De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Eerste volledig elektrische bus van MIVB rijdt vanaf 1 oktober

De Standaard

11/09/2018 - 14:30

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en CEO van de MIVB Brieuc de Meeûs hebben dinsdag de eerste volledig elektrische standaardbus van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij voorgesteld. Vanaf 1 oktober wordt de elektrische bus van BlueBus ingezet op lijn 13, dezelfde maand worden er nog vier elektrische bussen geleverd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. MIVB introduceert eerste "bluebus" in Brussel (11/09/2018 - VRT NWS)
  Met enig feestgedruis heeft de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB haar eerste elektrische standaardbus voorgesteld, de "bluebus". Vanaf 1 oktober wordt die in gebruik genomen, en in de loop van die maand komen er nog vier van deze bussen bij. Het is de bedoeling om verschillende technologieën van elektrische bussen uit te testen, om de juiste keuze te maken. In 2030 wil de MIVB enkel nog elektrische bussen laten rijden.
  [naar artikel]
 2. Pools bedrijf bouwt eerste elektrische bussen van MIVB (25/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eerste volledig elektrische bussen voor de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB zullen worden geleverd door de Poolse busbouwer Solaris. Dat werd bij de MIVB vernomen. Belgische busbouwers (VDL Bus, Van Hool) dienden geen offerte in.
  [naar artikel]
 3. Eerste volledig elektrische buslijn van MIVB rijdt vanaf vandaag (01/06/2018 - Metro)
  De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB heeft in aanwezigheid van haar CEO Brieuc de Meeûs, Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) de eerste volledig elektrische Citybuslijn ingehuldigd. Lijn 33 zal de boven- en benedenstad van Brussel verbinden. De Brusselse regering gaf de MIVB in april 2016 de opdracht om een elektrische buslijn op poten te zetten die het hypercentrum van de hoofdstad bedient. Twee jaar later verbindt lijn 33 met zijn dertien haltes en zeven bussen de wijken Dansaert en Louiza. Samen met de installatie van de laadpalen in stelplaats Jacques Brel gaat het over een kostenplaatje van bijna 4 miljoen euro. “Dit is een belangrijke eerste stap naar een volledige elektrische vloot tegen 2030”, zegt Smet. “Met deze nieuwe lijn verbeteren we de levens- en luchtkwaliteit op plaatsen waar veel Brusselaars wonen, werken en shoppen. De citybus zal bovendien een extra impuls geven aan belangrijke buurten zoals de voetgangerszone en de commerciële zone tussen Louiza en Naamsepoort.” De 100 procent elektrische bussen, die Citybussen worden genoemd, zijn iets kleiner dan de standaardbussen en kunnen tot 42 personen vervoeren. Hun kleinere afmetingen maken hen wendbaarder voor de kleinere straten in het stadscentrum. De bus heeft een frequentie van 20 minuten. De lijn wordt vanaf 1 juni uitgebaat tussen 10.00 en 19.00 uur. Na de komst van bijkomende elektrische bussen in juli breidt het uurrooster uit van 7.30 tot 23.30 uur. bron: Belga Het bericht Eerste volledig elektrische buslijn van MIVB rijdt vanaf vandaag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Pools bedrijf gaat eerste elektrische MIVB-bussen bouwen (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste volledig elektrische bussen voor de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB zullen niet door een Belgische, maar door een Poolse
  [naar artikel]
 5. MIVB installeert zes laadpalen voor elektrische bussen in Anderlecht (18/11/2022 - VRT NWS)
  De openbare vervoersmaatschappij MIVB zal tegen 2024 zes nieuwe laadpalen installeren om elektrische gelede bussen mee op te laden. Die komen nabij Westland Shopping. Dankzij de laadpalen zal MIVB lijnen 46, 53 en 89 volledig kunnen uitbaten met elektrische bussen.
