Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
07:17 uur

Koning Filip bestuurt tram op opening nieuwe tramlijn Brussel

VRT NWS

01/09/2018 - 19:57

In Brussel heeft koning Filip een nieuwe tramlijn ingehuldigd. De nieuwe lijn is 4 kilometer lang en verbindt de halte Simonis in Koekelberg met Dikke Beuk in Jette. Op het parcours liggen 5 scholen en ook het Academisch Ziekenhuis van Jette. Later zal de tramlijn nog verlengd worden tot aan het Koning Boudewijnstadion.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. En toen kroop koning Filip achter het stuur van een tram (02/09/2018 - De Standaard)
  Voor het eerst in bijna dertig jaar heeft Brussel een volledig nieuwe tramlijn gekregen. Voor de inhuldiging kroop een wel erg bijzondere gelegenheidsbestuurder achter het stuur: koning FIlip.
  [naar artikel]
 2. En toen kroop koning FIlip achter het stuur van een tram (02/09/2018 - De Standaard)
  Voor het eerst in bijna dertig jaar heeft Brussel een volledig nieuwe tramlijn gekregen. Voor de inhuldiging kroop een wel erg bijzondere gelegenheidsbestuurder achter het stuur: koning FIlip.
  [naar artikel]
 3. Tramlijn 9 in Brussel ingehuldigd (01/09/2018 - Metro)
  De nieuwe Brusselse tramlijn 9, die het multimodale station Simonis met de verschillende wijken van Koekelberg, Ganshoren en Jette verbindt via het UZ Brussel tot aan Dikke Beuk, is deze namiddag officieel ingehuldigd in aanwezigheid van onder meer koning Filip en Brussels minister-president Rudi Vervoort. Omstreeks 15u heeft de koning de tram bestuurd die een lint met de Belgische driekleur doorsneed. De eerste rails van de nieuwe tramlijn werden gelegd in september 2015. Het hele project had een prijskaartje van 76 miljoen euro. Op termijn zal tram 9 Simonis verbinden met de Heizelvlakte. De stedenbouwkundige vergunning voor fase twee tot aan Koning Boudewijn werd deze zomer bekomen. De tram zal zo via Generaal Deceuninck, het Palfynplein en de Houba de Strooperlaan rijden. De werken zouden in 2019 moeten kunnen beginnen. De vergunning voor het stuk tussen Koning Boudewijn en Esplanade wordt in de komende maanden verwacht. “Ons tramnet viert binnenkort zijn 150ste verjaardag. Ondertussen breidt het verder uit en telt het al 18 tramlijnen”, aldus Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. “De tram was altijd al sterk verbonden met Brussel. Deze nieuwe, snelle tramlijn toont aan dat het openbaar vervoer een hefboom is voor de ontwikkelingen in de stad.” De nieuwe tram 9 rijdt in eigen bedding. Tijdens het aanleggen van de nieuwe tramlijn – 4 kilometer en 10 haltes lang – werd meteen ook de hele openbare ruimte heringericht. Tijdens de week rijdt tram 9 om de 6 minuten tijdens de spits, en om de 10 minuten daarbuiten. Ook ’s avonds en tijdens het weekend zouden de reizigers nooit langer dan 15 minuten moeten wachten. In niet meer dan een kwartier legt tram 9 het traject af tussen Simonis en Dikke Beuk. Aansluitingen met de metro worden van ’s morgens tot ’s avonds verzekerd. “Voor het eerst sinds lang heeft Brussel een nieuwe tramlijn”, zegt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet. “Het project is een goed voorbeeld voor de toekomst. We hebben de openbare ruimte verbeterd, een snelle verbinding aangelegd die een overstap biedt met de metro, en een parkeergarage gebouwd. Dit alles in 3 jaar tijd.” Koning Filip begaf zich met de tram naar de plaats van de inhuldiging. Deze namiddag staat nog een groot feest op het programma. bron: Belga Het bericht Tramlijn 9 in Brussel ingehuldigd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Tramlijn 9 en gerenoveerde Spiegelplein worden zaterdag officieel ingehuldigd (29/08/2018 - Metro)
