In januari is de inflatie, het cijfer dat aangeeft hoe snel het algemene prijspeil stijgt, verder gestegen naar 1,75 procent. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, de statistische dienst van de federale overheid. Voeding draagt nog altijd het meeste bij aan die stijging. De energieprijzen daarentegen zijn al bijna een jaar aan het dalen. [naar artikel]
De geestelijkheid in Ieper houdt van kwaliteit. Dat doet de begroting van volgend jaar toch vermoeden, zo schrijft de Krant van West-Vlaanderen.... [naar artikel]
Lees dit artikel: Inflatie versnelt in Turkije: voeding 29 procent duurder op een jaar tijd Het statistiekenbureau Turkstat publiceerde vorige week de ontstellende cijfers van de inflatie in Turkije. De consumptieprijsindex, de belangrijkste graadmeter voor de dagdagelijkse levenskosten, steeg met 19,25 procent tegenover een jaar eerder. Voeding en niet-alcoholische dranken zijn op een jaar tijd zelfs 29 procent duurder geworden. Voor veel Turkse gezinnen is het dagelijkse leven dus flink […] Lees dit artikel: Inflatie versnelt in Turkije: voeding 29 procent duurder op een jaar tijd [naar artikel]
De inflatie, het cijfer dat aangeeft hoeveel duurder het leven wordt, bedroeg in juni maar liefst 9,65 procent. Dat is - nog maar eens - het hoogste peil in 40 jaar. Naast energie weegt de laatste maanden ook voeding almaar meer op dat cijfer. [naar artikel]
De voorbije vijf jaar is het aanbod van voeding in de winkelrekken (een beetje) gezonder geworden. Volgens de voedingssector zelf het bewijs hoe goed ze het voor heeft met de gezondheid van de consumenten. Maar voedingsdeskundigen zijn niet overtuigd. “Aan dit tempo duurt het nog vijftig jaar voor de voeding écht gezond wordt”, reageert Patrick Mullie (VUB). [naar artikel]
Leerlingen voeding en horeca op de scholencampus VOX in Pelt delen iedere dag soep uit aan al de andere leerlingen op school. De stevige dosis vitamines verberteren voglens het schoolbestuur het welbevinden van de leerlingen. Maar ook de betrokkenheid van de eigen leerlingen is een belangrijk onderdeel. De leerlingen van de duale opleiding voeding en horeca maken de soep, en weer andere leerlingen gaan aan de slag om het groenteafval te composteren. De ingrediënten krijgt de school van supermarkten in de buurt. De kleuters van de basisschool mochten de soep als eerste uittesten. [naar artikel]
Zo’n 14 procent of één op de zeven van de letselongevallen gebeurt op school of op weg van en naar de school, zo blijkt uit een rondvraag van verzekeraar AG bij een representatief staal van gezinnen voor de periode 2018-2020. Vorig jaar was door corona een atypisch jaar waarbij contactonderwijs werd beperkt. Als men enkel rekening houdt met de ‘normale’ jaren 2018 en 2019, stijgt het percentage ongevallen in een schoolomgeving zelfs tot 17 procent of één op de zes. Schoolongevallen hebben wel minder zware gevolgen, zowel medisch als financieel, aldus AG. [naar artikel]
Elk jaar zet MNM een Straffe School in de kijker, maar dit jaar koos de radiozender voor een andere aanpak. Dit jaar geen enkele winnaar, maar álle scholen werden donderdag in de kijker gezet: “Want in deze uitzonderlijke tijd is elke school gewoonweg een ontzettend straffe school.” [naar artikel]
Elk jaar stijgt het aantal mensen dat kanker krijgt in België. Die stijging is vooral te verklaren door de vergrijzing en de groei van de bevolking. [naar artikel]
Uit een studie uitgevoerd door Listen in opdracht van VIA, de sectororganisatie van uitgevers van maaltijdcheques, blijkt dat één op de drie gezinnen die maaltijdcheques krijgen vorig jaar minder hebben kunnen uitgeven aan voeding. Een bevraging bij 1.641 Belgische werknemers die maaltijdcheques ontvangen leert dat de coronacrisis heel wat mensen heeft gedwongen om het mes […] The post 30 procent werknemers met maaltijdcheques kon vorig jaar minder spenderen aan voeding appeared first on Business AM. [naar artikel]
In steeds meer Vlaamse buurten is er een overvloed aan ongezonde voeding, terwijl op andere plaatsen de beschikbaarheid van gezonde voeding ondermaats is. Die dubbele evolutie, naar zowel meer zogenaamde voedselmoerassen als -woestijnen, maakt het moeilijker om er in Vlaanderen gezonde voedingsgewoonten op na te houden, besluit Sciensano in een studie. [naar artikel]