  [naar artikel]
 6. MIVB koopt vijf elektrische bussen (26/09/2017 - Metro)
  De MIVB heeft een bedrijf uitgekozen voor de levering van vijf elektrische bussen. Het gaat om een contract van 5,6 miljoen euro, meldt de openbaarvervoermaatschapij dinsdag. De naam van de constructeur wordt niet gecommuniceerd. Het gaat om elektrische standaardbussen die ’s nachts opladen. Ze worden in de loop van 2018 op het Brusselse net getest. Brussel werkt momenteel aan proefprojecten met elektrische bussen. De MIVB koopt daarom verschillende soorten elektrische bussen om ervaring op te doen, klinkt het in een persbericht. Zo bestelde de vervoersmaatschappij in juni zeven elektrische ‘midibussen’ (kleiner dan een gewone, standaardbus) bij de Poolse constructeur Solaris. Die moeten de Citybuslijn bedienen, die de voetgangerszone van het stadscentrum met de bovenstad zal verbinden. “De elektrische bussen die de MIVB zopas bestelde zijn van het standaardtype en uitgerust met ‘overnight charging'”-technologie. De batterijen van deze volledig elektrische bussen worden herladen als het voertuig in de remise staat. De raamovereenkomst voorziet in de levering van 5 bussen met een laadsysteem voor een bedrag van 5,6 miljoen euro”, klinkt het. Er is voorts nog een bestelling voorzien van elektrische gelede bussen. Ook test de MIVB hybride (standaard- en gelede) bussen, met het oog op de bestelling van 235 exemplaren, waarvan de levering eind 2018 is voorzien. “In 2018 zullen, zoals beloofd, de eerste elektrische bussen op het MIVB-net rijden. Het is de eerste stap naar een volledig elektrische vloot in 2030 …”, zegt Brussels mobiliteitsminister Pascal Smet. bron: Belga
  [naar artikel]
 7. Wegwerpticket MIVB wordt 50 cent duurder (05/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf 11 oktober rekent de MIVB een supplement aan van 50 eurocent voor een papieren wegwerpticket. Op die manier wil de openbaarvervoersmaatschappij het gebruik van herbruikbare vervoersbewijzen aanmoedigen. Dat meldt de MIVB maandag in een persbericht.
  [naar artikel]
 8. Vanaf 1 juni rijden nieuwe elektrische bussen op nieuwe MIVB-lijn (17/04/2018 - Metro)
  De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB lanceert op 1 juni de nieuwe lijn 33, die de Brusselse bovenstad met de benedenstad verbindt. Op die lijnen zullen de nieuwe elektrische bussen rijden die de MIVB onlangs aanschafte. Vandaag stelden de MIVB en Brussels mobiliteitsminister Pascal Smet het eerste exemplaar van deze midibussen voor. Deze bussen zijn iets kleiner dan de andere MIVB-bussen: er zijn 22 zitplaatsen en een twintigtal staanplaatsen. De komende weken gebruikt de MIVB om de verschillende bussen, de routes en de laadcapaciteit te testen. In de stelplaats Jacques Brel, in Sint-Jans-Molenbeek, zijn zeven laadpalen geïnstalleerd. Daar worden de bussen ’s nachts opgeladen. Het is het elektriciteitsnet van de metro dat de laadpalen voedt. Een oplaadbuurt ’s nachts duurt 4,5 uur, en de batterijen hebben een autonomie van acht uur. Ook overdag, tussen ochtend- en avondspits, kunnen de batterijen geladen worden – dat kan sneller, op 2,5 uur. Lijn 33 zal de boven- en benedenstad verbinden, via het centrum: van Dansaert over de Grote Markt naar Louiza. De eerste zeven bussen zijn bussen van het Poolse Solaris. Deze midibussen zijn dus kleiner, waardoor ze makkelijker door sommige smalle straatjes in het centrum van de stad zullen kunnen manoeuvreren. Tegen het eind van de lopende legislatuur komen er op het MIVB-net nog nieuwe elektrische hybride en volledige elektrische bussen. bron: Belga Het bericht Vanaf 1 juni rijden nieuwe elektrische bussen op nieuwe MIVB-lijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Rijbewijs en helm binnenkort verplicht voor snelle elektrische fietsen (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wie met een elektrische fiets rijdt die sneller dan 25 kilometer per uur haalt, moet vanaf 1 oktober een rijbewijs kunnen voorleggen. Dat
  [naar artikel]
 10. Hier rijdt de eerste volledig elektrische MUG van België rond en die heeft enkele nieuwe snufjes (30/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen heeft een nieuwe MUG in dienst genomen die volledig elektrisch rijdt. Het is de eerste MUG in zijn soort die op de openbare weg in België zal rijden.