  De gloednieuwe tramlijn 9 en het gerenoveerde Spiegelplein in Jette worden op zaterdag 1 september officieel ingehuldigd door koning Filip. Na meer dan drie jaar van werken zal tram 9 zorgen voor een snelle verbinding tussen het station Simonis en het UZ Brussel. Koning Filip zal zaterdag samen met de vele andere genodigden en Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet en CEO van de MIVB Brieuc de Meeus het eerste ritje maken op de gloednieuwe tram 9. Die snelle lijn verbindt voortaan het multimodale station Simonis met de verschillende wijken van Koekelberg, Ganshoren en Jette, via het UZ Brussel tot aan Dikke Beuk. De bouw van de vier kilometer lange tramlijn ging gepaard met de aanleg van een eigen bedding voor de tram, een verbetering voor de fietsers en voetgangers en een opknapbeurt van de openbare ruimte. Aan de Tentoonstellingslaan, het Oude-Afspanningsplein en de fontein werd in beide richtingen een afgescheiden fietspad aangelegd. Het gerenoveerde Spiegelplein stelt het voortaan zonder auto’s, maar kreeg er een ondergrondse parking met 200 plaatsen bij. Het project werd gefinancierd door het Brussels Gewest en Beliris en kwam tot stand in samenwerking met de betrokken gemeenten. Bij de start van de werken in mei 2015 was de totale kostprijs geraamd op 66,4 miljoen euro. bron: Belga Het bericht Tramlijn 9 en gerenoveerde Spiegelplein worden zaterdag officieel ingehuldigd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Tram Brussel-Hekelgem exact 50 jaar geleden afgeschaft: "Tram moet terugkomen" (26/06/2020 - VRT NWS)
  Het is vandaag dag op dag 50 jaar geleden dat de tramlijn tussen Brussel en Hekelgem, Affligem, werd afgeschaft. Als het van de heemkundige kring van Asse afhangt, mag die tramlijn terugkeren. "Met de tram zat je nooit vast in het verkeer en kwam je altijd mooi op tijd op je afspraak."
  [naar artikel]
 6. UZ Brussel: “Tram 9 zal een verlichting zijn voor onze gebruikers” (01/09/2018 - Metro)
  Na 3,5 jaar van werken halen ze bij het Universitair Ziekenhuis Brussel opgelucht adem dat tramlijn 9 voortaan voor de deur stopt. “Het zal vooral een verlichting zijn van de verkeersdruk voor gebruikers van onze campus”, beaamt CEO Prof. Marc Noppen. De tramlijn wordt zaterdag officieel ingehuldigd in aanwezigheid van koning Filip. Voor het UZ Brussel en haar patiënten en werknemers, maar ook studenten van de VUB en de Erasmus Hogeschool op de Brussels Health Campus is het goed nieuws dat de werken aan de tram afgerond zijn en er een vlotte verbinding is met het centrum. “Er zitten toch 2.000 studenten op de campus die deels gebruik maken van het openbaar vervoer. Tot dusver was de verbinding naar het centrum niet zo makkelijk”, stelt Noppen. Van alle patiënten van het UZ Brussel komt bovendien 40 procent uit het gewest en daar komen nog veel bezoekers bij. Voor hen en voor de patiënten die nog goed te been zijn is de tram een nieuwe vervoersoptie. “Voor de patiënten uit Vlaanderen maakt het niet veel verschil, want de tram stopt voor onze deur. Als die wordt doorgetrokken naar de Heizel en er een Ringtram en een A12-tram komt, dan hebben we een totale verlichting van de autodruk op de campus”, zegt de CEO van het UZ. bron: Belga Het bericht UZ Brussel: “Tram 9 zal een verlichting zijn voor onze gebruikers” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. In beeld: de tram rijdt al 150 jaar door Brussel (01/05/2019 - VRT NWS)
  De tram in Brussel bestaat 150 jaar. Op 1 mei 1869 werd de eerste tramlijn in onze hoofdstad in gebruik genomen. Het was een primeur voor ons land. De eerste tram reed van Ter Kamerenbos naar de Naamse Poort. Brussel had in de jaren 30 een van de grootste tramnetwerken van Europa, maar na de Tweede Wereldoorlog kwam de tram in de verdrukking door de auto, de bus en de metro. De laatste 25 jaar is de tram echter aan een heropmars bezig. 
