Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

"Gezond eten is vaak gewoon niet lekker genoeg"

05/09/2018 - 08:03
"De meeste mensen vinden het lastig om een gezond dieet vol te houden. Vaak wordt dit toegeschreven aan een gebrek aan discipline, maar volgens..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Uit "Over eten": waarom we soep best per portie opwarmen en een appelschil (niet) moeten eten (17/05/2017 - De Redactie)

Hoe gezond is verse soep en eten we een appel beter met de schil of zonder? Welke weg legt de hostie af tot ze straks op alle communiefeesten wordt opgediend? En voetbalster Imke Courtois, volgt zij een strak dieet of kan ze gewoon alles eten wat ze wil? De antwoorden op al die vragen vanavond gegeven in "Over eten". [naar artikel]


2. "Gezond eten wordt een obsessie". Voedingsdeskundigen trekken aan de alarmbel. (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)

"We eten te veel met ons hoofd omdat onze buik vol angsten zit", schrijft Le Soir. Gezond eten zit in de lift, maar we moeten opletten dat we het niet te goed willen doen allemaal. [naar artikel]


3. Gezond hoeft niet altijd duur te zijn (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gezond eten is duur, hoor je vaak. Maar dat klopt niet, zeggen experts. "Mensen die ervoor kiezen om volledig plantaardig te eten, hoeven niet [naar artikel]


4. [VIDEO] - Weten ouders wat gezond eten is? (19/09/2016 - De Redactie)

Wat is nu eigenlijk "gezond eten"? De ideeën en hypes zijn amper bij te houden en met name veel ouders zien het bos door de bomen niet meer. [naar artikel]


5. Recept voor banaanbrownies met hazelnoot + win het kookboek (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Eten volgens je buikgevoel, zonder alle hypes te volgen. Dat is wat Karolien Olaerts wil promoten. "Gezond eten is makkelijk, leuk en lekker. En... [naar artikel]


6. "Er zijn al mensen die niet meer naar feestjes gaan omdat er niet gezond gegeten wordt" (07/06/2018 - VRT NWS)

Gezond eten is een obsessie aan het worden. Gezonde voedingsrages leiden tot eetstoornissen, zegt gastro-enteroloog André Van Gossum in de krant Le Soir. In "De wereld vandaag" op Radio 1 sluit de Vlaamse voedingsexperte An Vandeputte zich aan: "Laten we aub uit deze kramp komen." [naar artikel]


7. Koen Crucke: "Vijf keer eten per dag om niet bij te komen" (11/05/2017 - De Redactie)

De acteur en operazanger heeft in "Over eten" uitgelegd hoe hij op gewicht blijft. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkesidis deden ook uit de doeken dat kraantjeswater even gezond is als flessenwater. [naar artikel]


8. Uit "Over eten": waarom we spruitjes kunnen leren eten en een microgolfoven (on)gezond is (31/05/2017 - De Redactie)

Kunnen we spruitjes leren eten en is een microgolfoven gebruiken wel gezond? De antwoorden op al die vragen worden gegeven in "Over eten". [naar artikel]


9. "Gebruik je gezond verstand", maar is dat goed advies? "Je investeert beter in uitleg dan in oproep tot gezond verstand" (29/09/2020 - VRT NWS)

Als we ons gezond verstand gebruiken, komt alles goed. Dat horen we in deze coronatijden wel vaker. Maar is dat wel zo? Is ons "gezond verstand" wel zo "gezond" en kunnen we er in alle veiligheid op vertrouwen? "Louter met gezond verstand kom je er niet, je moet je verstand gebruiken", zegt filosoof Johan Braeckman. "Je moet geen beroep doen op een vermogen dat mensen lijken te hebben waarvan we niet goed weten wat het is." [naar artikel]


10. "Onderzoeken in richting van rijkswachters waren vaak niet grondig, coherent en snel genoeg" (23/10/2017 - VRT NWS)

"Heel belangrijk nieuws." Zo reageert professor Cyrille Fijnaut op de mogelijke identificering van "de Reus" van de Bende van Nijvel. Twee jaar lang nam Fijnaut het onderzoek naar de Bende van Nijvel onder de loep in de parlementaire onderzoekscommissie. "Daar heb ik moeten vaststellen dat de onderzoeken in de richting van de rijkswachters vaak niet grondig genoeg waren, niet coherent genoeg gebeurden en ook niet snel genoeg", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.  [naar artikel]


11. "Jonge meisjes zijn te obessief bezig met gezond eten" (07/03/2017 - De Redactie)

Orthorexia is een fenomeen waarbij mensen zó hard focussen op gezonde voeding dat het niet meer gezond is. Sociale media en geschreven media worden met een beschuldigende vinger nagewezen, maar Pascale Naessens nuanceert en stelt dat er vaak een ander probleem is. [naar artikel]


12. Nooit meer verlepte sla of beschimmelde restjes: gezond koken voor 1 persoon doe je zo (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

"Jij bent vrijgezel, dus jij hebt toch tijd zat om te koken?" of "Ga toch gewoon bij vrienden eten?" Diëtiste en happy single Sanne Mouha was deze... [naar artikel]