  [naar artikel]
 11. Honda pakt uit met eerste volledig elektrische stadswagen (15/01/2020 - Express)
  Op het Autosalon heeft Honda de ‘Honda e’ voorgesteld, een volledig elektrische stadswagen. De wagen past in de bredere strategie van de Japanse autoproducent. Elektrisch is geen taboe meer. Daarom schakelt Honda in 2022 volledig over naar elektrische en hybride wagens. Dat is drie jaar vroeger dan oorspronkelijk voorzien. Honda is daarmee de eerste grote autobouwer die […] The post Honda pakt uit met eerste volledig elektrische stadswagen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Eerste volledig elektrische Rolls-Royce is een feit (18/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse fabrikant van luxewagens Rolls-Royce, een dochtermerk van het Duitse BMW, heeft dinsdag de 'Spectre' onthuld, zijn eerste volledig elektrische auto. De wagen zal een rijbereik hebben van zowat 320 mijl (515 kilometer) en zal vanaf eind volgend jaar aan klanten geleverd worden.
  [naar artikel]
 13. Eerste volledig elektrische Rolls-Royce is een feit (18/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse fabrikant van luxewagens Rolls-Royce, een dochtermerk van het Duitse BMW, heeft dinsdag de 'Spectre' onthuld, zijn eerste volledig elektrische auto. De wagen zal een rijbereik hebben van zowat 320 mijl (515 kilometer) en zal vanaf eind volgend jaar aan klanten geleverd worden.
  [naar artikel]
 14. Nieuw op 1 juni – Nieuwe elektrische bussen op nieuwe MIVB-lijn (27/05/2018 - Metro)
  Een nieuwe buslijn van de MIVB, waarop alleen maar elektrische bussen zullen rijden, verbindt vanaf 1 juni de Brusselse bovenstad met de benedenstad. De zogenaamde midibussen die op de lijn zullen rijden zijn iets kleiner dan de andere MIVB-bussen: er zijn 22 zitplaatsen en een twintigtal staanplaatsen. Een oplaadbeurt voor de bussen, ’s nachts, duurt 4,5 uur, en de batterijen hebben een autonomie van acht uur. Ook overdag, tussen ochtend- en avondspits, kunnen de batterijen geladen worden – dat kan sneller, op 2,5 uur. Lijn 33 zal de boven- en benedenstad verbinden, via het centrum: van Dansaert over de Grote Markt naar Louiza. Elke 20 minuten, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, zal er een bus rijden. Brussel wordt daarmee een van de eerste steden die een buslijn uitbaat met enkel elektrische bussen. De eerste zeven bussen zijn van het Poolse Solaris. Deze midibussen zijn dus kleiner, waardoor ze makkelijker door sommige smalle straatjes in het centrum van de stad zullen kunnen manoeuvreren. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 juni – Nieuwe elektrische bussen op nieuwe MIVB-lijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Eerste elektrische Rolls-Royce volgend jaar te koop (18/10/2022 - De Tijd)
  14:34 Tegen 2030 belooft het Britse luxemerk Rolls-Royce volledig elektrisch te zijn. De eerste elektrische auto, de Spectre, wordt vanaf eind volgend jaar geleverd vanaf 318.500 euro.
  [naar artikel]
 16. Volvo maakt vanaf volgend jaar in Gent elektrische vrachtwagens (26/10/2022 - De Tijd)
  10:45 De Gentse fabriek van de vrachtwagenbouwer Volvo Trucks zal vanaf 2023 haar eerste volledig elektrische truck bouwen. Tegen 2030 moeten die goed zijn voor minstens de helft van de totale jaarlijkse vr...
  [naar artikel]
 17. Eerste volledig elektrische vrachtwagens voor transport in Antwerpse haven  (07/10/2023 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag zet logistiek bedrijf Wijngaard Natie vier volledige elektrische vrachtwagens in voor transporten in de haven van Antwerpen. Hierdoor wordt jaarlijks tot 90 ton minder C02 uitgestoten. Het zijn de eerste elektrische vrachtwagens in de haven.