  [naar artikel]
 8. Koning Filip ontdekt als eerste de nieuwe generatie Brusselse trams (30/04/2019 - Metro)
  Koning Filip heeft dinsdag als eerste een blik mogen werpen op de nieuwe generatie van Brusselse trams. Ter gelegenheid van de festiviteiten rond de 150ste verjaardag van de tram in België onthulde de koning in aanwezigheid van de Brusselse gewestregering een levensgrote maquette die van 1 tot 5 mei te zien zal zijn aan het Koningsplein in Brussel. De nieuwe tram draagt de naam Tram New Generation (TNG) en is een modernere en stilistisch meer verfijnde versie van de T3000- en T4000-trams die nu al op het net van de MIVB rijden. Naast de vernieuwde technologie in de tram, gaat vooral het comfort binnenin omhoog. De TNG heeft bredere deuren en een volledig lage vloer, zodat mensen met een beperking makkelijk toegang krijgen en de doorstroming geoptimaliseerd wordt. De zitjes uit leer zijn comfortabeler en er zijn ook heel wat houtaccenten aangebracht. De informatieschermen voor de lijnschema’s zijn groter en er is indirecte led-verlichting. De levering van de 175 nieuwe trams is voorzien in de lente van 2020 en zal zorgen voor een capaciteitsuitbreiding van 4.600 plaatsen. Wie de TNG al in primeur wil ontdekken kan een kijkje nemen in de maquette op het Koningsplein. Dat deed ook koning Filip en zo gaf hij het startschot van de festiviteiten rond 150 jaar tram, die dit jaar samenvallen met de Irisfeesten. Van 1 tot en met 5 mei staan er heel wat activiteiten op het programma om dit jubileum te vieren. bron: Belga Het bericht Koning Filip ontdekt als eerste de nieuwe generatie Brusselse trams verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Nieuwe tram tussen centrum Brussel en Militair Hospitaal rijdt dwars door Neder-Over-Heembeek (05/02/2020 - VRT NWS)
  Tegen 2025 moet een nieuwe tramlijn het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek verbinden met het centrum van Brussel. De nieuwe tramlijn zal onder meer langs het Peter Benoîtplein lopen, door het centrum van de gemeente Neder-Over-Heembeek.
  [naar artikel]
 10. Nieuwe tramlijn richting Havenhuis lokt amper passagiers (10/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de tram, die draait aan het Havenhuis in Antwerpen, zitten zo goed als geen pendelaars. De tram daar is nieuw sinds zondag. Het staat in schril contrast met de overvolle perrons onder het Koning Astridplein. Daar moeten honderden reizigers vanuit Deurne en Borgerhout elke dag overstappen op andere trams, omdat hun tram niet of met heel wat minder pendelaars doorrijdt naar het Havenhuis.
  [naar artikel]
 11. Waarom we koning Filip nooit in de cockpit van een passagiersvliegtuig zullen zien (maar wel in een helikopter) (17/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Verbazing alom in Nederland. Koning Willem-Alexander bestuurt geregeld een lijnvliegtuig. Vrijwel niemand herkent in de piloot de koning, schrijven Nederlands media vandaag. Ook onze koning Filip is een getraind piloot, dat is algemeen bekend. Maar een lijnvliegtuig besturen, dat doet hij niet.
  [naar artikel]
 12. Van het Eilandje naar Luchtbal met het oudste type tram dat nog rijdt (24/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Lijn start donderdag met de eerste proefritten van tramlijn 70 tussen het Eilandje en de Havanasite op de Luchtbal. Tramlijn 70 is een tijdelijk nummer voor het traject van tramlijn 7 vanaf het Eilandje. In principe wordt de nieuwe lijn deze zomer in gebruik genomen.
  [naar artikel]
 13. Tram 70 maakt eerste proefrit tussen MAS en Luchtbal (25/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Lijn is vrijdag gestart met de eerste proefritten van tramlijn 70 tussen het Eilandje en de Havanasite op de Luchtbal. Tramlijn 70 is een tijdelijk nummer voor het traject van tramlijn 7 vanaf het Eilandje. In principe wordt de nieuwe lijn deze zomer in gebruik genomen.
  [naar artikel]
 14. Getest door onze reporter: de traagste tramlijn in ’t Stad (14/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tramlijn 11 verbindt het station van Berchem met de Melkmarkt. Al jaren wordt gezegd dat het de traagste lijn in de stad is. Na een aantal gefrustreerde reacties van reizigers op de tramlijn aan het adres van uw krant, deden wij de test: hoe vlot passeert de tram op de drukste punten van zijn traject?
  [naar artikel]
 15. Nieuwe tramlijn naar Havenhuis: “Doorstroming trams kan veel beter” (04/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Lijn heeft nog geen beslissing genomen over de aansluiting van de nieuwe tramlijn naar de Cadixwijk en het Havenhuis. Een verlenging van lijn 7 zorgt mogelijk voor vertragingen omdat de tram dan over de Londenbrug moet rijden. TreinTramBus geeft dan ook de voorkeur aan een tramlijn die vanuit de stad via de Leien naar het Havenhuis rijdt, maar de reizigersorganisatie vindt dat de doorstroming van de trams op het Eilandje veel beter kan.
  [naar artikel]
 16. Tramlijn 9 in Brussel ingehuldigd (01/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Brusselse tramlijn 9, die het multimodale station Simonis met de verschillende wijken van Koekelberg, Ganshoren en Jette verbindt via het...
  [naar artikel]
 17. Koning Filip brengt bezoek aan UZ Brussel (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft woensdag het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette bezocht om het zorgpersoneel dat zich dagelijks inzet in de strijd tegen het coronavirus een hart onder de riem te steken. De koning kreeg er een uitgebreide rondleiding op verschillende niet-Covid-19-diensten en bedankte uitvoerig de zorgverleners.
  [naar artikel]
 18. Koning Filip viert zestig jaar Benelux (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip, groothertog Henri van Luxemburg en koning Willem-Alexander hebben vandaag, dinsdag, in Brussel de zestigste verjaardag van de Benelux...
  [naar artikel]
 19. Koning Filip vat deze namiddag consultaties aan (27/05/2019 - Metro)
  Koning Filip vat deze namiddag de consultaties met de partijvoorzitters aan. Dat meldt het Koninklijk Paleis. Het staatshoofd moet het initiatief nemen voor de federale regeringsvorming. Om 11.30 uur nodigde koning Filip premier Charles Michel (MR) al uit voor een audiëntie in het Koninklijk Paleis van Brussel. “De Koning heeft de regering belast met de verdere afhandeling van de lopende zaken”, luidt het. bron: Belga Het bericht Koning Filip vat deze namiddag consultaties aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Nieuwe wagen koning Filip is bestand tegen raketaanval (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De beveiliging van koning Filip is een versnelling hoger geschakeld: in zijn nieuwe auto is de koning ongenaakbaar. Zelfs een raketaanval krijgt
  [naar artikel]
 21. Nieuwe wagen koning Filip is bestand tegen raketaanval (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De beveiliging van koning Filip is een versnelling hoger geschakeld: in zijn nieuwe auto is de koning ongenaakbaar. Zelfs een raketaanval krijgt
  [naar artikel]
 22. Nieuwe wagen koning Filip is bestand tegen raketaanval (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De beveiliging van koning Filip is een versnelling hoger geschakeld: in zijn nieuwe auto is de koning ongenaakbaar. Zelfs een raketaanval krijgt
  [naar artikel]
 23. “Stille sluipmoord op de auto-mobiliteit maakt de trein of bus niet beter of aantrekkelijker” (11/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Febiac wil een “duidelijk en toekomstgericht mobiliteitsplan”. “Een gecoördineerd plan, geen losse initiatieven.” Dat zei de organisator van het autosalon van Brussel donderdag, bij de officiële opening van het salon door koning Filip. De koning nam bijna twee uur de tijd om het salon te bezoeken.