12:09 De Belgische inflatie stijgt in juni naar 2,1 procent, boven de doelstellingen van de Europese Centrale Bank. Vooral energie en voeding wordt duurder. [naar artikel]
De eerste mosselen van de bodemcultuur zijn deze middag opgevist in de Oosterschelde, bij het mosseldorp Yerseke. Volgens de mosselkwekers is de kwaliteit van de mosselen beter dan vorig jaar. Het volume Zeeuwse mosselen zou echter voor het tweede jaar op rij minder kunnen zijn. [naar artikel]
Onderzoekers van Hogeschool Gent en de KU Leuven vragen de verschillende overheden om budget vrij te maken voor gezonde voeding op school voor elke leerling. Ze onderzochten acht kleuterscholen in Gent die op verschillende manier met gezonde voeding experimenteerden. De positieve effecten zijn het grootst wanneer alle kinderen dezelfde maaltijd krijgen en de leerkracht het eetmoment ook als een leermoment ziet. [naar artikel]
Een ruime meerderheid van de leerkrachten is van mening dat de kwaliteit van het onderwijs in België over het algemeen daalt, zo blijkt uit een gepubliceerde studie van de vereniging Oproep Voor een Democratische School (OVDS). Onder Vlaamse leerkrachten stijgt het percentage zelfs naar 81 procent. [naar artikel]
In Zweden is de inflatie in februari onverwachts gestegen, voornamelijk door duurdere voeding, zo maakte het Zweedse statistiekbureau woensdag bekend. [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) screent onze voeding al meer dan twaalf jaar op de aanwezigheid van PFAS, de chemische familie van stoffen waarvan het onder meer in Zwijndrecht aangetroffen PFOS er één is. [naar artikel]
01:10 Ondanks alle beveiligingsmaatregelen zijn vorig jaar 1.755 valse identiteitskaarten en paspoorten ontdekt in België. De federale politie waarschuwt dat de kwaliteit van de namaak stijgt. [naar artikel]
In 2017 gaven we in Vlaanderen gemiddeld 11 procent meer uit aan biologische voeding dan het jaar daarvoor, zo blijkt uit een enquête in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Met Wallonië (+8) en Brussel (-7) erbij komt het Belgisch gemiddelde uit op +6. Toch blijft het aandeel van bio in het totaalplaatje beperkt, met amper 3,2 procent. [naar artikel]
Het aantal kinderen dat extra ondersteuning krijgt op school is vorig jaar met 20 procent gestegen tegenover twee jaar geleden. Vooral autismestoornissen worden gemeld, dat schrijft De Standaard maandag. [naar artikel]
Terwijl het aantal ongevallen op de werkvloer daalt, stijgt het aantal ongevallen op weg van en naar het werk jaar na jaar. Dat blijkt uit een analyse van de meer dan 24.000 arbeidswegongevallen die de voorbije zeven jaar bij verzekeraar AG Insurance zijn ingediend. Wat opvalt is dat het aantal ongevallen met e-steps op drie jaar tijd vervijfvoudigde. [naar artikel]
15:30 De werkloosheid in Vlaanderen is in november voor het eerst sinds februari 2021 toegenomen tegenover een jaar eerder. Vooral het aantal mensen dat minder dan één jaar zonder werk zit, stijgt. [naar artikel]
What a difference a year makes. Hoe evolueerden onze relaties en onze seks in 2022? Hoe zat het met onze slaap en onze voeding? Welke make-over kreeg de modewereld? En: wat staat er ons, op al die vlakken, binnenkort nog te wachten? We vroegen het aan de experten die we bij Billie het afgelopen jaar het vaakst mochten interviewen. Zij blikken een hele week lang voor ons terug én vooruit. Wat bewoog er dit jaar op hun vakgebied? Welke les nemen ze graag mee naar het komende jaar? En welke trends brengt 2023? Vandaag: neuroloog en slaapexpert Inge Declercq (UZA) over slaap. [naar artikel]
3 procent van de Belgische bevolking heeft last van jicht, een vorm van onstekingsreuma in gewrichten. Bij patiënten jonger dan 60 jaar telt het aandeel van de mannen voor 95 procent. Naarmate de leeftijd stijgt, krijgen ook meer vrouwen er last van. “Dat is niet alleen de schuld van levensstijl", vertelt reumatoloog Rik Lories. “Maar door op je eten te letten, kan je wél voorkomen dat je er last van hebt.” Hoe herken je jicht en welke voeding vermijd je best om het niet te krijgen? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.