  [naar artikel]
 18. Eerste elektrische binnenschepen ter wereld zullen ook op Antwerpen varen (04/01/2018 - VRT NWS)
  De Antwerpse haven gaat op termijn volledig elektrische schepen ontvangen. Dat schrijft De Tijd. De volledig elektrische en emissieloze schepen, van Nederlandse makelij, zijn een wereldprimeur.  
  [naar artikel]
 19. Vanaf dit jaar volledig elektrische schepen op de Schelde (06/01/2018 - De Standaard)
  Vanaf deze zomer zullen er in de haven van Antwerpen enkele 100 procent elektrische schepen rondvaren. Het is een Nederlands bedrijf dat meer dan 60 miljoen investeert in de bouw van die schepen, en ook onze haven pompt 200.000 euro in het project. Tussen Nederland en de Antwerpse haven zullen op die manier enkele volledig elektrische binnenvaartschepen varen.
  [naar artikel]
 20. Vanaf dit jaar volledig elektrische schepen op de Schelde (05/01/2018 - De Standaard)
  Vanaf deze zomer zullen er in de haven van Antwerpen enkele 100 procent elektrische schepen rondvaren. Het is een Nederlands bedrijf dat meer dan 60 miljoen investeert in de bouw van die schepen, en ook onze haven pompt 200.000 euro in het project. Tussen Nederland en de Antwerpse haven zullen op die manier enkele volledig elektrische binnenvaartschepen varen.
  [naar artikel]
 21. Eerste elektrische Porsche kan definitieve Tesla-killer worden dankzij razendsnelle oplaadtijd (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Porsche Taycan rolt pas vanaf later dit jaar van de band, maar de bolide maakt nu al furore. De eerste volledig elektrische Porsche zou zelfs...
  [naar artikel]
 22. Eerste publieke laadpalen elektrische auto’s (12/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op het Nevenplein in Kaulille en op het plein voor de Bibliotheek De Priool in Bocholt zijn de eerste publieke laadpalen voor elektrische wagens geïnstalleerd. De komende week, 19 september, worden ze aangesloten op het elektriciteitsnet en vanaf 1 oktober zijn ze operationeel. Dan kunnen inwoners en bezoekers hun elektrische wagen inpluggen en opladen via het openbaar netwerk.
  [naar artikel]
 23. Bromfietser (19) overleden nadat hij twee rode lichten negeert en tegen MIVB-bus rijdt (10/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In de nacht van zondag op maandag is rond middernacht een dodelijk ongeval gebeurd tussen een bromfiets en een MIVB-bus in Brussel. De bestuurder van de bromfiets was op slag dood. Dat heeft de MIVB bevestigd.
  [naar artikel]
 24. Dit verandert er allemaal op 1 oktober (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op 1 oktober 2016 treden enkele nieuwe wetten in werking.  Een overzicht: Wie met een elektrische fiets rijdt die meer dan 25 kilometer per uur
  [naar artikel]
 25. Eerste Leuvense elektrische bus voorgesteld: "Veel aangenamer dan de dieselvariant" (10/09/2020 - VRT NWS)
  Vanochtend zijn in Leuven de eerste elektrische bussen van De Lijn voorgesteld door Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Vanaf deze maand rijden er in Leuven zes volledig elektrische bussen op het traject van lijn 2, Kessel-Lo – Heverlee.
  [naar artikel]
 26. Stakingsactie MIVB gaat derde dag in (13/05/2020 - De Standaard)
  Sommige chauffeurs van de MIVB gaan voor de derde dag op rij niet aan het werk, omdat ze meer beschermingsmaatregelen willen. De spontane actie heeft vooral gevolgen voor de busdienst, de tram rijdt met verminderde frequentie, de metro rijdt wel normaal.
  [naar artikel]
 27. Volvo troeft Tesla af en komt als eerste met volledig elektrische truck (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Volvo is de eerste truckfabrikant die een volledig elektrische vrachtauto op grote schaal wereldwijd gaat verkopen. Bedrijven en overheden kunnen...
  [naar artikel]
 28. Eerste volledig elektrische Volvo wordt in Gent gebouwd (15/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  De eerste volledig elektrische auto van de Zweedse autoconstructeur Volvo zal in de Gentse Volvo-fabriek gebouwd worden. Het gaat om een elektrische variant van de compacte SUV XC40. Net als de Duitse autobouwer Audi in Vorst gaat ook Volvo batterijen voor elektrische wagens assembleren op zijn site in Gent. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de Gentse fabriek. De productie van de elektrische wagen zou in het najaar van 2020 van start gaan.
