Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 August 2021
22:58 uur

Tijd voor een vieruurtje: 3 gezonde én lekkere recepten

Het Laatste Nieuws

11/09/2018 - 15:46

Uit een iVox-studie bij 500 ouders in opdracht van Honest, van de biologische drankjes, blijkt dat 51% van de Belgische ouders geen of onvoldoende...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Lekker en verfrissend: 5 gemakkelijke recepten om zelf gezonde ijsjes te maken (31/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zomerse temperaturen en lekkere ijsjes, het is een match made in heaven. Helaas bevatten die lekkernijen vaak veel calorieën en verder weinig goeds voor je gezondheid. Maar wat als het beter kan? Met een paar ingrediënten kan je namelijk zowel lekkere als gezonde ijsjes maken. Dit zijn onze 5 favoriete recepten.
  [naar artikel]
 2. Tijd voor een vieruurtje: verras je kroost met deze gezonde snacks! (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Maak samen met de kinderen een gezonde snack waar ze vandaag van kunnen snoepen en morgen hun brooddoos mee kunnen aanvullen. Een
  [naar artikel]
 3. Modellen maken perfect vieruurtje: Gezonde Snickers (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onze modellen maken vandaag het perfecte vieruurtje: een gezonde variant van Snickers.
  [naar artikel]
 4. Gezond eten, daar heb je soms maar tien minuten voor nodig (30/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Je hoeft geen uren in de keuken te staan als je een gezond hapje wil bereiden. Dat is de boodschap van ‘Your Healthy Fix’, een kookboek waarin gezonde foodie Esther Andries smoothies, bowls en andere lekkere recepten bereidt. “We hebben het allemaal druk, maar de meeste recepten uit mijn boek maak je op tien minuten”.
  [naar artikel]
 5. Ellen (29) verzamelt eenvoudige, gezonde en heerlijke maaltijden op haar account met bijna 19.000 volgers (19/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse Ellen Van Gool (29) verzamelt lekkere, makkelijke en gezonde recepten op haar blog en haar Instagramaccount @kokerellen. Haar passie voor koken ontdekte ze eerder toevallig in haar studententijd. In tien jaar tijd maakte ze van haar hobby haar deeltijds beroep en vanaf januari gaat ze zelfs voltijds als Kokerellen aan de slag. “Ik wil mijn lezers eraan herinneren dat koken en eten vooral ook om gezelligheid draait.”
  [naar artikel]
 6. Recepten voor een snelle en gezonde hap: 3x creatief met wraps (16/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Van paddestoelburger tot zalmlasagne en ontbijtwrap: met tortilla’s kun je alle kanten uit in de keuken. Drie originele recepten uit het leuke kookboekje: ‘It’s a wrap’.
  [naar artikel]
 7. Ophef over kookapp met gezonde recepten van de Vlaamse regering: 550.000 euro voor “pleziertjes” of noodzaak? (05/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Open VLD schiet met scherp op Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) omdat de kookapp en -website met gezonde recepten van de Vlaamse overheid 550.000 euro heeft gekost. Volgens Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde is dat te gek voor woorden.
  [naar artikel]
 8. Lekkere vrijdagmarkt (23/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  markt. De marktkramers trakteerden hun klanten op lekkere proevertjes: een gezonde kiwi, een glaasje cava of fruitsap, een stukje vis of een andere lekkernij.
  [naar artikel]
 9. De favoriete ‘fast food’ recepten van Sandra Bekkari (04/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Geen tijd, te druk,....na tien boeken heeft keukenprinses Sandra Bekkari al heel wat smoesjes gehoord waarom we niet gezond koken. Maar met haar nieuw boek ‘Fast Food’ wil ze daar definitief verandering in brengen. Met 80 recepten, die gemiddeld een halfuurtje in beslag nemen én de afwas tot het minimum beperken, wil ze alle stereotypen rond gezonde voeding doorbreken. Om goed van start te gaan, deelt ze alvast haar vijf favoriete recepten.
