Club Brugge komt tegen Lokeren vrij met de schrik: strafschop in extra tijd beslist turbulente wedstrijd

14/09/2018 - 23:39
"Dinsdag mag Club Brugge aantreden in de Champions League maar het moest tegen Lokeren al erg diep gaan. De Waaslanders kwamen op de zevende speeldag al na enkele minuten op voorsprong in het Jan Breydelstadion en troffen voor rust ook nog twee keer de paal. De thuisploeg was in de tweede helft wel duidelijk de betere. Een doelpunt van Wesley werd door de VAR nog afgekeurd na een contact met Deschacht maar Poulain maakte op het uur dan toch gelijk: 1-1. De turbulente wedstrijd vol discussies werd uiteindelijk beslecht met een strafschop in de extra tijd: 2-1, dankzij de VAR..."

1. Lokeren voorbij Plzen in extra tijd (12/04/2019 - De Morgen)

Met een doelpunt en een uitgelokte strafschop in de slotminuut van de extra tijd bezorgde Hamdi Harbaoui Lokeren de zege tegen Plzen. Een tegendoelpunt vermijden lukte niet, want na een betwistbare handsbal scoorde ook Plzen. Niettemin: Lokeren droomt van de poulefase. [naar artikel]

2. LIVE: Club Brugge ontsnapt aan strafschop (0-0) (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ref: Smet Jan Breydelstadion Clement noemde de confrontatie met Club Brugge als een wedstrijd tegen een broer Kan Club Brugge de voorsprong op... [naar artikel]

3. LIVE: Club Brugge ontsnapt twee keer aan strafschop (0-0) (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

4. VIDEO: Verdiende Club Brugge hier een strafschop? (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Er zal nog flink nagekaart worden over de wedstrijd tussen Antwerp en Club Brugge. Zo claimden de bezoekers een strafschop voor hands van Van... [naar artikel]

5. Club pakt in extremis de volle buit op Stayen na een felbevochten wedstrijd (07/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Club Brugge is met de schrik vrij gekomen op Sint-Truiden. De fiere leider in onze hoogste klasse begon furieus aan de wedstrijd, maar kon dat... [naar artikel]

6. LIVE: Invaller Cop beslist de wedstrijd van op de stip, Lokeren moet verder met tien (0-2) (03/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Ref: Boucaut Stadion: Daknam Lokeren pakte vorige week drie gouden punten Standard speelde deze week sterk tegen Anderlecht en Club Brugge [naar artikel]

7. Sensatie in Beker van België: Club Brugge en Standard uitgeschakeld, AA Gent komt met de schrik vrij (26/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

Vanavond werd er flink gebekerd: er stonden twaalf wedstrijden in de zestiende finales van de Beker van België op het programma en er vielen enkele sensationele uitslagen te noteren. Zo werden landskampioen Club Brugge en bekerhouder Standard zonder pardon uitgeschakeld door respectievelijk… Deinze en Knokke. Het zag er ook lang slecht uit voor Yves Vanderhaeghe bij AA Gent maar de Buffalo’s kwamen met de schrik vrij tegen de amateurs van Virton. Beerschot-Wilrijk schakelde met tien man Cercle Brugge uit. Een overzicht van de nu al afgewerkte wedstrijden in de Croky Cup. [naar artikel]

8. LIVEBLOG GENK-CLUB BRUGGE. Skov Olsen beslist wedstrijd na lichte strafschop, 0-3! (03/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Racing Genk neemt op tegen Club Brugge. Zowel Genk als Club zijn nog niet zeker van hun plekje in de Champions’ play-offs, dus een driepunter is cruciaal voor beide ploegen. Na een penaltymisser van Tolu bracht Vetlesen de bezoekers op voorsprong. Volg alles op de voet via onderstaande liveblog. [naar artikel]

9. LIVE: Vanaken beslist de wedstrijd (3-0) (19/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

10. Club Brugge geeft visitekaartje af tegen onmondig Lokeren (29/07/2017 - De Redactie)

Club Brugge heeft zich uitstekend herpakt na de teleurstelling in Europa. Lokeren was de ideale sparring partner voor Club. Zelfs met zijn tienen liep de score op tot 0-4. [naar artikel]

11. Eén imponerend sterke helft volstaat voor Club Brugge om Lokeren uit te tellen op barslecht veld (10/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het bestuur van Club Brugge had liever gehad dat de wedstrijd tegen Lokeren werd afgelast maar de spelers trokken zich weinig aan van de problemen met het barslechte veld. Blauw-zwart maakte in een imponerende eerste helft korte metten met een zwak Lokeren, het opgedaagde publiek werd beloond met drie vroege treffers. De thuisploeg kon daar na de rust echter geen vervolg aan breien maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Lokeren niet: 3-1. [naar artikel]

12. Lokeren temt Club Brugge (10/04/2019 - De Morgen)

Dit jaar won Club Brugge slechts één van zijn vier duels, tegen tien mensen van OHL. Op Lokeren kon Club een sterke eerste helft niet doortrekken. De paal en Kujovic behoedden de bezoekers zelfs voor een nederlaag. [naar artikel]

13. Jupiler Pro League – Club Brugge neemt pas in extra tijd afstand van Lokeren (14/09/2018 - Metro)

Club Brugge heeft vrijdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League een erg nipte en late 2-1 zege behaald tegen Lokeren. Jelle Vossen scoorde diep in de extra tijd de winning goal op strafschop. Dinsdag ontmoet Club Borussia Dortmund in de Champions League. Lokeren had in Jan Breydel een snelle voorsprong te pakken. […] Het bericht Jupiler Pro League – Club Brugge neemt pas in extra tijd afstand van Lokeren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

