Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
11:31 uur

“Over de druggebruikers uit hogere kringen praat De Wever niet. Die sluiten te nauw aan bij N-VA”

Het Nieuwsblad

03/09/2018 - 19:35

Jinnih Beels, de kandidaat-burgemeester voor de Antwerpse SP.A pikt de “verdachtmakingen” van burgemeester Bart De Wever niet. Die hintte erop dat de oppositie geïnfiltreerd zou worden door de drugsmaffia. “Hoe kan hij weten dat zijn partijleden er niet bij zitten?”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bart De Wever: "Vermeersch was niet grootste intellectueel maar had enorm gezag door maatschappelijk engagement" (25/01/2019 - VRT NWS)
  Dat Etienne Vermeersch een belangrijk filosoof was, wordt niet betwist: niet in academische kringen, maar ook niet in politieke kringen. Dat heeft veel te maken met het feit dat hij zich vaak en graag mengde in het maatschappelijk debat. Dat maakt Etienne Vermeersch uniek, vindt N-VA-voorzitter Bart De Wever. 
  [naar artikel]
 2. N-VA in het nauw na uitschuiver De Wever: hele dag puinruimen en bijsturen (16/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het kan dus toch: de N-VA die zich laat verrassen midden in de campagne. Een aanval van John Crombez (sp.a) over de pensioenleeftijd volstond om Bart De Wever voor één keer in het nauw te drijven. Wat volgde, was een dag lang puinruimen en continu bijsturen. Een reconstructie.
  [naar artikel]
 3. Bonden en werkgevers raken het niet eens over hogere lonen (21/12/2016 - De Tijd)
  17:18 De sociale partners zijn er in de Groep van Tien opnieuw niet in geslaagd een akkoord af te sluiten over hogere lonen.
  [naar artikel]
 4. Niet alleen “yogasnuivers” gebruiken cocaïne. “Met de vinger wijzen naar de consument helpt niet” (20/03/2019 - VRT NWS)
  Cocaïnegebruik komt nog steeds voor in alle lagen van de bevolking. Dat zeggen verschillende experts naar aanleiding van de heisa rond de uitspraak van Bart de Wever. Volgens hen wijst de Wever onterecht met de morele vinger naar de "yogasnuivers", of de druggebruikers in het algemeen.
  [naar artikel]
 5. De Wever viseert “yogasnuivers” die “criminele keten mee in stand houden” (19/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat de druggebruikers mee verantwoordelijk zijn voor het geweld in zijn stad. De Wever noemde het op Radio 1 “yogasnuivers” die mee “een criminele keten in stand houden”.
  [naar artikel]
 6. Alweer een auto ontploft in Antwerpen: Bart De Wever viseert “yogasnuivers” (19/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat de druggebruikers mee verantwoordelijk zijn voor het geweld in zijn stad. Dat zegt hij op Radio 1 naar aanleiding van alweer een ontplofte auto dinsdagochtend, de zevende in drie weken tijd. De Wever noemde het “yogasnuivers” die mee “een criminele keten in stand houden”.
  [naar artikel]
 7. Sp.a scherp voor De Wever over aanpak drugsoorlog: “Ga rond de tafel zitten en los het op” (03/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Twee topmannen van politie en parket in Antwerpen haalden dinsdag in Humo zwaar uit naar de aanpak van de drugscrisis in Antwerpen. Tot ergernis van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Coalitiepartner sp.a is niet mals voor De Wever: “Praat het uit”.
  [naar artikel]
 8. “Om af te kicken, moet je intellectueel uitgedaagd worden” (18/12/2018 - De Morgen)
  In de Gentse Villa Voortman komen druggebruikers met een psychische kwetsbaarheid samen om kunst te maken. Om de twee jaar maken ze een grote voorstelling. In Avanti! zijn kwetsbaarheid en kracht nauw verstrengeld in poëzie, muziek en theater.
