De Europese groentenverwerkers luiden de alarmbel over de aanhoudende droogte. "De ergste situatie van de voorbije veertig jaar" voor de... [naar artikel]
De zon brandt en dus draaien de zonnepanelen op volle toeren. Maar helaas gooit de hitte van de laatste dagen roet in het eten. Als het te warm is, raken de panelen oververhit en werken ze minder goed. “Op een dag als vandaag kan het rendement met de helft dalen”, klinkt het bij Lommelse installateur Soloya. [naar artikel]
De groente- en fruitteelt lijdt onder de extreme hitte en droogte. Daardoor dreigen supermarkten onvoldoende aanbod te hebben. Groenten en fruit moeten er immers aan strenge productafspraken en afmetingen voldoen. “Versoepel de normen eenmalig”, vragen de boeren. “Een kleine aardappel is even lekker als een grote.” [naar artikel]
12:24 De Europese groente- en fruitverwerkende bedrijven slaan een noodkreet. Door de hitte en de droogte krijgt de groenteteelt forse klappen. [naar artikel]
18:14 In februari hebben de Belgische tuinbouwers de helft minder tomaten geleverd dan vorig jaar. Er zijn ook minder komkommers. De reden: de fors gestegen energieprijzen. De prijzen van de groenten stegen... [naar artikel]
Een blikje bonen opentrekken omdat je geen verse groenten meer in huis hebt? De portie suiker krijg je er gratis bij. Aan 46% van de groenten uit [naar artikel]
01:00 De Belgische boeren zaaien 20 procent minder groenten, omdat ze vinden dat ze er te weinig geld voor krijgen. De wanhoop nabij vernietigen enkelen zelfs hun oogstklare groenten. 'Sommige groenten moe... [naar artikel]
De maand mei wordt dit jaar minder plasticvrij dan ze had kunnen zijn zonder de coronacrisis. U kiest in de supermarkt namelijk meer voor groenten en fruit die voorverpakt zijn (meestal in plastic), en minder voor groenten en fruit die u zelf uit de bak kiest en in uw herbruikbare zakje stopt. En dat heeft alles te maken met vrees voor besmetting met het coronavirus. Alleen, hoe terecht is die? We klopten aan in de supermarkt en bij de wetenschap. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Zowat de helft van alle groenten en fruit in Europa gaat verloren in de voedselketen. Want u haalt uw neus op voor appels met een bruin vlekje, en supermarkten blijven overstockeren. [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de jaarcijfers bekend gemaakt voor de consumptie van fruit en groenten. Daaruit blijkt dat we iets meer fruit hebben gegegeten, maar een kilo minder groenten. [naar artikel]
HasseltDe groente- en fruitteelt lijdt onder de extreme hitte en droogte. Daardoor dreigen supermarkten onvoldoende aanbod te hebben. Groenten en fruit moeten er immers aan strenge productafspraken en afmetingen voldoen. “Versoepel de normen”, vragen de boeren. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
Topchef Seppe Nobels lanceert "anti-verspillingspralines", dat zijn pralines gevuld met zogenoemde scheve groenten. Die groenten zijn niet mooi genoeg om verkocht te worden. De pralines moeten zo een signaal geven tegen voedselverspilling. "We willen ervoor zorgen dat mensen nadenken over de verspilling van groenten. Ook de minder mooie, kromme groenten zijn lekker en voedzaam", vertelt Nobels bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Door de hitte krijgen meer en meer mensen autopech of een klapband. In de eerste helft van deze maand kreeg de pechverhelpingsdienst van VAB bijna... [naar artikel]
01:00 De Vlaamse boeren zaaien een vijfde minder groenten dan vorig jaar. Ze schakelen over op graan, waaraan ze meer verdienen. Zo zetten ze de groenteverwerkers aan de tarieven te verhogen. Tekorten verwa... [naar artikel]
BRUSSEL Ondanks de vele gezondheidscampagnes kochten we voor het eerst in tien jaar minder groenten en fruit. “Mensen denken dat ze voldoende groenten en fruit eten. De realiteit is echter anders.” Voedingsexperts pleiten voor doortastende maatregelen. [naar artikel]
We kopen meer groenten en fruit, en minder vlees. Dat blijkt ook uit cijfers van Buurtsuper.be. Het omzetaandeel van aardappelen, groenten en fruit binnen de versproducten steeg de voorbije jaren 7 procent. Aardappelen, groenten en fruit maken 12,4 procent uit van de totale omzet van een gemiddelde buurtsuper. Dat omzetaandeel steeg de voorbije 5 jaar […] Het bericht Verkoop groenten en fruit in de lift verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Door de coronapandemie waren er globaal genomen 49 procent minder buitenlandse directe investeringen in de eerste helft van dit jaar,... The post Wereldwijd helft minder buitenlandse investeringen door Covid-19 appeared first on Business AM. [naar artikel]
De Belg heeft in 2018 2 procent minder groenten en 5 procent minder fruit gekocht dan het jaar voordien. Dat blijkt uit het jaarrapport van... [naar artikel]
Er zijn dit jaar 59 procent minder monarchvlinders aangekomen op hun overwinteringsplaats in Mexico. Dat meldt de Mexicaanse Commissie voor Beschermd Natuurgebied. Elk jaar maakt die trekvlinder de tocht van Noord-Amerika naar het zuiden. Maar droogte en pesticidegebruik maken het hem moeilijk. [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
Niet enkel mensen puffen in deze hitte, ook onze huisdieren zien af door de warmte. Anders dan hun baasjes, kunnen zij veel minder goed tegen de... [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.