Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Sterrenchef lanceert frituur met grootmoeders keuken in eigen dorp

06/09/2018 - 12:18
"Belle Fritte heet het nieuwe initiatief dat chef-kok Peter Van- genechten, de sterrenchef van La Belle, lanceert. Niet hij, maar zijn rechterhand Gert Verheyen staat er achter het vuur. Peters zus Ellen houdt, net als in La Belle, de cijfers in de gaten. De veredelde frituur opent in oktober in Geel-Bel."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Brasserie met “grootmoeders keuken” voor het eerst in Gault&Millau: “Voor wie iets speciaals wil, zijn er andere adressen” (08/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

Nog nooit werd er een schuimpje geserveerd, de gerechten hebben geen ‘eigen twist’. Brasserie Rubens zweert bij grootmoeders keuken. Goeie vol-au-vent, perfect gebakken zeetong. Na 96 jaar heeft ook Gault&Millau dat gezien. De oude dame op de dijk van Knokke staat voor het eerst in de gids. “Een totale verrassing”, zegt zaakvoerder Maxime Vandeperre. “Maar het is een fijne gedachte dat de gids ook onze soort keuken apprecieert.” [naar artikel]


2. Na stunt met chocoladesaus lanceert frituur héél speciale hamburgers: wij deden een smaaktest (05/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Giovanni Van Thielen van frituur Den Heiberg staat in zijn dorp Itegem (Heist-op-den-Berg) bekend als de friturist die Vlaanderen liet kennismaken met frietjes in chocoladesaus. Nu heeft hij een nieuwe hamburgerlijn met niet-alledaagse ingrediënten. [naar artikel]


3. Blijft grootmoeders keuken overeind in een vegan jasje? Wij nemen de proef op de som (20/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Ook in 2022 blijft veganisme dé foodtrend. Zo kan je steeds vaker van klassiekers als stoofvlees of chocomousse vegan smullen. Goesting neemt de plantaardige proef op de som: blijft grootmoeders keuken overeind in een vegan jasje? [naar artikel]


4. Sterrenchef Sergio Herman ruilt zijn keuken even in voor het witte doek (10/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Sergio Herman is een kei in de keuken maar hij houdt ook van acteren, zo blijkt. De Zeeuwse sterrenchef heeft een rol in de Nederlandse romantische komedie ‘Weg Van Jou’, die ook bij ons in de zalen speelt. [naar artikel]


5. “Napolitaanse pizza kan evengoed fine dining zijn”: sterrenchef Marcelo Ballardin deelt exclusieve inkijk in zijn keuken én 3 recepten (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pas op 28-jarige leeftijd dook sterrenchef Marcelo Ballardin voor het eerst een koksopleiding in. Veertien jaar later heeft hij een ster en twee eigen restaurants op zijn naam staan. In zijn kookboek OAK deelt hij een blik achter de schermen én recepten, zodat je zelf het restaurant naar je thuis kan brengen. Waar moet je in de keuken op letten als (thuis)kok? En welke invloeden ontdek je in de keuken? “Maak vooral niet exact hetzelfde recept klaar als ik, doe er je eigen ding mee.” [naar artikel]


6. 100.000 lezers gingen u voor, maar hebt u al gestemd op uw favoriete frituur? (23/05/2017 - Het Nieuwsblad)

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men een frituur tegen. Elk zichzelf respecterend dorp heeft niet alleen een kerktoren, maar ook minstens één frituur. Maar wat is nu de beste frituur van Vlaanderen? Het Nieuwsblad zoekt het uit en u kan daarbij helpen. [naar artikel]


7. Frituur lanceert 'Glabbeekse kanonskogel' om hoge prijzen aan te klagen (17/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Oliver 'Olli' Bömer (52) heeft nog maar een weekje zijn frituur Buikje Vol geopend of hij laat al van zich horen. Zo lanceert hij de Glabbeekse [naar artikel]


8. Sofie Dumont wil de keuken van weleer laten herleven: “Ik kijk er nu al naar uit om ooit zelf oma te worden” (23/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Grootmoeders keuken? Die hoef je in tijden van beperkt sociaal contact niet te missen als het aan Sofie Dumont ligt. Onder de noemer ‘Mémé & Pépé Préféré’ lanceert de voormalige Lady Chef of the Year op haar socialemediakanalen een oproep om hartverwarmende recepten uit de tijd van toen klaar te maken. Ze geeft enkele voorbeelden uit haar jeugd, vertelt over de kookkunsten van haar eigen dochter en blikt vooruit naar een coronaproof kerstfeest. “Coronakilo’s? Beeld je in dat ze ons in deze gekke tijden ook nog eens ons lekker eten zouden afpakken.” [naar artikel]


9. Eindelijk: Pulle heeft vanaf woensdag met Steupke opnieuw frituur (05/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

De Pulse frietliefhebbers halen opgelucht adem. Sinds de sluiting van frituur Fritstop afgelopen zomer, zat het dorp zonder frituur. Gelukkig laat Heidi Van der Elst nu opnieuw het vet pruttelen in de Dorpsstraat 100. [naar artikel]


10. Sterrenchef Thomas Locus (39) opent al derde horecazaak in klein dorp: “We geven meteen ook lokaal erfgoed een tweede leven” (13/12/2022 - Het Nieuwsblad)