  [naar artikel]
 29. MIVB kiest Poolse bedrijf Solaris als leverancier elektrische gelede bussen (19/12/2017 - VRT NWS)
  De raad van bestuur van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB heeft het Poolse bedrijf Solaris aangeduid als leverancier van 25 elektrische gelede bussen. Solaris zal ook het oplaadsysteem op het MIVB-net bouwen. De nieuwe bussen zullen in de loop van 2019 in de Brusselse straten opduiken.
  [naar artikel]
 30. Bornem biedt als eerste gemeente elektrische deelfietsen aan (21/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Aan het station van Bornem staan vanaf 1 oktober tien gewone en tien elektrische groene deelfietsen. Via een app op je smartphone kun je de fiets huren voor een dag of voor één of meerdere blokken van twintig minuten. Bornem is de eerste gemeente in Vlaanderen die elektrische deelfietsen aanbiedt.
  [naar artikel]
 31. Toyota struikelt op weg naar volledig elektrische industrie (18/10/2022 - Express)
  De introductie van Toyota’s eerste volledig elektrische wagen moest een keerpunt zijn binnen de auto-industrie, dat is niet zo gebleken. De essentie Toyota bracht vijf maanden geleden haar eerste volledig elektrische wagen uit. Massale productie. Lancering verliep niet vlot. Veiligheidsproblemen. De bouten van de wielen kwamen los tijdens het rijden. Airbags niet correct ingesteld. Leveringsvertraging. […]
  [naar artikel]
 32. DHL bestelt 12 elektrische vliegtuigen voor "eerste elektrische express-netwerk" (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  DHL Express heeft twaalf volledig elektrische vrachtvliegtuigen besteld bij de in Seattle gevestigde fabrikant Eviation. De toestellen zullen deel uitmaken van 's werelds eerste elektrische expressnetwerk", zo meldt DHL Express. Eviation verwacht het elektrische vliegtuig 'Alice' tegen 2024 te kunnen leveren aan DHL Express.
  [naar artikel]
 33. Getest: Eerste volledig elektrische (Belgische) Audi (08/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  VTM Nieuws testte vandaag de Audi E-tron, de eerste volledig elektrische Audi, uit. De auto moet de grote uitdager worden van Tesla. Sommigen...
  [naar artikel]
 34. VIDEO: Getest: Eerste volledig elektrische Audi in ons land (07/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  VTM Nieuws testte vandaag de Audi E-tron, de eerste volledig elektrische Audi, uit. De auto moet de grote uitdager worden van Tesla. Sommigen...
  [naar artikel]
 35. Nieuwe regels voor snelle elektrische fietsen vanaf 1 oktober (13/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Elektrische fietsen die sneller dan 25 km/u rijden, zijn geen fietsen maar bromfietsen. Daarom zijn er nieuwe specifieke regels opgenomen in de Wegcode. Vanaf 1 oktober is een rijbewijs en een helm verplicht en moeten de fietsen ook een nummerplaat hebben.
  [naar artikel]
 36. Nieuwe regels voor snelle elektrische fietsen vanaf 1 oktober (13/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Elektrische fietsen die sneller dan 25 km/u rijden, zijn geen fietsen maar bromfietsen. Daarom zijn er nieuwe specifieke regels opgenomen in de Wegcode. Vanaf 1 oktober is een rijbewijs en een helm verplicht en moeten de fietsen ook een nummerplaat hebben.
  [naar artikel]
 37. Bromfiets-bestuurder (19) overleden nadat hij twee rode lichten negeert en tegen MIVB-bus rijdt (10/04/2023 - Het Nieuwsblad)
  In de nacht van zondag op maandag is rond middernacht een dodelijk ongeval gebeurd tussen een bromfiets en een MIVB-bus in Brussel. De bestuurder van de bromfiets was op slag dood. Dat heeft de MIVB bevestigd.
  [naar artikel]
 38. Bromfiets-bestuurder (19) overleden nadat hij twee rode lichten negeert en tegen MIVB-bus rijdt (10/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van zondag op maandag is rond middernacht een dodelijk ongeval gebeurd tussen een bromfiets en een MIVB-bus in Brussel. De bestuurder van de bromfiets was op slag dood. Dat heeft de MIVB bevestigd.