  [naar artikel]
 10. Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten (28/01/2020 - Metro)
  Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft Zeker Gezond gelanceerd, een gloednieuw receptenplatform in de vorm van een website en app, met meer dan duizend recepten. Het platform is opgericht voor mensen die graag gezonder willen eten maar daarbij nog ondersteuning missen. Bijna één op de twee Vlamingen zou het makkelijker vinden om gezond te eten als hij daarbij ondersteuning kreeg. Het nieuwe receptenplatform Zeker Gezond werd daarvoor opgericht. «In de wildgroei aan voedingshypes, gezondheidsclaims, kookboeken en receptenwebsites, onderscheiden zekergezond.be en de bijhorende app zich met gegarandeerd gezonde, eenvoudige en lekkere recepten», legt voedingsexperte Loes Neven uit. Omgekeerde voedingsdriehoek De nood aan gezonde recepten was volgens Neven hoog. In 2017 lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de omgekeerde voedingsdriehoek. «Die voedingsdriehoek vertelt je wat je best eet, maar al snel bleek de Vlaming ook nood te hebben aan advies over hoe je dat kan doen. Veel mensen vroegen of we hen ook gezonde recepten konden aanbieden, want die waren er in 2017 nog niet. Vandaag wel, dankzij zekergezond.be», benadrukt Neven. De recepten zijn volgens Neven met zorg geselecteerd en de voedingsexperts van Gezond Leven hebben die ze nauwkeurig afgetoetst aan een set gezondheidscriteria, gebaseerd op de voedingsdriehoek. Degene die voldeden, werden opgenomen in het platform. App Een grote troef van zekergezond.be en de bijhorende app is volgens Neven de diversiteit aan recepten. «Van Vlaamse kost tot iets meer exotisch of vegetarisch: iedereen zal er zijn gading vinden. Bovendien ondersteunt het platform mensen bij de planning en aankoop van voeding.» Lees ook : Goed nieuws! Ongezond eten is ook gezond Het bericht Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Zeepreventorium De Haan lanceert kookapp voor kinderen met nierproblemen (12/03/2020 - VRT NWS)
  Het is vandaag Wereldnierdag en in het Zeepreventorium in De Haan lanceren ze daarom een app met gezonde en vooral lekkere recepten voor kinderen met chronische nierproblemen. Het Zeepreventorium is een medisch centrum voor kinderen en jongeren met chronische aandoeningen.
  [naar artikel]
 12. Gezonde kotfood die toch binnen budget is? 5 slimme recepten en tips van Sandra Bekkari (23/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een strikt weekbudget en een minikeuken vol stapels afwas: dat studenten meer dan eens per week terugvallen op blikken soep en niet al te gezonde...
  [naar artikel]
 13. Wiskunde die smaakt naar meer? Met deze recepten leren je kinderen zowel bakken als tellen (10/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Word een held in bakken en proef de wiskunde’, leest de ondertitel van een nieuw bakboek van Uitgeverij Averbode. De opzet is geniaal: in het boek staan twintig recepten voor jonge kinderen die hen subtiel ook een portie wiskunde voorschotelt. Want bakken en tellen gaan hand in hand. Zo leert je kroost dat wiskunde écht leuk en nuttig kan zijn – en lekkere taartjes oplevert. Wij mogen twee recepten onthullen.
  [naar artikel]
 14. Massaman curry, Snickers of granola? Foodie Morgane geeft 5 plantaardige recepten met pindakaas om van te ge-noten (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In geval van noot smeer je pindakaas op je boterham, right? Maar wat als we je vertellen dat pindakaas véél meer is dan een smakelijk goedje voor op je pistolet alleen? Van gezonde snickers tot smaakmaker in smoothies, je maakt er recepten mee om je vingers bij af te likken. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke (25) geeft vijf vegan recepten. Geen betere dag om die uit te testen dan Nationale Dag van de Pindakaas.
  [naar artikel]
 15. Meer tijd besparen in de keuken? Deze keukentoestellen heb je nodig (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een lekkere en gezonde maaltijd is fijn na een lange werkdag, maar daarom heb je nog geen zin om uren te staan sloven boven de potten. Met een...
