Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
23:31 uur

Verkiezingsborden beklad in Hasselt: "De Congo is van ons, linkse ratten"

Het Nieuwsblad

29/08/2018 - 22:54

'De Congo is van ons, linkse ratten'. Met die slogan is een PVDA-verkiezingsbord beklad in Hasselt. Op een tweede bord staat een hakenkruis. Lijsttrekker Kim de Witte vindt dat deze uitspraak niet door de beugel kan. In het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat dat ze een debat willen aangaan over het koloniale verleden. Dat kan vermoedelijk de aanleiding zijn voor de vandalenstreken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. PVDA-borden in Hasselt beklad: "De Congo is van ons, linkse ratten" (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  'De Congo is van ons, linkse ratten'. Met die slogan is een PVDA-verkiezingsbord beklad in Hasselt. Op een tweede bord staat een hakenkruis. Lijsttrekker Kim de Witte vindt dat deze uitspraak niet door de beugel kan. In het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat dat ze een debat willen aangaan over het koloniale verleden.
  [naar artikel]
 2. PVDA-borden in Hasselt beklad met hakenkruis en opschrift "De Congo is van ons linkse rat" (29/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee verkiezingsborden van de extreemlinkse PVDA zijn in Hasselt beklad, zo meldt TV Limburg. Op een bord met daarop de foto van de plaatselijke...
  [naar artikel]
 3. Onbekenden bekladden verkiezingsborden van CD&V in Lanaken (13/09/2018 - VRT NWS)
  Onbekenden hebben verkiezingsborden van CD&V in Lanaken beklad met opschriften zoals "DOOD". Dat lieten lijsttrekker Bert Paulissen en Vera Jans, Vlaams volksvertegenwoordiger, woensdag weten.
  [naar artikel]
 4. Vandalen krabbelen "DOOD" op borden van CD&V in Lanaken (12/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onbekenden hebben verkiezingsborden van CD&V in Lanaken beklad met opschriften zoals "DOOD". Dat lieten lijsttrekker Bert Paulissen en Vera Jans,...
  [naar artikel]
 5. Verkiezingsborden van Zuhal Demir (N-VA) beklad met Grijze Wolven-verwijzingen (11/05/2019 - Knack)
  Onbekenden hebben de verkiezingsborden van N-VA met daarop lijsttrekker Zuhal Demir en haar woordvoerder Andy Pieters in Maasmechelen beklad. Zuhal Demir heeft op haar Facebook al gereageerd en liet weten dat ze zich niet laat intimideren.
  [naar artikel]
 6. Verkiezingsborden van Zuhal Demir (N-VA) beklad met Grijze Wolven-verwijzingen (11/05/2019 - Knack)
  Onbekenden hebben de verkiezingsborden van N-VA met daarop lijsttrekker Zuhal Demir en haar woordvoerder Andy Pieters in Maasmechelen beklad. Zuhal Demir heeft op haar Facebook al gereageerd en liet weten dat ze zich niet laat intimideren.
  [naar artikel]
 7. Onbekenden kladden doodsbedreiging op verkiezingsborden van CD&V in Lanaken (12/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Rekem in Lanaken hebben onbekenden verkiezingsborden van de CD&V beklad met graffiti. Zo staat er het woord “dood” te lezen. Volgens de lokale afdeling is dit niet het eerste incident met één van hun verkiezingsborden. Ze dreigen dan ook een klacht neer te leggen bij de politie.
  [naar artikel]
 8. Borden en wagen van Lommelse lijsttrekker N-VA beklad met hakenkruisen (27/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen nacht zijn een veertigtal verkiezingsborden van de lijsttrekker van N-VA Lommel Karel Wieërs beklad.
  [naar artikel]
 9. Verkiezingsborden Zuhal Demir beklad met symbool Grijze Wolven en hakenkruisen: “Ik laat me niet intimideren” (11/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In heel Maasmechelen zijn verkiezingsborden van Zuhal Demir, die de N-VA-Kamerlijst trekt in Limburg, beklad met onder meer swastika’s en het symbool van de extreemrechtse Turkse beweging Grijze Wolven. De gewezen staatssecretaris voor Gelijke Kansen lijkt echter niet onder de indruk van de actie: “Ik laat me niet intimideren.”