  [naar artikel]
 39. Jaguar dropt bom: enkel elektrische auto’s vanaf 2025 (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Jaguar dropt een bom in het autolandschap: vanaf 2025, over amper vier jaar, verkoopt het alleen nog volledig elektrische auto’s. Weg dat zalige gebrom van de zescilinder. Einde van een legende. Maar ook: het eerste grote slachtoffer van de strenge Europese emissieregels is bekend.
  [naar artikel]
 40. Erdogan pakt uit met eerste volledig Turkse elektrische wagen (27/12/2019 - Express)
  Turkije heeft vandaag aangekondigd dat het 22 miljard Turkse lire (3,3 miljard euro) zal pompen in Turkse elektrische wagens over een periode van 13 jaar. Het eerste prototype van de elektrische wagen werd ook onthuld, een SUV van het merk TOGG. De Turkse president Tayyip Erdogan had in november 2017 zijn plan al onthuld om […] The post Erdogan pakt uit met eerste volledig Turkse elektrische wagen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. De eerste volledig elektrische Mazda is een buitenbeentje, wij deden een testritje (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Mazda is altijd al een buitenbeentje geweest. Ook de eerste volledig elektrische Mazda ligt lekker dwars, zo blijkt uit een eerste testrit met de MX-30.Guido Cloostermans
  [naar artikel]
 42. Volvo onthult elektrische ‘Polestar 2': eerste auto's zullen te koop zijn vanaf 59.900 euro (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Polestar, het performancemerk van het Zweedse Volvo Cars, heeft woensdag zijn eerste volledig elektrische wagen onthuld, de Polestar 2. Met de...
  [naar artikel]
 43. Audi lanceert vanaf 2026 alleen nog elektrische wagens (22/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse autobouwer Audi zal vanaf 2026 alleen nog maar volledig elektrische wagens wereldwijd lanceren. Hij verwacht dat tegen 2033 de productie van auto's met verbrandingsmotoren nagenoeg volledig uitgefaseerd zal zijn, zo heeft Audi dinsdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 44. Audi lanceert vanaf 2026 alleen nog elektrische wagens (22/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse autobouwer Audi zal vanaf 2026 alleen nog maar volledig elektrische wagens wereldwijd lanceren. Hij verwacht dat tegen 2033 de productie van auto’s met verbrandingsmotoren nagenoeg volledig uitgefaseerd zal zijn, zo heeft Audi dinsdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 45. Vlak over Limburgse grens rolt eerste volledig elektrische Mini Cabrio van de band (15/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  BMW heeft VDL Nedcar in Nederlands-Limburgs Born de bouw gegund van 999 exclusieve en volledig elektrisch aangedreven vierzits Mini’s Cabriolet. De eerste exemplaren komen vanaf april op de markt.
  [naar artikel]
 46. Busbedrijf Heidebloem gebruikt eerste elektrische lijnbus (16/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het zijn hoogdagen voor busspotters, want sinds vorige week rijdt in Limburg de eerste volledig elektrische lijnbus rond. De primeur was voor het Lanakense busbedrijf Heidebloem, dat in onderaanneming voor De Lijn werkt. “Onze e-bussen hebben een bereik van zo’n driehonderd kilometer”, zegt manager Philippe Samyn.
  [naar artikel]
 47. MIVB-bus rijdt zes voetgangers aan in Brussel (02/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een bus van de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB heeft deze namiddag in de Koloniënstraat, in de buurt van het Centraal-Station, zes...
  [naar artikel]
 48. Nieuwe elektrische Volvo ‘made in Belgium’ op komst (07/01/2021 - Express)
  België mag dan maar twee autofabrieken meer tellen, Audi Brussels en Volvo Gent, ze zijn wel alletwee gespecialiseerd in de elektrische wagens van de toekomst. Volvo Gent mag van zijn Zweedse moedergroep binnenkort een tweede volledig elektrische model bouwen. Terwijl Audi Brussels de volledig elektrische e-tron bouwt, rolt in Gent sinds oktober de XC40 Recharge, […] The post Nieuwe elektrische Volvo ‘made in Belgium’ op komst appeared first on Business AM.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy