callebaut bouwt fabriek in India: goed voor 30.000 ton chocolade per jaar (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

In geen enkel ander werelddeel stijgt de vraag naar chocolade zo snel als in Azië. De Zwitsers-Belgische wereldleider in chocolade Barry Callebaut... [naar artikel]


11. Na de witte, bruine en zwarte chocolade: hier is de roze (en hij is een beetje Belgisch) (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Liefhebbers lezen het goed: er bestaat sinds kort een vierde type chocolade met een roze kleur. Ze werd bedacht door ‘s werelds grootste chocoladefabrikant Barry Callebaut, het overkoepelende bedrijf van uit het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry met hoofdzetel in het Zwitserse Zürich. [naar artikel]


12. Zwitsers vinden nieuw type chocolade uit in Belgisch labo (05/09/2017 - De Tijd)

18:57 De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft een natuurlijk roze chocolade bedacht. Die voegt zich bij pure, witte en melkchocolade. [naar artikel]


13. De Belgische chocolade is wereldberoemd, en schopt het zelfs tot het Witte Huis (05/02/2023 - Express)

Belgische chocolade en pralines zijn internationaal bijzonder gegeerd. Ook in het Witte Huis blijkbaar: Chocolatier Goossens is al sinds jaar en dag huisleverancier van Belgische pralines aan de Amerikaanse presidentswoning. Een relatie die startte met de Amerikaanse ambassadeur in België, zo verklaarde zaakvoerder Eric Goossens aan Business AM. Erik Goossens besprak zijn chocolade en exclusieve […] [naar artikel]


14. Voor miljoenen euro’s drugs ontdekt in vrachtwagen met Belgische chocolade (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Grenswachters van de Engelse politie hebben aan de Kanaaltunnel voor 6,6 miljoen euro drugs ontdekt in een vrachtwagen die was geladen met Belgische chocolade. Tussen de palletten met chocolade waren pakketten verstopt met 63 kilo heroïne en 32 kilo cocaïne. [naar artikel]


15. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


16. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


17. Chocolade en mode komen samen op de catwalk in Brussel (15/02/2020 - De Standaard)

Vandaag ging het Chocoladesalon in Tour & Taxis in Brussel open voor publiek. Tijdens het weekend kun je er terecht voor proeverijen, maar ook voor een indrukwekkende modeshow. De modellen zullen er elke dag een tiental jurken, gemaakt uit chocolade, showen op de catwalk. ‘Het is een mix van haute couture en Belgische chocolade’, zei Sixtine Anne de Moline, een van de ontwerpers. [naar artikel]


18. Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw? (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]


19. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]


20. Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade (13/08/2020 - Express)

Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]


21. Plastic aangetroffen in hazelnootchocolade, HEMA roept alles terug (07/12/2018 - De Tijd)

16:58 Opnieuw is er plastic aangetroffen in chocolade van Baronie, het Belgische moederbedrijf van IJsboerke en Jacques-chocolade. [naar artikel]


22. Sjakie’s Chocolade Museum opent de deuren (19/04/2018 - Metro)

Ben jij ook gek op het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek? Of ben je misschien gewoon fan van chocolade? Dan is het nieuwe Sjakie’s Chocolade Museum iets voor jou.  In het Nederlandse Middelburg opent dit weekend het Sjakie’s Chocolade Museum. Je komt er werkelijk alles tegen dat met het zoete goedje te maken heeft. […] Het bericht Sjakie’s Chocolade Museum opent de deuren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


23. Nutella zoekt zestig mensen om chocolade te testen (01/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Hou je van chocolade en zie je een werkweek van vier uur wel zitten? Dan heeft Ferrero dé droombaan voor jou. Het moederbedrijf van Nutella is immers op zoek naar testers van de chocolade. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!