Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
21:19 uur

Koning betuigt steun met bezoek aan politie Spa

De Standaard

26/08/2018 - 16:39

Koning Filip en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zijn zondag rond 15.15 uur aangekomen aan het politiecommissariaat van Spa. Het bezoek komt er nadat in de nacht van zaterdag op zondag een lokale politieagent is doodgeschoten tijdens een interventie.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Spaanse koning betuigt Catalaanse rechters zijn steun (09/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse koning Felipe VI heeft bij een bezoek aan Catalonië zijn steun aan rechters betuigd. In aanwezigheid van de onderzoeksrechter die ruim...
  [naar artikel]
 2. Spaanse koning Felipe betuigt steun aan Catalaanse rechters (09/04/2018 - VRT NWS)
  De Spaanse koning Felipe heeft zijn steun uitgesproken aan de rechters van Catalonië. "U kunt altijd rekenen op het vertrouwen en de steun van de Kroon", zei hij tijdens een plechtigheid waarop ook Pablo Llarena aanwezig was, de onderzoeksrechter die 13 separatistische leiders aanklaagde voor rebellie.
  [naar artikel]
 3. Spaanse koning betuigt Catalaanse rechters zijn steun (09/04/2018 - Metro)
  De Spaanse koning Felipe VI heeft vandaag bij een bezoek aan Catalonië zijn steun aan rechters betuigd. In aanwezigheid van de onderzoeksrechter die ruim een dozijn Catalaanse separatistische leiders van rebellie heeft beschuldigd, zei de vorst dat rechters “een essentiële factor in het eerbiedigen van de wet” zijn. “Ik ben mij bewust – en dat zijn we allemaal – van de moeilijkheid en de grote verantwoordelijkheid die uw functie inhoudt”, zei het Spaanse staatshoofd tijdens een diploma-uitreiking bij een nieuwe promotie van rechters. De rechter is “de ultieme garantie van de rechten en een essentiële factor in het naleven van de wet”, aldus Felipe VI. “U kan altijd rekenen op het vertrouwen en de steun van de Kroon”, voegde de koning eraan toe. Voorzitter Carlos Lesmes van het hooggerechtshof alludeerde op de Catalaanse crisis door de nieuwe rechters voor te houden: “Uw collega’s zijn bezig krachtdadig een antwoord te geven op de uitdagingen die zich stellen in uitermate troebele en ingewikkelde tijden.” Aanwezig op de ceremonie was ook onderzoeksrechter Pablo Llarena van het hooggerechtshof. Die ligt in de regio onder vuur nadat hij dertien Catalaanse separatistische leiders had aangeklaagd voor rebellie. De Duitse justitie volgde de magistraat ook niet, door de mogelijkheid van een uitlevering van de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont op basis van “rebellie” uit te sluiten. In de omgeving van het auditorium betoogden enkele honderden separatistische militanten. Bron: Belga   Het bericht Spaanse koning betuigt Catalaanse rechters zijn steun verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Agent doodgeschoten in Spa – Minister Jambon betuigt medeleven (26/08/2018 - Metro)
  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) betuigt zijn medeleven met de nabestaanden van de politieman die zaterdagnacht is doodgeschoten in Spa, in de provincie Luik. “Dramatisch voorval in Spa. Mijn diepste medeleven met de nabestaanden van de overleden politieman en alle steun aan zijn collega’s van de lokale politie”, aldus de minister op Twitter. In Spa is in de nacht van zaterdag op zondag een agent neergeschoten tijdens een verkeerscontrole. De politie zoekt massaal naar de dader(s). bron: Belga Het bericht Agent doodgeschoten in Spa – Minister Jambon betuigt medeleven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Trump: “De koning van Saoedi-Arabië houdt het nog geen week vol zonder de steun van Amerika” (03/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Trump beweerde tijdens zijn bezoek aan Mississippi dat hij zijn ‘goede vriend’ koning Salman, koning van Saoedi-Arabië...
  [naar artikel]
 6. Ku Klux Klan betuigt openlijk steun aan Trump (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vlak voor de verkiezingen krijgt Donald Trump steun uit een omstreden hoek. De racistische Ku Klux Klun heeft in hun officiële krant, The
  [naar artikel]
 7. Koning brengt bezoek aan Molenbeek (30/05/2017 - De Standaard)
  Koning Filip heeft in Sint-Jans-Molenbeek een bezoek gebracht aan de burgerinitiatieven MolenGeek en de Wijkacademie. Op die manier wilde de koning duidelijk maken dat Molenbeek, ondanks de vele kritiek, nog altijd leeft dankzij zijn eigen burgers.
  [naar artikel]
 8. Koning en premier ter plaatse (29/05/2018 - De Standaard)
  De koning, premier Michel en de ministers Jambon en Geens van Binnenlandse Zaken en Justitie gaan naar Luik om ter plaatse poolshoogte te nemen van de situatie. De politieke wereld betuigt zijn medeleven.