  [naar artikel]
 16. Wil je meer tijd besparen in de keuken? Deze keukentoestellen heb je nodig (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een lekkere en gezonde maaltijd is fijn na een lange werkdag, maar daarom heb je nog geen zin om uren te staan sloven boven de potten. Met een...
  [naar artikel]
 17. Meer tijd besparen in de keuken?Met deze keukentoestellen gaat het vlot (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een lekkere en gezonde maaltijd is fijn na een lange werkdag, maar daarom heb je nog geen zin om uren te staan sloven boven de potten. Met een...
  [naar artikel]
 18. Als ontbijt of vieruurtje: deze pannenkoekjes met banaan flans je zo in elkaar (16/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De coronacrisis doet ons massaal in de keuken duiken. Van taarten en brownies bakken tot zomerse zoetigheden in elkaar flansen: wij proberen elke week populaire recepten uit met een minimum aan basic ingrediënten.
  [naar artikel]
 19. Deze frietjes zijn wél gezond (15/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Haar kleurrijke, gezonde recepten zijn een fenomeen op Instagram, waar Ellen Charlotte Marie met haar 136.000 volgers populairder is dan Jeroen Meus. Ze heeft met 'One Healthy Family' haar eerste kookboek uit en deelt deze week elke dag een lekker en gezond recept, goedgekeurd door haar eigen kinderen. Vandaag: frietjes die wél gezond zijn, met een lekkere wasabimayonaise.
  [naar artikel]
 20. Deze frietjes zijn wél gezond (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Haar kleurrijke, gezonde recepten zijn een fenomeen op Instagram, waar Ellen Charlotte Marie met haar 136.000 volgers populairder is dan Jeroen Meus. Ze heeft met 'One Healthy Family' haar eerste kookboek uit en deelt deze week elke dag een lekker en gezond recept, goedgekeurd door haar eigen kinderen. Vandaag: frietjes die wél gezond zijn, met een lekkere wasabimayonaise.
  [naar artikel]
 21. Dit zijn de meest gezochte recepten van 2016 volgens Google (15/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Internetzoekmachine Google heeft bekendgemaakt naar welke recepten mensen in 2016 het meest hebben gezocht. In de top tien geen veganistische of andere hippe gerechten, maar wel stevige, gezonde klassiekers. Een overzicht.
  [naar artikel]
 22. Kleuter krijgt geen vieruurtje, vader sleept school voor rechter (24/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een papa uit Ieper vindt het niet kunnen dat zijn dochtertje van vijf tijdens de namiddagspeeltijd geen vieruurtje meer mag eten van de school.
  [naar artikel]
 23. Met deze gerechten word je 100 jaar: Nieuw kookboek onthult de recepten uit de befaamde ‘blue zones’ (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Als je gezond honderd wilt worden, eet dan als gezonde mensen die honderd zijn geworden”, zo begint Dan Buettner zijn inleiding in ‘Het Blue Zones kookboek - 100 recepten om 100 mee te worden’. In het boek bundelt hij niet alleen zijn eigen inzichten rond de beroemde ‘blue zones’ - bepaalde plekken in de wereld waar de mensen het langst leven - maar ook de recepten die hij op die verschillende plekken leerde van de locals. Is dit het geheim om gezond oud te worden? Het zou zo maar kunnen! En wij mogen je alvast 3 recepten verklappen!
  [naar artikel]
 24. Easy fit food: de lekkerste gezonde recepten van foodblogster Charlot Pauwels (03/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fit zijn kan niet zonder gezonde voeding. Volgens foodblogster Charlot Pauwels zit alles ’m in de balans: “Zin in frietjes? Geniet ervan! Maar eet...
  [naar artikel]
 25. Blend deze vijf ingrediënten en je smult van een ultrasnel, gezond vieruurtje (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zin in een heel snelle en gezonde snack? Makkelijker dan deze vegan energy bites wordt het niet. De blender in, daarna nog even de diepvries in en...
  [naar artikel]
 26. Vegan recepten: tips en alternatieven waarmee je heerlijk plantaardig kan koken (01/11/2019 - De Morgen)
  Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier.