  [naar artikel]
 10. VIDEO. Daders bekladde verkiezingsborden Denderhoutem staan op film (19/09/2018 - De Standaard)
  De mensen die het afgelopen weekend verkiezingsborden in Denderhoutem hebben beklad, staan op film. De burgemeester roept hen nu op om zich aan te geven.
  [naar artikel]
 11. Verkiezingen18 – Onbekenden bekladden verkiezingsborden van CD&V in Lanaken (12/09/2018 - Metro)
  Onbekenden hebben verkiezingsborden van CD&V in Lanaken beklad met opschriften zoals “DOOD”. Dat lieten lijsttrekker Bert Paulissen en Vera Jans, Vlaams volksvertegenwoordiger, woensdag weten. Onder meer borden in Rekem bij Lanaken werden geviseerd. Vera Jans vraagt op haar Facebookpagina te stoppen met de dreigementen en om op een deftige manier aan politiek te doen. Als dit blijft doorgaan, overwegen ze bij de lokale politie een klacht in te dienen. “Ik doe aan politiek omdat ik geloof dat er veel dingen beter kunnen in Lanaken. Dit samen met een ploeg van 28 geëngageerde kandidaten. Afgelopen dagen en weken werden verkiezingsborden vernield, gestolen en beklad”, aldus Vera Jans. Lijsttrekker Bert Paulissen deed woensdagmorgen de ontdekking van de vernielde borden in de Populierenlaan in Rekem. bron: Belga Het bericht Verkiezingen18 – Onbekenden bekladden verkiezingsborden van CD&V in Lanaken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Club Brugge-stadion vannacht beklad met graffiti, vermoedelijk door Anderlechtfans (28/04/2019 - VRT NWS)
  Het Jan Breydelstadion van Club Brugge is vannacht beklad met paarse graffiti, met slogans als "Leko = dief", "Ultra's RSCA" of "We do what we want". Vermoedelijk gebeurde dat door de harde kern van Anderlechtsupporters. De politie onderzoekt de zaak en intussen zijn de reinigingsacties al volop aan de gang.
  [naar artikel]
 13. Vandalen viseren verkiezingsborden Wilfried Vandaele (N-VA): "Borden van andere partijen worden gespaard" (17/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vandalen hebben het gemunt op de verkiezingsborden van Wilfried Vandaele uit De Haan, Vlaams parlementslid voor N-VA en lijsttrekker voor de lokale...
  [naar artikel]
 14. Moskee beklad met hakenkruis en oproep om op N-VA te stemmen: "Walgelijke boodschap" (31/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Al Fath moskee in de Leuvense Penitentienenstraat werd afgelopen nacht door vandalen beklad. Ze spoten de boodschap 'Stem N-VA alle bruine...
  [naar artikel]
 15. PVDA scherp voor "opbod" van linkse partijen richting N-VA: "Ik hoor de N-VA lachen tot hier" (08/08/2019 - VRT NWS)
  Tom De Meester, Vlaams Parlementslid voor de uiterst linkse PVDA, is kritisch voor de andere linkse partijen die willen besturen met de N-VA. "Ik kijk met stijgende verbazing naar het opbod van SP.A en Groen om absoluut deel uit te maken van de regering met Bart De Wever", klinkt het. De Meester noemt het "pijnlijk hoe de progressieve partijen zich laten uiteenspelen" : "Ik hoor de N-VA lachen tot hier."
  [naar artikel]
 16. Is er plaats voor een "linkse" N-VA naast de "rechtse" N-VA? (05/05/2018 - VRT NWS)
  De twee dissidente parlementsleden van de N-VA, Hendrik Vuye en Veerle Wouters, kondigen aan een nieuwe Vlaams-nationalistische partij op te richten. Die zou in tegenstelling tot de N-VA, zo zeggen ze, sociale en pacifistische accenten leggen. Heeft een "linkse" N-VA  overlevingskansen in het Vlaamse politieke landschap? Professor Bart Maddens onderzoekt die kansen.
  [naar artikel]
 17. "Linkse ratten, rol uw matten": VB-jongeren vieren verkiezingsuitslag (26/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Londerzeel vieren Vlaams Belang-jongeren de verkiezingsuitslag met een slogan, partijvlaggetjes en bier.
  [naar artikel]
 18. Algemene Vergadering VN: Reynders dringt aan op "inclusieve" en "open" verkiezingen in Congo (27/09/2018 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft woensdag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bij zijn Congolese ambtgenoot Léonard Shi Okitundu aangedrongen op een "inclusief" en "open" verkiezingsproces in de Democratische Republiek Congo.