  [naar artikel]
 24. “Stille sluipmoord op de auto-mobiliteit maakt de trein of bus niet beter of aantrekkelijker” (11/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Febiac wil een “duidelijk en toekomstgericht mobiliteitsplan”. “Een gecoördineerd plan, geen losse initiatieven.” Dat zei de organisator van het autosalon van Brussel donderdag, bij de officiële opening van het salon door koning Filip. De koning nam bijna twee uur de tijd om het salon te bezoeken.
  [naar artikel]
 25. [VIDEO] - Koning Filip loopt mee in de Warmathon van De Warmste Week (18/12/2016 - De Redactie)
  Koning Filip heeft zondagmiddag in Brussel meegelopen voor het goede doel. Hij had startnummer 1701. De koning liep samen met prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eleonore.
  [naar artikel]
 26. Koning komt niet naar opening AfricaMuseum (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na enkele weken van twijfels is beslist dat koning Filip niet naar de opening van het AfricaMuseum in Tervuren komt, eind deze week. Er waren nog...
  [naar artikel]
 27. Jarige koning Filip schildert portret van zijn geliefde oom Boudewijn (15/04/2018 - VRT NWS)
  Speciaal voor zijn 58ste verjaardag vandaag heeft het Belgische hof een nieuwe foto van koning Filip op Facebook gepost. Daarop is de koning te zien die schildert. Wie goed kijkt, ziet dat Filip een portret afwerkt van wijlen koning Boudewijn.
  [naar artikel]
 28. [VIDEO] - Koning Filip loopt mee op de Warmathon in Brussel (18/12/2016 - De Redactie)
  Koning Filip heeft zondagmiddag in Brussel meegelopen voor het goede doel. Hij verscheen in sportkledij vergezeld van zijn jongste kinderen. De koning liep zich samen met prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eleonore warm voor het goede doel.
  [naar artikel]
 29. Koning Filip op onverwacht bezoek VUB (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft vanmiddag onverwacht een bezoek gebracht aan de VUB, de Vrije Universiteit Brussel. Filip had zelf gevraagd om studenten te
  [naar artikel]
 30. Koning Filip stelt schilderijen van overleden oom koning Boudewijn voor (20/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het koninklijk paleis in Brussel zijn twee schilderijen van de hand van koning Filip voorgesteld. Ze tonen de overleden oom van de huidige...