13. Lefevere daagt concurrenten uit: "Ze komen toch niet naar Vlaanderen om gewoon lekker te eten?" (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Tom Boonen, Niki Terpstra, Zdenek Stybar, Philippe ­Gilbert en zet daar ook maar Matteo Trentin en Fernando Gaviria bij: de kopmannen ­rollen dit [naar artikel]


14. Smikkelen en smullen in het ziekbed: het kán. Dit ziekenhuis helpt patiënten erbovenop met lekker eten (11/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Minder verspilling, lekker en gezond eten naar de wens van de patiënt. Het kan. Gelderse Vallei in Ede is een voorloper in de... [naar artikel]


15. VIDEO: "Laat hem gewoon afmaken", krijgen ze te horen. Maar ze zetten door en maken zwaar verwaarloosde hond weer gezond en gelukkig (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

"Hij is een lelijke hond" en "laat hem gewoon afmaken": de reacties waren niet min toen een reddingsgroep voor honden in North Carolina zich [naar artikel]


16. Altijd chips en frieten eten en toch nog gezond zijn door regelmatig te sporten: kan het of niet? (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heel wat mensen trekken vaak hun sportkleren aan om daarna te kunnen eten wat ze willen. Maar maakt het dan écht niet uit wat je voor of na die sportprestaties eet en kan je eventueel slechte eetgewoontes gewoon wegsporten? En wat als je het omgekeerde doet: wel gezond eten, maar niet sporten? Voedingscoach Claudia Van Avermaet legt het uit én deelt 3 recepten uit ‘Sportfood’ om de sportprestaties te verbeteren. [naar artikel]


17. Eten wordt écht lekkerder wanneer we ermee spelen (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

"Eet eens gewoon netjes met mes en vork" en "Met eten wordt niet gespeeld". Het zijn twee zinnen die op een bepaald moment door elke eetkamer... [naar artikel]


18. Waarom té gezond eten ook ongezond kan zijn (10/06/2018 - De Morgen)

Is gezond eten een obsessie geworden? Ja, vrezen de experts. Want té gezond willen eten is allesbehalve gezond. Niet voor het lichaam en niet voor de geest. 'Ik heb liever dat mensen een chocoladewafel eten en ervan genieten, dan dat ze dat compenseren met een stapel rijstwafels.' [naar artikel]


19. Waarom gaan we nog snel massaal naar de winkels voor ze sluiten? En scheelt er dan iets met "ons gezond verstand"?  (02/11/2020 - VRT NWS)

Massaal nog naar de winkels, voor ze weer voor een lange tijd sluiten. Zo leek het afgelopen weekend wel, als je de beelden van de grote winkelstraten in het land zag. Maar ligt de verantwoordelijkheid daarvoor nu bij de politiek (die de aangekondigde maatregelen gewoon sneller moest doorvoeren) of bij de burger (en "zijn gezond verstand", waar vaak naar wordt verwezen)? "Een conflict tussen het individuele belang op korte termijn en het collectieve belang op lange termijn", zegt psycholoog Maarten Vansteenkiste. En nog: "Een beschuldigende vinger werkt niet." [naar artikel]


20. Eerste smaakcentrum van ons land opent in Zwijndrecht: "Patiënten met smaakverlies weer lekker laten eten" (27/11/2020 - VRT NWS)

In Zwijndrecht opent volgende week het eerste smaakcentrum van ons land. Mensen met smaakverlies, door chemotherapie of Covid-19, kunnen er terecht om opnieuw te genieten van hun eten. "Door hen verschillende smaken in flesjes te laten proeven, leren we de patiënten weer lekker eten", zegt chef gastro-engineering Lobke Van den Wijngaert bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]


21. Kant-en-klare maaltijden over het algemeen gezond, maar u eet ze het best niet elke dag (05/12/2018 - VRT NWS)

Ze hebben niet altijd een even goede reputatie, maar de kwaliteit van de kant-en-klaarmaaltijden in onze supermarkten lijkt nog redelijk mee te vallen. Ons magazine "Over eten" en het Vlaams Instituut Gezond Leven hebben 100 kant-en-klaarmaaltijden getest, en twee derde daarvan was redelijk gezond. Toch eten we maar beter niet elke dag zulke maaltijden, benadrukt Gezond Leven, want ze bevatten doorgaans te weinig groenten. [naar artikel]


22. Culinair fenomeen Donna Hay over gezond eten zonder regeltjes "Ik kan gewoon niet schrappen, dat ligt me niet." (30/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Donna Hay begon als culinair journaliste, maar deed dat zo goed dat ze nu aan het hoofd staat van een miljoenenbusiness met twee eigen magazines, [naar artikel]


23. Hoe gezond is veganisme eigenlijk? (01/11/2018 - VRT NWS)

"Een goed veganistisch patroon is heel gezond, absoluut, zeker voor volwassenen." Dat zegt diëtiste Tessa Bosmans over de kwestie van vegan en gezondheid in "Over eten". Wij gingen nog wat dieper graven en gingen na hoe dat nu precies zit met vitamine 12, ijzer enz. Enkele specialisten geven daarbij tips voor een goede veganistische balans: "Het kan perfect, maar je moet het doen met kennis van zaken."  [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!