  [naar artikel]
 9. Volg live vanaf 13.40 uur: bezoek van koning Filip aan Luik (29/05/2018 - VRT NWS)
  Bij een schietpartij in Luik zijn vanmorgen vier mensen doodgeschoten. De koning en de regeringsleiders brengen een bezoek aan de plaats van het drama. U kan hun bezoek hier live volgen vanaf omstreeks 13.40 uur.
  [naar artikel]
 10. Hele wereld betuigt steun aan Berlijn (20/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Mensen van over de hele wereld uiten hun medeleven met de inwoners van Berlijn en de slachtoffers van de aanslag op een kerstmarkt maandagavond. Onder meer via de hashtags #PrayForBerlin en #IchBinBerliner betuigen ze massaal hun steun.
  [naar artikel]
 11. Hele wereld betuigt steun aan Berlijn (20/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Mensen van over de hele wereld uiten hun medeleven met de inwoners van Berlijn en de slachtoffers van de aanslag op een kerstmarkt maandagavond. Onder meer via de hashtags #PrayForBerlin en #IchBinBerliner betuigen ze massaal hun steun.
  [naar artikel]
 12. Koning Filip op bezoek bij Molenbeekse burgerinitiatieven (30/05/2017 - De Redactie)
  Koning Filip heeft in Sint-Jans-Molenbeek een bezoek gebracht aan de burgerinitiatieven MolenGeek en de Wijkacademie. Op die manier wilde de koning duidelijk maken dat Molenbeek, ondanks de vele kritiek, nog altijd leeft dankzij zijn eigen burgers.
  [naar artikel]
 13. Koning brengt bezoek aan Molenbeek (30/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft in Sint-Jans-Molenbeek een bezoek gebracht aan de burgerinitiatieven MolenGeek en de Wijkacademie. Op die manier wilde de
  [naar artikel]
 14. Koninklijk bezoek voor gewonde agentes in Charleroi (09/08/2016 - De Redactie)
  Koning Filip is op bezoek in Charleroi, na de aanslag op twee vrouwelijke politie-inspecteurs. Hij ging er z'n medeleven betuigen met het zwaar aangeslagen korps.
  [naar artikel]
 15. Koning Filip brengt geheim bezoek aan F-16's die strijden tegen IS (15/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft een bezoek gebracht aan de F-16's die terreurgroep IS bestrijden in Syrië en Irak, enkele weken na Russische beschuldigingen
  [naar artikel]
 16. Koning Filip brengt bezoek aan Molenbeek (30/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft vandaag in Sint-Jans-Molenbeek een bezoek gebracht aan de burgerinitiatieven MolenGeek en de Wijkacademie. Op die manier wilde
  [naar artikel]
 17. Koning Filip en koningin Mathilde brengen verrassingsbezoek aan Tomorrowland (21/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Hoog bezoek op de eerste festivaldag van Tomorrowland: niemand minder dan koning Filip bracht er een bezoek aan de Mediavillage en de artiestenruimte. En dat op de nationale feestdag van ons land.
  [naar artikel]
 18. Belgisch koningshuis betuigt medeleven aan koning Carl Gustaf (09/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgische koningshuis heeft zondag zijn medeleven aan de Zweedse koning Carl Gustaf overgemaakt, na de aanslag die in Stockholm aan vier mensen het leven had gekost. Dat heeft het paleis via Twitter meegedeeld.
  [naar artikel]
 19. Koning en minister van Binnenlandse Zaken bezoeken politiecommissariaat Spa (26/08/2018 - Metro)
  Koning Filip en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zijn vandaag rond 15.15 uur aangekomen aan het politiecommissariaat van Spa. Het bezoek komt er nadat in de nacht van zaterdag op zondag een lokale politieagent is doodgeschoten tijdens een interventie. De 38-jarige hoofdinspecteur kreeg een kogel in het hoofd. Een Nederlandse verdachte is opgepakt. De koning en de minister werden ontvangen door Joseph Houssa, de burgemeester van Spa, en provinciegouverneur Hervé Jamar. “Het is heel belangrijk om dergelijke steun te ontvangen in zo’n moeilijke momenten. De politie vormt een grote familie”, zei Houssa. Hij liet zich niet uit over het onderzoek naar de schietpartij. De federale agenten die instaan voor de veiligheid tijdens de Formule 1-race in Francorchamps, brachten hun overleden collega hulde met een minuut stilte. bron: Belga Het bericht Koning en minister van Binnenlandse Zaken bezoeken politiecommissariaat Spa verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. VIDEO. Koningspaar dienen avondeten op voor daklozen (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben woensdagavond in alle discretie een bezoek gebracht aan de nachtopvang voor daklozen van vzw Hoeksteen in Nieuwland in Brussel. Het bezoek aan het winterplan was een initiatief van de koning zelf.