  [naar artikel]
 31. Nieuwe tram zorgt voor snelle verbinding tussen Neder-Over-Heembeek en centrum Brussel (01/02/2020 - Metro)
  De stad Brussel, het Brussels Gewest en de MIVB hebben zaterdag het tracé voorgesteld van de nieuwe tramlijn die Neder-Over-Heembeek met het centrum van de hoofdstad zal verbinden. De route gaat van het Militair Hospitaal naar het Rogierplein en doet onderweg onder meer het winkelcomplex Dockx Bruxsel en het Noordstation aan. Doel is de nieuwe tramlijn tegen 2025 in te huldigen. Bewoners, gebruikers en bedrijven werden nauw betrokken bij het uittekenen van het tracé. Een stuurgroep kwam tussen juni en december 2019 vijf keer bijeen om in overleg een consensus te bereiken over het traject. De evolutie van het tracé werd aan de burgers gecommuniceerd tijdens bijeenkomsten in september, november en ook nog zaterdag. Ook bij de aanleg van de tramlijn zal burgerparticipatie centraal staan. “Een nieuw burgerpanel met omwonenden en handelaars wordt gevormd om zeer concreet het profiel van het wegdek te bepalen, de beveiliging van de kruispunten, de breedte van de voetpaden, de aanleg van fietspaden, parkeerzones, groene ruimtes enz.”, aldus Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. Het opstellen van het lastenboek en het uitvoeren van een mobiliteitsstudie gaan dit jaar van start. Het indienen van de vergunningsaanvraag wordt verwacht tegen eind 2021. Begin 2023 zouden de werken dan van start gaan. bron: Belga Het bericht Nieuwe tram zorgt voor snelle verbinding tussen Neder-Over-Heembeek en centrum Brussel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Koning Filip herdenkt Wapenstilstand in Brussel (11/11/2019 - De Standaard)
  Op de 101ste verjaardag van de wapenstilstand van WO I heeft Koning Filip maandag hulde gebracht aan de slachtoffers van de twee wereldoorlogen en aan de Belgische militairen die sinds 1945 om het leven gekomen zijn bij vredesoperaties. De vorst legde een bloemenkrans neer aan de Congreskolom in Brussel ter ere van de onbekende soldaat.
  [naar artikel]
 33. De kersttoespraak ontleed: dit viel op in de speech van koning Filip (26/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De aanslagen in Parijs en Brussel, de hete herfst van de vakbonden en nu de val van de regering. Geen crisis te groot of koning Filip (58) kleeft er een boodschap van optimisme en hoop aan.
  [naar artikel]
 34. Het Koning Boudewijnstadion bereiken wordt een probleem (10/10/2017 - VRT NWS)
  Door de stakingsacties heeft de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB de belangrijke metrolijn 6 moeten schrappen. Normaal wordt die bij voetbalwedstrijden in het Koning Boudewijnstadion nog uitgebreid met extra stellen. En tramlijn 6 wordt beperkt tot het voorlaatste station voor het stadion. Er zal dus beduidend minder capaciteit zijn voor wie tram of metro wil nemen. 
  [naar artikel]
 35. Koning Filip viert vijf jaar op de troon met nieuwe gezinsfoto's (18/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het is op 21 juli vijf jaar geleden dan koning Filip de eed aflegde als de zevende koning van België en dat wordt gevierd met enkele nieuwe officiële foto's van hem en zijn gezin.
  [naar artikel]
 36. Koning Filip viert vijf jaar op de troon met nieuwe gezinsfoto's (18/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het is op 21 juli vijf jaar geleden dan koning Filip de eed aflegde als de zevende koning van België en dat wordt gevierd met enkele nieuwe officiële foto's van hem en zijn gezin.
  [naar artikel]
 37. “Ik denk niet dat ik de kroon ontbloot heb”: oud-medewerkers spreken voor het eerst over koning Filip in een nieuwe docureeks (02/09/2020 - VRT NWS)
  Lang is hij bekritiseerd als klungelprins, nu zien vriend en vijand hem als een kundige koning. Hoe heeft koning Filip zich ontwikkeld als mens, prins en koning? Daarop focust de nieuwe Canvas-documentaire "Filip van België: de lange weg naar de troon". Bijzonder is dat voor het eerst oud-medewerkers van Filip of van het paleis spreken voor de camera. “Het was tijd om bepaalde kwakkels uit de wereld te helpen,” zegt kolonel Jacques De Kimpe, een van Filips eerste medewerkers.
  [naar artikel]
 38. Hoe koning Filip Nederlands moest leren in een eigen scoutsgroep in Laken (21/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Toen koning Filip (60) nog op de lagere school zat, heeft zijn oom koning Boudewijn speciaal voor hem een scoutsgroep opgericht om hem Nederlands te leren. In de nieuwe documentaire reeks Filip van België op Canvas getuigt vanavond een van de andere welpen. “Ik denk dat ze Filip soms lieten winnen om zijn zelfvertrouwen op te krikken.” Ook oud-leerkrachten komen aan het woord.