14. KRC Genk-spits Tolu Arokodare slachtoffer van racisme na wedstrijd tegen Club Brugge (04/03/2024 - Het Belang van Limburg)

KRC Genk-spits Tolu Arokodare (23) is zondag na de wedstrijd tegen Club Brugge, waarin hij een strafschop miste, het slachtoffer geworden van racisme op sociale media. Dat laat zijn club maandagochtend weten in een statement. “We zetten alles in werking om de verantwoordelijken op te sporen en aan te geven bij de politie”, klinkt het bij blauw-wit. [naar artikel]

15. LIVE: Invaller Cop beslist de wedstrijd van op de stip (0-2) (03/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

16. LIVE: Club Brugge is halverwege al zegezeker tegen Lokeren (3-0) (10/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ref: Wouters Stadion: Jan Breydelstadion Club Brugge kan profiteren van duel tussen Anderlecht en Charleroi Lokeren moet stilaan naar onder kijken [naar artikel]

17. LIVE: Ref Wouters beslist dat de wedstrijd kan doorgaan! - Twee opvallende namen in de ploeg bij Club (10/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ref: Wouters Stadion: Jan Breydelstadion Club Brugge kan Charleroi al op zes punten zetten Lokeren moet stilaan naar onder kijken [naar artikel]

18. REACTIES. Vanaken geeft toe dat strafschop vederlicht was: “Ik zou hem niet gefloten hebben” (04/04/2021 - Het Belang van Limburg)

KV Kortrijk-Club Brugge was een zware maar aantrekkelijke wedstrijd, die uiteindelijk gewonnen werd door Club Brugge na een discutabele strafschop (1-2). Achteraf was men bij blauw-zwart niet beroerd om toe te geven dat de penalty er eentje in geschenkverpakking was. Vanaken nam het cadeau dankbaar aan. “Het was licht”, aldus de Rode Duivel. [naar artikel]

19. Waarom de omstreden strafschop voor Genk tegen Club Brugge terecht was (14/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Er was veel discussie over de al dan niet strafschop in KRC Genk - Club Brugge na het handspel van Brandon Mechele. Uiteraard was de beweging van de Club-verdediger niet opzettelijk met de arm tegen de bal maar door het aangepaste reglement rond handspel was de beslissing van scheidsrechter Alexandre Boucaut de juiste. Lees mee: [naar artikel]

20. Golden boy Charles De Ketelaere en invaller Hans Vanaken trappen Club Brugge naar zucht van titel (16/05/2021 - Het Belang van Limburg)

De titel is na de 2-1-zege tegen Antwerp echt in zicht voor Club Brugge. Na een moeilijke eerste helft, werd de wedstrijd beslist in vijf dolle minuten na rust. Charles De Ketelaere scoorde op het uur de 1-0, maar Mbokani hing de bordjes meteen daarna weer gelijk. Butez veroorzaakte echter een strafschop, waardoor invaller Hans Vanaken de winning goal vanop de stip maakte. Club Brugge geeft zo genoeg aan een gelijkspel donderdag op Anderlecht om de tweede landstitel op een rij binnen te halen. [naar artikel]

21. Club Brugge sluit 2018 af met overwinning tegen Lokeren (27/12/2018 - Metro)

Op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League heeft Club Brugge vanavond rode lantaarn Lokeren met 0-1 verslagen. Kapitein Ruud Vormer scoorde de enige goal van de wedstrijd. Club Brugge sluit het jaar zo af op de tweede plaats. Blauw-zwart trachtte Lokeren al snel bij de keel te grijpen. Na nog geen minuut spelen […] Het bericht Club Brugge sluit 2018 af met overwinning tegen Lokeren verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

22. Simon Adingra maakt het Union wel heel moeilijk tegen Club Brugge: Ivoriaan veroorzaakt strafschop en mag gaan douchen (22/10/2022 - Het Belang van Limburg)

De wedstrijd van Simon Adingra heeft niet lang geduurd. Na een kwartier trok de Nigeriaan Skov Olsen tegen de grond. Nadat de VAR scheidsrechter Van Damme naar de beelden liet kijken, oordeelde die laatste dat het een strafschop én rode kaart was. Oordeelt u vooral zelf of het strafschop was of niet. [naar artikel]

23. Club Brugge wint intense kraker tegen Antwerp (22/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

Club Brugge heeft de topper van de elfde speeldag van de Jupiler Pro League met 1-0 gewonnen tegen Antwerp. In een potige wedstrijd die maar matig kon bekoren was een doelpunt van Decarli na 35 minuten beslissend. Dankzij die zege staat Club Brugge met 30 op 33 nog iets steviger op kop. Eerste achtervolger Charleroi liet immers zaterdag punten liggen in Lokeren. Antwerp kan later op de avond voorbijgestoken worden door Anderlecht en Zulte Waregem. [naar artikel]

24. Club Brugge komt met de schrik vrij in kerstmatch tegen Moeskroen en gaat als autoritair leider de winterstop in (26/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge heeft 2017 afgesloten met een fel bevochten thuiszege (4-2) tegen Moeskroen. De leider van de Jupiler Pro League verloor daardoor zowel in 2016 als 2017 niet in eigen huis en zet met maar liefst 53 op 63 de beste reeks van een leider in de Jupiler Pro League sinds de invoering van Play-off 1 in 2009 neer. Club had het op zijn kerstfeestje nochtans niet onder de markt tegen een stug Moeskroen en kon pas in het slot tegen tien man afstand nemen. Diaby scoorde de winning goals. [naar artikel]