  [naar artikel]
 19. "Congo is van ons": Sporting Hasselt op het matje voor racistisch gedrag van fans (26/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voetbalclub Sporting Hasselt moet zich voor het Sportcomité in Brussel verantwoorden voor het gedrag van zijn supporters. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Turnhout maakten fans apengeluiden en werd ‘De Congo is van ons’ gezongen. Voorzitter Bart Casters wijst met een beschuldigende vinger richting Turnhout. “Agenten hebben mij bevestigd dat de gezangen uit hun hoek kwamen”, speelt hij de zwartepiet door. Videobeelden spreken dat tegen.
  [naar artikel]
 20. Ophef in Oostenrijk over "De stadsrat", een gedicht dat migranten en ratten op één lijn plaatst (23/04/2019 - VRT NWS)
  De Oostenrijkse premier Sebastian Kurz is niet te spreken over een gedicht dat een lid van zijn radicaal-rechtse coalitiepartner FPÖ geschreven heeft. In "Die Stadratte" ("De stadsrat") maakt Christian Schilcher de vergelijking tussen migranten en ratten. Kurz eist verduidelijking van de FPÖ, Schilcher zelf zegt dat het niet zijn bedoeling was om te beledigen of te kwetsen.
  [naar artikel]
 21. Jean-Paul Briers (VB): "Verkiezingsborden vernielen hoort niet." (24/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De voorbije dagen zijn er aantal verkiezingsborden vernield. Bijna alle partijen kregen daar al mee te maken, ook het Vlaams Belang. "Niet alleen borden van onze partij werden vernield," zegt lijsttrekker Jean-Paul Briers. Van zijn partij werden borden aan de Elstrekenweg omver geduwd. "Dit vandalisme hoort niet en geen enkele partij mag daar slachtoffer van zijn of worden. (WiVa)
  [naar artikel]
 22. "Relaties met Congo zullen herbekeken worden" (20/12/2016 - De Redactie)
  België gaat zijn relaties met Congo "herbekijken met de grootste behoedzaamheid voor elke nieuwe overeenkomst met de huidige overheid". Dat zeggen ministers Reynders en De Croo.
  [naar artikel]
 23. "Hasselt mag niet onbestuurbaar zijn" (09/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik wil niet dat Hasselt in een onbestuurbaarheid terechtkomt", zegt de nieuwe burgemeester van Hasselt Nadja Vananroye (CD&V). "Daarom heb ik de
  [naar artikel]
 24. Huis van burgemeester Landuyt van Brugge beklad met graffiti (28/08/2017 - VRT NWS)
  Het was niet aangenaam ontwaken voor burgemeester Renaat Landuyt (SP.a). Graffiti-spuiters hadden zijn gevel beklad. "Renaat, you fuck my way," stond er te lezen.
  [naar artikel]
 25. Naar de verkiezingen zonder lelijke borden: "Onze ecologische voetafdruk mag best wat kleiner" (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een verbod op verkiezingsborden op pleinen, straten en voortuinen: dat is het opmerkelijke voorstel van Wim Merchie (CD&V) uit Oudenaarde. "Het
  [naar artikel]
 26. De Croo: "Congo is afgegleden naar een uitgewerkt systeem van zelfbediening" (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de verslechterde relaties met het regime van president Joseph Kabila blijft België voortwerken in Congo ten gunste van de bevolking. "Wij...
  [naar artikel]
 27. Moskee in Leuven beklad met racistische boodschap: "Alle bruine buite (sic)" (31/08/2018 - VRT NWS)
  In Leuven is een moskee beklad met een racistische boodschap. Er staat te lezen: "Stem N-VA, alle bruine buite (sic)." Daarnaast staat een hakenkruis getekend. Het jongerenbestuur van de moskee heeft een klacht ingediend tegen onbekenden. 
  [naar artikel]
 28. Congo na de verkiezingen: "Congolezen wachten vooral op president gedragen door het volk" (08/01/2019 - VRT NWS)
  Wat is er aan de hand in het Congo van Kabila? Meer dan een week na de verkiezingen wacht het land vol ongeduld op de officiële bekendmaking van de uitslag. Onkunde van de Congolese kiescommissie of politieke manoeuvres achter de schermen door een regime dat eigenlijk de macht niet wil afgeven? Congo-kenners Nadia Nsayi en Walter Zinzen zoeken naar verklaringen in "De afspraak".
  [naar artikel]
 29. "Peeters speelt linkse rol die hem niet ligt" (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Vincent Van Quickenborne moet vice-premier Kris Peeters (CD&V) "een linkse rol spelen die hem niet ligt" in deze regering. Dat zegt de
  [naar artikel]
 30. Katrien Vanderschoot aan de grens met Congo: "Er heerst een gespannen rust" (17/12/2016 - De Redactie)
  VRT-journalist Katrien Vanderschoot is in het grensgebied met Congo. Zij stelt vast dat het voorlopig rustig blijft, maar de spanning is wel te snijden. "De politieke dialoog is zonder succes afgerond en de situatie is erg onvoorspelbaar."
  [naar artikel]
 31. "Peeters speelt linkse rol die hem niet ligt" (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Vincent Van Quickenborne moet vice-premier Kris Peeters (CD&V) "een linkse rol spelen die hem niet ligt" in deze regering. Dat zei de
  [naar artikel]
 32. Vader: "Onze auto werd ook al beklad, dit is pure jaloezie" (31/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Dit is een pure vandalenstreek", zucht M.L. (60) uit Koekelare. Wat een laffe en gemene streek. Iemands eigendom beschadigen is het laagste wat
  [naar artikel]
 33. Hoogspanning in Congo na de verkiezingen: wat is "de waarheid van de urnes"? (08/01/2019 - VRT NWS)
  De Onafhankelijke Kiescommissie in Congo (CENI) treuzelt met de bekendmaking van de resultaten. Voorzitter Corneille Nangaa zit duidelijk met een imago-probleem. Want het lijkt er steeds meer op dat de "waarheid van de urnes" niet de waarheid van het regime-Kabila is. Wat nu?  
  [naar artikel]
 34. Vicepremier De Croo: "Geen  samenwerking met Congo tot president Tshisekedi zijn beloftes inlost" (27/01/2019 - VRT NWS)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander de Croo (Open VLD) wil de banden met Congo niet aanhalen voor president Tshisekedi zijn verkiezingsbeloftes inlost. "We blijven sceptisch" zegt de Croo in "De ochtend" op radio 1.  
  [naar artikel]
 35. Actiegroep slaat opnieuw toe: kunstwerk beklad met verf: "Schande" (03/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Stoeten Ostendenoaere heeft vrijdagnacht met zwarte verf twee blokken van de Rock Strangers op de zeedijk beklad. De groep heeft na zijn recente actie aan het standbeeld van koning Boudewijn bij de Venetiaanse Gaanderijen niet lang gewacht om nog maar eens zijn ongenoegen te uiten met de gang van zaken in Oostende.
  [naar artikel]
 36. Reynders dringt aan op 'inclusieve' en 'open' verkiezingen in Congo (27/09/2018 - Knack)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft woensdag in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York bij zijn Congolese ambtgenoot Léonard Shi Okitundu aangedrongen op een "inclusief" en "open" verkiezingsproces in de Democratische Republiek Congo.
  [naar artikel]
 37. Congo waarschuwt voor "tweede golf" van ebola (13/10/2018 - De Morgen)
  De Congolese autoriteiten waarschuwen vandaag dat het land geconfronteerd wordt met een "tweede golf" van de ebola-epidemie van nog niet bepaalde omvang in Beni (Noord-Kivu), in het oostelijke deel van de Democratische Republiek Congo.
  [naar artikel]
 38. Stijn Stijnen: "Stadsbestuur duwt Sporting Hasselt in buitenlandse handen" (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  "Het stadsbestuur van Hasselt blokkeert investeringen bij Sporting Hasselt", zo zegt Stijn Stijnen in TVL Sportcafé. Hij hekelt het feit dat zijn club op een muur blijft botsen wanneer ze investeerders uit de buurt wil aantrekken. "We hebben een dringend onderhoud met het stadsbestuur gevraagd", zegt de trainer van Hasselt. "Anders zullen we genoodzaakt zijn om op zoek te gaan naar buitenlandse investeerders", klinkt het. Stijnen trekt aan de alarmbel over de accommodatie.
  [naar artikel]
 39. "Peeters speelt linkse rol die hem niet ligt" (11/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Volgens Vincent Van Quickenborne moet vice-premier Kris Peeters (CD&V) "een linkse rol spelen die hem niet ligt" in deze regering. Dat zei de Open Vld-er in De Meulemeester in Debat, waar hij in debat ging met Johan Vande Lanotte (sp.a). "Peeters moeten weten wat het DNA is van deze regering en dat is centrumrechts", maakt Van Quickenborne duidelijk.
  [naar artikel]
 40. "Kinderen van kobaltmijnwerkers in Congo groter risico op aangeboren afwijkingen" (20/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De winning van kobalt in Congo is een bedreiging voor de gezondheid van omwonenden en het milieu. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek door...
  [naar artikel]
 41. "WHO voorzichtig positief na uitbraak ebola in Congo" (29/05/2018 - VRT NWS)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt dat bijna alle mensen die een direct risico lopen door de ebola-uitbraak in de Congolese grootstad Mbandaka gevaccineerd zijn tegen de ziekte. De WHO is dan ook "voorzichtig positief" over de situatie in het noorden van Congo.
  [naar artikel]
 42. "De Zwarte Dood", verspreid door mensen, niet door ratten (16/01/2018 - VRT NWS)
  Wie aan de pest denkt, denkt meteen aan de pandemische uitbraken tijdens de middeleeuwen waarbij miljoenen mensen het leven lieten. Wie aan de pest denkt, denkt ook bijna automatisch aan ratten als dé grote boosdoeners. Dat beeld moeten we allicht bijstellen: een nieuwe studie wijst uit dat parasieten die op mensen leven, de échte verspreiders van de "Zwarte Dood" waren.   
  [naar artikel]
 43. Chimpansee Jef uit Congo duikt op in kelders VRT (20/02/2018 - VRT NWS)
  In het archief van de VRT is een geluidsopname opgedoken van de aankomst van de 1e boot met dieren uit Congo voor de Zoo van Antwerpen na WO II. Net vanavond start "Leve de Zoo!" op Eén, een programma over de 175e verjaardag van de dierentuin. 
  [naar artikel]
 44. Linkse ratten (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Voorzitter Bart De Wever (N-VA) "angstig" na peiling, Meyrem Almaci (Groen) wil "hand reiken naar progressieve partijen" (24/04/2019 - VRT NWS)
  Hoop en wanhoop. Zo zou je de reacties van de voorzitters van Groen en N-VA op de laatste politieke peiling kunnen samenvatten. N-VA-voorzitter Bart De Wever zegt "angstig" te worden van de goede scores van linkse partijen in Wallonië. "We moeten de deur op slot zetten voor een zeer linkse regering", zegt hij in "De ochtend". Groen-voorzitster Meyrem Almaci klinkt dan weer "hoopvol". Almaci wil "de hand reiken naar progressieve partijen" na de verkiezingen op 26 mei. 
  [naar artikel]
 46. Gevangene dient strafklacht in over onmenselijke omstandigheden: "Ratten kruipen over zijn lichaam" (20/11/2019 - VRT NWS)
  Een gedetineerde die momenteel in de Brusselse gevangenis van Sint-Gillis zit, heeft tegen ons land een strafklacht ingediend voor onmenselijke behandeling. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de man van 22 zitten er ratten in zijn cel en mag hij maar één keer per week douchen.
  [naar artikel]
 47. Oppositiekandiidaat Fayulu "ruim aan de leiding" bij presidentsverkiezingen in Congo (31/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Congo ligt oppositiekandidaat Martin Fayulu "ruim aan de leiding" bij de presidentsverkiezingen. Dit heeft zijn campagnedirecteur Pierre Lumbi...
  [naar artikel]
 48. Reynders wil "maximale internationale druk" op Congo: "Keuze van kiezers respecteren" (04/01/2019 - VRT NWS)
  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil dat de internationale gemeenschap "maximale druk" uitoefent op de Congolese autoriteiten om ervoor te zorgen dat de keuze van de kiezers gerespecteerd wordt. Afgelopen zondag waren er verkiezingen in Congo, maar de Congolese kiescommissie lijkt te talmen om de uitslag daarvan bekend te maken. 
  [naar artikel]
 49. "Dat is onzin": Congo ontkent dat twaalf Belgische militairen in Kindu tegengehouden worden (09/07/2017 - De Morgen)
  De twaalf Belgische militairen in het oosten van Congo worden niet geblokkeerd. Dat zegt de regering in Kinshasa, die de oorzaak van het probleem legt bij de "druk" die België zou uitoefenen om visa voor een vijftigtal militairen te verkrijgen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.