  [naar artikel]
 27. Vegan recepten: tips en alternatieven waarmee je heerlijk plantaardig kan koken (01/11/2019 - De Morgen)
  Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier.
  [naar artikel]
 28. Foodmaker opent vestiging in Hasselt (06/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met een negende zaak is de populaire horecaketen Foodmaker ook in Hasselt neergestreken. Op de Botermarkt kan voortaan genoten worden van ontbijt, over middagmaal tot vieruurtje op gezonde wijze.
  [naar artikel]
 29. Kwaadmechelse KWB-ers koken voor hun wederhelft (07/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de laatste les van de kookcursus 'Koken onder mannen' van KWB Kwaadmechelen hebben de mannen gekookt voor hun partner. “Het zag er allemaal heel lekker uit”, vertelt Patrick Bosmans van KWB-Kwaadmechelen. “De KWB-koks waren immers enorm op elkaar ingespeeld en in geen tijd werden allerlei lekkere recepten op de tafel getoverd.”
  [naar artikel]
 30. Mevrouw Ruben Van Gucht schrijft boek met 49 recepten voor honden (07/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ze noemt zichzelf een onderneemster en petparent met een bijna bovenmenselijke liefde voor honden. Die twee samengepakt, geeft Snoep Dog, het eerste boek van Laurence Van Tongerloo aka mevrouw Ruben Van Gucht dat 49 recepten bundelt voor gezonde en gevarieerde hondendesserts en - snacks. Het is om snoeten en poten bij af te likken.
  [naar artikel]
 31. KOKEN. Drie smakelijke recepten voor verfrissende mocktails (03/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zin in een lekkere cocktail om met het hele gezin van te genieten? Een fris smaakwatertje, een fruitige iced tea of een pittige mocktail it is. Schol!
  [naar artikel]
 32. De favoriete vegan-recepten van Nathalie Meskens (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Presentatrice Nathalie Meskens is een fan van gezonde voeding en sinds een tweetal jaar overgeschakeld op een veganistische levenswijze. Het waarom van die switch én honderd recepten om in haar voetsporen te treden, doet ze uit de doeken in haar nieuwste boek Plan Vegan, opvolger van Plan Boos.
  [naar artikel]
 33. “Win 15 gezonde jaren door juist te eten”: hoofddiëtist UZA Michaël Sels schrijft boek met gezonde recepten (26/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Door juist te eten, win je vijftien gezonde levensjaren. Geen oneliner van een dieetgoeroe met een hocuspocus-dieet, maar de woorden van Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. Hij vraagt om meer groenten en fruit te eten en voldoende water te drinken. Zo kun je kanker vermijden, schrijft hij in zijn boek Lekker Lang Leven.
  [naar artikel]
 34. Diëtiste Iris Daems keurt 11 soepen uit een pak: “Een groentesoep zou de meest gezonde keuze moeten zijn, maar deze raad ik niemand aan” (09/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Soep uit een pak, makkelijker kan het haast niet tijdens deze druilerige wintermaanden. Maar is het wel een gezonde en lekkere keuze? Diëtiste Iris...
  [naar artikel]
 35. Luilekkere recepten om de restjes feestelijk weg te werken (19/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  2021 komt eraan! Tijd dus om nog snel alle restjes van 2020 uit de koelkast te halen - en kuis die meteen ook even uit. Twee recepten uit het kookboek ‘Empty the fridge’ voor lekkers met feestrestjes.
  [naar artikel]
 36. Crisiscentrum geeft tips voor veilig schooljaar: ‘Niet keuvelen aan schoolpoort’ (02/09/2020 - De Morgen)
  De mondmaskerplicht op school voor leerlingen vanaf 12 jaar zal snel een ‘gezonde gewoonte’ worden. Dat heeft woordvoerder Yves Stevens gezegd op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. Hij riep scholieren die na lestijd een vieruurtje willen eten ook op om altijd eerst de handen te wassen.