  [naar artikel]
 21. Machtsstrijd aan de top bij Credit Suisse escaleert (05/02/2020 - De Tijd)
  13:13 Twee belangrijke aandeelhouders van de Zwitserse bankreus willen dat de voorzitter de CEO publiek zijn steun betuigt of anders zelf opstapt.
  [naar artikel]
 22. Koning Filip op onverwacht bezoek VUB (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft vanmiddag onverwacht een bezoek gebracht aan de VUB, de Vrije Universiteit Brussel. Filip had zelf gevraagd om studenten te
  [naar artikel]
 23. Saffraanberg maakt zich klaar voor bezoek van Koning Filip (16/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag brengt koning Filip een bezoek aan Saffraanberg in Sint-Truiden. Het wordt een hoogdag voor de grootste militaire school van het land. 900 jongeren van over het hele land volgen hier een opleiding. Als technieker, onderofficier of een vooropleiding om officier te worden. Wij laten u nu al zien wat de koning er woensdag te zien krijgt.
  [naar artikel]
 24. Hele wereld betuigt steun aan slachtoffers Barcelona (17/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/HWn6EXxwgWKl30ts6KrE5kBUhLI/diocontent/110166537/_crop/37/0/1771/1000/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 25. Koning Filip en koningin Mathilde op bezoek bij koningin Paola (18/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vrijdag brachten koning Albert en prinses Astrid al een bezoek aan koningin Paola.
  [naar artikel]
 26. Koning Filip scoort doelpunt op het ijs (16/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het koningspaar heeft vrijdag de laatste werkdag van het staatsbezoek aan Canada aangevat. Bij een bezoek aan een school begaven de koning en koningin zich nadien op de outdoor ijspiste. De koning legde bij een korte ijshockeydemonstratie de puck tweemaal in het mandje.
  [naar artikel]
 27. Koning Filip geeft toespraak voor Amerikaanse kadetten (25/04/2018 - VRT NWS)
  Op de laatste dag van het driedaagse bezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan de VS, bracht het koninklijke paar een bezoek aan de militaire academie van West Point in de staat New York. Daar worden studenten opgeleid tot officier in het Amerikaanse leger. In zijn toespraak voor honderden kadetten riep onze koning de militairen op om onze gezamenlijke waarden te blijven verdedigen.
  [naar artikel]
 28. Internationale kunstwereld betuigt steun aan geschorste MSK-directeur Catherine de Zegher (10/10/2018 - De Morgen)
  In een open brief betuigen 63 namen uit de Belgische en internationale kunstwereld hun steun aan Catherine de Zegher, de geschorste museumdirectrice van het MSK .
  [naar artikel]
 29. Koning Filip bezocht F-16's die strijden tegen IS (15/11/2016 - Knack)
  (Belga) Koning Filip heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de F-16's die terreurgroep IS bestrijden in Syrië en Irak, enkele weken na Russische beschuldigingen over burgerdoden door Belgische bombardementen. Het bezoek bleef om veiligheidsredenen strikt geheim tot het staatshoofd weer voet op Belgische bodem zette.
  [naar artikel]
 30. Burgemeester Vints betuigt steun in moskee in Beringen: "Dialoog is cruciaal" (16/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Deze namiddag ging de Beringse burgemeester Thomas Vints samen met moslimschepenen Hilal Yalcin (Cd&v) uit Beringen en Yasin Gül (Cd&v) uit Heusden-Zolder langs bij de Fathi moskee in Beringen om zijn steun te betuigen. Dit naar aanleiding van de aanslagen die werden gepleegd in moskeeën in Nieuw-Zeeland.
  [naar artikel]
 31. VIDEO. Koning Filip en minister Jambon bezoek Spa na dodelijke schietpartij (26/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) brengen omstreeks 15.30 een bezoek aan Spa. Daar liet in de nacht van zaterdag op zondag een agent het leven bij een schietpartij.
  [naar artikel]
 32. Koning Filip en koningin Mathilde brengen bezoek aan Tomorrowland (21/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben vrijdag een bezoek gebracht aan dancefestival Tomorrowland in Boom. Enkele uren ervoor waren ze nog te gast op het Te Deum naar aanleiding van de nationale feestdag.
  [naar artikel]
 33. Koning Filip heeft nieuw speeltje van 110.000 euro (11/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft zich een elektrische auto aangeschaft. Een hybride Mercedes, uitgerust met de gebruikelijke bepantsering. Dat bleek bij een bezoek van de koning aan het Brusselse brandweerkorps.
  [naar artikel]
 34. Anderlecht betuigt steun aan Josip Weber: "Sterkte Joske" (13/04/2017 - Sporza)
  Anderlecht heeft op zijn site zijn steun betuigd aan oud-spits Josip Weber. De 52-jarige Weber heeft prostaatkanker en weet niet hoe lang hij nog te leven heeft.
