Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 December 2020
22:33 uur

PVDA-borden in Hasselt beklad: "De Congo is van ons, linkse ratten"

Het Belang van Limburg

29/08/2018 - 18:45

'De Congo is van ons, linkse ratten'. Met die slogan is een PVDA-verkiezingsbord beklad in Hasselt. Op een tweede bord staat een hakenkruis. Lijsttrekker Kim de Witte vindt dat deze uitspraak niet door de beugel kan. In het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat dat ze een debat willen aangaan over het koloniale verleden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. PVDA-borden in Hasselt beklad met hakenkruis en opschrift "De Congo is van ons linkse rat" (29/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee verkiezingsborden van de extreemlinkse PVDA zijn in Hasselt beklad, zo meldt TV Limburg. Op een bord met daarop de foto van de plaatselijke...
  [naar artikel]
 2. Verkiezingsborden beklad in Hasselt: "De Congo is van ons, linkse ratten" (29/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  'De Congo is van ons, linkse ratten'. Met die slogan is een PVDA-verkiezingsbord beklad in Hasselt. Op een tweede bord staat een hakenkruis. Lijsttrekker Kim de Witte vindt dat deze uitspraak niet door de beugel kan. In het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat dat ze een debat willen aangaan over het koloniale verleden. Dat kan vermoedelijk de aanleiding zijn voor de vandalenstreken.
  [naar artikel]
 3. PVDA scherp voor "opbod" van linkse partijen richting N-VA: "Ik hoor de N-VA lachen tot hier" (08/08/2019 - VRT NWS)
  Tom De Meester, Vlaams Parlementslid voor de uiterst linkse PVDA, is kritisch voor de andere linkse partijen die willen besturen met de N-VA. "Ik kijk met stijgende verbazing naar het opbod van SP.A en Groen om absoluut deel uit te maken van de regering met Bart De Wever", klinkt het. De Meester noemt het "pijnlijk hoe de progressieve partijen zich laten uiteenspelen" : "Ik hoor de N-VA lachen tot hier."
  [naar artikel]
 4. PVDA zet zich af tegen "blauwgroene motor" en met De Wever besturende sp.a (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de nieuwjaarsreceptie van PVDA in het Antwerpse Zuiderpershuis heeft de uiterst linkse partij vanavond de campagneslogan "Fenomenaal Sociaal"...
  [naar artikel]
 5. Kan SP.A ooit nationaal besturen met PVDA? Crombez: "Gaat niet gebeuren" (16/11/2018 - VRT NWS)
  SP.A zal nooit op nationaal niveau besturen met de uiterst linkse partij PVDA. Dat laat SP.A-voorzitter John Crombez uitschijnen in "De afspraak op vrijdag". Toch vormde SP.A vorige week een gemeentebestuur met PVDA in Zelzate. 
  [naar artikel]
 6. Vandalen krabbelen "DOOD" op borden van CD&V in Lanaken (12/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onbekenden hebben verkiezingsborden van CD&V in Lanaken beklad met opschriften zoals "DOOD". Dat lieten lijsttrekker Bert Paulissen en Vera Jans,...
  [naar artikel]
 7. 1 op 5 winkelpanden in Hasselt staat leeg (02/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  "Het nieuwe stadsbestuur van Hasselt zet het laissez-faire-beleid van het vorige bestuur op vlak van leegstand gewoon verder." Dat zegt Kim Dewitte van PVDA. Uit de audit die er kwam na het vertrek van Hilde Claes blijkt dat er in Hasselt geen leegstandsbeleid gevoerd wordt. "Het leegstandsregister wordt niet bijgehouden en de leegstandstaks wordt fout toegepast.", klinkt het nog bij de PVDA. Onzin volgens Burgemeester Steven Vandeput, die benadrukt dat het huidige bestuur hard aan het werk is om de leegstand in Hasselt te laten dalen.
  [naar artikel]
 8. Tientallen borden beklad, één bord in brand gestoken (09/10/2018 - De Standaard)
  Tientallen borden van de Lijst 1785, maar ook borden van N-VA, CD&V en Pro Merchtem zijn beklad. Eén bord werd zelfs in brand gestoken. Lijsttrekker Maggie De Block (Lijst 1785) roept op tot kalmte en een propere campagne.
  [naar artikel]
 9. Tientallen borden beklad, één bord in brand gestoken (09/10/2018 - De Standaard)
  Tientallen borden van de Lijst 1785, maar ook borden van N-VA, CD&V en Pro Merchtem zijn beklad. Eén bord werd zelfs in brand gestoken. Lijsttrekker Maggie De Block (Lijst 1785) roept op tot kalmte en een propere campagne.
  [naar artikel]
 10. PVDA belooft "vuurwerk" in Vlaams Parlement (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het uiterst linkse PVDA wil de komende vijf jaar "vuurwerk" brengen in het Vlaams Parlement. De partij wil daarbij ook "binnen het parlement de...
  [naar artikel]
 11. PVDA verlaat coalitiegesprekken Molenbeek (25/10/2018 - VRT NWS)
  "We hebben de beslissing om de onderhandelingen te staken officieel en persoonlijk overgemaakt tijdens de discussie met Catherine Moureaux", klinkt het in een persbericht van PVDA Molenbeek. Gisteren kondigde Ecolo al aan niet meer mee te werken aan een linkse coalitie in Molenbeek, nu trekt ook PVDA er de stekker uit. 
  [naar artikel]
 12. PVDA wil in centrumsteden doorbreken: "We rekenen op olievlekscenario" (17/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De linkse partij PVDA wil bij de lokale verkiezingen in 2018 in alle centrumsteden van het land met een "olievlekscenario" doorbreken, met een
  [naar artikel]
 13. KBC haalt uit naar PVDA: "Hun studie geeft volledig verkeerde voorstelling van feiten" (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De radicaal-linkse partij PVDA heeft becijferd dat vijftig grootbedrijven in België vorig jaar slechts 2,7 procent vennootschapsbelasting hebben
  [naar artikel]
 14. PVDA: "We kennen wel de kleur van de burgemeestersjerp, maar niet wat regering tegen armoede gaat doen" (01/10/2019 - VRT NWS)
  De armoedecijfers blijven donkerraad, en dat is zorgwekkend." Jos D'Haese, fractieleider van de radicaal-linkse PVDA in het Vlaams parlement, is niet te spreken over het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 15. PVDA/PTB geeft startschot verkiezingscampagne "Fenomenaal Sociaal" (24/02/2019 - VRT NWS)
  In Brussel heeft de uiterst linkse PTB/PVDA het startschot gegeven van haar campagne “Fenomenaal sociaal” voor de federale, regionale en Europese verkiezingen van 26 mei. "Een programma met 840 concrete en positieve voorstellen, met de groeiende kloof tussen arm en rijk, koopkracht, klimaat en eerlijke belastingen als grote thema's", aldus nationaal voorzitter Peter Mertens. "Dit is het jaar van 26 mei, en op 26 mei zullen wij het parlement wakker schudden."
  [naar artikel]
 16. Werkt de roltrap in het station van Hasselt binnenkort weer? (17/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De roltrap in het station van Hasselt is nu al twee maanden kapot. Zeer vervelend voor alle reizigers, maar zeker voor zie die slecht te been zijn of veel bagage bij zich hebben. PVDA Hasselt voerde daarom vandaag actie en hielp de treinreizigers de trappen op en af. "Dit is geen maximale dienstverlening", klinkt het bij PVDA.
  [naar artikel]
 17. PVDA-voorzitter Peter Mertens roept partij uit tot "tweede winnaar van de verkiezingen" (26/05/2019 - VRT NWS)
  In zijn speech in Antwerpen heeft voorzitter van PVDA Peter Mertens de uiterst linkse partij uitgeroepen tot "tweede winnaar van de verkiezingen". PVDA wipt in verschillende provincies over de kiesdrempel, en ook voorzitter Peter Mertens raakte voor het eerst verkozen. 
  [naar artikel]
 18. 1 mei baadt in coronasfeer, PVDA hamert op veilige werkomstandigheden (01/05/2020 - VRT NWS)
  Vandaag beïnvloedt de coronapandemie ook de wereldwijde Dag van de Arbeid, traditioneel op 1 mei. De meeste "festiviteiten" vinden digitaal plaats. De uiterst linkse partij PVDA pleit opnieuw voor een belasting op multimiljonairs, en vraagt om de veiligheidsmaatregelen op de werkvloer strenger na te leven. Later op de dag volgen ook nog toespraken van onder andere de voorzitter van de PVDA Peter Mertens en SP.A-voorzitter Conner Rousseau.
  [naar artikel]
 19. Meer dan 5.000 deelnemers aan protestmars PVDA in Brussel (01/03/2020 - VRT NWS)
  "De Grote Colère", de mars voor een andere politiek die de radicaal linkse partij PVDA organiseerde in Brussel, heeft volgens de organisatoren 10.000 mensen op de been gebracht. De politie houdt het op 5.500 deelnemers.
  [naar artikel]
 20. PVDA wil wel regeren, maar ziet niet met wie: "Al 30 jaar linkse partijen die rechts regeren" (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De PVDA wil wel in een regering stappen, maar ziet niet goed met wie ze een regering kan vormen. Dat zei PVDA-woordvoerder en kamerlid Raoul...
  [naar artikel]
 21. PS noemt minderheidsregering gesteund door PTB in Wallonië een "ernstig denkspoor" (11/06/2019 - VRT NWS)
  In Namen praten de Franstalige socialisten van PS voor de tweede maal met de PTB/PVDA over de mogelijke vorming van een nieuwe Waalse regering. PS-kopstuk Paul Magnette noemt een minderheidsregering met Ecolo, die wordt gesteund door de uiterst linkse PTB/PVDA "een ernstig denkspoor". 
  [naar artikel]
 22. Is dit het einde van het "socialisme" in Europa? - Wim Vermeersch (16/03/2017 - De Redactie)
  De kiezer in Nederland snijdt diep in het vel van de sociaaldemocratie. De PvdA gaat er volgens de exitpolls met liefst 29 zetels op achteruit. Wim Vermeersch van het linkse blad Sampol zoekt uit of deze uitslag een voorbode is voor zusterpartijen van de PVDA in Europa.
  [naar artikel]
 23. Borden en wagen van Lommelse lijsttrekker N-VA beklad met hakenkruisen (27/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen nacht zijn een veertigtal verkiezingsborden van de lijsttrekker van N-VA Lommel Karel Wieërs beklad.
  [naar artikel]
 24. PVDA-voorzitter Peter Mertens experimenteert met "Keukenrevolutie" op YouTube (09/05/2018 - VRT NWS)
  PVDA-voorzitter Peter Mertens is sinds gisteren actief op YouTube. Elke dinsdagavond gaat hij vloggen vanuit zijn keuken. Met "De keukenrevolutie" gaat hij naar eigen zeggen op zoek naar frisse, linkse ideeën.
  [naar artikel]
 25. Club Brugge-stadion vannacht beklad met graffiti, vermoedelijk door Anderlechtfans (28/04/2019 - VRT NWS)
  Het Jan Breydelstadion van Club Brugge is vannacht beklad met paarse graffiti, met slogans als "Leko = dief", "Ultra's RSCA" of "We do what we want". Vermoedelijk gebeurde dat door de harde kern van Anderlechtsupporters. De politie onderzoekt de zaak en intussen zijn de reinigingsacties al volop aan de gang.
  [naar artikel]
 26. PvdA lijdt historische nederlaag: "Dit is een bittere avond" (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Dit is een bittere avond voor de PvdA. De uitslag is ongelofelijk teleurstellend", dat heeft PvdA-leider Lodewijk Asscher gisterenavond
  [naar artikel]
 27. Lommel laat 41 borden met racistische boodschap verwijderen (31/03/2019 - VRT NWS)
  De Limburgse gemeente Lommel heeft 41 borden verwijderd die waren geplaatst door actievoerders van de extreemrechtse organisatie Voorpost. Op de borden stond de racistische boodschap "opgepast voor overstekende illegalen". 
  [naar artikel]
 28. "Nog te veel borden van 70 km/u" (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De wildgroei aan verkeersborden van 70 kilometer per uur langs de wegen staat er nog altijd. Nochtans moesten tegen maart alle overbodige borden
  [naar artikel]
 29. Ronse vraagt aan haar inwoners om ratten te melden en zet in op preventie: "Laat geen eten in je tuin liggen" (14/07/2020 - VRT NWS)
  Ronse zit met een rattenplaag. De stad en de rattenbestrijdingsdienst RATO vzw roepen op om de aanwezigheid van ratten te melden. RATO bestrijdt de ratten maar geeft ook tips om een bezoek van de beestjes te vermijden.
  [naar artikel]
 30. N-VA-schepen laat microfoon per ongeluk open staan: “Linkse, vuile ratten” (22/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de digitale gemeenteraad deed zich dinsdagavond een opmerkelijk voorval voor. Schepen Tom Verbeke (N-VA) liet per ongeluk zijn micro openstaan na een tussenkomst van Balder Clarys (Groen) waarna de volgers ‘Linkse, vuile ratten’ konden horen.
  [naar artikel]
 31. Rutten: "Ik bevestig formeel: ik zal nooit besturen met PVDA" (18/01/2017 - De Redactie)
  In "Terzake" staan kemphanen Gwendolyn Rutten (Open VLD) en Peter Mertens (PVDA) lijnrecht tegenover elkaar. Hij noemt haar zijn "ideale sparringpartner", zij vindt extreemrechts even gevaarlijk als extreemlinks: "Extreemrechts leidt tot rassenhaat, extreemlinks tot klassenhaat".
  [naar artikel]
 32. Is er plaats voor een "linkse" N-VA naast de "rechtse" N-VA? (05/05/2018 - VRT NWS)
  De twee dissidente parlementsleden van de N-VA, Hendrik Vuye en Veerle Wouters, kondigen aan een nieuwe Vlaams-nationalistische partij op te richten. Die zou in tegenstelling tot de N-VA, zo zeggen ze, sociale en pacifistische accenten leggen. Heeft een "linkse" N-VA  overlevingskansen in het Vlaamse politieke landschap? Professor Bart Maddens onderzoekt die kansen.
  [naar artikel]
 33. Premier wijst "populistische" methoden PVDA terecht: "Geen fatsoenlijke manier om aan politiek te doen" (21/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel is niet te spreken over de manier waarop de extreemlinkse partij PVDA zijn uitspraken "verdraait" en nadien verspreidt via
  [naar artikel]
 34. "Linkse ratten, rol uw matten": VB-jongeren vieren verkiezingsuitslag (26/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Londerzeel vieren Vlaams Belang-jongeren de verkiezingsuitslag met een slogan, partijvlaggetjes en bier.
  [naar artikel]
 35. Ook beeld van Leopold II beklad aan Afrikamuseum in Tervuren (05/06/2020 - De Standaard)
  Ook in de tuin van het Afrikamuseum in Tervuren is een standbeeld van Leopold II beklad. Dat meldt VRT. Eerder werden ook al beelden van de vroegere koning beklad in Halle, Oostende, Gent, Hasselt en Ekeren.
  [naar artikel]
 36. Moskee beklad met hakenkruis en oproep om op N-VA te stemmen: "Walgelijke boodschap" (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Al Fath moskee in de Leuvense Penitentienenstraat werd afgelopen nacht door vandalen beklad. Ze spoten de boodschap 'Stem N-VA alle bruine...
  [naar artikel]
 37. PVDA strikt drie bekende namen in Antwerpen (11/06/2018 - VRT NWS)
  De Antwerpse PVDA heeft 48 kandidaten bekendgemaakt die op haar lijst zullen staan bij de gemeenteraadsverkiezingen. De meest opvallende namen zijn Ben Rottiers (Pol uit "FC De Kampioenen"), Mitta Van der Maat (Maria uit "Familie Backeljau") en Liliane Simons (MC Lily uit "Belgium's Got Talent").
  [naar artikel]
 38. Antwerpen test "slimme" parkeerverbodsborden (23/01/2017 - De Redactie)
  De klassieke borden, die op straat worden gezet als iemand verhuist bijvoorbeeld, uit het straatbeeld verdwijnen. Die borden werden met de regelmaat van de klok ontvreemd of onterecht gebruikt.
  [naar artikel]
 39. PVDA Boom wil dat openluchtzwembad heropent: "Inkomsten van Tomorrowland kunnen het onderhoud dekken" (14/08/2020 - VRT NWS)
  PVDA heeft vanmiddag actiegevoerd aan het openluchtzwembad aan de Acacialaan in Boom voor de heropening van het zwembad. Vijf jaar geleden ging dat dicht. De PVDA wil nu dat het zwembad opnieuw toegankelijk wordt. "Zeker voor een gemeente zoals Boom met een arme bevolking is dat heel belangrijk", zegt voorzitter van PVDA Boom Rudy Van Rompaey.
  [naar artikel]
 40. Zo wil Hasselt files en volle parkings aanpakken (20/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Hasselt worden dezer dagen metershoge masten geplaatst voor de led-borden van het langverwachte ‘verkeersmanagementsysteem’. “Er komen in totaal 185 masten, waarvan 150 statische borden en 35 variabele led-borden. Die laatste kunnen vrije parkeergebieden en -garages aanduiden, maar ook het verkeer sturen om zo grote files te vermijden”, zegt schepen van Mobiliteit Habib El Ouakili (sp.a).
  [naar artikel]
 41. VIDEO. “Woningprijzen in Hasselt de hoogte in door gebrek aan leegstandtaks” (27/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uit een studie van de linkse oppositiepartij PVDA blijkt dat Hasselt 221 leegstaande huizen telt. “Volgens de partij doet het stadsbestuur niets aan de toenemende verkrotting, en daardoor stijgen de woningprijzen in de rest van de stad”, zegt Kim De Witte. “Hasselt moet een krotbelasting krijgen en de leegstandstaks verhogen.”
  [naar artikel]
 42. De Backer: "PVDA is totalitaire partij" (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "De ideologie van Peter Mertens en zijn PVDA is totalitair en extreem", zegt Philippe De Backer. Het is de zoveelste uithaal van Open Vld naar de
  [naar artikel]
 43. Algemene Vergadering VN: Reynders dringt aan op "inclusieve" en "open" verkiezingen in Congo (27/09/2018 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft woensdag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bij zijn Congolese ambtgenoot Léonard Shi Okitundu aangedrongen op een "inclusief" en "open" verkiezingsproces in de Democratische Republiek Congo.
  [naar artikel]
 44. "Zelzatenaren zijn de Walen van Vlaanderen" (12/11/2018 - VRT NWS)
  Zelzate is de meest linkse gemeente in Vlaanderen. Rood (SP.A) en donkerrood (PVDA) hebben er samen een bestuursakkoord. "De mensen stemmen hier al heel lang rood", zegt auteur en uitgever Thomas Blommaert. "En sinds eind jaren 70 stemmen ze ook donkerrood. Dus Zelzatenaren zijn de Walen van Vlaanderen."
  [naar artikel]
 45. PVDA verlaat onderhandelingen in Molenbeek (25/10/2018 - De Morgen)
  Het extreemlinkse PVDA/PTB  trekt zich terug uit de coalitieonderhandelingen met de PS voor een nieuw bestuur in Molenbeek. "Het vertrouwen is er niet", zegt lokaal PVDA-voorzitter Dirk De Block. Daarmee is een donkerrode meerderheid van PS en PVDA niet meer mogelijk.
  [naar artikel]
 46. PVDA Gent: "Probleem zat ook bij de vorige Vlaamse regering en toen was Freya Van den Bossche minister van Wonen" (03/10/2018 - VRT NWS)
  Volgens de extreemlinkse oppositiepartij PVDA zijn alle politieke partijen die de voorbije 10 jaar aan de macht waren in Gent en in Vlaanderen verantwoordelijk voor de slechte omstandigheden in sommige sociale woningen in Gent. "Ik eis dat zij het nu samen oplossen", zegt Gents PVDA-lijsttrekker Tom De Meester.
  [naar artikel]
 47. Louis Tobback: "Ik heb niks tegen rijke mensen. Ik heb iets tegen egoïsten." (18/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de verkiezingen van afgelopen woensdag in Nederland kreeg de klassieke linkse PvdA erg zware klappen te verwerken. Naar aanleiding van die
  [naar artikel]
 48. N-VA-schepen Tom Verbeke laat micro open staan tijdens gemeenteraad: “Linkse, vuile ratten” (22/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Op de digitale gemeenteraad deed zich dinsdagavond een opmerkelijk voorval voor. Schepen Tom Verbeke (N-VA) liet per ongeluk zijn micro openstaan na een tussenkomst van Balder Clarys (Groen) waarna de volgers ‘Linkse, vuile ratten’ konden horen.
  [naar artikel]
 49. Ophef in Oostenrijk over "De stadsrat", een gedicht dat migranten en ratten op één lijn plaatst (23/04/2019 - VRT NWS)
  De Oostenrijkse premier Sebastian Kurz is niet te spreken over een gedicht dat een lid van zijn radicaal-rechtse coalitiepartner FPÖ geschreven heeft. In "Die Stadratte" ("De stadsrat") maakt Christian Schilcher de vergelijking tussen migranten en ratten. Kurz eist verduidelijking van de FPÖ, Schilcher zelf zegt dat het niet zijn bedoeling was om te beledigen of te kwetsen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.