  [naar artikel]
 37. Stoofvlees & meer lekkere recepten op grootmoeders wijze (28/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een klassiek, Vlaams gerecht van de oma smaakt altijd. In combinatie met een goede portie aardappels of frieten wordt het altijd een feest! Met
  [naar artikel]
 38. Tuinfeest met je bubbel? 5 originele thema-ideeën, inclusief lekkere recepten (23/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dit weekend schijnt de zon en dat is het beste excuus voor een tuinfeest met je bubbel. Zin om er net dat tikkeltje meer moeite in te steken voor...
  [naar artikel]
 39. Het dieet van Hanne Troonbeeckx: ijsjes, chips en pannenkoeken (21/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Hanne Troonbeeckx stelt Geniet Je Slank voor, een boek vol lekkere recepten van Lignavita. Hanne is al vijf jaar het gezicht van het merk en
  [naar artikel]
 40. “Tom Boonen en ik gaan samen gezonde pasta serveren” (05/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf midden september kunt u in Sint-Truiden aan tafel aanschuiven bij Tom Boonen voor een lekkere portie pasta. De wielergod op rust opent samen met zijn manager Paul De Geyter en de uitbaters van het Italiaanse restaurant L’Angelo Rosso een pastabar in de Plankstraat. “Onze zaak zal ‘Roberta’s pastabar’ heten en garant staan voor een gezonde keuken”, zegt mede-investeerder Filippo Catania.
  [naar artikel]
 41. Met oude economische recepten geen duurzame toekomst (09/09/2020 - VRT NWS)
  Ons economisch systeem moet helemaal opnieuw uitgedacht worden om niet alleen welvaart, maar vooral ook welzijn te redden. Denktank Oikos vindt de recepten die werkgeversorganisatie Voka hier gisteren uiteenzette, uit de tijd en schadelijk.
  [naar artikel]
 42. Je hebt er maar 5 ingrediënten en 10 minuten tijd voor nodig: zo maak je een Grey Collins (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van ­Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken.
  [naar artikel]
 43. “Uit onze automaat stromen alleen gezonde drankjes” (28/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Na anderhalf jaar testen en bouwen lijkt de smoothie automaat van drie jonge ingenieurs ook figuurlijk vruchten af te werpen. Hun start-up Frulego behaalde zopas een mooie tweede plaats in de Bizidee-wedstrijd van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen en volgend jaar staan hun automaten in Carrefour. “We hebben een missie: scholieren en werknemers lekkere gezonde drankjes aanbieden”, zegt Glenn Mathijssen.
  [naar artikel]
 44. Ontbijt voor onderweg: 6 lekkere en gezonde ideeën (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het hectische werkleven is weer begonnen. En dat betekent dat we soms al eens moeten kiezen tussen langer slapen of een ontbijt. Slecht idee,
  [naar artikel]
 45. Met dit gezonde laagjesdessert scoor je op Instagram (en bij je gasten) (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Julie Van den Kerchove en haar vriend Simon Matthys zijn overtuigde raw food chefs. In een workshop overtuigen ze ons met de lekkere pure smaken
  [naar artikel]
 46. Dit nieuwe kookboek is pas écht vernieuwend (26/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Voor ouders die het financieel lastig hebben, is het vaak moeilijk om met een beperkt budget een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het Huis van het Kind en Colruyt werkten daarom samen budgetvriendelijke recepten uit.
  [naar artikel]
 47. Bevroren lekkers: 3 gezonde recepten met diepvriesfruit (02/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Is diepvriesfruit even gezond als vers fruit? Het is een vraag waar al vaker discussies over ontstonden. Al lijkt het antwoord vrij simpel:...
  [naar artikel]
 48. Smullen tijdens het kamperen: 3 recepten die je op een reisvuurtje kan maken (06/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dat je geen viergangendiner klaarmaakt als je gaat kamperen is wel duidelijk, maar toch kan je er een makkelijke en gezonde maaltijd tevoorschijn
  [naar artikel]
 49. Met deze lekkere gerechten van Sandra Bekkari geef je je immuniteit een flinke boost (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Boechoutse orthomoleculaire arts Rudy Proesmans is ervan overtuigd dat gezonde voeding even belangrijk is als het dragen van een mondmasker in...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.