Gazet van Antwerpen

Onvermijdelijke Owusu kopt in slotfase gelijkmaker binnen voor Antwerp tegen Anderlecht

02/09/2018 - 16:30
"Met Antwerp ben je nooit klaar. Dat weet nu ook Anderlecht. In de 92e minuut kopte de onvermijdelijke Owusu de 1-1 eindstand tegen de touwen. Antwerp blijft zo ongeslagen in de Jupiler Pro League, The Great Old staat vierde met twaalf punten. Dat is er eentje minder dan Anderlecht en vier minder dan leider Club Brugge."

1. Spelersbeoordeling Antwerp: duidelijke motors op het middenveld, invallers meteen belangrijk (02/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

Antwerp sleepte in extremis een puntje uit de brand op het veld van Anderlecht. Het zag er lange tijd naar uit dat The Great Old voor het eerst dit seizoen zou verliezen, maar uiteindelijk kopte de onvermijdelijke Owusu op aangeven van Refaelov en verlengen van Baby de 1-1 binnen. Onze spelersbeoordelingen. [naar artikel]

2. Geen nieuwe nederlaag voor KV Kortrijk: doelman Vandenberghe kopt in absolute slotfase gelijkmaker binnen (02/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Eupen leek op weg naar een gouden driepunter, maar Tom Vandenberghe redde in de absolute slotfase een punt voor KV Kortrijk. De doelman van de West-Vlamingen ging mee op hoekschop en kopte de gelijkmaker tegen de netten. [naar artikel]

3. Geen nieuwe nederlaag voor KV Kortrijk: doelman Vandenberghe kopt in de absolute slotfase de gelijkmaker tegen de touwen (02/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

4. Antwerp stormt naar voren na gelijkmaker van Owusu, maar vergeet winning goal te maken (09/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Antwerp en Sint-Truiden blijven in de top zes kamperen. De twee revelaties van het seizoenbegin hielden het op de Bosuil op een gelijkspel na goals van Yohann Boli en William Owusu. Antwerp blijft wel nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning op de Bosuil. [naar artikel]

5. Anderlecht doet in extremis gouden zaak op veld van Antwerp na bewogen slotfase (17/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht heeft dankzij een goal in blessuretijd gewonnen op het veld van Antwerp. Yannick Bolasie kopte het winnende doelpunt binnen op assist van Yari Verschaeren. De match kende een zeer bewogen slotfase, waarin de videoref ook een aan Antwerp toegekende penalty ongedaan had gemaakt én Anderlecht-doelman Didillon zijn team rechthield. Anderlecht komt alleen op de zesde plaats, Antwerp wordt door Standard van de derde plaats verdrongen. [naar artikel]

6. LIVE. Anderlecht geeft het weg, Owusu prikt in blessuretijd gelijkmaker binnen (02/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

• Zesde speeldag Jupiler Pro League [naar artikel]

7. LIVE. Owusu kopt tien minuten voor tijd de 0-1 binnen, Antwerp op weg naar nieuwe zege (11/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

• Derde speeldag JPL • Aftrap 20u30, Le Canonnier • Ref: Bram van Driessche • Antwerp startte met 4/6, Moeskroen pakte nog geen punt [naar artikel]

8. Anderlecht krijgt in extra tijd het deksel op de neus: Antwerp kaapt puntje weg in Brussel! (02/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft in extremis een punt geraapt op het veld van Anderlecht. Paars-wit leek de drie punten binnen te hebben na een kopbaldoelpunt van Pieter Gerkens, maar in de extra tijd kopte supersub William Owusu de gevleide 1-1 tegen de netten. [naar artikel]

9. LIVE. Antwerp weer in de match! Gerkens kopt hoekschop binnen, gelijkmaker valt niet toevallig na stilstaande fase (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Derde speeldag Europa League, groep D • Fenerbahçe-Antwerp • Aftrap: 18u45 • Na nederlagen tegen Frankfurt en Olympiakos zoekt Antwerp naar eerste punten [naar artikel]

10. Jupiler Pro League – Yannick Bolasie kopt Anderlecht in blessuretijd voorbij Antwerp (18/02/2019 - Metro)

RSC Anderlecht heeft zondag op de 26e speeldag in de Jupiler Pro League de topper op het veld van Antwerp gewonnen met 0-1. Na een troosteloze wedstrijd kopte Yannick Bolasie in het Bosuilstadion het winnende doelpunt binnen. Beide ploegen maakten er een kansarme en viriele eerste helft van. Na de pauze wilde Antwerp graag een […] Het bericht Jupiler Pro League – Yannick Bolasie kopt Anderlecht in blessuretijd voorbij Antwerp verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

11. Anderlecht laat zege in slotfase nog uit handen glippen en blijft achter met 1 op 9 (09/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht heeft een thuiszege tegen Charleroi in de slotfase nog uit de handen laten glippen: 1-1. Paars-wit leek een helft lang op weg naar een logische overwinning dankzij een goal van Francis Amuzu, maar een ongelukkige handsbal van Sebastiaan Bornauw enkele minuten voor tijd gooide nog roet in het eten. Cristian Benavente trapte de gelijkmaker vanop de stip binnen, Anderlecht blijft achter met één op negen. [naar artikel]

12. Geen penalty voor Antwerp, wel tegengoal in blessuretijd na potje knokvoetbal tegen Anderlecht (17/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