Thomas Locus en zijn team openden een nieuw eetconcept in de voormalige pastorij van Sint-Martens-Bodegem. Het is voor de sterrenchef al de derde zaak in het kleine dorp. [naar artikel]


11. Uitbater frituur na overval in Hemiksem: “Ik heb het gehad met al die tegenslag” (10/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

De overval van zaterdagavond is de zoveelste mentale opdoffer voor Ronny Goolaerts, de uitbater van frituur ’t Dorp op de Gemeenteplaats. Het is al de tweede keer dat hij overvallen wordt, en eerder brandde zijn frituur helemaal af na een brandstichting. “Het mag nu wel stoppen”, zucht hij. [naar artikel]


12. Sergio Herman lanceert eigen koffiemerk (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Sergio Herman lanceert zijn eigen koffiemerk ‘Inkbrew Coffee’. De Nederlander ontwikkelde samen met een team experten,waaronder ‘koffieoloog’ Annelies Houwen, twee varianten: een medium roast en een dark roast. [naar artikel]


13. In dit restaurant staan alleen oma's in de keuken (07/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Iedereen is het erover eens: grootmoeders keuken is de beste, wie je oma ook moge zijn. In de Enoteca Maria in New York hebben ze daar zelfs hun thema bij uitstek van gemaakt. Enkel oma's mogen de keuken van het restaurant betreden en er in de potten en pannen roeren. "Het klinkt een beetje melig, maar hier voel je echt de liefde", zegt eigenaar Jody Scaravella. [naar artikel]


14. Sterrenchef Bon Bon trekt naar de Provence (01/08/2022 - De Tijd)

11:43 Tweevoudig sterrenchef Christophe Hardiquest trekt na de sluiting van zijn Brusselse restaurant Bon Bon naar de Provençe, waar hij een keuken met een lange geschiedenis overneemt. [naar artikel]


15. Frituur van ‘Blind Getrouwd’-deelnemer zoekt opnieuw overnemer (24/11/2019 - Gazet van Antwerpen)

Diane Deprins verkoopt na amper negen maanden frituur ’t Muizeke in het dorp van Muizen (Mechelen). Het frituur, dat de laatste jaren meermaals van uitbater veranderde en nog door Blind Getrouwd-deelnemer Lenny Janssens werd uitgebaat, was de grote droom van haar vriend, maar bleek uiteindelijk niets voor hem. [naar artikel]


16. Sterrenchef Nick Bril: “Moeilijk combineerbaar met job én gezin” (28/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf 4 september barst de strijd los tussen verschillende BV’s in de keuken in het nieuwe Play4-programma ‘Celebrity Masterchef’. Niemand minder dan sterrenchef Nick Bril zetelt in de jury. Hij is topchef in ‘The Jane’ en dook eerder al op in het VTM-programma ‘Special Forces’. Hij presenteert mee het programma én beoordeelt de kandidaten op hun creaties in de keuken. Showbits-reporter Desna vroeg hem hoe moeilijk dat te combineren viel met zijn vaste job in de keuken. Bekijk het in deze nieuwe Showbits-video. [naar artikel]


17. Takeaway tip: Veerle’s Keuken is er één met veel groenten en liefde voor traditionele gerechten (09/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Ze kookte al regelmatig voor familie en vrienden, maar ondertussen kan iedereen genieten van ‘Veerle’s Keuken’. Haar specialiteiten? De gerechten die ze zelf heel graag lust, eten uit grootmoeders keuken en pasta’s met véél groenten. [naar artikel]


18. Grootmoeders meer emotioneel verbonden met kleinkind dan met eigen kind: “Ze kunnen het leuke van het kind blijven zien” (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Grootmoeders en kleinkinderen: ze hebben een bijzondere relatie. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat oma’s een meer emotionele connectie zouden hebben met hun kleinkinderen dan met hun eigen kinderen. De tijd die ze met hun kleinkind doorbrengen, staat dan ook vooral in het teken van verwennerij en plezier, zeggen experts. [naar artikel]


19. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft diepvriespuree en deelt 0 uit aan A-merk: “Plaatsvervangende schaamte” (23/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Sterrenchef Thijs Vervloet proefde negen merken diepvriespuree en gaf er vier een onvoldoende. Maar er is hoop. “Met wat toevoegingen in je eigen keuken kan je van de meeste purees nog wel iets maken.” Behalve McCain, dat is een verloren zaak volgens de chef. “Hun puree kan ik echt niet linken aan de smaak van aardappelen.” [naar artikel]


20. Luc Bellings vindt het perfecte frietkot aan zee: “10/10, deze frituur is een omweg waard” (09/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. “Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus.” Al botst hij ook op hét perfecte frietkot. [naar artikel]


21. Amper 19, en al achter de toonbank van eigen frituur: “Klanten schrikken als ze horen dat ik de eigenaar ben” (01/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Dinsdag vierde Dennis Wielockx uit Hoboken zijn 19de verjaardag. Zijn verjaardagscadeau? Een eigen frituur aan het Brilschanspark in de Marcel Auburtinlaan. “Dat ik zo jong een eigen zaak start, schrikt me niet af. Dit brengt me dichter bij mijn ultieme droom: een eigen café”, aldus Dennis. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!