  [naar artikel]
 9. Daarom had De Wever het over ‘yogasnuivers’ (19/03/2019 - De Standaard)
  ‘Ik erger mij rot aan de “yogasnuivers” die er blijkbaar geen enkele moeite mee hebben dat ze een criminele keten in gang houden’, zei Antwerps burgemeester Bart De Wever vandaag bij de voorstelling van de extra maatregelen bij de aanpak van de drugsproblematiek. Met die term viseert hij druggebruikers die tijdelijk hun principes aan de kant schuiven. Maar het vreemde woord vindt zijn oorsprong in een foute vertaling.
  [naar artikel]
 10. De Wever laat hotel sluiten na tienerprostitutie (14/12/2018 - De Standaard)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft het bekende rendez-voushotel Le Sud op het Antwerpse Zuid laten sluiten. Het hotel blijkt te figureren in een onderzoek naar mensenhandel. Een minderjarig meisje zou er tot prostitutie gedwongen zijn.
  [naar artikel]
 11. PS remt De Wever af (11/04/2019 - De Morgen)
  Er zit een kink in de kabel van de regeringsvorming. De PS is niet overtuigd dat Bart De Wever tegen het einde van het weekend genoeg vorderingen gemaakt zal hebben om de informatieronde af te sluiten.
  [naar artikel]
 12. Scepsis De Wever over kernuitstap niet verdwenen (01/04/2018 - De Tijd)
  12:48 N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft sceptisch tegenover de haalbaarheid van de plannen om tegen 2025 de kerncentrales in ons land te sluiten.
  [naar artikel]
 13. Burgemeester De Wever onderhandelt stilaan onder tijdsdruk (18/12/2018 - Knack)
  Terwijl partijvoorzitter Bart De Wever en zijn N-VA premier Michel in het nauw drijven, onderhandelt burgemeester Bart De Wever over een nieuw stadsbestuur in Antwerpen. Stilaan dringt de tijd.
  [naar artikel]
 14. 13 procent van niet-druggebruikers heeft sporen van drugs op lichaam (24/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuw onderzoek toont aan dat 13 procent van alle niet-druggebruikers toch sporen van drugs op het lichaam heeft. De test duidt op het overmatig...
  [naar artikel]
 15. De Wever: 'Logisch dat PS aan macht wil komen door ons uit te sluiten' (06/12/2018 - Knack)
  'Dat PS terug aan het roer wil komen door N-VA uit te sluiten, is logisch. Maar uiteindelijk zal de Vlaamse kiezer daarover beslissen.' Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in reactie op de oproep van Paul Magnette om een cordon rond N-VA te leggen.
  [naar artikel]
 16. De Wever laat hotel op Astridplein sluiten wegens tienerprostitutie (01/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een hotel op het Koningin Astridplein in Antwerpen moet drie weken de deuren sluiten voor feiten in verband met de seksuele uitbuiting van minderjarigen. Dat besliste burgemeester Bart De Wever op basis van vaststellingen die werden gedaan tijdens verschillende politiecontroles.
  [naar artikel]
 17. De Wever laat hotel sluiten wegens tienerprostitutie: “Meest vuile soort van uitbuiting en slavernij” (02/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hotel Monico op het Koningin Astridplein in Antwerpen moet drie weken de deuren sluiten. Dat heeft burgemeester Bart De Wever beslist. De politie stelde er bij verschillende controles vast dat er minderjarige meisjes seksueel werden uitgebuit.
  [naar artikel]
 18. De Wever sust over hogere autotaks (21/08/2019 - De Tijd)
  22:04 Bart De Wever (N-VA) noemt het klinkklare onzin dat een geplande hervorming van de wagenbelasting de Vlaamse automobilist diep in zijn portemonnee zal treffen.
  [naar artikel]
 19. Bart De Wever laat hotel op Astridplein sluiten wegens tienerprostitutie (01/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een hotel op het Koningin Astridplein in Antwerpen moet drie weken de deuren sluiten voor feiten in verband met de seksuele uitbuiting van minderjarigen. Dat besliste burgemeester Bart De Wever op basis van vaststellingen die werden gedaan tijdens verschillende politiecontroles.
  [naar artikel]
 20. Rechtse denker Joshua Livestro over formateur De Wever: 'Is hij niet onderhand zelf de zatte nonkel?' (26/06/2019 - Knack)
  Een regering van de N-VA en het Vlaams Belang komt er niet, weet de Nederlandse opiniemaker Joshua Livestro. Maar dat Bart De Wever zo uitvoerig praat met extreemrechts, vindt hij schadelijk genoeg. 'Hij maakt extreemrechtse analyses tot onderdeel van het beleid.'
  [naar artikel]
 21. De Wever: ‘Als we belaagd worden, sluiten we de rangen’ (26/01/2019 - De Standaard)
  Op de eerste V-dag van de N-VA stelde de partij haar confederale programma voor. De Wever kwam ook terug op de heisa rond de humanitaire visa en de klimaatspijbelaars. ‘Over hen wil ik uitdrukkelijk niet cynisch doen.’
  [naar artikel]
 22. De omschakeling van De Wever (11/04/2019 - De Morgen)
  Bart De Wever (N-VA) zou Kris Peeters (CD&V) zijn andere wang aanbieden tijdens hun duels. Zij waren vrienden, geen vijanden. Althans tot zaterdag, tot N-VA in het nauw kwam door de flater van Jan Jambon en Peeters uitpakte met een scherpe reactie.
  [naar artikel]
 23. Zo pak je donkere kringen onder je ogen aan (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Iets te lang blijven hangen in die gezellige cocktailbar? Hallo donkere kringen! Met een goede dosis aangepaste skincare en make-up ben je zo van die donkere kringen onder je ogen af.
  [naar artikel]
 24. Zo pak je donkere kringen onder je ogen aan (05/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Iets te lang blijven hangen in die gezellige cocktailbar? Hallo donkere kringen! Met een goede dosis aangepaste skincare en make-up ben je zo van die donkere kringen onder je ogen af.
  [naar artikel]
 25. Hoe Bart De Wever de strijd aanbindt met “yogasnuivers” dankzij een foute vertaling in Nederland (21/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Ik erger mij rot aan de ‘yogasnuivers’ die er blijkbaar geen enkele moeite mee hebben dat ze een criminele keten in gang houden”, zei Antwerps burgemeester Bart De Wever dinsdag bij de voorstelling van de extra maatregelen bij de aanpak van de drugsproblematiek. Met die term viseert hij druggebruikers die tijdelijk hun principes aan de kant schuiven. Maar het vreemde woord vindt zijn oorsprong in een foute vertaling.
  [naar artikel]
 26. Bijna helft druggebruikers elektronische muziekscene wil minderen (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna de helft van de druggebruikers in de elektronische muziekscene in België wil zijn middelengebruik doen dalen of stoppen, maar vaak blijft het...
  [naar artikel]
 27. STANDPUNT. Ja, Bart De Wever polariseert. Maar waarom zou hij het niet doen? (25/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Laten we bij de zaak blijven, dacht deze redactie gisterochtend toen de discussie oplaaide over het opiniestuk van Bart De Wever in De Morgen. Daarin verwijt de N-VA-voorzitter de partijen aan de linkerzijde dat zij een opengrenzenbeleid willen. Volgens De Wever dreigt “de totale afbraak van de welvaartsstaat” als we de grenzen niet sluiten en iedereen hier zo maar laten binnenwandelen. Uiteraard bleven de reacties niet uit. “Geen enkele partij pleit voor open grenzen”, zei Groen-voorzitter Meyrem Almaci, die het proza van De Wever afdeed als “gevaarlijke demagogie”. John Crombez verweet De Wever dat hij zelf de sociale zekerheid afbreekt door er 5 miljard in te bezuinigen.
  [naar artikel]
 28. De Wever laat opnieuw Antwerps hotel tijdelijk sluiten wegens tienerprostitutie (02/02/2019 - VRT NWS)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft voor de tweede keer in enkele maanden tijd een hotel tijdelijk laten sluiten na herhaaldelijke vaststellingen van tienerprostitutie. Dat meldt zijn kabinet. Het gaat om een hotel aan het Koningin Astridplein. Het moet nu voor drie weken dicht.