13. Jupiler Pro League – Yannick Bolasie kopt Anderlecht in blessuretijd voorbij Antwerp (Update) (18/02/2019 - Metro)

RSC Anderlecht heeft zondag op de 26e speeldag in de Jupiler Pro League de topper op het veld van Antwerp gewonnen met 0-1. Na een troosteloze wedstrijd kopte Yannick Bolasie in het Bosuilstadion het winnende doelpunt binnen. Beide ploegen maakten er een kansarme en viriele eerste helft van. Na de pauze wilde Antwerp graag een […] Het bericht Jupiler Pro League – Yannick Bolasie kopt Anderlecht in blessuretijd voorbij Antwerp (Update) verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

14. Onvermijdelijke Teodorczyk bezorgt Anderlecht punt in Duitsland (20/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht blijft ook na drie speeldagen in de Europa League ongeslagen. Tegen Mainz zag het er nochtans niet goed uit toen Deschacht al vroeg een strafschopfout beging maar de onvermijdelijke Teodorczyk scoorde na rust de gelijkmaker. In Groep C blijft het zo extreem spannend want Anderlecht telt net als Mainz en Saint-Etienne vijf punten. Het Azerbeidzjaanse Gabala staat laaatste met nul punten. [naar artikel]

15. Hamont-keepster Swennen kopt gelijkmaker binnen in minuut 96 (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)

In eerste provinciale vrouwen pakte Hamont in extremis een punt tegen Bilzen: 1-1. Opmerkelijk was vooral dat die gelijkmaker in minuut 96 op naam kwam van... doelvrouw Fleur Swennen! “Ik kopte de verdiende gelijkmaker binnen. Dat hebben we goed gevierd”, lacht Swennen. [naar artikel]

16. Gerkens kopt gelijkmaker binnen (22/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Het eerste puntje is binnen. Met goals van Ally Samatta en Pieter Gerkens speelde Antwerp 2-2 gelijk op Fenerbahce. Het houdt zo de hoop op Europese overwintering levend. [naar artikel]

17. Antwerp geeft voorsprong weg tegen veerkrachtig Lokeren (16/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Antwerp blijft ongeslagen buitenshuis. De Great Old had op het veld van Lokeren lange tijd uitzicht op een overwinning na een vroeg doelpunt van William Owusu, maar in minuut 83 zorgde Miric alsnog voor de gelijkmaker van Lokeren. Zo blijft Antwerp ook na zeven speeldagen in de top zes staan. [naar artikel]

18. Owusu mag toch spelen voor Antwerp tegen Gent (03/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

William Owusu is zondag toch speelgerechtigd voor Antwerp in de wedstrijd tegen AA Gent. De spits van de Great Old kreeg na de laatste wedstrijd van vorig seizoen ­tegen Roeselare een schorsing van twee matchen opgelegd voor zijn elleboogstoot aan Baptiste Schmisser. Terwijl ervan werd uitgegaan dat het om twee speeldagen ­effectief ging, blijkt nu dat het slechts om één speeldag effectief en één met uitstel gaat. Owusu mag dus meedoen. [naar artikel]

19. Alweer Owusu schenkt Antwerp de drie punten bij Eupen (18/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Antwerp heeft na Beerschot Wilrijk ook Eupen opzij gezet. Antwerp won eenvoudig met 0-1. Man in vorm Owusu zorgde met een fraaie plaatsbal voor een zes op zes voor The Great Old. Antwerp was de beste ploeg en had de betere kansen en het balbezit. Een verdiende zege voor Antwerp. Door de zege schuift Antwerp op naar plek twee in Play-off 2B. [naar artikel]

20. VIDEO. “Dit is ongelofelijk!”: doelman pakt in 90ste minuut panenka en kopt even later zelf gelijkmaker binnen (07/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Voor de zotste ontknopingen moet je niet altijd in de Premier League of Ligue 1 zijn. In het ‘Championnat National’, de derde divisie van het Franse voetbal, zorgde doelman Anthony Beuve ongetwijfeld voor de strafste slotfase van het weekend. In de 90ste minuut pakte hij nog een panenka, om even later in de toegevoegde tijd de gelijkmaker binnen te koppen. “C’est incroyable”, zo schreeuwden de commentatoren het uit. [naar artikel]

21. Antwerp ziet twee goals afgekeurd worden, maar is zeker van Play-off 1 na zege tegen Eupen (03/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Antwerp staat in Play-off 1. The Great Old was de ganse wedstrijd baas, maar brak pas na de rust de ban. Het doelpunt van Owusu luidde enkele dolle minuten in. Juklerod bood Eupen met een blunder meteen de gelijkmaker aan, en meteen daarna deed Batubinsika de netten trillen. De VAR greep echter in en keurde het doelpunt af voor een duwfout. Even later werd ook Mbokani zijn goal afgevlagd, maar in de slotfase stond de VAR aan de kant van de thuisploeg. De vlag ging de lucht in, maar Bolingo stond geen buitenspel en zorgde zo voor de 2-1. Met de zege is Antwerp zeker van deelname aan Play-off 1. [naar artikel]

22. LIVE. GOAL! Daar is de verdiende gelijkmaker van Antwerp: Le Marchand kopt raak (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

• 1ste speeldag Champions’ play-offs • Aftrap: 20u45 • Bosuilstadion • Antwerp rekent niet meer op Refaelov tegen de kersverse bekerwinnaar [naar artikel]