  [naar artikel]
 39. Koning gaat niet naar opening AfricaMuseum (03/12/2018 - De Standaard)
  Koning Filip blijft afwezig bij de heropening van het AfricaMuseum op 8 december.
  [naar artikel]
 40. Koning gaat niet naar opening AfricaMuseum (03/12/2018 - De Standaard)
  Koning Filip blijft afwezig bij de heropening van het AfricaMuseum op 8 december.
  [naar artikel]
 41. Daar is de koning! (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde woonden deze voormiddag het Te Deum bij in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal te Brussel. Filip kwam
  [naar artikel]
 42. Daar is de koning! (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde woonden deze voormiddag het Te Deum bij in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal te Brussel. Filip kwam
  [naar artikel]
 43. Nieuwe auto koning Filip weerstaat granaten en spliterbommen (29/09/2016 - De Redactie)
  Koning Filip heeft een nieuwe gepantserde wagen: een Mercedes S600 S-Guard, een model waarop de Amerikaanse president Barack Obama best jaloers mag zijn.
  [naar artikel]
 44. Dit was de integrale toespraak van koning Filip (22/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip nam op het Schumanplein in Brussel het woord ter herdenking van de aanslagen van 22 maart. Dat was enigszins onverwacht omdat normaal gezien premier Charles Michel een toespraak zou houden. De koning riep vooral op tot een menselijke samenleving: "Laat ons teder zijn".
  [naar artikel]
 45. Koning Filip herdenkt 252 gesneuvelde Belgische militairen (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Congreskolom in Brussel is in aanwezigheid van koning Filip hulde gebracht aan de 252 Belgische soldaten die sinds 1945 gesneuveld zijn in...
  [naar artikel]
 46. Koning Filip herdenkt Wapenstilstand aan Congreskolom in Brussel (11/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft maandag, op de 101ste verjaardag van de wapenstilstand van WO I, hulde gebracht aan de slachtoffers van beide wereldoorlogen en aan de Belgische militairen die sinds 1945 om het leven gekomen zijn bij vredesoperaties. De vorst legde een bloemenkrans neer aan de Congreskolom in Brussel ter ere van de onbekende soldaat.
  [naar artikel]
 47. Koning Filip herdenkt Wapenstilstand aan Congreskolom in Brussel (11/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft maandag, op de 101ste verjaardag van de wapenstilstand van WO I, hulde gebracht aan de slachtoffers van beide wereldoorlogen en aan de Belgische militairen die sinds 1945 om het leven gekomen zijn bij vredesoperaties. De vorst legde een bloemenkrans neer aan de Congreskolom in Brussel ter ere van de onbekende soldaat.
  [naar artikel]
 48. Delphine mag zich Koninklijke Hoogheid laten noemen: ‘Hoe zal koning Filip met zijn ‘nieuwe’ halfzus omgaan?’ (02/10/2020 - De Morgen)
  Delphine Boël mag de naam van haar vader en de titel van prinses dragen. Dat blijkt uit een arrest van het hof van beroep van Brussel. Delphine heeft net als haar halfbroer Filip ook recht op een deel van de erfenis van Albert. ‘De vraag is nu: hoe gaat koning Filip met zijn halfzus omgaan?’, zegt royaltywatcher Mario Danneels.
  [naar artikel]
 49. “Hij kan het dan toch”: niks dan lof over koning Filip als koning van de 21e eeuw, in aflevering 4 van de Canvas-docu over zijn leven (23/09/2020 - VRT NWS)
  Wat koning Filip heeft gevormd tot wie hij nu is, ziet u in de nieuwe Canvas-docu ‘Filip van België. De lange weg naar de troon’. In vier afleveringen leren we koning Filip kennen als kind, als tiener, als student, als prins op zoek naar zijn plaats, en als koning die zijn plaats gevonden heeft. Aan de hand van getuigenissen van mensen die hem goed kennen, of gekend hebben. Aflevering vier toont hem als koning: empathisch, modern en wijs, en tegelijk een liefhebbende vader voor zijn opvolgster.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.