  [naar artikel]
 29. De Wever barst in tranen uit bij vraag over de dood van zijn vader (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bart De Wever praat in een erg openhartig interview met Friedl' Lesage op Radio 1 over zijn leven. Wanneer Lesage hem vraagt wat hij nog tegen
  [naar artikel]
 30. De Wever laat opnieuw Antwerps hotel tijdelijk sluiten wegens tienerprostitutie (01/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft voor de tweede keer in enkele maanden tijd een hotel tijdelijk laten sluiten na herhaaldelijke vaststellingen van tienerprostitutie. Het gaat om een hotel aan het Koningin Astridplein. Het moet nu voor drie weken dicht.
  [naar artikel]
 31. De Wever laat opnieuw Antwerps hotel tijdelijk sluiten wegens tienerprostitutie (01/02/2019 - Knack)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft voor de tweede keer in enkele maanden tijd een hotel tijdelijk laten sluiten na herhaaldelijke vaststellingen van tienerprostitutie. Het gaat om een hotel aan het Koningin Astridplein. Het moet nu voor drie weken dicht.
  [naar artikel]
 32. De Wever praat ruim drieënhalf uur met SP.A over Antwerpse coalitie (25/10/2018 - Knack)
  Bart De Wever voert deze week een tweede reeks gesprekken met alle partijen behalve Vlaams Belang en PVDA. Vandaag kwam SP.A langs, dat bij de verkiezingen slechts zes zetels in de gemeenteraad wist te veroveren.
  [naar artikel]
 33. De Wever tegen nieuw referendum Oosterweel (15/01/2017 - De Tijd)
  12:52 De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) zou het jammer vinden dat er weer een volksraadpleging komt over de Oosterweelverbinding die de Ring moet sluiten.
  [naar artikel]
 34. Bart De Wever laat tweede Antwerps hotel sluiten wegens tienerprostitutie (01/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat voor de tweede keer op enkele maanden tijd een hotel voor drie weken sluiten na herhaaldelijke...
  [naar artikel]
 35. 24 dealers en 231 druggebruikers betrapt op eerste weekend Tomorrowland (24/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het parket van Antwerpen maakt samen met de federale politie cijfers bekend na het eerste weekend van dancefestival Tomorrowland. 24 dealers en 231 druggebruikers werden betrapt.
  [naar artikel]
 36. De Wever: 'Logisch dat PS aan macht wil komen door ons uit te sluiten' (06/12/2018 - De Standaard)
  'We moeten weigeren om samen te werken met de N-VA, net zoals we weigeren om samen te werken met Vlaams Belang', zei Paul Magnette (PS) op La Première (RTBF). 'Dat de PS terug aan het roer wil komen door de N-VA uit te sluiten, is logisch. Maar uiteindelijk zal de Vlaamse kiezer daarover beslissen', reageerde N-VA-voorzitter Bart De Wever.
  [naar artikel]
 37. 24 dealers en 231 druggebruikers betrapt op eerste weekend Tomorrowland (24/07/2019 - De Morgen)
  Tijdens het eerste weekend van Tomorrowland zijn 24 dealers en 231 druggebruikers betrapt. Dat maakt het parket van Antwerpen samen met de federale politie bekend.
  [naar artikel]
 38. Kappers en tandartsen willen hun zaak ook tijdelijk sluiten (16/03/2020 - VRT NWS)
  Alsmaar meer vrije beroepen en zelfstandige ondernemers die nauw contact hebben met hun klanten, willen hun zaak volledig sluiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om tandartsen, kinesitherapeuten, schoonheidsspecialisten en kappers. Unizo-Limburg vraagt dat ook zij een tegemoetkoming zouden krijgen.
  [naar artikel]
 39. Bart De Wever (N-VA) waarschuwt drugscriminelen en druggebruikers: “Weg van de criminaliteit eindigt in het beste geval in de gevangenis” (19/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na de zoveelste gewelddaad in Antwerpen hebben de politie, het parket en de stad beslist om extra tijdelijke maatregelen te nemen. Er komen systematische identiteitscontroles en extra politiepatrouilles en het cameratoezicht wordt uitgebreid. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) hoopt zo een duidelijk signaal te geven. “Wie beweert dat er een eenvoudige oplossing voor dit probleem is los van het brede arsenaal aan middelen dat ingezet is om de drugscriminaliteit in zijn geheel aan te pakken, maakt mensen iets wijs”, zegt hij.