  [naar artikel]
 35. Koning brengt bezoek aan Audi in Vorst (12/02/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft vandaag een bezoek gebracht aan de fabriek van Audi in Vorst. Hij had vooral aandacht voor het opleidingscentrum waar leerlingen terechtkunnen voor duaal leren, de combinatie van leren op school en opleiding op de werkvloer.
  [naar artikel]
 36. Koning Filip bezoekt in het geheim F-16’s die strijden tegen IS (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de F-16’s die terreurgroep IS bestrijden in Syrië en Irak, enkele weken na de Russische beschuldigingen over burgerdoden door Belgische bombardementen. Het bezoek bleef om veiligheidsredenen strikt geheim tot het staatshoofd weer voet op Belgische bodem zette.
  [naar artikel]
 37. Koning Filip bezoekt in het geheim F-16’s die strijden tegen IS (15/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de F-16’s die terreurgroep IS bestrijden in Syrië en Irak, enkele weken na de Russische beschuldigingen over burgerdoden door Belgische bombardementen. Het bezoek bleef om veiligheidsredenen strikt geheim tot het staatshoofd weer voet op Belgische bodem zette.
  [naar artikel]
 38. Ook de koning leest verhaaltjes voor: “Vandaag ben ik niet koning Filip” (21/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip heeft in het kader van de Voorleesweek een ontspannen bezoek gebracht aan de 300 leerlingen van basisschool De Boomhut in Kampenhout. Hij las zelf voor en de kinderen toonden hem hun lievelingsboeken.
  [naar artikel]
 39. [VIDEO] - Oprichtster Payoke: "Voor het bezoek van koning Boudewijn waren wij niemand" (10/03/2017 - De Redactie)
  Dertig jaar geleden richtte Patsy Sörensen Payoke op. Dat is een opvangcentrum voor slachtoffers van mensenhandel. Maar in het begin werd het niet serieus genomen. Dat veranderde pas in 1992 na een bezoek van koning Boudewijn.
  [naar artikel]
 40. Vorstenpaar op bezoek in onze provincie (26/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op dinsdag 26 februari brachten koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan de provincie Antwerpen. Het Vorstenpaar zal die dag drie steden uit de Netevallei en de Zuiderkempen vereren met een bezoek.
  [naar artikel]
 41. Balustrade begeeft het in Frankrijk: tientallen fans storten naar beneden, Hazard betuigt steun (01/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Meerdere supporters van Rijsel zijn zaterdagavond gewond geraakt toen een balustrade op het veld van Amiens het begaf.
  [naar artikel]
 42. Koning Filip en Koningin Mathilde komen naar 40e editie Memorial Van Damme (29/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en Koningin Mathilde maken vrijdag 9 september hun opwachting op de 40e editie van de Memorial. Dat maakte de organisatie maandag bekend. Het is Koning Filips eerste bezoek aan de meeting als koning, nadat hij wel al vijf keer als kroonprins aanwezig was.
  [naar artikel]
 43. Koning Filip en koningin Mathilde brengen bezoek aan Tomorrowland (21/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben vrijdag een bezoek gebracht aan dancefestival Tomorrowland in Boom.
  [naar artikel]
 44. 7.000 luxewagens en een harem aan seksslavinnen: steenrijke sultan op bezoek bij koning Filip (18/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hoog bezoek vandaag in Brussel: Hassanal Bolkiah, de sultan van Brunei, neemt er deel aan een top tussen leiders uit Europa en Azië. Ook koning Filip zal hem ontmoeten. De man behoort tot de rijksten ter wereld en laat het niet na met zijn geld te pronken. Een blik in zijn leven dat bol staat van luxe en controverse.
  [naar artikel]
 45. Bayern-fans protesteren tegen dure tickets, vol Anfield betuigt steun met daverend applaus (20/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallend moment gisteravond in het begin van de tweede helft van het duel tussen Liverpool en Bayern. Supporters van de Duitse topclub ontrolden...
  [naar artikel]
 46. Koning Filip bezoekt Vlaams Parlement (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft deze ochtend een bezoek gebracht aan het Vlaams parlement. De koning woonde er een werkvergadering bij en ondertekende het
  [naar artikel]
 47. Koning Filip bezoekt Vlaams Parlement (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft deze ochtend een bezoek gebracht aan het Vlaams parlement. De koning woonde er een werkvergadering bij en ondertekende het
  [naar artikel]
 48. Koning Filip schiet raak tijdens bezoek aan Saffraanberg (18/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft woensdagvoormiddag een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) in Sint-Truiden. In een schietsimulator toonde de koning zijn kunnen: zijn vijf schoten troffen allemaal doel.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.