  [naar artikel]
 40. 24 dealers en 231 druggebruikers betrapt op eerste weekend Tomorrowland (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het eerste weekend van Tomorrowland zijn 24 dealers en 231 druggebruikers betrapt. Dat maakt het parket van Antwerpen samen met de federale...
  [naar artikel]
 41. Anuna De Wever op klimaatmars: 'Ik vind de reacties van politici een beetje jammer' (27/01/2019 - Knack)
  'Praat met experts en vorm een beleid. Want driehonderd jongeren uitnodigen heeft niet veel nut.' Dat zei Anuna De Wever, initiatiefneemster van het jongerenprotest tegen het klimaatbeleid, zondag op de betoging in Brussel, verwijzend naar het initiatief van minister Joke Schauvliege om experts en jongeren rond de tafel te brengen.
  [naar artikel]
 42. Anuna De Wever: “Ik krijg meer haat dan Greta” (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik krijg de meeste haat”, zegt een openhartige Anuna De Wever aan Catherine Moerkerke in Telefacts. De 17-jarige klimaatactivist praat er over...
  [naar artikel]
 43. Woordenstrijd tussen De Wever en Di Rupo bereikt nieuw hoogtepunt (01/06/2018 - VRT NWS)
  De woordenoorlog tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn PS-collega Elio Di Rupo schakelt naar een hogere versnelling. Alles begon met controversiële uitspraken van De Wever na de dood van de Koerdisch-Iraakse peuter Mawda, die overigens ook premier Charles Michel (MR) en voorzitter Jan Peumans (N-VA) van het Vlaams Parlement de wenkbrauwen hebben doen fronsen.
  [naar artikel]
 44. Aantal druggebruikers in het Limburgse verkeer stijgt (23/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal druggebruikers in het verkeer in Limburg neemt elk jaar toe. Dat blijkt uit cijfers van het parket Limburg die TVL kon inkijken. De afgelopen twee jaar is het aantal positieve drugcontroles met 13 procent gestegen. De Limburgse politiekorpsen trekken aan de alarmbel en pleiten voor efficiëntere controles en meer sensibilisering.
  [naar artikel]
 45. Spreekt N-VA echt “oorlogstaal” of is het gewoon peptalk? “De Wever is niet harder dan anders” (15/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Oorlogstaal”, noemt Kris Peeters (CD&V) de speech waarin Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) aankondigde voor het Vlaams minister-presidentschap te gaan. “De Antwerpse verkiezingen gingen er véél harder aan toe”, vindt communicatie-expert Fons Van Dyck. “Deze oppeppende praat hoor je ieder weekend in de kleedkamer van een sportclub.”
  [naar artikel]
 46. Vijf personen opgepakt na overlast door druggebruikers in Bilzen (30/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na verschillende klachten van overlast door druggebruikers voerde de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst woensdag een huiszoeking uit in de Kloosterstraat. In totaal werden vijf personen gearresteerd. In de woning werden voorwerpen gevonden die wijzen op de verkoop van drugs. De verdachten werden verhoord.
  [naar artikel]
 47. Di Rupo: 'Ik heb genoeg van de onbeschofte houding van Bart De Wever' (01/06/2018 - Knack)
  De woordenoorlog tussen de voorzitters van N-VA en PS, Bart De Wever en Elio Di Rupo, naar aanleiding van het overlijden van Mawda is naar een hogere versnelling geschakeld.
  [naar artikel]
 48. Arts maakt zich kwaad: “Over de koppen lopen in de winkel. Woest word ik hier van” (11/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  We hebben het niet alleen moeilijker en moeilijker om in ons kot te blijven, ook sommige warenhuizen lijken de “social distancing” niet altijd zo nauw te nemen. “Woest word ik hier van”, twitterde arts Jochen Nijs. En hij weet waarover hij praat.
  [naar artikel]
 49. Zussen Anuna De Wever: "Haar slechtste eigenschap? Ze is arrogant” (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Cathérine Moerkerke volgde voor Telefacts Anuna De Wever. De 17-jarige klimaatactivist praat in de reportage over haar gender, haar liefde voor het...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.